Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

-007- blogja

Sony Ericsson modding

-007- | 2010.08.14. 21:43 | kategória: Modding | 0 hozzászólás

A Sony Ericsson az a telefon amit agyonra lehet moddolni.
Én is megkívántam a mod-ot, mivel untam már a Naite akkori állapotát. Ha a hivatalos Sony Ericsson Update Service programmal frissíteném, csak friss Pannonos szoftvert rakna fel, így először is kerestem egy gyári Sony Ericsson szoftvert. Fél perc alatt meg is lett. A következő az volt, hogy leszedtem a nagyszerű Omnius nevű programot. A telefon szoftverét szintén az Omnius oldaláról lehet leszedni. Adatkábel driverét fel kell rakni, vagy a SEUS-t. Telefonból SIM és memóriakártya ki, majd a „C” gomb nyomása mellett rádugni a gépre. Ha a driver fent van, az Omnius pár mp múlva észleli a telefont, majd kis idő múlva elkezdi a szoftver felmásolását. Maga a szoftver 2fájlból áll. Naite esetében egy 32MB-os MAIN és egy 54MB-os FS fájl. Először a MAIN-t rakja fel, aztán az FS-t. Fordítva meghalna a telefon. A művelet kb 10percig tart. Ez után kábel le, majd bekapcs. Várni kell kb 5percet, amíg konfigurálja magát a telefon. Ha kész, kikapcsolhatjuk. Mivel egy régi szoftvert raktam rá, így hát frissíteni kell. Itt jön a csavar. Mivel az Omnius oldalán csak régi szoft volt, így a SEUS maradt csak. Az elején írtam, hogy csak pannonosat rakna fel. Na de! Ha már gyári van a telefonodon, akkor a program gyárit fog felrakni :D Azonosító szám alapján frissít.(CDA szám) Így is lett. Szépen felrakta a legfrissebb gyári szoftvert. A SEUS ahogy a nevében is benne van, a Sony Ericsson hivatalos nem garancia vesztős frissítő program. Ezzel már sikerült felrakni Norvég Telenoros, horvát szolgáltatósat, és szlovák O2-s szolgáltatós szoftvert is.(azonosító szám átírás után) Gyári szoft kész. De még mindig Telenor függő. Újra előveszem az Omnius-t és elindítom az Unlock funkciót. Itt már 2+5 gomb kombinációval kell rákötni a gépre. kb 30mp-1perc alatt végez. Ha kész a program kiír egy rakás kódot. Ezekkel lehet nyitni-zárni a függőséget. Ez után már elfogad bármilyen kártyát. A legjobb, hogy ez egy full unlock. Azaz nem csak szoftveresen függetlenít. Ha frissítünk, akkor is megmarad. Itt magában a telefonban lévő chip-et függetlenítettük. Visszazárásnál egyszerűen rakjuk bele azt a simet amire le akarjuk zárni, majd a program által kiírt NCK kódot írjuk be a telefonba. (ball joystic vagy navi gomb, ** majd ball gomb-ott a hálózati) Mivel a Média menüben a zenelejátszónál kicsinek tartottam az albumborító képet, így hát hozzányúltam.
Ilyen volt Ilyen lett Szerintem így szebb is. A következő a menü volt. Mivel untam már az alap forgó menüt, így hát raktam rá flash-t. Következett a gombok. Pannonos szoftvernél a bal gombnál Kapcsolatok volt, jobbnál W@p. Gyárinál bal ugyan az, jobbnál Keresés. Ez így gáz. Hasznosítsuk. Bal gombra ráraktam a Médiát, jobbra pedig az Opera Mini böngészőt. Módosításra került a bekapcsoló kép, animáció és a kikapcs. animáció is. Bekapcsolási képet lecseréltem egy Sony Ericsson szövegre(logo nélkül) az animáció pedig Xperia lett. Jelenleg a legutolsó mod az a hang driver volt. Halknak találtam a gyárit. A szolgáltatósról meg már ne is beszéljünk. Felraktam hát egy módosított Naite acousticot. Ez után kb 70%-al lett hangosabb a telefon. Médiában nem bírom maxra állítani a hangerőt, mivel már fájdalmat okoz. MegaBass-nál meg recseg már maxon. Sokkal jobb lett. A telefon saját hangszóróján már 3-as szinten üvölt.
Eddig ennyit módosítottam rajta „csak”.

Miért jobb a gyári szoftver:
Nincs letiltva a flash menü, gyorsabb menürendszer/fájl betöltés, nincs szolgáltatós dolgok a telefonon és jobb a hangzása. Vannak olyan típusok, ahol a szolgáltató a flash háttérképet is letiltja.

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.