Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

-007- blogja

Kellene pc a mobil mellé?

-007- | 2010.11.12. 10:14 | kategória: Elektromos kütyü | 17 hozzászólás

Nemigazán! Jelenleg havonta pár órát töltök gép közelébem. Pontosabban 1napot. Miért? Rájöttem, hogy a mostani mobilom tökéletesen alkalmas a helyettesítésére. Nem egy okos telefon hanem egy Sony Ericsson Naite. A mindennapi élethez tökéletes. Van időjárás előrejelzés, msn, gtalk, skype chat, .doc néző, torrent, facebook kliens, letőltő és ftp progi. Van még egy google translator alkalmazás. Beírunk egy szót vagy mondatot majd online kapcsolatot létesít a guglival a fordítás elvégzéséhez. Van még egy youtube alkalmazás is amivel feltölteni is lehet, de böngészőből is elérhető. Apropó böngésző. Természetesen Opera Minit használok. Gmail fiókomat is elérem a beépített kezelővel. Van push opció is de nemszeretem. E helyett beállítható az automata frissítés. Google Maps is van mobiltornyos helyzetbeméréssel. A legjobb, hogy a gmaps futtatása nélkül is elmenti a teló képkészítésekor a helyzetet majd visszanézhetjük a helyet. Tettem a telóra mobil gmaps-ot offline budapest térképpel. Ezen a latitude előzményeit nézem meg kml-ből. Nem hiányozhat a híres TrackID sem. Nem 1x használtam már. Rss olvasó is van.
Ennyimindenre használom a telómat ami nem okostelefon de majdnem. 3,6Mbitet tud a vas lefele, szóval kellemes.
Eme iromány is a telón írtam meg egy fájlkezelővel ami még zipet is kezel, a világhálóra pedig a telenorral küldtem.

Hozzászólások

1 | Lacko 2010.11.12. 11:21
Mondjuk ha doc-ot csak olvasnod kell, írni sose, akkor nagyon magas beosztású vagy (lehet, hogy te vagy Orbán Viktor). De szerintem még neki is kell néha doksikat írni.
Ettől függetlenül tök igaz, amit írsz - mivel természetesen - vannak word, excel stb író alkalmazások is mobilra és onnantól pláne igaz minden.

A feleségem is leszokott a PC-ről. Arra használja már csak - illetve velem csináltatja - hogy a filmeket átkonvertáltatja mobilon nézhetővé. :)

De én azért még nem tartok itt: a játékok miatt. Rohadt jó kis játékok vannak telefonra, de azért egy igazi FPS-t vagy stratégiát nem fog tudni kiváltani a mobil. Szóval nekem nem egyszerűen kell az a PC, amit a címben felvetettél, de ráadásul egy erőgépre van szükségem a mobil mellett, hogy tolhassam az ArmA2-t.
Beny12
2 | Beny12 2010.11.12. 11:24
Látom helyesírás-ellenőrző nincs benne. :D

Életviteltől függ, hogy mennyire kell Pc egy embernek. Én eleve nem szeretem olyan piciben nézni és csinálni dolgokat. A laptopot is elég volt megszoknom. Persze a leírtak alapján nagyon hasznos lehet egy olyan telefon, hiszen óriási előny, hogy ezeket a funkciókat már a zsebedben is hordhatod, és nem kell 5 kilós táskával mászkálnod.

Egyébként mennyit bír?
Gobiakos
3 | Gobiakos 2010.11.12. 11:50
Abszolút alá tudom támasztani. Nekem kábé egy hónapja van netem a mobilomon,de tök kényelmes rajta böngészni.
Az, hogy a pc-t totàl kiváltja, azért szerintem túlzás, de sok mindenben ki tudja váltani az asztali vasakat.
Shadowguard
4 | Shadowguard 2010.11.12. 11:54
Nézőpont kérdése minden :D Én speciel egy dologra használom a telefont: órának. A többi része az főnökömet terheli, ő szokott rajta hívni, néha a lehető legképtelenebb időpontokban is.
Meg én szeretem a célirányos dolgokat:
- fényképezésre digitális gép
- zenét hallgatni mp3 jó nagy fejhallgatóval, ami szűri a kinti zajokat
- filmet nézni meg a gépen, ágyban fekve kényelmesen
Ismerősökkel kapcsolatot tartani tökéletes az MSN vagy az e-mail, már mindenki tudja, hogy a telefont tízből kilencszer nem veszem fel (Ja kérem, aki nem főnök az nem is csörög).
Azonfelül nekem a PC játékplatformként is szuperál, azt meg nehezen hiszem el, hogy akár a legújabb okostelefonokkal is tudnék játszani mondjuk Dragon Age-et vagy Civ5-öt. Meg nem is akarok :D
Attól függetlenül biztos igazad van a magad szempontjából: neked a telefon egy PC-pótló kütyü, nekem meg egy idegesítő vacak, amire semmi szükségem.
5 | ShuleyvA 2010.11.12. 12:17
Én két év gimi alatt több - néhány haverral -, mint 500 órát öltünk a javas wormsbe. :D
Gobiakos
6 | Gobiakos 2010.11.12. 14:56
Jah és a #3 kommentet stílusosan telefonról írtam. Közben meg gyerekekre felügyeltem az udvaron a sulinkban. :-)
7 | -007- 2010.11.12. 15:11
Csak azért van fent doc olvasó, hogy ha leszedek egy doc fájlt megnézhessem. Még pc-n sem szoktam írni. Félévente max 2x. 2-3éve játszottam utoljára pc-n, szval nem érdekel. Véletlenek kedvéért van 2autós játék a telón amivel elüthetem az időt ha kell. Eddig kb 10percre kellett. Amúgy amikor írtam épp vonaton robogtam és közben villódzott befele a nap ezért lett ilyen a helyesírás. 1film van rajta. Ha pl olyan van mint ma, hogy min 2,5órás út, csak elindítom a filmet és kész.
Reggel 100%-os akksival indultam és. Megérkeztem és kb 28%-on állt a fesz. De ha nem váltogatott volna sokszor GSM/3G között akkor kb 35%-re esne le. Most nem ment film. Hanem: google maps(latitude), Média(zene), Opera Mini.
Juraviel.Ihuan.Bedvin
8 | Juraviel.Ihuan.Bedvin 2010.11.12. 18:55
Akkor én őskövület vagyok! :D Nekem elég, ha sms-t írhatok és telefonálhatok vele, és bőven elég az az idő, amit itthon eltöltök a gép előtt, akár filmnézés, zenehallgatás, játék, Internet, egyebek.

Amúgy is utálom, hogy ennyire átszövi az egész digitális miliő az életet.

Uff!
9 | sipec 2010.11.12. 23:50
de nincs rajta wow, igy nincs ra szuksegem:)
szbszig
10 | szbszig 2010.11.13. 15:58
Én is azok közé tartozom, akik a telefonjukat csak telefonálásra és ébresztőnek használják. Internetezésre, filmnézésre, játékra a laptopot részesítem előnyben. Mondjuk ehhez lehet, hozzájárul, hogy soha nem volt ilyen okostelefonom. De az az igazság, hogy nem is vágyom rá, nem irigykedem, amikor másoknál meglátom. Egyelőre jó nekem így, ahogy van.
Barthezz
11 | Barthezz 2010.11.14. 16:03
Én nem sok értelmét látom telefonról netezni/írni/dolgozni, leszámítva azokat a helyzeteket, amikor nincs az ember gépközelben és fontos lenne vmit megnézni.

Egyrészt alig látni vmit, nem lehet ekkora kijelzővel áttekinteni a honlapokat, hiszen csak minimális részletüket látod. Másrészt a telefon gombjaival a navigálás és az írás is baromi lassú és nehézkes, soha nem veheti fel a versenyt egy telefon a billentyűzet-egér párossal.
12 | sipec 2010.11.15. 14:58
ennel mar csak az a jobb osszehasonlitas, h fenykepezo kamera vs fenykepezo..
13 | sipec 2010.11.15. 14:58
marmint TELEFON kamera
14 | ShuleyvA 2010.11.15. 18:41
Szép is lenne. Ha kamera kell, veszel egy kamerát. Ha fényképező, akkor fényképezőt. A mobil a nyomukba sem ér.

15 | -007- 2010.11.16. 06:37
Látom néhány embernek magas a leírás. Hétköznapi élethez NEKEM elég. Ha csak netezni akarok, minek nyomjam be az asztalit? Mobilon is lehet jól netezni. Aki szerint nem, vegyen szemüveget. Rosz a szemem mégis jól elvagyok vele szem/felfájás nélkül. Most is hazafele a villamoson ülve írom ezt. Szambázz a városban egy laptoppal a kezedben...
Barthezz
16 | Barthezz 2010.11.16. 17:49
Süt a butaság ebből a kommentedből, ahogy az egész bejegyzésből is.

Nem azt írtuk, hogy az a baj, hogy kicsik a betűk, hanem hogy egyszerre csak egy részletét látod a honlapnak, míg egy monitornál egy pillanat alatt át tudod tekinteni a teljes tartalmat, címeket, linkeket...
17 | -007- 2010.11.16. 21:46
Engem nem zavar. Alapesetben az egész megjelenik a kijelzőn. Amit olvasni szeretnék, ránagyítok. Hogy mennyire "nehézkesebb" mobilon netezni? díjneten a havi számlát pc-n fél perc alatt fizetem ki. Mobilon 1perc.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.