Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

-007- blogja

SkyCourt

-007- | 2011.03.21. 02:39 | kategória: egyéb | 6 hozzászólás

Pénteken avatták fel Budapest Airport új épületét a SkyCourt-ot. Szerepe, hogy összekösse Liszt Ferenc 2A és 2B terminált. Szombaton és vasárnap(19-20-án) nyílt nap volt így mindenki megnézhette az új csodát. A nyílt napon nem a terminálokból lehetett átmenni az az épületbe. Le voltak zárva. Ha bkv-val ment az ember, fel kellett mennie a felső forgalmi út szintre. Ott az egyik kijárat volt a bejárat. Bejáratnál 5emberen mentem át. Az első az ajtónál fogadott. "fáradj be" 2. Angolul beszélt. Ugye a külföldiek. 3-4. együtt volt. Férfi és nő. Hölgy mondta, hogy merre. 5. szintén hölgy. Rámadta a kék karszalagot, majd a rajta lévő vonalkódot bevitte a gépbe. Minden órában más a szalag színe. A hölgy után egyből egy üzletben találom magam. Heinemann. Átsétálva jutottam be. Elsőre eszméletlen volt. Már kellett egy ilyen a repülőtérre. Hatalmas a beltér. Alul vannak az üzletek. Nem írom le. A skycourt oldalán ott a lista. Üzletekkel szemben a hatalmas üveg fal. Sajnos a kilátás még eléggé korlátozva volt. Mivel útban van/volt egy átjáró folyosó és egy hangár. De rövidesen lebontják őket. Az üveg előtt(belül) szabadon állnak a masszív hófehér acél tartó oszlopok. Kopogtatásra üregesnek hallottam. Szintén még itt vannak a fotelek. Elit helyet kapott itt az üveg előtt a híres Gundel. Kétoldalt vannak a lépcsők. Középső beton. Bal lefele, jobb felfele menő mozgó. Felérve átjáró. De őrökkel. Nem használható. A kapukhoz lehet eljutni. Azért a samsung szépen nyomja a reklámot. Átjárók felett smart tv ill. galaxy tab szöveg. A felső részen vannak a kajáldák, kávézók. Másnéven a Food Court. Pl. KFC, Burger King, Costa, Leroy. Itt a Leroynak és az első Hippopotamus étteremnek van elit helye. Közvetlenül az üvegfalnál. Találhatunk pár mini fát is a gyorséttermi asztalok között. Kellemes. Meg zöld. Van még pár szelektív gyűjtő is. Pl evés után a papír poharat ne seperjük be a többi cuccal a kukába. Pohárnak külön helye van! Állítólag a beülős helyeknél van konnektor és usb. Akku töltésére. Ma már alapnak számító wifiről nem tudok. Biztos van, nem tudtam megnézni. Mobilnet már érdekesebb... 2A terminál felé van még egy malév exkluzív váróterem is. katt
A tető sávokban üveg. Ez által nappal nagyon kevés(vagy szinte semmi) világítás nem kell. Nagyon világos a beltér. Lent és fent természetesen láthatjuk az érkező és induló gépek listáját. Az első járat ami a SkyCourt-on keresztül fog indulni 27-én lesz egy malév London-Gatwick.
Nagyon szép lett. Végre van egy modern gyönyörű terminál. Már nem egy szokványos repülőtér. Ez már nem a Ferihegy Nemzetközi repülőtér Ez Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér.
képek
saját fotók(várhatóan még bővül)

Hozzászólások

1 | BigHairMan 2011.03.21. 08:04
Rövid, velős leírást adtál a munkahelyemről. :)
2 | -007- 2011.03.21. 11:48
Szabad kérdezni, hogy hol dolgozol? :-)
Barthezz
3 | Barthezz 2011.03.21. 20:52
A koncertekre már nem maradtál? Én akkor voltam ott, Kosheen-on. Amúgy tényleg nagyon szép lett az új terminál. Persze az árak az egy másik kategória... :-D
4 | BigHairMan 2011.03.21. 21:30
Szabad. A Heinemann Duty Free-ben dolgozok :)
5 | -007- 2011.03.21. 23:00
Nem az én stílusom volt. Fél 2-től fél 5-ig voltam bent. A kfc-nél eszméletlen sor volt.

BigHairMan: Irigyelhetlek? :-)
6 | BigHairMan 2011.03.21. 23:11
Szerintem igen :) Én nagyon szeretem ezt csinálni, mármint eladóként/pénztárosként dolgozni, folyamatosan emberek között lenni. A munkatársaim peig mind szuperek, függetlenül attól, hogy korombeliek, vagy idősebbek, eddig minden nap vidáman mentem be dolgozni.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.