Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

-T0ng- blogja

Mass Effect 2 Kalauz - 2. Epizód: A Karakterek

-T0ng- | 2009.12.17. 11:02 | kategória: játék | 6 hozzászólás

Kétségtelen, hogy minden szerepjáték (legyen szó élő, kockadobálósról vagy számítógépesről) kulcsfontosságú eleme társaink és a karakterek, akikkel kalandjaink során összefutunk. A Bioware az évek során ezt csúcsra járata, és olyan karaktereket hozott nekünk játékaiban, akiket az ember tényleg meg tudott szeretni, vagy éppen utálni.


Ez egy öngyilkos küldetés lesz…


A Mass Effect 2 –ben ha lehet még nagyobb hangsúlyt fektettek az egyes karakterekre, és ez nem véletlen. A játék jelmondatává vált, hogy ez egy öngyilkos küldetés lesz, és ehhez olyan „emberekre” van szükség, akiknek nincs mit veszteni, van valami érdekeltségük benne, vagy egyszerűen csak elég örültek hozzá. Csapatunk olyan, mintha a Farscape következő évadát forgatnák. Van itt bérgyilkos, zsoldos, bűnöző és még sorolhatnánk tovább.
Nincs semmi, ami Shepard parancsnokhoz kötné őket, ami biztosítaná a lojalitásukat. Az új videó címe is jól jellemzi a helyzetet: Piszkos 12, jóllehet ők csak tízen vannak.


Miranda Lawson: Miranda a játék női „főszereplője” átvéve Ashley után a stafétát. Ő a genetikailag tökéletesre csiszolt nő. Életében sokfele megfordult a galaxisban, és sok kapcsolatra tett szert, nem véletlenül hogy informátorként van beosztásban a Cerberusnál. Mint a szervezet legtöbb alkalmazottja, kiválóan ért a biótikához.

Jacob Taylor: A játék férfi mellékszereplője, ő Kaidan szerepét veszi át. Korábban a Mass Effect Galaxy során Miranda társa volt. A gépfegyverek, biotika és technológiai ismeretek terén egyaránt járatos, így kiváló katonája a Cerberusnak. Hajónkon ő lesz a fegyverraktár üzemeltetője.

Tali’Zorah: Ő az, akit valószínűleg nem kell, senkinek bemutatni, hisz Tali már korábban is társunk volt az első Normandián. Vele való találkozásunknak köszönhetően jutunk el majd a játék során a Flottillára is. Tali legutóbbi találkozásunk óta, kevésbé elveszett, és ez mind beszédében, mind viselkedésében meg fog látszódni.

Samara: Samara az új Asari társunk, egyfajta törvényen kívüli igazságszolgáltató, aki saját igazsága szerint kíván rendet teremteni a galaxisban. Lemondott arról, hogy gyermeke legyen és minden más javairól, fegyverekről, páncélokról. Halálos precizitással képes használni biotikus képességeit és kizárólag csak ezekre támaszkodik.

Thane: Thane egy bérgyilkos, akire az Illum nevű asari kolóniavilágon találunk rá. Ellentétben „munkatársaival” , és ezt a „Deadly Dozen” videó videó is jól mutatja, jobban kedveli a pusztakezes harcot, és közelről kivégezni áldozatait. Személyében tisztelhetjük a játék egyik új fajának, a drell fajnak, első képviselőjét.

Mordin Solus: A játék legérdekesebb figurája, kétségkívül, ez a gyors beszédű, igen okos és gondolkodásában brutális tudós. Miután megtaláljuk, ő lesz hajónk vezető tudósa, aki gyakran fel fogja hívni rá a figyelmünket, hogy mennyivel okosabb nálunk.

Subject Zero: Zero egy veszélyes, erős és szélsőségesen erőszakos személyiség. Múltja ködbe vész ám emlékeit és a gyilkosságokat amiket elkövetett máig börén hordja. Volt már biotikus tesztalany, melyből ereje fakad és tartozott már szektához is, melynek elhagyása óta borotválja fejét.

Grunt: Aktuális krogan társunk. Grunt mindössze 22 éves így ritkaságszámba megy faja köreiben, hiszen a reprogátló óta csekély a száma a fajon belül az újszülötteknek. Korából fakadóan, rendkívül, és irracionálisan erőszakos, agresszív és forrófejű, ám értéke a küldetés szempontjából fizikai ereje miatt igen magas.


Fentiekben felsorolt társainkon kívül, még biztosan találkozunk, 2 eddig fel nem fedett karakterrel. Róluk amint tudok, valamit frissítem a bejegyzést.

A játék során persze találkozunk más új karakterekkel is, ilyen például:

Illusive Man - A Cerberus feje, támogatunk küldetésünkben és fő munkaadónk. Kétes egyén akinek elképzelése, hogy az emberiségnek nagyobb szerepe van a galaxisban és ennek bizonyítására bármire képes.

Kelly Chambers - A hajó adminisztratív részlegének vezetője. Tőle kapunk majd eligazítást és tanácsokat a küldetések közben és alatt.

EDI - A hajó virtuális intelligenciája, és Joker egyetlen „romantikus” kötödése.


Mára ennyi lett volna a Mass Effect 2-ről. Legközelebb a játék romantikus szálait és döntéseink következményeit ismerhetitek meg. Addig is jó csemegézést!

Utolsó módosítás: 2009.12.17. 11:15

Hozzászólások

Creativ3Form
1 | Creativ3Form 2009.12.17. 11:37
Ezért leszek naggggyon kíváncsi erre a sötét történetre, mert ahogy a dirty dozen trailer is, meg te is mondtad...az új társaknál nincs, ami biztosítaná a lojalitásukat. Éppen ezért van egy olyan érzésem, hogy az első részben megismert és megszeretett karakterek közül egynéhányat egy új társ fogja megölni, vagy elárulni, tönkrebaszni az adott küldetést, és ezáltal ugyan az lesz a végeredmény. Szóval nagy szarkavarásra számítok ezen a téren, akár egy játék végi WTF-et is el tudok képzelni. Egy olyat, amire számít ugyan az ember, de amikor megtörténik, még is össze-vissza hugyozza magát.
Miranda Lawsont pedig lávoljuk:-D Ashley, bármennyire is az egyik legszebb néni, akivel valaha találkoztam, elbujdoshat mellette. Eleve a fekete hajú nők a gyengéim, szóval...Miranda...NÁLAM BEFUTÓ VAGY!!!!:-D
Creativ3Form
2 | Creativ3Form 2009.12.17. 11:44
Nem beszélve arról, hogy mi lesz/lett a többi társunkkal? Wrex, Garrus, Liara? Na meg persze az imént említett Ashley, akivel én szerelmi kapcsolatot kezdtem (bocsi, a Liara fanoktól). Szóval kiváncsi leszek az ő történetükre, ugyan is tuti, hogy a BioWare kitalál velük kapcsolatban valamit. Nem lenne szép, ha mégsem.
3 | -T0ng- 2009.12.17. 12:02
Hát Creativ annyit elárulhatok hogy majd a következő részben mind Ashley-ről mind a szarkavarásról szó lesz:D

Lesznek meglepetések ebben biztos lehetsz:D Ha ma este lesz erőm, akkor lehet még ma kiegészitem csak azért, hogy nehogy a kíváncsiság kifúrja az oldaladat:D
Creativ3Form
4 | Creativ3Form 2009.12.17. 12:04
Na, ennek örülök, ugyan is már egy tucat sztori, in-game meg cinema trailer kijött, de a régi társakról (Tali leszámítva) semmi hír. And azért érdekelne, hogy mi lett Ashleyvel, ha már megvizsgálta a fegyveremet:-D
Várom a bejegyzést;-)
5 | -T0ng- 2009.12.17. 12:05
Azért örülök, hogy egy ember legalább van aki értékeli ezeket a Mass Effect 2 bejegyzéseket. Öszintén azért kezdtem el csinálni, mert az egy megjelenése elött egy másik oldalon volt egy nagyon jó kis Mass Effect szekció, ahol egy csomó dolgot az ember megtudhatott, utánaolvashatott. Szeretném ha ezeknek az Epizódoknak sikere lenne, és minden Mass Effect rajongó csemegézhetne kicsit. Azt sajnálom csak hogy nem lehet a blogba több képet beszúrni. Mégis csak jobban nézne ki ha mellékelhetnék közvetlenül képeket és ténylegesen meg is jelennének:)
Creativ3Form
6 | Creativ3Form 2009.12.17. 12:15
Persze, hogy érdekel, mivel azokat a hírmorzsákat, amiket innen-onnan hallottam, azokat szépen összefoglalod és rengeteg mindennel kiegészíted. Plusz amiről még nem tudtam, vagy csak egy mondat erejéig hallottam róla, azt most helyreraktad a részleteket;-) Szóval én továbbra is várom a bejegyzéseket.
Amúgy meg kell említenem az első nagy bánatomat, és nem bírom kivárni, amíg a karakterek esetleges felszereléseiről írsz:-D szóval, hogy a páncélok csak mutatóban lesznek jelen, hogy azért ne boxeralsóban rohangáljanak a szereplők. Nekem ez a három szintes (könnyű, közép, nehéz) dolog tetszett, nem beszélve a tunningolási részéről. Rengeteg mindent lehetett kombinálni a páncél pajzsaival, szóval...már persze ha igaz, amit hallottam...elszomorít, hogy ezeket kiveszik belőle:-(

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.