Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

-T0ng- blogja

Mass Effect Kalauz - Visszatérés *Frissítve*

-T0ng- | 2010.06.02. 19:27 | kategória: játék | 13 hozzászólás

Hosszú kihagyás után lassan itt az idő, hogy visszatérjek egykori Blogsorozatommal. Mint láthatjátok, ezúttal a címben már nem szerepel a kettes szám, amire egyszerű a magyarázat. Nem...ne aggódjatok, nem az első részt vesszem elő és vesézgetem ki. Ezúttal mélyebbre merülünk. Lesz itt DLC bemutató, egy ismertető amivel még tartozom, és persze lassan itt a nyár, elkezdődik a Mass Effect 3 infócsöpögtetés is.
Amíg hiányban szenvedünk, legyen itt egy kis összefoglaló, hogy eddig mit tudunk.
FRISSITÉS

- Bár megkésve, de érkezik a Mass Effect 2 demója a jövő héten! A 15.-ei dátum már csak azért is fontos, mert a demó megjelenésével egy napon újabb letölthető tartalommal leszünk gazdagabbak. Ezúttal egy megvadult MI-t kell megállítanunk. A küldetések során használható lesz a Hammerhead nevű lebegő tank, így már biztosak lehetünk benne, hogy nem lesz egy DLC-re korlátozva a szerepe.

----------------------------------------------------------------------

- A Mass Effect 2-ben még biztosan örömünket lelhetjük egy darabig, hisz jön az Overlord DLC, és az is biztos, hogy a 2. és 3. részt DLC-k fogják összekötni. Éhen halni a ME3-ig tehát nem fogunk.

- Pár napja az EA-nél egy derék munkásember álláshirdetést adott fel, melyben multiplayer programozót keresnek. A poszt meghatározása mögött zárójelben csak ennyi díszelgett: Mass Effect. Szóval indulhatnak a találgatások: Lehet külön játékot kapunk, amiben lehetőségünk lesz multizni? Netalántán a Mass Effect 3 lesz felvértezve multival, vagy coop móddal? Van egy olyan érzésem,hamarosan kiderül.

- A készítők szerint a sorozat harmadik címe könnyedebb, humorosabb lesz. Annak idején a kettővel kapcsolatban a Star Wars trilógiát hozták fel, ahol a második rész volt a legsötétebb. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én a Mass Effect 2-ben is találtam jó néhány poént.
(Azért remélem az Ewok-okkal nem találkozunk)

- Ha az ME2 végén Shepard parancsnokod elhalálozott, akkor bizony nincs mese, parancsnokod számára vége a történetnek...
Persze nem kell egyből új főhősre gondolni a harmadik felvonásban. Az elhalálozás annyit tesz, hogy a következő epizódban új Shepard parancsnokot kell alkotni, a jutalmak melyeket kaphattál volna bizony elmaradnak, a történet pedig úgy fog alakulni, ahogy kanonikusan alakult volna. Casey Hudson ennyit mondott: " Hogy kemény büntetés ez? Igen! De a halál az halál és ezen nem lehet változtatni..."

- Legendary Pictures, Avi Arad, és a Mass Effect mögött álló arcok! Mi kellhetne még, hogy egy ütős film készüljön kedvenc játékunkból? Szerintem semmi. Pletykák persze már szállingóznak! Vajon mi lesz? A filmszerű játék filmre való átültetése, vagy az univerzum gazdagítása?Most még csak ennyi hírünk van, de tudjátok jön az E3, játékkavalkád, és rengeteg leleplezés. Addig is, ahogy Amerikában mondják...

....Stay Tuned.

Utolsó módosítás: 2010.06.11. 20:18

Hozzászólások

Kanduhrka
1 | Kanduhrka 2010.06.02. 19:34
Coop mod elég érdekes lenne, mert 2 játékosnál tökre másképp alakulnának a dolgok, ha máshogy válaszolnak.
Creativ3Form
2 | Creativ3Form 2010.06.02. 19:43
Viccesebb a 3. rész? Hm...not bad ötlet. Persze remélem azért nem esnek túlzásba, bár kétlem. Jó lesz a lezárásban egy kis humor is. Várjuk a további DLC-ket és a 3. részt.
Sucee
3 | Sucee 2010.06.02. 20:52
Hogy őszinte legyek, a 2. rész utolsó képsorai után sok dologra számítottam, de könnyedségre a legkevésbé :)
De az első két rész (és persze a többi BW játék) után én már ki merem mondani, nagyon kevés az esély arra, hogy a harmadikat elrontsák.

Várólistás. Nagyon.
cygary
4 | cygary 2010.06.03. 18:14
A könnyedebb stílust szerintem félre értetted, én úgy olvastam több helyen, hogy a 2. résznél is komorabb végjátékra kell számítani, epikus lezárással amibe azért csempésznek néma humort is hogy ne depressziózzunk be nagyon!
cygary
5 | cygary 2010.06.03. 18:16
Nem néma humort hanem némi humort... A multi viszont akárki akármit mond szerintem jó ötlet, esetleg külön küldetések esetén lenne lehetőség csatlakozni a másikhoz egy külön aréna módban, vagy ilyesmiben lásd Splinter Cell Conviction.
6 | -T0ng- 2010.06.03. 19:07
Én sem azt írtam, hogy viccparádé lesz az egész:) Nyilvánvaló, hogy egy epikus trilógiát lezáró rész epikus lesz. Ez a könnyedség arra utal csak, hogy nem lesz annyira nyomasztó sötét rész, helyenként több lesz a humoros helyzet. Casey Hudson szeret a Csillagok háborújával példálódzni, így ha ezt az analógiát követjük, a harmadik rész a kellő komolyság és könnyedség megoszlásában hasonlatos lesz a Jedi visszatérhet.

Aranyosak voltak az ewokok, de ettől függetlenül nem mondhatja senki, hogy nem volt meg benne a kellő sötétség. Szóval számomra ezt jelenti a könnyedség.
7 | -T0ng- 2010.06.03. 19:11
Amúgy nem tudom ti hogy vagytok vele, de én a következő részben szívesen látnék olyan bolygókat, mint amilyen Kasumi küldetésében a Bekenstein volt. Lenyűgözött az az üde látványvilág, amikor kiléptem az a villa hátsó teraszára. Hihetetlen látvány volt, ahogy a zöld bolygó felett az égen siklanak azok a dög nagy hajók...

...szóval nagyon remélem, hogy látunk még jó pár gyönyörű világot a folytatásban.
Creativ3Form
8 | Creativ3Form 2010.06.03. 19:16
Én azt remélem, hogy a 3. részben nem csak beszélni lehet majd a Földről, hanem sétálni is rajta. Nagyon örülnék egy olyan küldetésnek, amben landolunk a Földön, akár csak egy körbenézés, készletfeltöltés céljából, de lehetne egy támadás visszaverése is. Tökmindegy, csak had mehessünk le a Földre:-D
9 | -T0ng- 2010.06.03. 19:22
:D Igen az sem lenne rossz, de van egy olyan érzésem, hogy a Földön még egy DLC keretén belül biztos járni fogunk.

Lehet rókabőr húzásnak tűnhet, de remélem a Mass Effect trilógia végeztével, lesz még lehetőségünk a Mass Effect univerzumban ilyen formában tevékenykedni, mert rengeteg potenciál van benne.

El tudnék képzelni egy olyan sztorit például, amiben nem egy misztikus, idegen faj az ellenség, hanem egy terrorista csoport, akik tevékenységükkel a Fellegvár fajai közti egyensúlyt veszélyezteti.

Creativ3Form
10 | Creativ3Form 2010.06.03. 19:25
A BioWare nem egyszer lenyilatkozta, hogy a 3. résszel csak Shepard tevékenykedéseit zárják le, de lesznek még további kalandok, hiszen ahogy te is mondtad, rengeteg potenciál van még ebben az univerzumban. Max kapunk egy új hőst, új sztorival, de közel sem lesz vége a Mass Effectnek a 3. réssszel.
Sucee
11 | Sucee 2010.06.05. 07:25
Amúgy egy kiegészítő résznek nagyon örülnék, ahol fajt is választhatunk, nem muszáj emberrel menni. Egy szalarián (szalári...?) csapattal pl. elég poén lenne végigmenni a galaxison.
Esetleg egy olyan rész, amiben a protiánok (proteaiak...? :D ) teljes történetét megtudjuk.

A Földre visszatérve: nekem meg olyan érzésem van, hogy a 3. rész lezárása fog ott játszódni. :)
12 | -T0ng- 2010.06.06. 11:54
Én nem tartom kizártnak, hogy a következő trilógia már lehetőséget nyújt majd karakterünk fajának megválasztására. Számomra legalábbis így lenne logikus.
Hisz ez a trilógia arról szólt, hogy képesek az emberek bebizonyítani, hogy van helyük a galaxisban. Jöjjenek akkor olyan részek ahol többfajú hajó kapitányaként kell szolgálnunk.
Creativ3Form
13 | Creativ3Form 2010.06.06. 18:28
Na, ez pl. nem rossz ötlet egy új trilógiára nézve. Mind a Dragon Ageban, szinte minden fajjal elkezdhetjük az új kalandot. Támogatom, remek ötlet lenne.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.