Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

-T0ng- blogja

A-Team(2010) - Az IGN szerint nem sikerült rosszul

-T0ng- | 2010.06.12. 11:03 | kategória: film | 6 hozzászólás

Volt a magyar televíziózásnak egy olyan időszaka még talán a kilencvenes évek végén, mikor az adók sorra sugározták azokat a sorozatokat, melyek oly népszerűek voltak odakint a hetvenes évek végén és nyolcvanas években. Nem tudom, hogy a nálam 4-5 évvel fiatalabbak hogy vannak ezekkel a sorozatokkal, de én szívesen emlékszem vissza az olyan nevekre, mint MacGyver, Knight Rider, Magnum, vagy jelen bejegyzésem alanya az A-team(Szupercsapat).

Valahol mindig van bennem egy kis félsz, mikor meghallom, hogy egy-egy ilyen klasszikusból mozifilmet akarnak forgatni. Máig rémálom gyötör a Starsky és Hutch vagy a Hazzard megye lordjai gyenge poénokkal teletömött, kiparodizált filmfeldolgozásaitól. Érthető hát, hogy mikor megtudtam, hogy a Szupercsapat is filmet kap, összerezzentem.

Mivel a mozi kis hazánkban még nem tette tiszteletét, véleményt alkotnom nehéz róla, így csak a külföldi értékelésekre tudok hagyatkozni. Elárulom nektek az eredmények meglepőek...

Az nem volt kérdéses, hogy a Rotten Tomatoes és a Metacritic szigorú lesz az értékeléssel, ám az eredmények náluk sem annyira elkeserítőek. Mindkét oldal 50% körüli értéket adott filmre, hogy még pontosabbak legyünk:

Rotten Tomatoes - 53%
Metacritic - 47%

Az eredmények már csak azért is érdekesek, mert a legutóbbi nagy durranásnak szánt Jerry Bruckheimer produkció, a Prince of Persia film, az előbbitől 37%, míg az utóbbitól 50%-ot kapott csak.

Az IGN mozikkal foglalkozó szekciója a filmre 7.5/10-et adott, és ez összhangban van az IMDb értékelésével, valamint az oldalak olvasói által adott pontokkal.
Az IGN írója kiemelte, hogy bár a karaktereket a színészek magukhoz igazították, Rampage Jackson kivételével, az összes színész hozta az általa megszemélyesített karaktert.

Az értékelések közül Roger Ebert kritikája a legsiralmasabb. Ő a lehetséges négy csillagból másfelet adott, mondván a film pont olyan sekélyes, mint a sorozat volt és ez felér egy büntetéssel, ha két órán keresztül kell "élveznünk". Az ő véleményére nem adnék, lévén ő volt az aki lehurrogta az Avatar-t is, és közismert arról, hogy nem kíméli senkit, ha kritikáról van szó.

Magyarországra a film augusztus 5. én teszi tiszteletét, addig pedig nézegessétek a csapatfotót és a bemutatót. Szerintetek sikerül visszahozni a régi karaktereket és a sorozat hangulatát? Engem a bemutató, és a színészek teljes mértékben meggyőztek!

Utolsó módosítás: 2010.06.12. 11:07

Hozzászólások

Lennox
1 | Lennox 2010.06.12. 11:29
Inception után ezt a filmet várom a legjobban. Kiskoromban rongyosra néztem a sorozatot, és még mindig nagyon szeretem, remélem nem fogok csalódni.
2 | -T0ng- 2010.06.12. 11:54
Én rajongtam ezekért a régi sorozatokért:D Volt egyfajtasablonos tematikájuk, miszerint van a főhős/főhősök, akik valamiért különlegesek(mert szuperzsenik, mert nem számít nekik a törvény, vagy mert ők a legjobb nyomozók) és minden részben volt egy kisember, akinek nagyon nagy problémája volt.

Igaz hogy sablon volt az egész, és mindegyik ugyanazt nyújtotta, de valahogy mégis mindig izgalmas volt. Számomra ezért kedvenc pl. a Burn Notice is: Megvan benne ez az előbb említett régi formula, de megvan az új sorozatok jellegzetes, egész évadokon átívelő sztorivezetése is.
Gobiakos
3 | Gobiakos 2010.06.12. 18:33
Köhm: "McGyver" és "augusztus 5-én".

Amúgy jó, hogy a téma hétről hétre említésre kerül, hiszen így minimális az esély arra, hogy a bemutatóig az ember elflejtse. Bár úgyis lesz még addig egy raklapnyi hype-anyag, de azért no... :-)
VÁRJUK!
4 | -T0ng- 2010.06.12. 20:05
Kedves gobiakos MacGyver és véletlenül elfelejtettem egy vonalat.
Ha még belekötnél a MacGyver-be itt egy kép is róla. link
5 | -T0ng- 2010.06.12. 20:06
Ha valaminek leírom a címét, tudom hogy kell leírni, ha pedig nem tudnám megkérdezném. Javaslom az utánajárást nagyon kedves barát tud lenni.
Gobiakos
6 | Gobiakos 2010.06.12. 20:08
Sorry , igaz, csak valamiért nekem így rémlett a neve, mindegy. Amúgy haver nemrég írta ki nekem mind a 7 évadot - 14 dvd... :-D

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.