Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

-T0ng- blogja

Mass Effect Kalauz - Áradat

-T0ng- | 2011.04.11. 20:51 | kategória: játék | 15 hozzászólás

Hölgyeim és Uraim!

Elkezdődött a dömping! A Gameinformer legfrissebb számában már láthatunk képeket és infókat az érkező harmadik részről.

- Ami biztos, hogy a történet ott fejeződik be, ahol az Arrival DLC-t abbahagytuk. Erős spoiler-veszély miatt nem is részletezném. Ami a lényeg: Shepard parancsnok a Földön tartózkodik, mikor a Kaszás támadás megérkezik. Menekülni kénytelen a Normandy SV-2 fedélzetén, s így toborozni csapatot.

- A nyitójelenetben megmutatják a Föld egyes nagyvárosait, és hogy épp mi zajlik ott, aztán ahogy Casey Hudson fogalmazott, kinézel az ablakon és meglátod, hogy megérkeztek.

- Casey Hudson válaszolt a kérdésekre, hogy kik fognak visszatérni csapattagkén. Válaszként annyi érkezett, hogy nem mindenki, hisz akkor új karakterek bemutatása nehézkes lenne. Lesz csapattárs, aki szerves része lesz a játéknak, lesz akinek bevétele csak rajtunk múlik, lesz aki csak egy-egy küldetésre csatlakozik hozzánk és lesz olyan is, aki csak cameo szerepre tér vissza.

- Ashley vagy Kaidan valamilyen formába visszatér, ami biztos viszont, hogy Ashley új külsőt kapott, amivel felveszi Miranda-val a versenyt.

- Liara és Garrus úgyszintén csatlakozni fog, hogy mennyi időre azt viszont nem tudni.

- A Normandy ismét meg fog újulni. A Szövetség szétszereli és újra összerakja a Cerberus gyártmányát. Új szobák és új elemek lesznek felfedezhetőek a hajón. Régi lesz mégis új.

- Találkozni fogunk egy érdekes, kibernetikus implantátumokkal ellátott karakterrel. Ugyanazon oldalon James Sanders profilja olvasható, ám az nem derül ki, hogy a képen látható karakter és az előbb említett szövetséges katona egy és ugyanaz-e.
Frissítés Az implantátumos katona James Sanders néven került fel a Mass Effect Wikia Képtárába.

- Az egyik képen Anderson tanácsos látható, teljes katonai öltözetbe. A Gameinformeres srácok a demo-ban találtak pár utalást, hogy Anderson a csapat tagja lehet, ám az arcok a Bioware-től közölték, hogy Anderson a demo-ban csak egyfajta helykitöltőként szerepel.

- A történet során régi konfliktusokkal fogunk találkozni: Miközben sereget toborzunk az egyes fajok soraiból, olyan ellentétekkel fogunk találkozni, mint a Szalarián - Krogan, vagy a Kvári - Geth konfliktus, melyeket fel kell valahogy oldanunk, hogy mellettünk tudjuk az adott népet a Kaszások elleni harcban.

- A srácok tanúi voltak egy Storyboard jelenetnek. A jelenetben Shepard egy Krogan járművel halad, miközben egy Kaszás folyamatosan pusztítja a körülötte levő környezetet. Egy lezuhanó Túrián cirkáló összetöri a parancsnok járművét, mire Shepard kénytelen gyalogosan, szemtől szembe állni egy Kaszással. A helyzet reménytelennek tűnik, ám hirtelen egy Trasher Maw ugrik ki a földből, s megragadva a Kaszást, a két óriás titáni küzdelembe kezd, míg Shepard igyekszik eltűnni a helyszínről... - A fejlesztők kihangsúlyozták, szeretnék, ha az egész játékot az ehhez hasonló, filmszerű és epikus jelenetek jellemeznék

- Mint azt ígérték a srácok a Bioware-nél, sokkal több RPG elem lesz a játékban, mint a második részben. Ellentétben a második résznél, továbbvitt karakterünk ezúttal sokkal inkább tovább viszi képességeit. Az eddigi pár alapképesség megmarad, ám ezeken belül több választási lehetőségünk lesz. Egy Singularity képesség, kezdetben az ami, ám fejlesztve a képességet később számos más formát ölthet.

- Ha már fejlődésnél tartunk: A fegyverek fejlesztése is visszatér, ám nem abban a formában, ahogy az első részben találkozunk. Egyes fegyvereinkre különböző kiegészítőket, távcsöveket aggathatunk, melyek mind más és más tulajdonságát javítják a fegyvernek.

- A képeken sok helyen látszódik, hogy az ellenségeknél kézifegyver van: Van akinél gumibot, van akinél kard...A közelharc fontosabb szerepet fog kapni, mint eddig. Minden egyes osztálynak meglesz a saját, egyedi közelharci támadása.

1. Kép
2. Kép
3. Kép
4. Kép
5. Kép
6. Kép
7. Kép
8. Kép
9. Kép
10. Kép
11. Kép
12. Kép

Utolsó módosítás: 2011.04.12. 15:34

Hozzászólások

Creativ3Form
1 | Creativ3Form 2011.04.11. 20:59
Remek képek, kellőképpen felcsigáztam magam.:-D Aminek hatására asszem lassan befejezem a 8. végigjátszást az Őrszem kasztommal, aztán pedig nekiállok a korábbi végigjátszásaimnál bepótolni a DLC-ket.:-)
2 | -T0ng- 2011.04.11. 21:04
Viccelsz Crea:D Én most kezdtem neki az első résznek megint:D A baj csak az, hogy olyan sokáig játszottam az előző Shepard parancsnokommal, hogy nagyon a szívemhez nőtt:D

Amúgy bennem sok kérdés vetődött fel a képekkel kapcsolatban.

Kíváncsi vagyok, ki az a hosszú hajú, implantátumokkal felszerelt figura.

Hogy oldják meg az új Shepard parancsnok kérdését, ha valaki rögtön az ezzel a résszel kezd? A második részben okosan megoldották, de ugyanazt a poént még egyszer nem lőhetik el.

Aki nem vitte végig az Arrival DLC-t, érteni fogja Shepard jelenlétét a Földön?
3 | -T0ng- 2011.04.11. 21:05
Jah, amúgy Ashley az új részben nagyon jól néz ki, megérte a karakteremmel hűségesnek maradni:D
Creativ3Form
4 | Creativ3Form 2011.04.11. 21:10
Olyan karim van, ahol Liarahoz hűséges maradtam, ez 100%, de arra már nem esküszöm meg, hogy olyan van e, amiben Ashleyhez is...:-D
Van egy hűséges Liara, 1 Jack, 1 Tali, 3...ja nem, most már 4 Miranda, és lehet, hogy akkor van egy Ashley hűség is...de lehet, hogy 5 Miranda van...:-D
5 | Netsu 2011.04.11. 21:11
Csak nekem nem tetszik az új Ashley? Elég ronda, szerintem. Mondjuk eddig sem volt egy szépségkirálynő, de most.. :D De reméljük a játékban jobban fog festeni.
6 | -T0ng- 2011.04.11. 21:13
Netsu, ahhoz képes, ami volt, csak jobb lett:D
7 | -T0ng- 2011.04.11. 21:15
Én egyébként, én majdnem úgy döntöttem, hogy nem leszek a karakteremmel hűséges, pont azért, mert Miranda jobban néz ki, mint ahogy Ashley kinéz az első két részben, a végén mégis meggondoltam magam:D
Creativ3Form
8 | Creativ3Form 2011.04.11. 21:15
Amúgy mind a 8 végigjátszásban ugyan azokat a döntéseket hoztam. Mindig elpusztítottam a Kaszások hajójának, illetve technikájának leírását, ezzel bemutatva a cigiző faszkalapnak, valamint mindig újraírtam a Getheket. Jól fognak jönni, plusz az első részben életben hagytam azt aaaaa...szóval azokat a rovarokat, amik olyan savat köpnek, és amiknek a főnökével, telepatikus úton beszéltünk is a második részben. Sajna már nem ugrik be a faj neve.:-(
9 | -T0ng- 2011.04.11. 21:22
Rachni:D Amúgy, ha már fajoknál tartunk kíváncsi vagyok, látunk-e újakat. Akiket valószínűsítek:

- Raoli: Egy madárszerű faj, akik egy Cerberus Network hír szerint pont a második rész eseményei alatt lettek a Fellegvár tagjai.

- Szalarián és Krogan nőstény: A Szalarián nőstények valószínűek, hisz az már biztos, hogy eljutunk a Szalarián anyavilágra.

- Turián nőstényeket biztos látni fogunk, ők vagy legalábbis egy szerepelt a Mass Effect Evolúcióban is.
10 | Netsu 2011.04.11. 21:37
Krogan nőstény már a 2. részben is volt, azt hiszem akkor lehetett bele futni, mikor Mordin hűségmisszióját csináltuk, és akkor egy Urdnot felderítőt a Blood Pack elkapott, és telenyomták drogokkal, meg stb, és nekünk kellett Őt visszaküldeni az Urdnot táborba. Na, az egy nőstény volt, abból következtetve, hogy a "Female Camp"-be tért vissza. De lehet, hogy nincs igazam.

Kicsit összevissza magyaráztam el, de remélem, azért érthető. :D
11 | -T0ng- 2011.04.11. 21:40
Ő nem nőstény volt. Csak egy hím felderítő, aki nem mert visszamenni, mert úgy érezte, hogy elbukott a küldetésébe, és így a nőstények körében sem lenne népszerű. Shepard ha felpofozza és meggyőzi, hogy pont az jelent bátor cselekedetet ha tele drogokkal túlélve a küldetést tér vissza, bejuthat a nőstények táborába és választhat magának párt, akivel utódokat nemzhet.

Erre mondta a felderítő, mikor mondta, hogy visszatért a nőstények táborából és jól érezte magát.

A játékban egy alkalommal "találunk" nőstény Krogan: hullazsákban egy boncasztalon, és az arcát nem láthatjuk.
12 | Netsu 2011.04.11. 21:53
Akkor én voltam figyelmetlen. :) Elnézést.
13 | -T0ng- 2011.04.11. 21:57
Ilyenért nem kell bocsánatot kérni:) Javítva és kész:)
14 | Netsu 2011.04.11. 22:22
Köszönöm :)
15 | -T0ng- 2011.04.11. 22:33
NA végeztem a fordítással. Az infókat folyamatosan töltöm fel ebbe a bejegyzésbe.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.