Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

-T0ng- blogja

Shank - Mexikói ra-ta-ta-ta

-T0ng- | 2011.09.30. 11:32 | kategória: játék | 1 hozzászólás

Általában, ha nekiállok játszani, az mindig egy film, egy sorozat vagy valami téma ihletéséből születik. Valahogy azonban ez az ihletés kerül mostanában. Lehet talán azért, mert igazán két olyan játékot próbálnék ki, amik csak PS3-on vannak, nekem meg egyenlőre közel sincs lehetőségem, hogy beszerezzem a Sony konzolját.

Ebben az ingerszegény időben jött egy gondolat és elkezdtem körülnézni az általam eddig méltatlanul hanyagolt, letölthető játékok földjén. A kategória talán azért is állt tőlem annyira távol, mert mindig egy könnyed szórakozás jut róluk eszembe, nem az a hosszan tartó élmény, amit például egy teljes árú játék adni tud.(vagy nem, de az más téma)
Mindenesetre ínséges időben, gondoltam egy ilyen játék is megteszi. Keresgélésem eredményeként találtam rá a Shank-re.

Nem most hallottam a játékról először, de az első alkalom volt, hogy érdeklődést váltott ki belőlem. Látványra rajzfilmszerű, témaválasztáshoz pedig nagy kedvenceim Rodriguez(szégyellje magát a Kémkölykökért) és Tarantino adtak ihletet, több se kellett hát töltöttem.
Reggeli után neki is álltam a programnak, ami elsőre kellemetlen perceket szerzett. A Shank ugyanis nem igazán billentyűzetbarát program, nem csak azért, mert a jól animált, látványos lövöldözések közepette a célzás nem éppen egy leányálom, de a játék a pörgőségéből is sokat veszt.
Több se kellett, elő Saitek P3200 Rumble gamepadommal, amihez sajnos sokszor nem találok játékot és már indulhatott is a csihi-puhi.

A történet pofátlanul, de hatásosan lopja az előbb említett két rendező nagyobb filmjeinek történeti elemeit. A férfi, akitől elrabolták szerelmét, és akire fél Mexikó vadászik, bármire képes a bosszúért. Sablonosan hangzik, de az embernek nem kell több, hogy órákra a képernyő elé szegeződjön és válogatott módszerekkel rendezze le közép-Amerika populációjának jelentős hányadát.
Ehhez persze meglesznek a megfelelő eszközeink, melyek ha nem is széles skálán mozognak, de arra tökéletesek hogy rendet vágjunk.
Shank arzenáljában a késtől kezdve, a dupla-pisztolyon át gránátokig mindenki megtalálja a saját lelkületének legmegfelelőbb tömegoszlató eszközt. Külön móka a nehézfegyverek csoportja, mely a nevével ellentétben nem egy rakétavetőt vagy egy nehéz gépfegyvert takar, hanem egy takaros kis láncfűrész alapból, mellyel kényelmesen játszhat az ember agysebészest.

A grafika fenomenális! A rajzfilmekre és képregényekre hajazó látványvilág egyszerre teszi a játékot még komolytalanabbá és még hatásosabbá. A rajzfilm átvezetők nagyon pofásak és hangulatosak, a mozdulatok pedig szépen animáltak és ettől a harcok is, torkoljanak bármekkora vérfürdőbe, folyamatosak maradnak és izgalmasak.
Minden ellenfél és karakter olyan, mintha most szabadultak volna a Desperado-ból, a főellenfelek pedig igazi karakterek. Nem az a tucatból egy akit nehezebb kinyiffantani, hanem az akinek az arcára emlékszel, mert ő volt valaki a történetben.

Azt kell mondjam, összességében kellemesen csalódtam a Shank-ben. Sőt ki merem jelenteni, hogy a teljes árú játékok körében sem találkoztam mostanában ennyire szórakoztató programmal. Mindenkinek érdemes vele tennie egy próbát! Aki szereti Rodriguez és Tarantino filmjeit annak azért, aki az árkád gépes időszak emlékeit akarja visszahozni annak azért, ha pedig más nem már csak azért is, mert jobban megéri ezen játszani, mint egy manapság megjelent félkész FPS-en.

Utolsó módosítás: 2011.09.30. 11:35

Hozzászólások

Barthezz
1 | Barthezz 2011.09.30. 20:19
Remek játék volt, én is csak ajánlani tudom. Még anno SityiSXT írt róla először a blogjában, azután álltam neki én is végigjátszani.

Jó hír, hogy jövőre jön a játék folytatása!

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.