Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

-T0ng- blogja

Helyzetjelentő - Egy vizsga előtti nap

-T0ng- | 2012.01.16. 09:49 | kategória: Helyzetjelentő | 0 hozzászólás

Minden nap, mikor vizsgára készülök hagyok magamnak tanulás közbe egy-egy percet, hogy az agyamat frissítsem kicsit. Ez az idő persze pont elég arra, hogy végre úgy vessem bele magam a blogozásba, ahogy eddig soha. Mindig is szerettem volna egy olyan kategóriát nyitni a blogomban, ahol helyet foglal egy kicsi ez, egy kicsi a, ám minden esetben olyan dolog, ami okot adhat egy eszmecserére vagy éppen egy véget nem érő vitára. Amiért előre is elnézést kell kérnem, azok a szinte véget nem érő körmondataim. Mondjuk úgy, hogy ez szakmai ártalom. Mindenesetre remélem ezek a blogbejegyzések nektek is pont olyan élvezetesek lesznek, mint amekkora örömöt nekem nyújt a megírásuk.

Egy erős in medias res kezdéssel már is egy fontos figyelemfelhívás. Holnap délután indul a Star Trek Online. Nekem mint fanatikus Trek rajongónak ez hatalmas öröm, hisz mióta létezik ez a játék ki akarom próbálni. Tegye fel bátran az a kezét, aki még nem szeretett volna az Enterprise kapitánya lenni. Abban már most biztos vagyok, hogy csalódni nem fogok, hisz a Cryptic csapata lepte meg a képregény és mmo annak idején a Champions Online nevű játékkal.
Ami a hírt még izgalmasabbá teszi, az a Star Wars TOR és a játékkal kapcsolatban megjelenő, véleményem szerint erős bukást jósló, hírek. Az biztos, hogy a Bioware sokat dolgozott a játékon, de egy szintén sci-fi témában előkerülő ingyenes MMO mindenképp hatással lesz a játékosok számára.
Ki tudja, fél év múlva lehet a TOR is ingyenes lesz...

Ha már Star Trek még pár hír. J.J. Abrams elkezdte forgatni a következő Star Trek filmet, amelyről egyenlőre semmi konkrétat nem tudni, csak annyit, hogy Benedict Cumberbatch, a majd lejjebb említett Sherlock című sorozat főszereplője is részt vállalt a filmben, ám hogy kit fog alakítani egyenlőre nem tudni.
Ezzel kapcsolatban még egy hír, ami bár régebbi, de az hozzám hasonló Star Trek rajongók szívét biztos megdobogtatja. David Foster még a nyáron elárulta, hogy készek a koncepciói egy új Star Trek sorozatnak. A sorozat a Voyager története után játszódna és egy új és fiatalabb legénységgel visszanyúlna a Gene Roddenberry által megteremtett gyökerekhez.

Őszintén megmondom, kijárna végre egy tisztességes űropera a sci-fi rajongóknak, mert a Csillagközi Romboló és a szerintem kitűnő, mások szerint ritka pocsék Stargate Universe óta nem nagyon örvendeztetnek meg minket.

Változatosságképp ismét egy sci-fi téma: 2K és az XCOM esete. Bár én az annak idején bejelentett taktikai FPS-t is várom, senki ne mondja nekem, hogy nem érzi gyanúsnak a Firaxis nemrég bejelentett, XCOM Enemy Unkown nevű játékát. Persze készült az első bejelentett játék is, mely nagy zúgolódást keltett a rajongók körében, de az gyökereket jobban megragadó taktikai játék első infói után rögtön csúsztatták is az FPS-t.
Persze lehet, hogy én vagyok csak ennyire gyanakvó és a valóság inkább az, hogy a 2K-nek jobban megéri anyagilag, ha a Bioshock következő része mellé nem állít konkurenciát. Mindenesetre mindkét részt várom szeretettel.

A konzol vs. pc hidegháború lassan kétpólusúból hárompólusúba fordul át, legalábbis a hírek szerint a Gaikai egyik vezetője ezt mondja. Én látok rációt abban, hogy az egyik konzolgyártó nem gyárt következő generációt, inkább valamilyen formában beszáll a felhő alapú játék piacára. A kérdés csak az, hogy melyik. Én egyenlőre a Microsoftot látom bár, javítva korábbi nézeteimen és igazat adva az ide vágó fórumtémában hozzászóló játékostársaknak, egyáltalán kérdéses, hogy ilyen éles harcban bárki is engedne és, ha engedne az milyen előnyökkel járna. Én vallom, hogy a konzolra épített, Onlive szintű rendszer sokkal kifizetődőbb és praktikusabb, mint egy új konzol, de az igazság a kérdéssel kapcsolatban még messze van.

Sherlock Holmes Sherlock Holmes ellen. Míg a mozikban Guy Ritchie filmjének második része tarol Robert Downey Jr. főszereplésével, az angolok Steve Moffat vezetésével bebizonyították, hogy egy sorozat is lehet színvonalas. Aki már látott angol műsorrendet és sorozatokat, az már tudja, a sorozatkészítés írott szabályaival a szigetlakók úgy vannak, mint a Belgák a sörkészítéssel. Az inkább három részből álló TV filmnek mintsem sorozatnak nevezhető Sherlock egy éves várakozás után idén visszatért a képernyőkre a második évaddal, és ha lehet még izgalmasabb. A modern környezetbe áthelyezett történettel kapcsolatban először nekem is kételyeim voltak, de Benedict Cumberbatch hihetetlen játéka és az eredeti történetekből átemelt és modernizált elemek engem meggyőztek. Akit érdekel fogjon hozzá nyugodtan, ám szigorúan feliratosan...a magyar szinkron hazavágja a sorozatot.

Ennyi lett volna a mai Helyzetjelentő, holnap találkozunk!

Utolsó módosítás: 2012.01.16. 11:40

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.