Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

-T0ng- blogja

Helyzetjelentő - Szösszenetek a Gamer világból egy havazós szerdán

-T0ng- | 2012.01.18. 09:03 | kategória: Helyzetjelentő | 3 hozzászólás

Bár az előző helyzetjelentő nem váltott nagy érdeklődést a honlapot látogatók körébe, én nem adom fel. Ha kell az ablakon is visszamászok, így egy sikeres vizsga és egy kis pihenés után ismét belevágok.

Kezdjük rögtön a legelején máris egy nagy fejlesztővel, név szerint a Rockstar csapatával, akik tegnap bejelentették, hogy Max Payne kalandjaira májusig bizony várnunk kell. Ezzel a Rockstar bár kicsúszik a 2012-es pénzügyi évből, cégnél ez nem szokatlan: Két éve májusban jelent meg a Red Dead Redemption, egy éve ugyanakkor pedig a L.A. Noire csavaros detektívtörténetével leptek meg minket. A üröm az örömben, hogy akik eddig a GTA V megjelenését 2012-re prognosztizálták azoknak sajnos egy évet várniuk kell kedvenc sandbox címükre.

Tegnap este elindult a Star Trek Online F2P üzemmódban. Ha minden vágyad az volt, hogy csillaghajó kapitány légy itt az ideje, hogy regisztrálj és bejárd az űrt ott is, ahol azelőtt ember még nem járt.

Január 17.-e estéjén indult útnak a J.J. Abrams dédelgetésében készült Alcatraz című sorozat egy két órás résszel. Bár az egyik nagy külföldi honlaptól csak kicsit jobb mint közepes értékelést kapott, a nézettségek elég magasak voltak, ami akár a Terra Nova sorsát is meghatározhatja. Szökött rabok VS. Dínók 1-0.

Az Alienware mindig is tett róla, hogy a PC-t erős pozícióba hozza a konzollal szembe. X51 elnevezésű gépe, bár külsőre a konzolok méretét és kinézetét örökölte, hűen a cég eddigi munkásságához, a PC táborát erősíti. A cég a géppel a közép és felső kategóriát célozta meg. Az alapmodell 3.3 GHz-es Core i3-2120 as processzorral, 4 Gb RAM-mal, 1 Tb-os merevlemezzel és egy Nvidia Geforce GT545 videó kártyával van felszerelve, ám magasabb árért jobb processzorral és videó kártyával, valamint több RAM-mal megáldott modellhez is hozzájuthat. Az ára 700 $ és 1,200 $ közt fog mozogni.

Az XBOX Live terjeszkedik. Bár Microsoft rendszere korábban csak a játékok szempontjából nyert relevanciát, a mobil eszközök alkalmazási területének bővülésével a konzol is lépést kíván tartani. Az ma már senkinek nem újdonság, hogy Facebook, Twitter vagy akár a UFC mérkőzések közvetítései is elérhetőek, ám az HBO GO után most a FOX is úgy döntött szeretné programkínálatát megosztani az Xbox Live felhasználókkal is megosztani. A News Corporation (a FOX partnercége) megállapodása nem csak az olyan FOX műsorokat teszi elérhetővé a megnevezett konzol felhasználói számára, mint a Family Guy,a Glee vagy a Simpson család, de elérhetővé válnak olyan sajtótermékek is, mint a IGN.com vagy a Wall Street Journal.

Utolsó hírként: Megválasztották a Game Developers Choice Award házgazdáját aki nem más, mint az Epic Games arca, Cliff \"Nagyongirzofvór\" Bleszinski.

Ennyi volt mára a Helyzetjelentő. Titkon remélem olvasott lesz a blog és a nagyközönség igényli, hogy a ritka híreket minél előbb, minél ropogósabban megkapja.

Hozzászólások

1 | Pyrogate 2012.01.19. 00:22
ne add fel:)
Barthezz
2 | Barthezz 2012.01.19. 10:39
Nem rossz ötlet egy ilyen jellegű blogsorozat, de a helyesírási hibákra figyelhetnél. Az előző bejegyzésben pl. kétszer is az "egyenlőre" szót használtad az "egyelőre" helyett, illetve a mondatot tagoló vesszőket is nagyon rosszul használod (vagy elhagyod, vagy rossz helyre teszed). Tudom, a tanulás közben beiktatott szünetekben nem sok időd van megírni, de ezekre mindenképp ajánlott odafigyelni. :)
3 | -T0ng- 2012.01.19. 11:16
Köszönöm mind a lelkesítést, mind a kritikai észrevételeket. Utóbbiaknak különösen, mert az ilyen apróságok sokat számítanak egy írás élvehetősége szempontjából.

A vesszőhibákról én is tudok. Az igazság az, mint arra te is utaltál, hogy kevés idő alatt leírni kívánt töménytelen mennyiségű gondolat erősen meghatározza egy mondat hosszát, ami pedig kihatással van a mondattagolásra.

Mindenesetre én igyekszem folytatni ezt a stílust, bár úgy érzem az első bejegyzés a szándékaimhoz kicsit közelebb állt. Az észrevételeket pedig még egyszer köszönöm:)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.