Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

.:Thunder:. blogja

Shutter (2008)

.:Thunder:. | 2008.02.01. 14:40 | kategória: horror | 7 hozzászólás

Tun (Ananda Everingham), a fiatal fényképész és barátnője, Jane (Natthaweeranuch Thongmee) az egyik este elütnek egy fiatal nőt a kocsijukkal. Nagyon megrémülnek, ezért otthagyják a nő testét az út közepén, később pedig el is felejtkeznek az egészről. Amikor Jane elvégzi a főiskolát, Tun rengeteg fényképet készít az ünnepségen, ám amikor előhívatja a képeket, furcsa foltokat vesz észre néhány fotón.

Mindketten arra gondolnak, hogy ez talán kapcsolatban lehet azzal a bizonyos autóbalesettel. Aztán kiderül, hogy az elütött lány, Natre (Achita Sikamana) régen nagyon is közeli kapcsolatban állt Tunnal, melyet a fiú erősen titkol. Azonban a szellem úgy gondolja, ha már az életben a végsőkig ragaszkodott a fiúhoz, halálában sem hagyja őt magára...

Banjong Pisanthanakun és Parkpoom Wongpoom Thaiföldön játszódó filmje az eredeti Ringu (The Ring =) és a Ju-on (The Gruge)[ez a film egyike azoknak amitől nem szivesen alszok el :D]kitaposott hagyományait követi, méghozzá nem is rosszul, példa erre a világ különböző filmfesztiváljain történő bemutatása, és a külföldi elismerő kritikák.

Utolsó módosítás: 2008.02.01. 14:44

Hozzászólások

1 | Lavar 2008.02.01. 14:58
Bazz!:-O
Pont az ilyenektől parázok a legjobban. (Szellemek a fotón előhíváskor, felvételnél vmi gyanús van a sötétségben stb...)
2 | dghost 2008.02.01. 15:20
Ejj, de király lesz ez! Nagyon csípem a japán horrort!:-P
3 | padavan 2008.02.01. 16:05
Japán? :D Akkor meg sem nézem a trailert. Szokásos unalmas, vontatott szar lesz ez is.
4 | dghost 2008.02.01. 16:09
Padavan: Amcsik csinálták a japán csak a stílus. ;-)
5 | padavan 2008.02.01. 16:39
Bőven elég, ha a japcsi stílust veszik át. Alvás 100% a 30. perc környékén.

Az a baj, hogy kurvára művészien akarnak megcsinálni egy horrort, meg rohadt mély mondandóval, úsztatott kamerákkal, 6 perces, "a szereplő feszülten néz, de nem történik semmi" jelenetekkel, és ennyi nagyjából az egész. A nagy igényességben meg elvész a sztori, és halálos unalomba merül az egész film.

És igen, mielött még valami vadkeleti mangabuzi (igen, tudom, hogy a japán horror nem egyenlő a mangával, de így jött ki jól) behányná, hogy láttam e japán horrort, kérem alássan, láttam. Ringu, A Szem, Dark Water (japcsi verzió), Átok... Csupa-csupa szar.

Az amcsi Kör például köröket ver a japánra. :D

Szarok ezek. Vadon, Rosemary Gyermeke, Ördögűző, Pszicho, A Dolog, Omen (régi), Ideglelés... - ezek horrorfilmek. Izgalmasak, és nem rohadnak bele abba, hogy 10 percig mutatnak egy folyosót, a végén egy haját az arcába fésült kislánnyal.
6 | dghost 2008.02.01. 16:54
Padavan: Nem tom, nekem bejön! Szerintem a japán horror parásabb mint a legtöbb amerikai...
7 | ShuleyvA 2008.02.01. 19:25
Nekem a Kör tetszett... meg az átok is...
Az meg igaz, hogy az első 30perc unalmas. Ha lesz alkalmam, meg időm, majd lehet megnézem...

"És igen, mielött még valami vadkeleti mangabuzi..."
Whehehehhe, jön a sárga veszedelem :D (nem csípem a mangabuzikat)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.