Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

4000. látogató >>> Féléves blog értékelés

Barthezz | 2008.07.28. 19:34 | kategória: szolgálati közlemény | 10 hozzászólás

Nos, a mai nap folyamán blogom megszámlálta 4000. látogatóját is, így újfent szeretnék köszönetet mondani Olvasóimnak, akik látogatásaikkal és rendszeres hozzászólásaikkal újra és újra megerősítik, hogy érdemes begépelnem bejegyzéseimet, érdemes elkészítenem a zenei összeállításokat, s a blogomra fordított idő nem vész kárba!

A bejegyzésem másik apropóját pedig egy kisebb jubileum adja, ugyanis pár nap múlva (egész pontosan augusztus 2-án) lesz pontosan fél éve, hogy megírtam első bejegyzésemet és ezzel útjára indult blogom. Ennek kapcsán pedig szeretnék egy rövid kis féléves értékelést tartani, s megosztani ez idő alatt szerzett tapasztalataimat olvasóimmal, illetve levonni a főbb konzekvenciákat!


Mikor elindítottam blogomat, bizonyára jól emlékeztek, hogy első elkészült mixemet szerettem volna megosztani a nagyérdeművel, s hogy minél szélesebb réteget érjek el vele, a feladat gyakorlatilag kikényszerítette a blog megnyitását. Ekkor azonban még szinte semmi elképzelésem nem volt a folytatást illetően (kicsit kesze-kuszára is sikeredett az a nyitó bejegyzés), s magam sem gondoltam volna, hogy később majd jönni fognak az ötletek, s fél év elteltével már a 21. bejegyzésemet fogom gépelni, miközben a 4000. látogatómat számlálom.

Szóval a kicsit döcögősre sikeredett indulás után végül 2 fő téma köré csoportosult ki blogom, s így kirajzolódott a blog arculata is: a bejegyzések zömét az elektronikus zenei témájú visszatekintések és egyben válogatások tették ki, míg kisebb arányban 1-2 filmélményemet osztottam meg Olvasóimmal, s ezzel kipróbáltam magamat a filmkritika írás területén is (persze csak szárnypróbálgatás szintjén).

Ez a 2 fő irányvonal pedig nagyjából meghatározta olvasótáboromat is. Zenei témájú bejegyzéseim kisebb réteget mozgattak ugyan meg, ami nem is meglepő, hiszen - főként a PC Dome fórumon - nem sokan hallgatnak elektronikus zenét. A kevés látogató azonban annál több kommenttel járult hozzá bejegyzéseimhez, aminek én személy szerint jobban örültem, mintha lett volna 2-szer ennyi olvasóm, de alig írtak volna hozzászólást, véleményt. Név szerint is megemlíteném fő hozzászólóimat, úgy érzem, megérdemlik ezután, hogy ennyi építő jellegű hozzászólással járultak hozzá blogomhoz: LordMathaus-ról, powerhouse-ról és Pyrogate-ről van szó, illetve legutóbbi bejegyzésemnél padavannal is végre sikerült közös nevezőre jutnunk, s egy remek ötletet adott egy későbbre tervezett bejegyzésemhez. Germinatornak is külön megköszönném figyelmét, aki - bár nem hallgat elektronikus zenét -, mégis kitartó figyelemmel kísérte írásaimat.
S egy igen nagy meglepetés is ért egyik zenei bejegyzésemnél: megbizonyosodott ugyanis, hogy nem csak a PC Dome fórumáról akadnak olvasóim, hanem külső látogatókat is magamnak tudhatok. Nem más, mint DJ Antoos, a budapesti Tabu Lounge szórakozóhely egyik rezidens DJ-je tisztelt meg kommentjével, melyben egy fergetegesre sikeredett Classic Party-ra invitált, így pedig végleg megerősítést nyertem róla, hogy van értelme időt szánnom zenei összeállításaim elkészítésére és közzétételére.

Blogom másik részét - mint korábban említettem - 1-2 rám nagy hatással bíró film véleményezése tette ki. Itt sem számláltam igazából túl sok látogatót, s ezen bejegyzéseknél a kommentszám is alacsonyabb volt, azonban ez sajnos egyfajta Dome-os tendencia, hogy a filmes témájú bejegyzéseknél senki blogjában sem igazán alakul ki párbeszéd, így nagyon ez sem vetett vissza. Hacsak elolvassák jónéhányan ezen írásaimat, páran kommentet is írnak, 1-2 ember pedig ennek hatására nézi meg az adott filmet (pl. LordMathaus és cygary) már bőven megérte fáradni a kritikák megírásával!

S mit fog hozni a jövő? Természetesen nem hagyok fel a blogolással, bár munkám és a szakdoli írás miatt valószínű a jelenleginél egy kicsit ritkábban fog frissülni blogom új bejegyzésekkel. Mivel a fő irányvonal már kialakult, s tartom magamat a mondáshoz, miszerint minden cipész maradjon meg a kaptafájánál, így továbbra is zömében zenei témájú illetve film-értékelős bejegyzések várhatók, de természetesen amennyiben egy újabb ötlet megfoganna a fejemben, akkor egy-egy a szokásostól eltérő témájú bejegyzés is várható.

Még egyszer szeretném megköszönni minden Olvasómnak eddigi hűségét és bőséges kommentjeit, s bízom benne, hogy a jövőben sem kell csalódniuk írásaimban, s hű olvasóim maradnak!


Az alant látható képet pedig amiatt választottam, mert éppen sikerült elcsípnem és megörökítenem azt a pillanatot, mikor látogatóim számlálója 4000-re gördült ;-)

Hozzászólások

LordMatteo
1 | LordMatteo 2008.07.28. 19:47
Gratulálok ;-)

Ugye tudod hogy zöld skint csak a buzik...? :-D
Germinator
2 | Germinator 2008.07.28. 19:49
Gratulálok:-) Irány a legnépszerűbb blogok listája:-D
Barthezz
3 | Barthezz 2008.07.28. 19:53
Köszi mindkettőtöknek ^^

LM: Hát akinek a zöld színről is ez jut eszébe, annak valószínűleg egész nap ilyeneken járhat a fantáziája >:]

Germi: Attól azért még messze vagyok ;-)
powerhouse
4 | powerhouse 2008.07.28. 20:03
Jupppííí, grat! :D
5 | goodboy007 2008.07.28. 20:06
Grat!
Bár én nem vagyok az általad hallgatott zenéknek a híve, látszik, hogy értesza ahhoz, amit szeretsz. További sok siker!
LordMatteo
6 | LordMatteo 2008.07.28. 20:06
Köcsög X-(

Nem vagy messze, én 6663-nál tartok, alattam még vannak ketten.
7 | padavan 2008.07.28. 21:23
Habár illettelek kritikákkal, és a kapcsolatunk sem volt felhőtlen, mégis engedd meg, hogy gratuláljak ehhez a számhoz.

Igaz, hogy témáid nem kimondottan a világom, de kétségtelen, hogy igyekszel minél igényesebben kiszolgálni az olvasói igényeket, és ez becsülendő.

OFF: Kifejezném egyébként örömömet azt illetően, hogy a blogrészleg kezd átesni egyfajta letisztuláson, egyre kevesebb az olvasásra érdemtelen szemét, és egyre több az igényes, szórakoztató, informatív napló. Szerintem jó úton haladunk, jól csináljuk. :)
Barthezz
8 | Barthezz 2008.07.29. 00:46
Köszi mindenkinek! :-)

pada: Igen, én is ezt vettem észre, hogy mostanában csupa jó, élvezetes bejegyzések kerülnek ki a legfrissebb blogbejegyzések közé, s hál' Istennek teljesen eltűntek a video- és 1-2 soros blogok, ahogy az összehányt, összecsapott írások is. Ez a blog-részlege igen színvonalassá vált a Dome-nak, s remélem ez a pozitív tendencia hosszútávú lesz! ^^
9 | kopé 2008.07.29. 01:07
Grat. ;)
igen, most csak ennyit :P
Barthezz
10 | Barthezz 2008.07.29. 01:21
Köszi Neked is ^^ :-)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.