Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Esküvő, Diák TV, Borsodi, avagy viszontagságaim az ország másik végében (3. rész)

Barthezz | 2008.08.23. 21:29 | kategória: nyaralás | 17 hozzászólás

Nyaralásom élménybeszámolójának harmadik, zárórésze következik ezúttal. Mert hogy bonyodalmak akadtak még jószerivel!


Rövid barátságkötésem története a televízióval

Az ember mindig egy Isten háta mögötti helyen kell, hogy rádöbbenjen arra, mik is azok a tényezők, amik mindennapi megszokott életritmusához elengedhetetlenek, de szinte annyira természetesek már, hogy észre sem vesszük fontosságukat, s csupán hiányuk esetén eszmélünk rá erre. Nos, én is hasonló megvilágosodásnak lehettem részese.

Az első este ugyebár eltelt a lagzival, második este pedig hivatalosak voltunk rokonainkhoz egy hosszú vacsorára. A harmadik napon azonban nem akadt semmi program az estére, s ekkor döbbentem rá a tényre, hogy voltaképpen egy átlagos napi estém két dologgal telik el: vagy haverokkal vagyok és csinálunk valamilyen programot, vagy pedig otthon ülök a számítógép előtt, s filmet nézek, vagy pedig netezem, míg el nem álmosodom. Nos, Dédestapolcsányban nekem a haverokat és a számítógépet is nélkülöznöm kellett. Így hát csak ültem ezen az ominózus 3. estén a 4 fal között, s hogy ne váljak az unalom szörnyetegének kegyetlen áldozatává, bekapcsoltam a televíziót! Hamarosan így már arra a kérdésemre is egyértelmű és határozott választ kaphattam: miért nem nézek szinte egyáltalán tévét?

Pechemre a tévékészülék bekapcsolása után éppen vége lett az olimpiai összefoglalónak, így hát kezembe ragadtam a távirányítót, hátha találok valami nekem való programot. A csatornák végigpásztázása közben egy érdekes tévéadóra bukkantam, az úgynevezett Diák TV-re. Hogy mi köze a csatornának a diákokhoz, máig rejtély számomra, azonban hamar rájöttem, hogy ez lehet a térségi TV, hiszen éppen egy Sajókaza - Eger focimérkőzés összefoglalója ment.

Mivel a magyar első osztály mérkőzései is többnyire nézhetetlenek számomra, nem sokat időztem a csatornán, s többszöri végigkapcsolgatás után kikötöttem a tv2 Hal a tortán című műsoránál. Soha egyetlen részt nem láttam még ebből (a förtelemből), szal gondoltam, itt az ideje, hogy belekukkantsak! Régi idők letűnt sztárjait véltem felfedezni sorra, akiket erőltetetten felkarolt ez a kereskedelmi csatorna és próbálja bohóckodásra késztetni őket a képernyő előtt, s közben azt a látszatot kelteni, hogy még ma is népszerűek. Megjelent a színen tehát Ganxsta Zolee, Pintácsi Viki alias Szandi, akitől a Tínédzser Lámúr óta bevallom őszintén, zenét még nem hallottam, s legfeljebb már csak a viccről lehet mindenkinek ismerős az énekesnő, mikor is az óvodában megkérdezi az óvónéni, hogy ki miért szereti a Szandit? Sorra érkeznek a válaszok: "Én azért szeretem a Szandit, mert olyan szépen énekel." "Én azért szeretem a Szandit, mert olyan jó hangja van." Mire megszólal a harmadik óvodás: "Én azért szeretem a Szandit, mert nyáron nem izzad benne a lábam." Nah de visszatérve a témához, itt volt még a letűnt erőbajnok, Fekete Laci, Nagy Ő Anikó (Kapaszkodjatok meg, de a narrátor végig így nevezte! A Retekklubbnál Anikó tehát VV Anikó, míg a tv2 is saját műsoráról nevezi el a "sztárt", s így lesz ott Nagy Ő Anikó! Szánalom a köbön :-D ) és ott volt még az aktuális házigazda is, valamilyen Áron, akiről bevallom őszintén, még életemben nem hallottam, s lövésem sincs, hogy kicsoda.
A műsor elvileg arról szólna, hogy ez az Áron gyerek megvendégeli a többi "sztárt", ehelyett viszont erőltetett ökörködést láthatunk csak végig, majd az utolsó 10 percben végre jön azért a vacsora is, ahol kb. az mindenki stratégiája, hogy minél jobban szóljuk le a másik főztjét, s lehetőleg 2-nél több pontot ne adjunk rá, nehogy mi esetleg még nagyobbat égjünk, mikor mi kerülünk sorra házigazdaként ;-)

Nem is tudom, hogy bírtam ezt végignézni, mindenesetre közben kapcsolgattam a tv-t, s a Film+ nevű csatornán ráakadtam Arnold Schwarzenegger minden bizonnyal legnépszerűbb filmjére, a Hatodik naponra! :-o Ezt a filmet tudniillik ugyanis kb.havi rendszerességgel felváltva játsszák le az egyes kereskedelmi tv-csatornák, így hát minden bizonnyal eme logikai bakik tömkelegével hemzsegő, s iszonyat gyenge színészi játékkal és forgatókönyvvel megspékelt alkotás lehet a már kormányzóként tevékenykedő Schwarzenegger legnagyobb filmje! Véletlenül sem lehetne leadni ehelyett mondjuk a Terminator akármelyik részét, vagy Schwarzitól elvonatkoztatva, de még mindig az akciófilmek terén maradva a Hatodik naponnál nagyságrendekkel értékesebb Mátrixot. Az pedig egyenesen már hiú ábránd, hogy esetleg egy Ponyvaregénybe, vagy egy Alkonyattól Pirkadatig-ba ütközzünk vmelyik adón. Ezen filmeket ugyanis érdekes módon nem játsszák sehol. Mégis hogyan alakuljon ki így egy jófajta ízlés a rendszeresen tv-t néző emberekben, ha a lehetőségük sincs meg rá, hogy B-kategóriás akciófilmeknél, vagy hányós poénokkal teli amerikai vígjátékoknál jóval értékesebb filmeket kapjanak?

Végül ráakadtam a Magyar 1-en a Menekülő gyermekek című a 2. világháborúban üldözött zsidóknak emléket állító filmre, így itt már végre le tudtam ragadni, s végignéztem.

A filmnek vége lett, álmos azonban még mindig nem voltam, így hát tovább kellett kapcsolgatnom a tv-t, s akkora baklövést követtem el, hogy még most is fáj a fejem miatta! Az ATV-n ugyanis éppen egy Pénzfürdő-szerű, a nézőt hipnózis és minden egyéb ármányos praktika segítségével betelefonálásra késztető műsor ment, s mivel műsorvezetőnőnk már kifogyott a szóból és az érvekből, mosolyogva néztem kényszerű erőlködését, hogy megtöltse monológgal a nagy csendet. A feladvány az volt, hogy mondjunk olyan szavakat, amik 'FALISZ' betűkkel kezdődnek. Betelefonált egy néző, de nem nyert a 'faliszőnyeg' megfejtésével, a műsorban ugyanis a 'faliszekrény' szóra gondoltak... Ez egyértelművé is vált, miután a 'FALISZ' előtag után újabb 2 betűt adtak meg az E és a K révén. Betelefonáló azonban mintegy 5 percen át nem volt, a műsorvezetőnő pedig jelezte, hogy mindjárt vége az adásnak és nincs egy telefonáló sem! Hát ekkor csináltam egy baromi nagy címeres hülyeséget, ugyanis magam is elhittem valamiylen módon ezt a kamuszöveget, s a nyeremény reményében (mármint tudtam, hogy a 2 milliós fődíjat úgysem lehet elvinni, de pár 10.000 Ft is jól jött volna) megragadtam a telefonomat és tárcsáztam a képernyőn látható számot! Teljes hidegzuhanyként érve azonban a következő bájos női hang fogadott: "Sajnos ez a hívás nem nyert, próbálkozzon újra!" A kurva geci életbe! - kiáltottam fel - Bepaliztak engem is ezek a barmok, s ugyanolyan hülyévé váltam, mint a műsor átlagnézői! Naná, hogy kamu az a tény, hogy nem telefonál be senki és minden tv-néző alszik már hajnali 1-kor! Naná, hogy van bőven betelefonáló, csupán nem kapcsolják őket adásba, csak kb. minden századik embert! A hipnotizőr műsorvezetőnő pedig bájos mosolyával elhiteti, hogy bizony a kutya nem telefonál be, s telefonáljak én, hiszen garantált, hogy nyerek! Hát a kurva anyjukat! :-D Ezután már természetesen megláttam a felül időnként elfutó apró betűs szöveget, miszerint "nem minden betelefonálót kapcsolunk adásba". Aham. Hát basszátok akkor meg! - gondoltam.
Persze ezzel kb. mindössze 280 Ft-ot buktam, szal nem egy hű de nagy összeg, hogy tartós pánikra adjon okot. Apró, de jó tanulópénz volt, miért nem szabad ilyen műsorokban a nyeréssel próbálkozni és betelefonálni. De ha belegondolok, hogy sok kerge tv-néző, vagy már gyengébb értelmi képességekkel rendelkező nyugdíjas képes akár 50-szer is betelefonálni egy est folyamán, hogy végre adásba kapcsolják, mit sem sejtve a hívás apró, alig látható betűkkel kiírt emelt voltáról és arról, hogy a nem adásba kapcsolt hívás is díjköteles, s majd hónap végén csodálkoznak a több tízezres telefonszámlán, akkor a helyzet már erőteljesen elszomorító. Ezek a műsorok ugyanis abból tartják fenn magukat, hogy bepaliznak jónéhány ilyen - már bocsánat a kifejezésért - "hülyét", aki rendszeresen tárcsázza őket egy-egy műsor folyamán...
Egyébként mentségemre legyen mondva, hogy életemben eddig egyszer, jó pár éve már betelefonáltam egy hasonló műsorba, ami a Magyar 1-en volt látható, s akkor történetesen 60.000 Ft-tal lettem gazdagabb. Az állami tévénél ugyanis fair-ek voltak a nézővel szemben, s egy nehezebb feladványra ugyan, de minden betelefonálót adásba kapcsoltak.

Nos, barátságom tehát a televízióval tiszavirág életűnek bizonyult, s újfent megerősítettem magam abban a tényben, hogy jól teszem, hogy szinte alig kapcsolom be a varázslatos színes dobozt.


Hazautazásunk napja

Nos, már csak egyetlen fejezet maradt hátra nyaralási naplómból, ez pedig az utolsó nap eseményeinek bemutatása.

Gyorsan elérkezett hát a nyaralás legutolsó napja, s szomorúan intettünk búcsút reggel az apartmannak. Hazafelé megálltunk Egerben, hiszen ha már egyszer errefelé járunk, a híres történelmi várost is bűn lett volna kihagyni! Mivel épp augusztus 20-a volt, így nagy mákunkra aznap nem kellett belépőt fizetni a Várba, s így ingyen járhattuk végig a törökök elleni egyik utolsó állva maradt bástya falait. Szinte megelevenedtek előttem az Egri csillagok eseményei, csodálatos volt maga a Vár, s nem utolsósorban az onnan elénk táruló kilátás is!
A Várból lefelé menet megtekintettük még a Dobó teret a várkapitány szobrával, s természetesen a Bazilikát sem hagytuk ki!

Ezután a hazaút már kevésbé eseménydúsan telt, Budapesten nagy megrökönyödésünkre egy pillanat alatt végigvergődtük magunkat, s egyáltalán nem volt dugó az aznapi ünnepségek, illetve híd- és útlezárások miatt.
A hazaút egyetlen érdekessége az volt, hogy az M7-esen négy madár is megtisztelte egymás után nagyjából 10-20 perces időközökkel a szélvédőnket. Nem tudom, mekkora a valószínűsége annak, hogy egy az autópályán 130-al száguldó autót éppen telibeszarjon egy arra repülő madár, mindenesetre ez velünk - mint említettem - 4-szer is megesett. Nem baj, tuti extra szerencsénk lesz! ;-)


--- vége ---

Utolsó módosítás: 2009.07.22. 21:49

Hozzászólások

1 | Pyrogate 2008.08.23. 23:14
már vártam, hogy hol lesz a diák tv:D
amúgy meg ilyen eseményekre kell a könyv, vagy keresztrejtvény:)

(ha pedig kábel TV volt, akkor tuti volt Eurosport, amin egész nap olimpia ment:D)
Barthezz
2 | Barthezz 2008.08.23. 23:21
Nah végre egy komment, már azt hittem, a 3. bejegyzés már senkit sem érdekel ;-)

Eurosport nem volt a tv-ben, ilyen Diák TV és egyéb helyi adók, 1-2 külföldi adó, vmint az rtl, tv2, m1, m2, atv jöttek be a magyarok közül. Jah meg a Film+ :-D

Könyvnek azért nem álltam neki, mert csak 2 ilyen unatkozós estéről volt ott szó, azalatt meg semmilyen könyv végére nem értem volna, nyaralás után meg csak sokára tudtam volna folytatni. Másrészt meg ismerve magamat, 10 oldal után elaludtam volna, esti olvasás engem hamar lefáraszt (újságot sem tudok későn olvasni).

Viszont arra jó volt ez, hogy épp ott, a tv-nézés közben született meg bennem eme 3 bejegyzés ötlete, s ha lett volna ott egy laptop, sztem már akkor begépelem ;-)
3 | Pyrogate 2008.08.23. 23:29
Akkor marad a keresztrejtvény:):) Vagy ha nem egyedül vagy, akkor kártya:)

ÁÁÁ ez a telefonálós kamu műsorok azért szerintem poénosak. Volt olyan, hogy reggeli közben néztük ezeket, és csak röhögtünk. A legjobb az 5 betű összekeverve, és csinálj belőle egy szót. Na ott mindnekit adásba engedtek, csakhogy sajnos egyik sem volt megoldás...:D Ja, mert van 600 megoldás :D
Barthezz
4 | Barthezz 2008.08.23. 23:34
Igen, jellemzően a mindenki adásba kerül típusúakat nem lehet megfejetni, anno azért volt mákom és nyertem, mert az m1 korrekt volt és az volt a megjegyzés, ami valóban is az ;-) Amúgy én is jókat szoktam röhögni ezen adásokon, ha néha arra téved a távkapcsolóm. Főleg engem ezek a végtelen hosszú monológok ütnek ki nagyon, mikor már a műsorvezető kínjában összebeszél mindenféle marhaságot :-D

Keresztrejtvényt amúgy kiskoromban megintcsak sokat fejtettem, s most is jó szórakozás lett volna, de sajnos nem volt kéznél egy sem, este 10-kor meg már bajos lett volna egy ilyen kis faluban venni ;-)
Barthezz
6 | Pyrogate 2008.08.23. 23:47
viszont attól gutaütést kapok, mikor ilyen háromszöges feladvány van, és vagy 40 megoldást hallunk, de senki sem találja el a jót. Én is lerajzolom, de bemondják azt is: nem jó. Erre a végén nem mondják el a megoldást :S pff:D

A bemondókon hatalmasat lehet szakadni:D
Barthezz
7 | Barthezz 2008.08.23. 23:55
Igen, ez a gáz ezekkel a műsorokkal, hogy az ilyen bárki betelefonálhat típusú játékokban már nincs is helyes megfejtés. Volt régebben olyan, hogy mennyi pénz van az ábrán. Összeszámoltam többször is, minden 2. betelefonáló azt mondta, de nem az volt. Elhangzott egy-két trükkösebb megfejtés is, amik még szintén logikusak lehettek volna, de azok sem nyertek...
Mellesleg amit leírtam a bejegyzésben, ott is ugyebár FALISZ kezdéssel mindenki a faliszőnyeget mondja először, s ezt be is szopta az első betelefonáló...

Ezért örülök, hogy az M1 játéka anno korrekt volt velem.
8 | Pyrogate 2008.08.24. 00:00
főleg, hogy szerintem először megkérdezik attól, akinek felveszik a telefont, hogy mire gondolt. Ergo nem kerül közvetlenül adásba. És csak utána nyomják be az élőbe. Szóval szemét módon manipulálják ezt is.
m1-nél kiváncsi vagyok most hogy megy...

mellesleg a rádiós kívánságműsornál is ez van, telefonálj csak, foglalt lesz (igaz ott nem kapnak pénzt), aztán bekapcsol, megkérdezi mit akarsz, és sokkal később be is vágnak. Érted, élő...
Barthezz
9 | Barthezz 2008.08.24. 00:05
Hát ezt nem is tudtam eddig, így még gázabb a dolog. Ha netán vki a helyes megfejtésre gondolna, felkészítik a műsorvezetőt addig, hogy hurrogja majd le, mire adásba kerül...

M1-en ebből a szempontból is korrektek voltak amúgy, rögtön adásba került a hívásom, s nem kérdeztek meg semmit sem előre. A műsor egyébként azóta - mily meglepetés - a csatornán megszűnt...
Barthezz
10 | Barthezz 2008.08.24. 12:36
Látom Pyro-n kívül senkit sem érdekel ez az új bejegyzés... Ennyire lerágott csont már ez a tv-téma, vagy csupán a második részig tartott az olvasók kitartása?
Ha Pyro-val tegnap este nem dumálgattunk volna el ilyen jóízűen, erősen megfontoltam volna, hogy levegyem most ezt a bejegyzést. Úgy látszik, ez most nem sikerült olyan jól...
cygary
11 | cygary 2008.08.24. 16:43
Nem ne tedd csupán eddig nem kommenteztem :D Őszintén már én is telefonáltam és tényleg szörnyű. Ott van a pénz a képernyőn és látod hogy rengeteg, a nő is kétségbeesetten beszél hogy senki nem hív, arra gondolsz milyen jó lenne ha anyád visszajönne a munkából és a kezébe nyomnál fél millát :D Aztán tárcsázol, és foglalt persze... Hát igen ha őszinte akarok lenni már én is voltam ,,hülye'' :D
LordMatteo
12 | LordMatteo 2008.08.24. 18:40
Én kétszer elolvastam, ha érdekel, de mit lehet hozzáfűzni? Írnám hogy miért nem néztél sportot, de Téged az annyira nem érdekel, nemjó műsor...:-)
Barthezz
13 | Barthezz 2008.08.24. 19:07
Okok, látom akkor azért jelen vagytok :-) De kérem, kommenteljetek, hisz az előző bejegyzéseknél is meg tudtátok ezt tenni ;-)

cygary: Egy betelefonálás nem gáz és nem elszel ettől még "hülye", próba-szerencse, vagy bejön vagy nem. Túl sok pénzt egy hívással még nem veszítünk. Ellenben sajnos amit írtam, sok embert képesek ezek a műsorok úgy behülyíteni, hogy 10-szer, 20-szor is akár betárcsázzanak, s aztán pedig csodálkoznak a telefonszámlán :-| Nah itt kezdődik a hülyeség fogalma...

Mellesleg amit ki is hagytam a bejegyzésből: Csavaros módon az "Ez a hívás most nem nyert..." kezdetű szöveg is megy perceken át a telefonban. Én ugyan 20 másodperc után kinyomtam, mikor már elkezdte a szabályokat is ismertetni, van aki azonban nem teszi ezt meg és végighallgatja, s a percekre nyúlt egyetlen hívással is már szép számlát tud csinálni magának...
14 | Csut 2008.08.24. 20:06
Jókat mosolyogtam miközben olvastam :) Megint csak ismételni tudom magam. Nagyon tetszik, ahogyan írsz.
Ja, Pintácsi Viki, nem Szandi, hanem Szandi nővére, de ez nem is fontos csak gondoltam tudatom :D

Egy éve voltam Egerben és persze felmentem a várba. Meg kell mondjam, nekem nem tetszett. Nagyon sok az újítás, renoválás és már nem azt nyújtja mint amire emlékeztem még általános iskola alsó tagozatos koromból. (Ne számolj utána, hogy annak már hány éve. :D)
És nem mellékesen, nagyon drága a belépő.
15 | Jules Winnfield 2008.08.25. 10:44
Mivel a rendes nickemmel most nem tudok belépni, ezzel válaszolnék:

Köszi Neked is a kommentet :-) Ezen a Pintácsi Vikis dolgon én is gondolkodtam amúgy, de nem volt kedvem jobban utánanézni, így hát leírtam így. Thx hogy szóltál ;-)

A Várral akkor ezek szerint szerencsénk volt, ugyanis semmiféle felújítás nem volt már. Minden része bejárható volt és nekem nagyon tetszett, volt egyfajta hangulata! A belépőt meg láttuk mennyi lett volna, tényleg elég durva, de hát ugye mákunk volt ezzel az aug. 20-ával és az így ingyenes belépéssel ;-)
16 | -007- 2008.08.27. 12:29
A Diák Tv nemmás mint egy Helyi Kazicbarcikai adó, amiben diákok "dolgoznak" Diákok csinálják a műsort, de vmi katasztrófálisan :D A diák tv diákjainak a 90% az én sulimba jár. Kicsit nagyon gáz az adó, de hát na ez van. Még csak tanulók. Az a durva amikor egy sztorit, vagy akármit, úgy mesélik el, mint ha egy "Egyszer volt, hol nem volt" mese lenne. :D Én inkább a KVTV-t nézem :) Az jobb.
Barthezz
17 | Barthezz 2008.08.31. 20:43
Thx a felvilágosítást, vmi ilyesmire számítottam :-D

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.