Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

6:3

Barthezz | 2008.09.18. 07:22 | kategória: szolgálati közlemény | 11 hozzászólás

Nem, nem a legendás meccs lesz a téma, mégcsak nem is a foci. Annál inkább egy kis (ön)személyeskedő bejegyzés magamról, a blogomról, a terveimről. S mi adta az apropót, s mi ez a 6:3? Tegnap az éjjel kellős közepén a blogom felkerült a legnépszerűbb 10-be, s amikor ezt felfedeztem, épp 6363 látogatónál állt a számláló. Hát ennyi. Tudom, nem valami világ rengető szenzáció, de nekem akkor is jól esett. ^^ Meg hát ma van a szülinapom is, szal már csak emiatt is jól esik ilyenkor összegezni, s a jövőbe tekinteni egyet. Ezért hát eme bejegyzés.

Igazából azzal kéne kezdenem, hogy köszönetet mondok minden olvasómnak, rendszeres és rendszertelen látogatómnak, hogy felkeltette figyelmüket 1-2 írásom, s vmiért leragadtak a blogomnál. Mert hát ezért érdemes csinálni, a blogot senki sem önmagának írja. Hiú önámítás ez, hiszen utóbbi cél beteljesítésére ott a személyes napló. De ezek már olyan elcsépelt gondolatok, elmondtam már és megköszöntem vagy ezerszer. Volt már 1-2 kerek ezrest, avagy fél éves blog szülinapot ünneplő bejegyzésem. Miért is mondanám el tehát újfent ugyanezt?

Sokkal inkább beszélnék a folytatásról, a jövőbeli blog-tervekről, hiszen olvasóim talán erre kíváncsiak a legjobban.

De előtte még egy kicsit a múlt. Pontosabban az elmúlt másfél hónap, hiszen pontosan ennyi ideje tartottam egy rövid kis féléves értékelősdit a blogomban. Mi történt azóta? Mi valósult meg az akkori tervekből? Úgy érzem, blogom új arculatot vett, s sikerült kitörnöm az „ez az az arc, aki mindig az elektronikus zenékről ír egy szűk rétegnek” skatulyából. Maradtam ugyan részben a zene témánál, de már egy jóval több olvasó fantáziáját beindító sorozattal rukkoltam elő, mellyel egyben én is megmutathattam végre másik arcomat, hogy igen, van szerintem is élet az elektronikus zenén túl! ^^ Már hogyne lenne? Ez volt a Retro-disco sorozat, melynek írása közben olyannyira elkapott a retro láz, hogy azóta szinte csak a 90-es évek zenéit hallgatom. Mintha újra a gyerekkoromat élném. Élveztem ezt a sorozatot írni, komolyan. És még nagyobb örömmel töltött el, hogy láttam, másokban is sikerült felidéznem ezt a nosztalgia-hangulatot! Hiszen a bloggolás célja valahol ez.

Aztán volt egy 5 napos nyaralásom az Északi-középhegységben, nem várt meglepetésekkel, érdekes kis tortúrákkal. S a nyaralás 3. napján, este, unalmamban begubózva a tv elé megszületett a gondolat, hogy érdemes lenne ezeket a napokat megírni! Megírtam. És tökre élveztem ezt is. Újra átéltem közben a nyaralást, s lett egy saját kis naplóm is így belőle, melyet bármikor visszaolvashatok később, így az emlékek nem vésznek el. És itt voltatok Ti, akik azt mondtátok, hogy „hé, ezek tök jó sztorik, szeretjük olvasni, ahogy írsz”. És ez megint jóérzéssel töltött el, mert jómagam is úgy éreztem, hogy jól sikerültek eme irományok, s végre kitörtem abból a skatulyából is, miszerint „ez az az arc, aki mindig a zenékről ír, néha egy-egy filmről, de még semmit nem tudtunk meg róla, ki ő, mi ő, hiányzik a blogjából a személyesség, ami még színesebbé tehetné”. Hát ezt is sikerült végrehajtanom.

Aztán jött egy kvízjáték, amiről nem szeretnék most sok szót ejteni, mivel valóban egy kicsit kilóg az eddigi sorból, s vegyes volt a megítélése. Mindenesetre arra remek volt, hogy sikerült egy estére összekovácsolni a Dome-közösség egy részét, s egy marha jót szórakozni egymás ökörségein. Mert ez is kell. Erre is szükség van. Néha jól esik egyet kacagni, s kiszakadni a hétköznapok szürke világából.

De már megint leragadtam a múltnál, pedig azt mondtam, a jövőről fogok beszélni. Erre itt kertelem a sületlenségeimet már vagy 3 bekezdésen át. Ilyen vagyok. Mindig is ilyen voltam. El tudok akár a tök semmiről is beszélni vagy írni, amíg csak bírom szusszal. Néha jól jön ez, néha nem. Van, hogy kivág egy helyzetből, van, hogy a tömörséggel többet érnék el. De ez vagyok én. Nem tudok megváltozni és nem is akarok. Ettől vagyok én. De nem bánom. Szívesen írok/beszélek mindig is!

De már megint elkanyarodtam a témától, a fene egye meg! Sosem fogok én itt írni a jövőről, ha mindig elkalandoznak a gondolataim! Pedig úgy ültem le ide, hogy írok egy rövid kis bejegyzést a bevezetőben felvázolt apropóból, ismertetve a terveimet, és ennyi, slussz-passz. Erre meg tessék... De nem baj, ezt se bánom. Ahogy evés közben jön meg az étvágy, úgy írás közben jön meg az ihlet. És csak írok és írok és írok ilyenkor. Nagyon unalmas vagyok már? Szóljatok ám, ha le kéne már lőni! (Barthezz: Kuss! :-D) (by kopé)

Nah, akkor hát a jövő. Tervek. Most mondhatnék nagy okosságokat, de igazából fingom nincs, milyen irányban fog tovább menni a blogom. Meg lehet nézni a fél éves jubileum alkalmából íródott bejegyzésemet, mi valósult meg az ottani nagy tervekből. Voltaképpen semmi. Mert jött magától, hogy miről írjak. Pedig előtte azt hittem, nem lesz témám, mégis lett. A téma mindig adja magát. De előre nem lehet tudni, mit hoz a jövő, s mi lesz majd a téma.

És még mindig nem beszéltem semmit a tervekről, affene... Lassan a végére érek a bejegyzésnek úgy, hogy mindenről írok, csak éppen arról nem, amiről akartam.

Mivel érzésem szerint is kezdek már erősen fárasztó lenni, így azért a következő 1 hónapot mégiscsak felvázolnám. Van ugyebár egy bizonyos mixem. Vagyis készülő mixem, aminek azt hiszem, a Luca széke nevet kéne adnom. Merthogy készül már egy ideje, hajjaj, mióta is ígérgetem. De most végre már rendesen belelendültem, összeállt a számok végleges sorrendje és már kb. a fele össze is van mixelve. Ez akkor most azt jelenti, hogy...? Igen, azt! Jey-yeh! 2 hét kb., és valószínűleg felkerül a végleges verzió! Hát ezt is megértük :-D

Aztán lesz még egy kvíz visszavágó, ami egyben a legutolsó kvíz is lesz a blogomban. Sokat erről most sem írnék. Akinek tetszett az első forduló, azt szeretettel várom a második körbe! Nyilván ez csak egy újabb komolytalan kis kitérő lesz, aztán megy minden a régi kerékvágásban.

De a zene témával sem állok ám le. Valószínű lesz a mixemen kívül még egy kis ízelítő az idei zenei felhozatalból, meg talán még retrozunk is újra egy kicsit. Persze csak ha megint összejönne egy csokorra való zene, vagy videoklip. Bár szerintem össze fog. Ha most látnátok, miközben írok, egy kaján mosolyt fedezhetnétek fel az arcomon, merthogy fel is villant már az ötlet az újabb retro bejegyzés mikéntjére :-P Jah, és lesz még vmi meglepetés féleség is, amit páran kértetek még valamikor, valamelyik bejegyzésem kommentjeinél! De nem árulom, el, hogy mi. Majd úgyis észreveszitek, s tudni fogjátok akkor.

Hmm, hát mégiscsak sikerült írnom a jövőről. Nehéz szülés volt, de azért csak megvolt. Hát ennyit akkor mára, tudom, az irománynak most már végképp köze nincs a címhez, úgy hogy most beírnám, hogy 2 (6:3 annyi, nem?). És köszönöm, hogy ezt a katyvaszt ( Š by cygary) végigolvastátok :-)

Utolsó módosítás: 2008.12.11. 09:52

Hozzászólások

1 | ShuleyvA 2008.09.18. 11:12
Bíztató gondolatok, csak kitartást kívánok ilyen téren. A retro bejegyzéseid valóban sikeresek voltak, személy szerint megcélzom: sikeresebbek voltak mint a disco (persze ez szigorúan egyéni vélemény) bejegyzéseid. A beígért mixet pedig mindenképpen várom, ha retro, ha disco, mindenképpen jöhet.
Szép szám az a 6363. Nem kis teljesítmény kellett idáig eljutni 32 bejegyzéssel. Nem mondanám, hogy azért, mert egyszerű író vagy, hanem mert mindent amit írsz, az ember könnyen emészti, könnyen befogadja. Hasonlóan cygaryhez.

A személyeskedő bekezdésedhez csupán annyit szólnék, hogy véleményem szerint nem szükséges egy kimondott magamról bejegyzést írni azért, hogy ily módon megismerjék az ember személyét nagyvonalakban. Gondolok itt a megannyi, blogon vezetett naplókra. Tudjuk milyen színvonalon mentek még annó. Az ember akarva akaratlanul is hagy némi információt magáról az írásaiban, nálad jó példa a disco utáni retro hangulat. Gondolok itt a megannyi kommentedre, melyekben szintén mint mindenki máséban látszott a nosztalgia élménye.

A kvízhez nemtudok mit szólni, ha ismét olyan kérdések lesznek, melyeket csak a fórumozók magja fog tudni megválaszolni, újra kimaradok X-) Persze ez mellékes, csináld csak ahogy jólesik.

Végezetül megejteném, hogy az elejét a bejegyzésnek sokkal jobban élveztem, érezhetőbbek voltak a megannyi gondolatok amiket már hátrahagytál. A végén pedig a tartalom volt a lényeg, és hát mit tehetne az olvasó, kivárja a végét.
Star Wars
2 | Star Wars 2008.09.18. 12:35
Hajrá!
szbszig
3 | szbszig 2008.09.18. 13:31
Ilyen szenzációhajhász és megtévesztő címet még bulvármagazinokban és internetes hírportálokon is ritkán látni... :P
Barthezz
4 | Barthezz 2008.09.18. 14:30
ShuleyvA: Köszönöm a részletes kommentet. A retro bejegyzésekkel kapcsolatban megegyezik a véleményünk. Tényleg jobbak lettek, bár nyilván pl. a Trance & house classics bejegyzésem se volt rosszabb, de a retro azért egy szélesebb réteget megcélzó téma.

A bejegyzés célja amúgy nem az volt, hogy magamról írjak, nyilván - főleg a fórumozók - ismernek már engem jól, csupán a blogba kívántam még egy kis személyes dolgot belecsempészni ;-)

A kvíz esetében a következő fordulóban lesznek már magával a PC Dome oldallal is kapcsolatos kérdések, szal te is indulhatsz akár ;-) Persze tény, hogy a fórumozókra vonatkozó kérdések miatt a törzstagoknak van csak komolyabb esélyük nyerni, dehát máshogy nem is lehet a fórumozókról kvízt készíteni ;-)

A bejegyzés vége amúgy sztem is szárazabb lett, lehet úgy kellett volna megírnom, hogy egy szót sem ejtek mégsem a jövőről, s akkor egyrészt hatásosabb lett volna a befejezés, másrészt nem lett volna a hangulatváltás sem a bejegyzés közben. Nah de mindegy, így se rossz végülis :-)

szbszig: Jólvanna :-P Megláttam a 6363-at és rögtön beugrott róla ez a frappáns kis cím :-P
LordMatteo
5 | LordMatteo 2008.09.18. 16:01
Grat, hamarosan (kb 600 látogató) és beérsz :-( :-D

Mixet pedig várom :-)
Barthezz
6 | Barthezz 2008.09.18. 20:03
Hát de bazz, mé' nem blogolsz? :-D Töröltél minden bejegyzésedet, csak a legújabb 4 van fent, nem csoda így, ha beérlek :-) Viszont azt hiszem cygary-nek ez jó hír, mert nemsokára akkor ő is fent lesz a listán :-) (Vagy engem előz be addig :-P )
LordMatteo
7 | LordMatteo 2008.09.18. 20:16
És mit blogoljak? Az EB óta terveztem a BL beszámolókat, erre ph és vortób beelőz, másról meg hiába írok, ha telibeszarja mindenki.
Barthezz
8 | Barthezz 2008.09.18. 20:23
Téma mindig akad, ezt írtam épp a bejegyzésben, csupán rá kell találnod, mi az, amiről szívesen írsz. A sulis naplódat is teljesen feleslegesen törölted sztem, aranyosak voltak azok a bejegyzések és azért olvasták egy páran.
LordMatteo
9 | LordMatteo 2008.09.18. 21:22
Csak egy próbálkozás volt az is.

Gondoltam már pár témára, de nem lennének rá vevők itt az emberek...pl folytatni szerettem volna a Bonanza Banzai bemutatókat, de egy videóvágást nem tudtam megcsinálni, meg is állt a tudomány...:-/
10 | Pyrogate 2008.09.20. 00:47
csak így tovább:)
Barthezz
11 | Barthezz 2008.09.20. 03:14
Pyro: Thx ^^

LM: Dehogynem lenne rá vevő, első Bonanzás írásod is sikeres volt! Bár nem értek a videovágáshoz, sztem egy legalapabb videoszerkesztő progi kezelése 5 perc alatt elsajátítható, szal emiatt ne add fel a terveidet! Én is megtanultam a zenei összeállításokhoz az mp3 vágó meg tag editor progikat kezelni, a mixekhez pedig a VDJ-t, s egyik sem volt egy hűdenehéz feladat :-)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.