Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

A Nagy PC Dome Kvíz - A Visszavágó - Kezdés pénteken 19:30-kor!

Barthezz | 2008.11.27. 14:34 | kategória: PC Dome | 6 hozzászólás

Sorry, hogy csak most jelentkezem a régóta beígért kvízjáték visszavágóval. Egyszer ugyebár már próbáltam megtartani, de akkor kisebb technikai problémák miatt elmaradt ;-) Holnap (péntek) este 19:30 órakor azonban immáron semmi nem akadályozhatja meg, hogy ne kerüljön sor a második és egyben zárófordulóra. Várom tehát ismét a magukat próbára szándékozni tevőket a megmérettetésre, ahol ismét kiderül, ki mennyire ismeri fórumozótársait, illetve mennyire olvassa figyelmesen a PC Dome fórumát, valamint blogrészlegét!

Amíg elérkezne a kezdés időpontja, felteszem áttanulmányozásra a játék szabályait. Az is olvassa végig, aki az első fordulóban már részt vett, ugyanis eszközöltem időközben 1-2 változtatást. A legfőbb módosítás az, hogy kivettem a pontszerzési lehetőségek közül a tékelést. Egyrészt túl sok felesleges hsz-t generált az első kvízjáték során, másrészt 25 kérdés véleményem szerint immáron elég lesz ahhoz, hogy eldöntse a játékosok közötti erősorrendet a szerencse igénybevétele nélkül is. Másik fő változás, hogy ezúttal nincs kézzelfogható nyeremény (italmeghívás) sem, ennek oka pedig az, hogyha nem budapesti fórumozó nyerne a versenyen, elég nehézkessé válna az átadás, ezáltal pedig a fővárosi fórumozók jobban motiválva lennének vidéki társaiknál.


A játék szabályai tehát a következők:

- A játék során 25 kérdésre kell választ adni, melyek közül az első 20 kérdés 1-1 pontot, az utolsó 5, csillagozott pedig 2-2 pontot ér. A kérdések zömmel A PC Dome fórum- és blogrészleg főbb szereplőivel, eseményeivel lesznek kapcsolatosak, de helyt kapnak ezúttal magára a PC Dome weboldalára vonatkozó kérdések is.
- Minden játékos egyetlen nickkel játszhat. Akinél kiderül, hogy 2 vagy több néven próbált részt venni a játékban, azonnal kizárásra kerül a versenyből!
- Senki nem válaszolhat a saját magával kapcsolatos kérdésekre! (Azaz ha vagy a neve a kérdésre a válasz, vagy pedig a kérdésben szerepel a neve.) Ez személyenként mindössze 1, maximum 2 kérdés megvonását jelentheti, szóval az esélyei ettől még bőven megmaradnak mindenkinek a játékban való eredményes szereplésre.
- Egy adott hozzászólónak minden egyes tippje között el kell telnie legalább 5 percnek. Ha ezt nem teszi meg, hozzászólása törlésre kerül, a válasza pedig érvénytelen. Ez természetesen csak a tippelési kísérletekre vonatkozik, amúgy hozzászólhat 5 percen belül is a bejegyzéshez.
- Egy kommentben egyetlen kérdésre lehet tippelni és mindegyik kérdésre csak egy, azaz egyetlen egy választ. Aki egyszerre 1-nél több kérdésre tippel, annak az összes válasza érvénytelen, és törlésre kerül a hozzászólása!
- Ha egy kérdésre a válasz felsorolás, csak az minősül helyes válasznak, aki a válasz összes elemét hibátlanul felsorolja!
- Ha egy kérdésre többen is egymás után helyes választ adtak, a legelső kommentelőé a pont.
- A játék végén összesítem minden játékos pontjait, s akinek a legtöbb pontja gyűlt össze, az nyeri a versenyt. Jutalma egy virtuális vállveregetés, nah meg a dicsőségtáblán elfoglalt első hely lesz ;-)
- Amennyiben a végelszámolásnál az első helyen holtverseny alakul ki, az első helyen lévők egy előre meghirdetett időpontban kapnak még egy, a versenyt eldöntő kérdést, s ekkor az nyeri a játékot, aki a holtversenyben első helyen lévők közül először ír a bónusz kérdésre helyes választ.


A játék tehát - mint azt a bevezetőben írtam - holnap este, november 28-án (pénteken) 19:30-kor kezdődik, s addig tart, amíg az utolsó kérdés is megválaszolásra nem kerül.

Jó időtöltést mindenkinek addig is, s a verseny kezdetekor várom azokat, akik szívesen megmérettetnék magukat, s kipróbálnák, vajon hány kérdésre tudnának válaszolni a 25-ből!

Utolsó módosítás: 2009.04.13. 16:08

Hozzászólások

powerhouse
1 | powerhouse 2008.11.28. 15:07
első xD
Barthezz
2 | Barthezz 2008.11.28. 16:27
Nah végre vki :-D Köszi :-D

Tény, hogy nem vártam ide túl sok kommentet, hiszen csak reklámról, illetve a már ismert szabályokról volt szó, de azért vmiféle visszajelzés ilyenkor is jólesne az embernek, hogy számíthatok-e azért most is néhány versenyzőre ;-)
3 | Dile 2008.11.28. 16:50
Én is írtam volna, de most inkább csak néző leszek, nem hiányzik most annyi izgalom mint múltkor :D
szbszig
4 | szbszig 2008.11.28. 18:28
Ja, én is úgy vagyok, mint Dile. Meg szerintem az előzőnél erőn felül teljesítettem, szóval ha komolyan is venném, még egy olyan eredményt nem hiszem, hogy össze tudnék hozni. ;)
szbszig
5 | szbszig 2008.11.28. 19:34
(ték?...)
Barthezz
6 | Barthezz 2008.11.28. 19:44
Most értem haza, elhúzódott az úszás, szal mindjárt kezdek, sorry.

És szbszig és Dile, játsszatok sztem, egyrészt akkor lehet alig lenne versenyző, másrészt most már nyeremény sincs, szal nincs tétje sem :-) Próbáljátok meg ;-)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.