Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

A nagy energiaital teszt #5: P - T

Barthezz | 2009.01.12. 11:52 | kategória: energiaital teszt 1. tesztkör | 38 hozzászólás


Elnézést a csúszásért, a másfél hetes téli pihenőm leteltével sajnos igencsak megcsappant a blogomra fordítható idő mennyisége, így a tervezettnél lassabban tudom csak adagolni az energiaital teszt hátralévő részeit. Most azonban végre itt az új bejegyzés, melynek keretében a P és T betű közötti energiaitalokat venném sorra a gyűjteményemből. Lassan tehát a végére érünk a tesztnek, s következik majd az összegző bejegyzés!


Planet Energy

Az előző bejegyzésben ismertetett tigrises dobozú Mixxed Up után most újfent egy olyan energiaitalhoz érkeztünk, amivel lehet feszíteni az általános iskola felső tagozatban! :-) Ez pedig nem más, mint a Planet Energy, elején egy fasza kis űrcsatával! Dájóóó! ^^
Nah de félretéve a poénkodást, a Planet Energy a Penny Market energiaitala (ugyebár minden nagyobb hiper- / szupermarketláncnak van egy :-) ), s igazából amilyen olcsó, de egyben ratyi a Pennyben kapható termékek színvonala, ugyanez igaz az energiaitalukra is. Potom 80-100 Ft közötti összegen hozzá lehet jutni, íze viszont cserébe nem egy nagy eresztés, s a már úgyis ikertestvérének kikiáltott Mixxed Up-éhoz hasonlít talán a legjobban (tehát egyfajta savanykásabb tutti-frutti). Ilyet se nagyon vegyünk tehát, legfeljebb ha előbújt belőlünk a gyermeki én, s mi is menő csávók szeretnénk lenni, hogy milyen fasza kis robbanás van az energiaitalunk dobozán! :-P

kép: a Planet Energy energiaital


Poker

A Poker energiaitalt Sturmgewehr fórumozótársam hozta nekem saját érdi Aro boltjukból, s ha ő nem lenne, valószínű még csak nem is hallottam volna erről az energiaitalról, ugyanis sehol máshol nem találkoztam még vele. Doboza meglehetősen elegáns (póker-partykra akár még kellék is lehetne), s nem egy alsókategóriás energiaital látszatát kelti. Az árra már pontosan nem emlékszem, mennyit is mondott Sturm, de talán 200-250 Ft körül lehet doboza. Tehát mondhatni, Bomba! áron kapható! (Ez mekkora egy szar poén volt már, b*szom :-D Nah de tessék aláképzelni egy egyfajta Galla Mikis hanglejtést, s máris jó lesz ám ez ;-) ) Mielőtt azonban teljesen elkalandoznék itt a fergeteges fárasztó poénkodásban, visszatérve a Pokerhez, az íze is eléggé hasonlít a dobozos Bombáéhoz, s összetevőiben sem találunk semmi meglepőt: a szokásos taurin- és koffein mennyiséget kapjuk. Nem rossz energiaital a Poker tehát, ha vki esetleg összefutna vele vhol és nem adják pofátlanul drágán, akkor véleményem szerint a dobozos Bomba tökéletes alternatívája lehet.

kép: a Poker energiaital


Red Bull, Red Bull Sugarfree, Red Bull Big Can és a Red Bull Cola

Elérkeztünk hát végre minden energiaital ősapjához, a mindenki által ismert Red Bullhoz. Mint azt a bevezetőben is írtam, nagyjából 15 éve jelent meg ez a forradalmasító ital a piacon, amikor még senki nem tudta, mi fán terem az energiaital kifejezés és hogy a Red Bull voltaképpen ezen új italcsoport legelső képviselője. Mindössze egy újabb sima szénsavas üdítőnek gondolhatta mindenki, mely az ízhatás mellett azért fel is pörgeti az embert alaposan, hiszen „szárnyakat ad” ;-)
Sokáig nem is volt konkurenciája, de aztán mások is felfedezték, hogy az energiaitalokban nem kis üzlet van, csak fel kell picit pörgetni ezt a hangzatos elnevezést, s tudatosítani az emberekben, hogy amit isznak, attól mind szellemileg, mind fizikailag a topon lesznek, még ha valójában annyira nem is. ;-)
Jött tehát először a Bomba!, amiről már írtam, hogy szerény véleményem szerint finomabb lett a Red Bullnál, majd pedig beindult az energiaitalok dömpingje, melyek a vegyesgyümölcsös / málnás ízesítésű Burn megjelenéséig szinte kivétel nélkül mind a Red Bull egyedi tutti-frutti ízét igyekeztek lemásolni.

A kis történeti kitekintés után visszatérve tehát magához a Red Bull bemutatásához, egy még most is igen impozánsan csengő márkanévről van szó, s szinte nincs olyan bolt vagy hipermarket, ahol ne lehetne hozzájutni. A Burnhöz és a Bombához hasonlóan pedig több szórakozóhelyen is egyedüli energiaitalként kapható. Ára bolti forgalomban átlagosan 280-320 Ft között szokott mozogni, s ezzel a Bomba! - Burn - Red Bull hármasból a legdrágább energiaital is egyben. Íze finom, az a tipikus eredeti "Red Bull-os tutti-frutti", amire más szót nem is igazán lehetne találni, sem több szóból álló kifejezést. ;-) Mivel azonban a Bomba! és a Burn ár-érték aránya jobb, így túl sűrűn nem szoktam Red Bullt vásárolni, s inkább az említett 2 versenytársát fogyasztom. Persze azért időnként befigyel nálam is a jó öreg Vörös Bika. ;-)

Van a Red Bullból is cukormentes változat (Red Bull Sugarfree), de itt is csak azt tudom mondani, hogy az íze miatt maradjunk inkább a sima cukrozott Red Bullnál. ;-)
Aztán nemrégóta kapható a Red Bull Big Can is, mely a Bomba! Nagymenőjéhez hasonlóan megemelt űrtartalommal (355 ml) bír. Ez azonban csak 0,25 ml-rel több a Nagymenőnél, míg árban már majdnem egy százassal drágább, tehát nem éppen a legjobb vétel...

Már csak a Red Bull Coláról nem ejtettem szót, pontosabban ha visszalapozunk a Bomba! Cola ismertetőjéhez, ott már tettem egy kis összehasonlítást vele.
A Red Bull tehát igyekezett egy egyedi ötletet véghezvinni, s megalkotni egy olyan colát, melynek koffeintartalma jóval magasabb a hagyományos coláénál, de azért még nem éri el az átlagos energiaitalok szintjét, így voltaképpen e 2 kategória közé helyezhető el erősség tekintetében. Ez tehát egy remekbe szabott ötlet lett volna, amit viszont sajnos ügyesen elba... elbaltáztak a megvalósításnál, a Red Bull Colánál ugyanis a cola ízéhez egy gyógyszerhez hasonlító kellemetlen keserű mellékíz társul, mely az első fogyasztás után tökéletes módon elriaszt magától minden vásárlót. ;-) Másrészt pedig a 0,25 literes dobozt meglehetősen drágán árazták be (CBA-ban és 1-2 kisboltban férhető hozzá jelenleg, s egy doboz bolti ára 330-350 Ft körül mozog).
Így tehát a babérokat a Bomba! aratta le a Classic Strong Colával, ahol bár az ötlet maga lenyúlás volt, a megvalósításnál odafigyeltek a Red Bull Cola hibáira, s így azokat kijavítva egy kimondottan finom, ízletes klasszikus colát hoztak össze! Lényegesen jobb ízű tehát, emellett pedig még egy százassal olcsóbb is a Red Bull Colánál, úgy, hogy a dobozának űrtartalma 330 ml-es (míg az RBC-é csak 250). Nem kérdés tehát, hogy a kettő közül melyiket érdemesebb megvennünk.

kép: a Red Bull termékcsalád


Red Rooster és Red Rooster Light

A Red Rooster egy vadonatúj alsó-árkategóriás energiaital, mindössze pár hónapja került kereskedelmi forgalomba. Először a Profi szupermarketek kezdték el árusítani a nagyszerű ( ;-) ) Buldoser energiaitaluk mellett, majd pedig megjelent a Matchban is, ahol úgy tűnik, a hasonló árkategóriájú NRG-t igyekszik felváltani. Doboza az alsókategóriás energiaitalokhoz hasonlóan nem túl impozáns, s a szokásos mennyiségű taurin és koffein összetevőket tartalmazza. S bármily meglepő, az íze is a jól megszokott tutti-frutti. :-) A Buldoserrel ellentétben azonban ez az energiaital nyugodtan iható és fogyasztható, s bár nem Bomba!, vagy Adrenalin szintű az íze, ezen kívül semmi gond nincs vele. Szóval ha nem akarunk nagyon költekezni, lehet venni ilyet is. Jah igen, az ára 110 Ft volt, amikor vettem.
Mint látható, kapható belőle cukormentes változat is, aminek íze a legtöbb energiaitalnál ugyebár már kevésbé olyan jó, mint a cukrozott verzióé, a Red Roosternél azonban nem tapasztaltam olyan nagy eltérést a 2 féle doboz íze között.

kép: a cukrozott és a cukormentes Red Rooster


Rockstar

Elérkeztünk most a gyűjteményemben egy erősen kivételt képező, nálunk kuriózumnak számító energiaitalhoz, a Rockstar ugyanis hazánkban nem kapható. Az Egyesült Államokban viszont ez az egyik legtöbbet fogyasztott energiaital, s az általam birtokolt egyetlen doboz is az USA-ból származik: kopé fórumozótársam hozta nekem nyári amerikai kiruccanásáról. ^^

A Rockstar egyébként az egyik legtöbb változattal rendelkező energiaital, jelenleg 8 féle ízesítésben férhető hozzá, s ráadásul majdnem mindegyik verzió 3 féle űrtartalmú dobozban kapható. Van egy hagyományos 250 ml-es, aztán egy 473 ml-es (amivel én is rendelkezem), illetve egy még ezeknél is nagyobb, közel 800 ml-es doboz is kapható. :-o Az amerikaiak tehát nem kispályáznak, s ahogy a McDonald’sban is csak náluk kapható extra méretű menü 2 literes kólával (bár ha jól tudom, a Supersize Me című film bemutatása óta ezt a kiszerelést a McDonald’s megszüntette), úgy az energiaitalokból is minden gond nélkül megisznak egyszerre egy már egészségtelen mennyiséget. A hivatalos honlapon szemügyre vehetitek ti is az összes elérhető változatot: original, sugar free, zero carb, mango, guava, pomegranate, punched, és citrus, ezenkívül még 3 féle kávé is kapható a márkanév alatt, s egy bizonyos energy shots nevű vmi is, amiről igazából fingom nincs, hogy micsoda. :-)

Nekem tehát a fekete dobozú 473 ml-es alapváltozatot volt szerencsém kipróbálni, és mit mondjak, kimondottan ízletes egy energiaital, s kb. az üveges Bomba! ízével vetekszik. Emellett pedig eszméletlenül fel is pörgetett, végre egy olyan energiaital, aminek már azonnal lehet érezni a hatását! Ez egyrészt köszönhető a majdnem fél literes kiszerelésnek, hiszen így olyan, mintha 2 energiaitalt inna egymás után az ember, másrészt pedig nemcsak a szokásos taurin és koffein található meg az összetevők között, hanem guaranát és ginzenget is tartalmaz! Szóval energiabomba ez a javából és emellett rendkívül finom is! ^^

Sajnálatos tehát, hogy hazánkban nem kapható, annál is inkább, mert a Rockstar nemcsak az Egyesült Államok és Nagy-Britannia energiaitala, hanem közvetlen kelet-európai szomszédainknál is előfordul: Szlovákiában és Romániában is kapható ugyanis (bár csak 2-3 féle változat érhető el a 8-ból), így tehát merő vicc, hogy nálunk még nem férhető hozzá... Remélem ez a közeljövőben változni fog, s 1-2 éven belül talán a magyar boltok polcain is ott fog sorakozni a Rockstar. ;-)

kép: a Rockstar energiaital


Sexxx

Nos, elérkeztünk gyűjteményem első erotikus energiaitalához, ami stílszerűen a Sexxx nevet viseli. Az ötlet nem újkeletű, hiszen pár éve a Tantra már nagyot dobbantott az ’erotic drink’ fogalmának bevezetésével (bővebben a Tantráról majd a következő bejegyzésben), így ennek sikerét igyekszik meglovagolni most a Sexxx is. ;-) (értettétek, ugye? :-D )
De mitől is válik egy energiaital erotic drinkké? Elvileg attól, hogy a szokásos taurin- és koffeinmennyiségen túl úgynevezett schizandrát is tartalmaz, mely nem más, mint egy titokzatos kínai gyümölcs, melyet ősidők óta használnak a nemi vágy fokozására. Emellett pedig a Sexxx összetevői között a ginzeng és a guarana is fellelhető a még fokozottabb teljesítőképesség elérése céljából.

Míg a Tantra a jól bevált tutti-frutti íz egy meglehetősen finom változatával operált, addig a Sexxx esetén igyekeztek egy teljesen egyedi, semmilyen más energiaitaléhoz nem hasonlítható akácmézes-citromos ízt kidolgozni. Sokan mondták nekem, hogy baromira bejön nekik ez az íz, s a Sexxx-et tartják a legfinomabb energiaitalnak, én viszont nem igazán dobtam hátast ettől az erősen mézes ízesítéstől, s a tutti-frutti meg a vegyesgyümölcs nekem sokkal jobban bejövős. Nálam tehát az erotic drink-ek mindössze 2 versenyzős mezőnyét a Tantra nyerte meg. ;-) Ráadásul a Sexxx átlagosan 350 és 450 Ft között mozgó átlagos árával meglehetősen drága (újabb félreérthető mondat :-P), s jóllehet, a Tantra sem az olcsó energiaitalok közé tartozik, de azért egy százassal mégiscsak olcsóbban beszerezhető.

Nem ejtettem még szót a Sexxx hatásáról, vajon tényleg növeli-e szexuális potenciált? Nos, bejelenthetem, hogy a fogyasztás után se kényszerű erekcióm nem lett, se nem akartam mindent megdugni, ami mozog. :-) Viccet félretéve, azért elképzelhető, hogy némi vágyserkentő hatása mégiscsak van (még ha elenyésző is), s a kívánt hatáshoz ajánlott mennyiség is 2 doboz, én pedig csak eggyel ittam. ;-) Azonban nyilvánvalóan a benne lévő kevés schizandra tartalom nem vetekedhet azzal, mintha az ember elfogyasztana pár szemet ebből a kínai gyümölcsből, s az erotic drink megnevezés véleményem szerint inkább csak egy hangzatos szlogen, amivel el lehet adni az adott energiaitalt.

Egyelőre még nem sok helyen kapható a Sexxx, legelőször egy benzinkúton találkoztam vele, majd sokáig sehol. Nemrég azonban egy zalaegerszegi éjjel-nappaliban is megpillantottam, így tehát a kisboltokkal célszerű próbálkozni, ha Sexxxelni akartok. ;-)

kép: a Sexxx energiaital


Spirite

A Spirite (vagy X-Spirite? - nem teljesen egyértelmű a doboza alapján) egy CBA-ban kapható alsó árkategóriás energiaital (mindössze 100 Ft körül mozog az ára). Maga a doboz piros-kék színvilága nem éppen bizalomgerjesztő, s ha belekortyolunk, sem fogunk ebben a hitünkben csalódni: az átlagosnál kevésbé ízletesebb tutti-frutti íze van. Nagyjából a Match NRG-jéhez, vagy a Plus Boosteréhez tudnám hasonlítani mindenféle tekintetben. Itt is tehát azt tudom javasolni, hogy amennyiben nagyon nem akarunk költekezni, akkor is inkább adjunk ki 30-50 Ft-tal többet, s vegyünk pl. Adrenalint, Wattot, Blue Beart, vagy mondjuk Go-t, ami épp kapható a közelünkben ezek közül. ;-)

kép: a Spirite energiaital


T5

A T5 egy viszonylag nehezen hozzáférhető energiaital, ugyanis csupán kisboltokban kapható, s azokból is csak elvétve egy-kettőben. Az energiaital nevét meghallva kissé Terminatoros érzete támadhat az embernek, amihez igazodik a dobozán megformált belőtt és megrepedt ablaküveg is (bár elég gagyi grafikával kivitelezve). Mindössze 130 Ft-ért vettem egy kioszkban az Árpád hídi metróállomásnál, s mivel az ilyen helyeken eleve drágább minden energiaital, így ennyi pénzért nem számítottam túl nagy hátasdobásra. Így viszont pozitív csalódás lett számomra, hogy az ízével nincs különösebb gond. Nem olyan ízletes persze, mint a drágább energiaitaloké, de azért egész iható, s gondolom nem lövök le vele túl nagy meglepetést, ha elárulom, hogy itt is a tutti-frutti köszön vissza ránk. ;-) Összetevői megint csak a szokásosak. Az említett Árpád hídi trafikon kívül amúgy még a Lehel csarnokban találkoztam vele egy Aro boltban, máshol még nem láttam.

kép: a T5 energiaital


--- folyt. köv. ---

Utolsó módosítás: 2010.04.17. 16:14

Hozzászólások

1 | kopé 2009.01.12. 17:40
Rockstar ^.^
2 | RAI*DEN 2009.01.12. 19:12
Igazából engem is nagyon érdekelne a Rockstar, és mivel a Trópusi vihar nagyon tetszett moziban, így arra készülök, hogy haverokkal valahogyan próbálunk szerezni Booty Sweat-et USA-ból, csak hát erre ki kéne találni egy fajta módot is. Bár egyik haverom pont amcsiknál van, lehet írok neki msn-en, hogy szerezhetne nekem aztán tanév végén jön haza és átpasszolja nekem és rendezzük az anyagiakat :D
Barthezz
3 | Barthezz 2009.01.12. 20:00
Akkor most Rockstart vagy Booty Sweat-et szeretnél beszerezni? :-) A filmet nem láttam, de akkor ezek szerint abban szerepet kapott az utóbbi energiaital?

kopé amúgy nem egyszerűen juttatta el nekem és lordelrondnak a Rockstart, mivel a kézipoggyász mérete eléggé erősen korlátozott, a többi csomagban pedig tudtommal vámköteles lett volna. Haveroddal ugyanígy 1-2 dobozt mindenesetre tudsz sztem te is hozatni és csak ajánlani tudom a Rockstart, nagyon finom energiaital! ^^
4 | RAI*DEN 2009.01.12. 20:45
Természetesen mindegyiket szeretnék. Amúgy a Booty Sweat a Trópusi vihar-hoz készített energiaital. A filmben sunaszaft néven emlegetik(magyar szinrkon, amit meg kell hagyni jobb mint az eredeti :D). Ha a filmet nem láttad pótold, mert a 2008-as év legjobb vígjátéka, de azt is megmerem kockáztatni, hogy az évtized legjobb vígjátéka ;)
Barthezz
5 | Barthezz 2009.01.12. 20:49
Rengeteg pozitív kritikát olvastam róla, szóval most már pótolni fogom mindenképpen! ;-) Amúgy a film poénjainak megértéséhez szükséges más, kiparodizált filmek ismerete, vagy enélkül is érthető?
6 | kopé 2009.01.12. 21:54
ÖÖÖÖ nem. Egy 4es csomag rockstar-t bevágtam a bőrönd sarkába, körbebéleltem minden oldalról törülközővel, hogy véletlenül se pattanjon,törjön, stb, és probléma nélkül bejött poggyászban, így hoztam összesen 7 üveg sört is haza. ;)
Ezek kis értékek, nem vámkötelesek, nem tudom a vámkötelesség minimál értékét, de bőven e fölött van. :)
7 | RAI*DEN 2009.01.12. 22:19
Nem szükséges a filmek ismerete. Említés szinten jönnek csak elő, meg az elején a forgatáson max az amikor lelövik Stillert, az az egyik háborús filmből ismerős lehet, és annak egész jó kiparodizálása látható a filmben, de különösebb előismeret nélkül is röhög rajta az ember. Ha meg megnézed, tuti te is kedvet kapsz a suna szafthoz XD
Barthezz
8 | Barthezz 2009.01.12. 22:20
Hmm, ez nem rossz így akkor, azt hittem 7 sörért már keményen kell perkálni. Mi anno Szlovákiából hoztunk kb. 20 doboz sört (még akkor nem volt Schengen), s emlékszem, azt el kellett dugnunk a kocsi hátsó ülésének bélése alá. :-D
Barthezz
9 | Barthezz 2009.01.12. 22:22
RAI*DEN: Rendben, thx az ajánlót, vmikor pótlom ezt a filmet akkor! :-) Illetve ha esetleg nekem, mint nagy gyűjtőnek is sikerülne esetleg egy ilyen kuriózum energiaitalt hozatnod, azért nagyon hálás lennék! :-D Persze csak ha egyáltalán nektek is meg tudja oldani a srác és elfér még egy plusz dobozzal a csomagban. :-)
10 | kopé 2009.01.12. 22:48
Elképzelhető, hogy csak azért mert látták, hogy van 1-2 üveg a poggyászban és leszarták, nyilván, ha a kézipoggyászban hozom, akkor gáz lett volna, de néhány üveg borok, stb repültetése teljesen normális.
11 | RAI*DEN 2009.01.12. 22:51
Most beszélek a sráccal. Mondta, hogy megpróbálja megoldani a dolgot. 3-4 flakont említettem neki. Csak lévén, hogy kuriózum ott is a cucc, így amazon-ról beszerzős lesz a dolog. 5,99$-t írnak egy palackra, de a 24-es csomag 45$-ért jóval barátibb, de nem kényszerítem rá, hogy azt igyon USA-ban nyárig XD. Bár még a végén arra rábeszélem, aztán olcsóbban kijövök és lehet ő is jókat fog iszogatni a suna szaft-ból XD
Barthezz
12 | Barthezz 2009.01.12. 23:10
Hmm, hát tényleg nem olcsó cucc akkor, de nem gond, egyszer meg lehet fizetni :-) Ha tehát beférek még én is a keretbe, egyet akkor kérnék én is, bár még jövő nyár úgyis odébb van. :-) Aztán legfeljebb vmikor felmennék Győrbe érte és akkor már egyben LM-mel is lehetne találkozni :-)
13 | Pyrogate 2009.01.13. 00:50
Red Bull legnagyobb gondja szerintem hogy túlzásba viszik a marketinget: van itt minden, Forma1es csapat(ok), focicsapat, hokicsapat, eszméletlen támogatások, marketingkampányok, rendezvények. Ez persze jó is, de egy kicsit nekem sok:) Így akkor már inkább a magyar Bombát támogatom annyi pénzért
14 | kopé 2009.01.13. 06:46
téll. a red bull hova valósi is?
Barthezz
15 | Barthezz 2009.01.13. 09:37
Pyro: Végülis a Burn esetén is hasonlóan erős marketing van, bár a Red Bullé tényleg még erősebb. Igazából ez nyomja fel az árukat is, enélkül viszont nem lenne meg a presztízsük, s mivel eleve prémium energiaitalnak szánták őket, így ez az egyik alapvető tényező náluk.
Amúgy egyetértek, s én is a Bombát veszem legszívesebben. Egy olyan termékünk, ami mindenképpen megérdemli az elismerést, s nem hiába exportálunk belőle még a tengerentúlra is! ^^

kopé: Hmm, ezt most hirtelen én sem tudom, otthon megnézem a dobozát.
16 | Pyrogate 2009.01.13. 12:26
OSZTRÁK! Jajj, hát ezt sem tudjátok? :)
Ezért van az egyébként, hogy osztrák foci és jégkorongcsapatot támogat (Salzburgban mind a kettőt, így valószínűleg ebből a városból ered). A főguru metteschitz v. hogy írják igazi lokálpatrióta, ezt viszont becsülöm benne.
Burn is épp amiatt nem iszom, mert túl van hypolva:)
Barthezz
17 | Barthezz 2009.01.13. 12:35
Hmm, akkor azért szomszédaink anno nagyot alkottak. Illetve a Tantra is osztrák, az pedig ugyebár az első ertoic drink volt.
Sturmgewehr
18 | Sturmgewehr 2009.01.13. 13:11
Hát a Pokernek örülhetsz is, mert azóta nem nagyon találkoztam vele.:-D Azt meg nem tudom, hogy tudunk e még szerezni, szóval lehet, hogy csak az az egy turnus volt belőle. Még jó, hogy vagyok.(|:-{ Amúgy ismét köszönöm a megemlítést! ^^
Sturmgewehr
19 | Sturmgewehr 2009.01.13. 13:24
Rockstar szerintem sajnos soha nem lesz nálunk a taurin/koffein mennyisége miatt.
20 | kopé 2009.01.13. 14:30
azért nem értek egyet Sturm, mert ha %os lebontást nézünk, akkor vannak annál erősebbek is a hazai piacon sztem, míg ha a tlejes mennyiséget, akkor kérdezem én, hogy mit keresnek a polcokon a 1,5 literes kiszerelések?
Barthezz
21 | Barthezz 2009.01.13. 14:49
Sturm: Én köszönöm akkor ez esetben még jobban a Pokert, hiszen egy egészen egyedi, nagyon nehezen beszerezhető energiaitallal gazdagítottad a gyűjteményem ;-) (Olyasmi akkor, mint a Cat Eyes, ami ugyebár 2 hétig volt kapható az adott benzinkúton, és sehol máshol, később pedig már a szóban forgó benzinkúton sem láttam.) Mennyi volt amúgy a boltotokban a Poker ára?

A Rockstar esetében pedig egyetértek kopéval, hiszen átszámítottam én is 100 ml-re a benne lévő taurint és koffeint, s közelítőleg a 400 mg ill. 32 mg-os szabványt adják ki. Csak ugyebár a doboz mérete dupla, de ez önmagában nem lehet indok a korlátozásra, hiszen kapható a fél literes Adrenalin és a kopé által megemlített literes-fél literes flakonos energiaitalok is, továbbá a Rockstarból is van 250 ml-es változat, ha mégis ez lenne a gond...
Másrészt pedig, ha emelt koffein és/vagy taurin tartalom lenne a Rockstarban (de ugyebár nincs), az sem lehetne kizáró ok, hiszen a Cocaine a megemelt hatóanyag mennyiségével mégis kapható nálunk. Jó kérdés persze, hogy akkor pár éve miért lett betiltva a megemelt hatóanyagú Bomba? (Nem tudom emlékeztek-e még rá, egy rövid ideig volt kapható, majd pedig vmi EU-szabványra hivatkozva betiltották.)
Sturmgewehr
22 | Sturmgewehr 2009.01.13. 15:19
Régen a Red Bull is be volt tiltva nálunk, szóval azért hagyatkoztam erre. Mondjuk itt felvethetjük azt is, hogy azt senki nem tilthatja meg, hogy megigyál 2 db 400/32 mg-os energiaitalt, amivel mondhatni ugyan ott vagy, szóval ezért nem is lenne értelme emiatt betiltani. Meg ugye a felelősségérzet mindenkibe megvan, hogy megigya e vagy sem.
Egyébként 200 Ft volt a Poker.
Barthezz
23 | Barthezz 2009.01.13. 16:16
Itt a pont. Ráadásul egy megemelt koffeintartalmú Bomba!, vagy a most is kapható Cocaine, mivel 250 ml-esek, még így is kevésbé veszélyesek, mintha mondjuk vki benyakal egy literes flakonos Tigert...
24 | Pyrogate 2009.01.13. 20:40
Hát azért a magyar energiatal-piac eléggé telített, nézd csak meg hány-féle különböző termék van még kategóriákon belül is. NEm érné meg a forgalmazónak behoznia a Rockstart.
Martin 19
25 | Martin 19 2009.01.13. 20:41
Na csak eljutottam oda hogy elolvassam, ez is hű lett a többi bejegyzésedhez, mert szinte mindent elmondtál róluk, várom szájtátva a következőt ^^
Barthezz
26 | Barthezz 2009.01.13. 21:35
Pyro: Én is gondolkodtam rajta, hogy ez lehet esetleg az ok, ugyanis a Burn - Red Bull - Bomba! hármas meglehetősen erős nálunk és a Rockstarnak ezek közé kéne betörnie. A Burn még meg tudta csinálni pár éve, de mostanra már ez a 3 energiaital gyakorlatilag felosztotta egymás között a prémium-energiaital piacot.

Martin: Azért én a helyedben becsuknám a számat, mivel még pár napig várni kell a köv. részre, az meg nem lenne jó ha megfáznál addig ;-) Viccet félretéve, örülök, hogy ez a rész is tetszett. ^^
Martin 19
27 | Martin 19 2009.01.13. 21:59
neee, ez fájt :D
28 | RAI*DEN 2009.01.14. 21:18
Épp ma voltam itt nyúlon egy kis vegyesüzletben ami pont útbaesik hazafelé és találkoztam a Sexxx nevű "energiaitallal" és itt kb 230Ft-ért már meg is vehetem. Megéri ezen az áron? :)
Barthezz
29 | Barthezz 2009.01.14. 22:30
Egy próbát sztem mindenképpen megér. Mint írtam, vagy nagyon bejön az íze vkinek, vagy pedig abszolút nem. Ezt pedig hogy el tudd dönteni, ki kell próbálnod egyszer, s utána már ennek függvényében vagy vásárolsz még, vagy nem. ;-)
30 | elmariachi 2009.01.14. 23:13
pokerből van egy példányom itthon! akit érdekel, csillaghegyi hévmegállónál a pirinyó abc-ben beszerezhető
Barthezz
31 | Barthezz 2009.01.14. 23:18
Thx az infót! Nos, hallottátok, akinek Poker kellene, annak is akkor van még lehetősége beszerezni. ^^
Martin 19
32 | Martin 19 2009.01.15. 15:32
Majd egyszer ha arra járok... :D
33 | eti8 2009.01.18. 15:33
Tegnap amikor mentem haza a 6-ossal láttam egy Tiger nevezetű energiaitalos dobozt. Le is fényképeztem, majd átküldöm msnen, de amint látom neked olyanod nincsen :)
Barthezz
34 | Barthezz 2009.01.18. 17:51
Pedig van Tigerem, cukrozott és cukormentes is, nézd csak meg jobban a nyitó bejegyzésemben a képet. ;-) Amúgy épp a soron következő részben lesz szó a Tigerről is, mivel a T betűnél tartok. :-)
35 | eti8 2009.01.19. 16:01
jah értem. Azt hittem a T5 az egyetlen T betűs energiaitalod már :D
Barthezz
36 | Barthezz 2009.01.19. 17:13
Nem-nem, csak itt hagytam abba, hogy a következő bejegyzést a Tantrával kezdhessem. ;-)
37 | borocz03 2010.02.19. 14:11
Üdv!

Már van a Rockstarnak magyar forgalmazója, Székesfehérváron.
Nemsokára feltűnik a termék a boltok polcain is.
Addig pl a vaterán és egyes AGIP kutakon már lehet kapni
Barthezz
38 | Barthezz 2010.02.20. 19:03
Thx a tájékoztatást, írtam választ a PM-edre is!

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.