Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Energiaital teszt különkiadás: A Dark Dog teszt

Barthezz | 2009.03.03. 18:57 | kategória: energiaital teszt egyéb | 24 hozzászólás

Soron kívüli résszel jelentkeznék energiaital teszt sorozatomban, melynek apropóját az adta, hogy miután elkészültem A nagy energiaital teszt zárórészével, felkérést kaptam Kovács Bélától, a DD Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójától egy Magyarországon nemsokára bevezetésre kerülő prémium energiaital, a Dark Dog előzetes tesztelésére. A lehetőséget természetesen örömmel elfogadtam, így nemrégiben a Westend egyik kávézójában találkoztunk, ahol részletesen beszélgettünk a bevezetendő új energiaitalról és a lehetséges marketing lehetőségekről, valamint kézhez kaptam két tesztpéldányt is. Lássuk tehát blogomban a Dark Dog és a Dark Dog Light energiaitalok bemutatását és értékelését!

A Dark Dog energiaital majdnem akkora múltra tekinthet vissza, mint az energiaitalok ősatyjának nevezett Red Bull, ám hazánkat eddig ez a termék elkerülte. A szintén osztrák származású energiaital Franciaországban jelenleg a vezető márkának számít a kategórián belül (s emellett rengeteg sporteseményt is szponzorálnak, elsősorban a motor- és az extrém sportok témakörében), de több országban is elég nagy népszerűségnek örvend. A Red Bull után a világon a 2. legtöbbet értékesített energiaitalnak vallják magukat. Ezt természetesen úgy tessék elképzelni, hogy míg a Red Bull az összes értékesítésből közel 70%-ot szakít, addig a többi nagyjából 2000-2500 energiaital-márka a fennmaradó 30%-on osztozik, s így 1%-nál nagyobb részesedéssel egyikük sem bír. Tehát meglehetősen szoros a verseny a többi prémium energiaital márka között, így a 2. hely kijelentése önmagában már nem számít akkora fegyverténynek. ;-)

A hivatalos honlapon megtekinthetjük, hogy a Dark Dog külföldön már rengeteg termékvariánssal rendelkezik, így a szokásos 250 ml-es kiszerelés mellett 330 ml-es, valamint fél literes doboz, illetve többféle műanyagpalackos változat is kapható, s az energiaital mellett már sportital változata is van. Hazánkban természetesen – apró és telített piac létünknek köszönhetően – nem kerül bevezetésre az összes variáns, hanem egyelőre a 250 ml-es és a fél literes kiszerelésű energiaital dobozok lesznek kaphatóak, majd pedig nagyjából 1 év elteltével a cukormentes Light változat is valószínűleg bevezetésre kerül.

A doboz sárga színe a Bombá!-ra emlékeztet, ezen azonban a névhez hűen egy függőleges irányban kissé elnyújtott mérgesen néző fekete kutya található (az így kialakult hosszúkás lábak pedig valószínűleg a gyors futásra akarnak emlékeztetni ;-) ). A hivatalos íz a többi nagy óriáshoz hasonlóan itt is a tutti-frutti, az összetevők között azonban a szokásos 400 mg taurin és 32 mg koffein mellett megtalálhatjuk a guaranát is, s maga az energiaitalban található koffein is guarana kivonatból van.

Mint tehát említettem, elsőként a 250 ml-es Dark Dog lesz hozzáférhető hazánkban, s május-június környékén lesz érdemes először a boltok polcain keresnünk. Hogy mely üzletekben, avagy szuper- és hipermarketekben lesz megtalálható, még a bevezetésig eldől, az átlagos ára pedig a Red Bullnál és a Burnnél olcsóbban, nagyjából a Bomba! árszintjén fog mozogni. Az ízét is nagyjából a Red Bull és a Bomba! közé tudnám belőni, bár a Red Bulléra némiképp jobban emlékeztet. A prémium energiaitalok esetén elvárt tutti-fruttit hozza tehát, így a vásárlói döntés fő befolyásoló ereje véleményem szerint itt is az ár lesz, mint ahogy a Bomba! – Red Bull – Burn hármas esetén is így van. Illetve itt jelenleg még fenn fog állni az újdonság varázsa is. ;-)

Ezzel egyidőben bevezetésre kerül az 500 ml-es dobozos Dark Dog is, mely így a nálunk hivatalosan kapható prémium energiaitalok közül a legnagyobb elérhető kiszerelés lesz. (A Bomba! Nagymenő ugyebár 330 ml, a palackos Tantra szintén ekkora, míg a Red Bull Big Can 355 ml-es.) Az alsóbb árkategóriában viszont már találkozhattunk hasonló űrtartalmú dobozos energiaitallal, ha visszaemlékezünk az Adrenalin XXL-re. :-) Ezen fél literes változat ára 400 Ft környékén várható, vagyis a Red Bull hasonló áron kapható, kisebb űrtartalmú Big Can-jét verni fogja, s a Bomba! Nagymenő lesz rendkívül olcsó árával vélhetően a konkurenciája.
Egyelőre ezt a fél literes változatot még nem volt alkalmam kipróbálni, az íze viszont természetesen egyező lesz a 250 ml-es változattal.

Amit viszont tesztelni tudtam még, az a cukormentes Dark Dog Light (250 ml-es kiszerelésű), mely hasonlóan a többi energiaital cukormentes változatához kevésbé ízletes már (de nyilván a nem prémium energiaitalok cukormentes változatainál azért még így is lényegesen jobb ;-) ). Ez azonban mint írtam, még egyelőre nem lesz nálunk kapható (és így az energiaital gyűjteményemben is egyedinek fog számítani egy darabig a doboza, bibibííí :-P ), s ha sikeres lesz a Dark Dog premierje, akkor 1 év múlva kerül várhatóan bevezetésre. (A light változat egyébként minden energiaital esetén általában később kerül forgalomba - néha meg még akkor sem, elég, ha pl. a Burnre gondolunk. ;-) )

Nos, azt hiszem minden lényeges információt leírtam a Dark Doggal kapcsolatban, úgyhogy a különkiadás bejegyzésemet ezzel zárnám is, s várhatóan a nyáron jelentkezem majd újabb energiaitalos bejegyzésekkel. Akkor azonban már a 2. tesztkört lesz alkalmatok olvasni, ugyanis szépen gyűlnek a gyűjteményemben az új energiaitalok a 7 részes első teszt óta is. :-) Addig pedig pár hónap múlva keressétek majd a Dark Dogot a boltok polcain! ^^

Utolsó módosítás: 2010.04.17. 17:30

Hozzászólások

LordMatteo
1 | LordMatteo 2009.03.03. 19:05
Fújjj Barthezz eladta a lelkét a médiának ;-D
Barthezz
2 | Barthezz 2009.03.03. 19:14
LOL :-D Semmi pénzt nem kaptam és nem is kértem ezért. ;-) Akkor nyilván nem egy kisebb blogba írtam volna bemutatót. :-)
Razor03
3 | Razor03 2009.03.03. 19:17
A bevezetőn meglepődtem, grat :). Jó az írás, dark dog-al teszünk egy próbát :P.
LordMatteo
4 | LordMatteo 2009.03.03. 19:18
Nem érdekel, eladtad magad!!! ;-P

Amikor elolvastam a bevezetőt - attól függetlenül, hogy elég jól ismerlek - egy "reklám"-bejegyzést vártam, ami tkp. bedicsőíti a cuccot, de végülis csalódnom kellett, egy korrekt bejegyzés, ami kitér a negatívabb dolgokra, illetve megjegyzést tesz rájuk. Mindenesetre újabb jó példa, hogy "külsős" olvasói akadnak a blogodnak (lásd akár Zenei bejegyzések, DJ Atoos meghívása).
Barthezz
5 | Barthezz 2009.03.03. 19:22
Razor: Köszi. ;-)

LM: Igen, semmiképpen sem reklám bejegyzést akartam, annak semmi értelme nem lett volna, hiszen pont ennek ellenkezője az energiaital tesztek lényege: megismertetni az adott energiaital előnyeit és hátrányait is az olvasókkal/fogyasztókkal és hogy a tényleges véleményemet hallják. :-) A bevezető meg muszáj volt a tényszerűség miatt, meg hát azért el is akartam ezzel dicsekedni. :-P :-D
Barthezz
6 | Barthezz 2009.03.03. 19:24
Jah igen, meglepődik az ember, de tényleg rengeteg külső olvasója akad a blogoknak, s így olykor az adott téma igazi szakértői, szakmabelijei is megtalálják az egyes bejegyzéseket. Antoos esete is valóban ilyen volt, most ugye ez a Dark Dog teszt is, meg még van egy, amit el sem meséltem még innen senkinek. ;-)
Martin 19
7 | Martin 19 2009.03.03. 19:45
áh bazz Barthezz, irigyellek, sokkal hamarabb gyűjtöttem az energiaitalokat mint te, erre ilyen felhívást kapsz :P:D Amúgy szokásodhoz híven jó a bejegyzés, tetszett :)

És ma nem szólok hozzád mert csak :P
Barthezz
8 | Barthezz 2009.03.03. 19:51
Martin: xD Ez van, te nem írtál blogot belőlük, meg hát alábbhagyott a gyűjtőszenvedélyed is. ;-)
Martin 19
9 | Martin 19 2009.03.03. 20:18
Nem abbahagyódott, egyszerűen mindent megszereztem ami a környéken van :(
Barthezz
10 | Barthezz 2009.03.03. 20:31
Ez mondjuk tény. Ha nem Bp-n tanulnék és dolgoznék, vidéken aligha lett volna lehetőségem ennek harmadát-negyedét is beszereznem.
11 | dghost 2009.03.04. 14:14
Lehet hülyén hangzik, de ezt nem másodjára próbálják nálunk bevezetni?? Nem tudom, de Én határozottan emlékszem, hogy anno 2000 környékén találkoztam evvel az itallal... ;-)
Barthezz
12 | Barthezz 2009.03.04. 14:37
Hivatalosan biztosan nem. Az viszont előfordulhatott, ami mondjuk a Monster esetén is van jelenleg, hogy 1-2 bolt külföldről magánszállítmányként hozott magának pár kartonnal és azt értékesítette.
13 | Lavar 2009.03.04. 14:54
Gratulálok a felkéréshez, megtiszteltetés.:-)
És ahhoz is, hogy most egy ilyen ritkaság lehet tulajdonodban.:-)


Ui.: Remélem örülsz!:-D:-P
Barthezz
14 | Barthezz 2009.03.04. 15:07
Lavar: Köszi neked is. ;-)

Ui.: Még szép. ^^ :-)

DGhost: Közben az energiaital topicba épp hasonlóról kommentelt petcsi is, szal az van valóban, ahogy mondtam: Még régebben, mikor nem volt ennyi energiaital, pár boltnak megérte magánúton behozni és utána értékesíteni. De hivatalosan most fog még csak bevezetésre kerülni. :-)
15 | dghost 2009.03.04. 16:06
Azóta én is utána kerestem. Valóban import volt.
16 | darkdog 2009.04.12. 19:40
Szia Barthezz.

Nem akarlak elkeseriteni de téged nem kicsit átbasztak...
Konkrétan nem jó információkat kaptál,vagy a Kovács ur nincs ott a szeren...
Pár pontositás...ezt a dolgot már 3 éve lerágtuk...
pontosan harmadjára szeretnék a terméket bevezetni,de nem fog nekik sikerülni 3 ok miatt!
És ,hogy igazábol tromoljunk 3 emberen mullot a termék sikere..csak elbaszták a renovét az osztráknál....ciki..mer a termék No. 1!!!!
és ezt elfogultság mentesen állithatom..puszta számokkal alátámasztva....

ha esetleg szeretnéd tudni az igazságot irj...Kovács urnak üzenem

KERESSEN MEG BÁTRAN A MÁRKÁVAL KAPCSOLATBEN SZIVESEN FELVILÁGOSITOM ROLLA!!!

köszönöm hogy hozzászolhattam.....
a 4.ember a régi Dark dog képviseletben....
17 | darkdog 2009.04.12. 19:42
Bocs a helyesirási hibákért siettem...
Barthezz
18 | Barthezz 2009.04.12. 19:53
Erre most nem tudok mit mondani, mivel nem vagyok bennfentes a kérdésben. Nekem valósnak és megalapozottnak tűntek a beszélgetésünk alapján Kovács Béla szándékai. Sztem ebben a kérdésben előbb őt keresd meg.

Mindenesetre nemsokára úgyis választ kaphatunk, hiszen május-június környékén kell ott lennie elvileg az energiaitalnak a boltok polcain.
19 | Pussydrinks 2009.05.27. 07:56
Sziasztok!

Ha lesz új teszt, én is részt szeretnék venni benne.
Az iwiw -en megtaláltok.

Pussy
Barthezz
20 | Barthezz 2009.05.27. 10:31
Szívesen belevennélek, de hol vagy kapható, mondjuk ha Budapestben gondolkodunk? :-)
21 | Pussydrinks 2009.05.27. 13:19
Hamarosan forgalomba hozom magam. Addig is ha adsz egy elérhetőséget küldök egyet. Tetszett a teszted, szép munka.

Pussy

Az iwiw -en fent van egy két infó, de ha szükséged van még valamire, üzenj nyugodtan.
Barthezz
22 | Barthezz 2009.05.27. 13:51
Rendben, küldök akkor PM-et ezzel kapcsolatban, hogy hogyan tudnád eljuttatni a tesztpéldányt!
Barthezz
23 | Barthezz 2009.05.27. 13:56
És köszönöm természetesen a megkeresést, örülök, hogy tetszett a teszt. :-)
24 | rosscowka 2009.09.26. 17:53
a dd már kapható volt 2000-2002 közt, ha jól emlékszem.....sokat vettem...

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.