Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Zeneajánló: Chris Lake - Essential Mix 07-08-05

Barthezz | 2009.03.28. 11:23 | kategória: zeneajánló | 15 hozzászólás

Mint az már előző bejegyzésemből is kitűnt, a két héttel ezelőtti budapesti Chris Lake party óta teljes lázban égek, s igencsak rákattantam a neves brit előadó zenéire! Az említett DJ-set-et – melyet így élőben hallgathattam végig – ugyan nem sikerült fellelnem a neten, azonban ráakadtam egy korábbi Chris Lake által készített mixre, mely egyszerűen annyira profira, annyira zseniálisra, annyira felpörgetősre sikeredett, hogy másfél éves volta ellenére ma is akármelyik buliban tökéletesen megállná a helyét, így hát blogom zeneajánló rovatának is ez képezi soron következő bejegyzését!

Chris Lake 1982. augusztus 8-án látta meg a napvilágot az angliai Norwich-ben, jelenleg pedig Skóciában él. Otthon mondjuk nem sokat tartózkodik, most pl. sorra Amerika nagyvárosaiban lép fel, ezért is kuriózum, hogy nemrégiben sikerült Budapestre elcsábítani, ráadásul elővételben potom 1000 Ft-os belépőért cserébe. ^^

A jelenleg mindössze 26 esztendős DJ 2006-ban vált ismertté a világ számára Changes című slágerével, aminek is a Dirty South által elkészített remixe durrant igen nagyot. Ekkor készítette el Chris Lake a Noir - My MTV-jének remixét is, melyet szintén előszeretettel pörgették a különböző elektronikus zenei partykban, valamint a keményebb zenei vonalat erősítve Micky Slim-mel közösen a Shake, Sebastian Leger-rel összeállva pedig az Aqualight című electro-trackeket. Utóbbi DJ-vel aztán hosszabb távúvá is vált a kapcsolata, s azóta több közös zenét és remixet is elkészítettek együtt, mint pl. a nagysikerű Word-öt.

Jelenleg az Only One című sláger, illetve legújabb EP-je, a Nastala vokáljával elkészített If You Knew tarolnak a klubokban, ez azonban csak Chris Lake egyik – a populárisabb – oldala. DJ-ként ugyanis csak most volt alkalmam megismerni képességeit, s amit a Sensationben leadott szettet, elképesztő profizmusról és hozzáértésről tanúskodott. Az általa játszott zenékben sajátos módon keveredik a 2006-ot jellemző – még el nem kommerszesedett – electro és az idei trendet megformáló progressive és minimal house stílusa, megspékelve egy sajátos dallamossággal (mely egyébként kevésbé jellemzi e műfajokat), valamint egy szintén sajátos elvontsággal, mely teljesen egyedivé teszi zenéjét.

Szó mi szó, hatalmas bulit csapott Chris Lake a Sensationben, s bevallom őszintén, jóval populárisabb előadónak képzeltem el eddig saját slágerei révén, s igen pozitív csalódásban lehetett így részem. Igyekeztem tehát ezt a Sensation-ös szettet fellelni a neten, de eddig sajnos nem jártam sikerrel. (Amennyiben mégiscsak készült volna hivatalos felvétel, s az elérhetővé válik, természetesen közzé fogom tenni blogomban.) Ráakadtam azonban a bejegyzés tárgyát képező Essential Mix-re, mely véleményem szerint szintén óriásira sikeredett, s nálam Chris Lake ezzel és a Sensation-ben hallott live set-jével beírta magát kedvenc DJ-im sorába! ^^


Chris Lake - Essential Mix 07-08-05

A kis bevezető után lássuk hát a bejegyzés tárgyát képező mixet, mely 2007 nyarán volt hallható az angol BBC rádión. Mivel ennek már másfél éve, így a 2 órás felvételen az akkor még erősen uralkodó electro-vonal a domináns. Ennek ellenére akár ma is simán lemehetne ez akármelyik buliban, köszönhetően annak, hogy Chris Lake olyannyira előretekintően alkotta meg a mixet zeneileg, hogy a rajta szereplő trackek jórészét csupán a tavalyi év folyamán kezdte el pörgetni a legtöbb DJ.

A mix kissé lightosabb, vokálosabb felvezetéssel indít, ám – 1-2 véleményem szerint kicsit kevésbé ütősre sikeredett tracket leszámítva – a hangulatot kellően megalapozza, majd pedig fél óra elteltével bele is vágunk a sűrűjébe! Innentől kezdődik igazából a mix igazi íze, s szépen lassan, a 40-50. perc felé be is indulnak az igazán progresszív, elvont zenék. A hatás pedig egyre jobban fokozódik, s az utolsó 40 perc már szabályosan kőkemény minimal-electro, már-már beteg zúzdává megy át, olyanná, hogy az állát keresi közben az ember, hogy "áhhhh ennél jobban már nem lehet durvulni, az kizárt, de bazmeeeeeeeg! ez a következő track még az előzőre is rátesz vagy 10 lapáttal!" Szóval a mix végén ami lemegy, arra igazából szavakat nem találni, Chris Lake nagyon tud, amit ebben a mixében is bizonyít! ^^

A 120 perc során többek között hallható jópár saját sláger az előadótól, mint pl. a Rene Amesz remixében jelenleg is rengeteget játszott Deadline, a Sebastian Legerrel közösen elkészített, a 2 héttel ezelőtti Sensation-ös szettjében is szereplő Word, vagy pl. a Deadmau5-szal összeállva elkövetett igencsak zúzósra sikeredett I Thought Inside Out. A progresszívebb, elvontabb hangzásvilág keretében hallható a mixen Dave Robertson felvétele, vagy a Zabiela által is előszeretettel játszott Hook ’N’ Sling, míg az igazán beteg zenékről Switch, vagy Popof gondoskodnak. Természetesen egy ilyen szettben némi pihenés gyanánt helyet kell, hogy kapjon 1-2 kiállósabb, vokálosabb rész is, s ennek keretében hallható a TV Rock és a Dukes Of Windsore közös dala, avagy a My Digital Enemy Wasted című felvétele, mely véleményem szerint az egyik legszebb rész lett az albumon.

Hát ennyit elöljáróban, most pedig lássuk végre a várva várt mixet!

Link a letöltéshez: Chris Lake - Essential Mix (2007.08.05.)

Tracklist:

01. Rossell - Dancing With Strangers (Dave Roberston Remix)
02. Sebastien Leger - Venus
03. Sneaky Sound System - Pictures (Chris Lake Mix)
04. La Noir - Eleny (Luke Dzierzek Mix)
05. TV Rock vs. Dukes Of Windsor - The Others (Laidback Luke Mix)
06. Mike Miller - Posh Swag (Jim Rivers Mix)
07. Chris Lake - Deadline
08. My Digital Enemy - Wasted (LYS Remix)
09. Sebastien Leger - Jupiter
10. Dave Robertson - Love To
11. Mark Ronson feat. Lily Allen - Oh My God (Chris Lake Remix)
12. Micky Monza and Joseph Disco - Bounce Baby (Lutzenkirchen Mix)
13. Bass Kleph - Coup d’Etat (Hook ’N’ Sling Mix)
14. Sebastian Leger and Chris Lake - Word
15. Patrick La Funk - Tool
16. Deadmau5 vs. Jelo - The Reward Is Cheese
17. Jacknife Lee - Making Me Money (Switch Remix)
18. Popof - Alcoholic
19. Chris Lake and Deadmau5 - I Thought Inside Out
20. Nudisco - Yaha (Butch Remix)
21. Sebastien Leger - Earth
22. Chris Lake - To The Point

Jó szórakozást tehát mindenkinek! ^^

Utolsó módosítás: 2009.04.02. 09:59

Hozzászólások

powerhouse
1 | powerhouse 2009.03.28. 11:35
Eh, még ki se hűlt az előző bejegyzés, és már itt is van a következő! :) Na, egye kutya, letöltöm ezt is.
powerhouse
2 | powerhouse 2009.03.28. 11:38
Ja, és LM-nek üzenem, hogy ELSŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ :P
Barthezz
3 | Barthezz 2009.03.28. 11:40
Jaja ^^, folyamatosan melegen kell tartani a blogot. :-P

Egyébként én sem ilyen ütemben terveztem tavaszra a bejegyzéseket, s a szakdolim befejezéséig nem is nagyon akartam blogolni, de hét közbejött 2 hete az említett Sensation-ös buli, ami azonnal 2 bejegyzésre is meginspirált engem. :-) (Vagyis 3-ra, de a 3. majd csak később jön. :-D )
Star Wars
4 | Star Wars 2009.03.28. 12:16
Anyád, ez már 1:45-nél milyen durva. :O Rendesen belecsapott a lecsóba.

Mi lesz itt még később? :D
Barthezz
5 | Barthezz 2009.03.28. 12:36
Kegyetlen nagy durvulás. :-D Főleg a 40. perctől folyamatosan a vége felé közeledve. ;-)

Amúgy első track tényleg nagyon nagy, Dave Robertson remix, s amik eddig is megvoltak tőle zenék, egyikben sem kellett csalódnom. ^^
Star Wars
6 | Star Wars 2009.03.28. 13:05
Vááááááááááááá bazdmeg! Hát ez valami kibaszott beteg mix! :D

Kurvajó bazdmeg! Chris Lake rulez! :D

Kegyetlen! :D
Barthezz
7 | Barthezz 2009.03.28. 16:06
Ha jól számolom, a 48. perc környékén járhattál ekkor, szal éppen Dave Robertson 2. számánál, a Love To-nál, ami valóban vmi eszméletlen hatalmas! ^^ Kíváncsi vagyok, a mix végére mit mondasz. ;-)
8 | Drake94 2009.03.28. 22:32
Na én is lekaptam ezt az überbrutál(remélem tényleg az lesz)mixet.
Barthezz
9 | Barthezz 2009.03.29. 00:00
Azt hiszem nyugodt szívvel garantálhatom, hogy az lesz. ;-)
daemoonhunter
10 | daemoonhunter 2009.03.29. 21:40
Ez nagyon jó!:)
Rég óta várok egy ilyen mixre, mostanában már egyre jobban húzódok az electro felé, de eddig csak külön külön hallgattam a számait, most pedig...hátt...ez tényleg brutál jó lett!!!:):)
Barthezz
11 | Barthezz 2009.03.29. 23:04
Nah, ennek külön örülök, ha pont egy Chris Lake mixre vadásztál már jóideje és most teljesülhetett a bejegyzésem által. ^^ Ezért érdemes blogolni. :-)
12 | ShuleyvA 2009.03.30. 12:16
Szerintem meg az eddigi leglájtosabb. Mondjuk az is igaz, hogy nem értek hozzá, így csak hallás alapján nyilatkozhatok :-)
Barthezz
13 | Barthezz 2009.03.30. 13:44
Meghallgattad a mix végét egyhuzamban? :-D Mert az első 40 perc tényleg lightosabb, vokálosabb még (ezt írtam is a bejegyzésben) és csak utána indul be az igazi zúzda. ;-) A legvége meg már eszméletlen beteg. :-D
14 | Lavar 2009.03.30. 15:06
Tegnap úgy, bele-bele hallgattam, most akkor berakom, amit eddig hallotam részek alapján viszont odabaszós rendesen! :-O

Köszönjük!;-)
Barthezz
15 | Barthezz 2009.03.30. 15:13
Nincs mit. ^^ ;-)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.