Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Zeneajánló: Sterbinszky - ROXY DJ 330

Barthezz | 2009.05.20. 15:31 | kategória: zeneajánló | 10 hozzászólás

Sterbinszky munkásságáról, illetve ennek keretében a tavaly elkészített Essential Times mixéről már esett szó blogomban, s ígértem akkor folytatást is. Nos, ezen ígéretemnek eleget téve íme itt is van az újabb zeneajánló bejegyzés a blogomban, mely ezúttal Sterbinszky ROXY DJ mix-sorozatával, illetve annak legfrissebb és egyben igencsak ütősre sikeredett darabjával, a ROXY DJ 330-al foglalkozik. Készülődjetek hát, mert a meghallgatás során egy igen pörgős 80 percben lesz részetek, mely tökéletes ráhangolódást nyújt a közelgő nyári nagy partykra! ^^

Sterbinszky nevével az utóbbi időben leginkább 2 helyen találkozhattunk. Egyrészt a budapesti Tabu falai között 2 hetente megrendezésre kerülő The First Class Event nevezetű partysorozatnak házigazdájaként (nemrégiben volt épp a nyár előtti szezonzáró party, s legközelebb szeptembertől kerül sor ezen bulisorozat folytatására), másrészt pedig a ROXY Rádió egyik hivatalos DJ-jeként állandó műsora van a rádióadón, melynek keretében minden alkalommal egy-egy újabb mixet hallgathat meg a közönség a neves DJ-től. Ezen mixek közül pedig némely darabot a műsorba kerülés után Sterbinszky rendszeresen elérhetővé tesz az interneten is, s ennek köszönhető a Roxy DJ mixsorozat.

Sterbinszky és a ROXY Rádió együttműködése meglehetősen régre nyúlik vissza (elég, ha csak a 2001-ben megjelent hypeROXYd című albumára gondolunk), így Sterby lejátszott mixeinek számlálója már a 330. résznél tart, melyről ez a bejegyzés is szól.


ROXY DJ 330

A 330. ROXY mix akár Sterbinszky április-május havi podcast-jének is nyugodtan tekinthető lenne, ugyanis a lehető legfrissebb progressive és minimal zenékkel van tele, melyek a Tabu falai között is gyakran felcsendültek az utóbbi időben.

A 80 perces válogatás nem teketóriázik sokat, s már az első tracknél azonnal belekezd a zúzásba Tocadisco Da Fuckin’ Noize című felvétele révén, melyhez Steve Angello készítette el az eszméletlen pörgősre sikeredett remixet. Ezután némileg könnyedebb átvezetés következik a svéd house maffia másik 2 tagja, Ingrosso és Pryda révén, hogy aztán ismét a minimalosabb beütésű, odacsapósabb zenék következhessenek!

A mix során 2 ízben is találkozhatunk az egyre felkapottabb Prok & Fitch duóval, Naga című legújabb slágerük, illetve a Sidney Samson Riverside-jához elkészített igencsak jól eltalált remixük révén. Szintén 2-szer fordul elő az albumon a már említett Eric Prydz a.k.a. Pryda is, akinek legújabb, 014 címet viselő EP-jéről 2 track is hallható (melyek közül blogom révén a Lift-et már ismerhetitek is, s nagy sikerekre számíthat a zene a közeljövőben!). A neves DJ egyébként jövő hétvégén éppen hazánkba látogat, s a siófoki Flört-ben teszi tiszteletét május 30-án, ahol a felvezetésben többek között Sterbinszky is közre fog működni! (a buli flyer-e itt tekinthető meg).

A mixen megtalálható még a Sour Grapes szintén igencsak sikervárományos minimal felvétele, a Kharma, avagy a Daft Punk örök klasszikusának, a One More Time-nak Sebastien Leger általi újragondolása. Érdemes kiemelni Francis Preve és Wolfgang Gartner Yin című track-jét is, mely az igazán ütős és beteg minimal zenék táborát gazdagítja, párja pedig, a Yang az előző bejegyzésemben feltett válogatásomon éppen hallható is volt, ha emlékeztek. :-) (Míg azonban a Yang egy dallamos zenei témát dolgoz fel, addig a Yin szinte teljesen megegyező zenei alapon a durvulósabb ellenpárját képezi, megfelelve ezzel nevük kínai filozófiában lévő jelentésének is, nah de most nem a taoizmusról szeretnék beszélni nektek, hanem a ROXY mixről :-P ).

A mix érdekessége még az utolsó track, ami nem más, mint Madonna Frozen című korábbi slágerének Sterbinszky által elkészített saját remixe, mely valószínűleg nem fog hivatalosan megjelenni, így csupán ezen a válogatáson, vagy Sterby live set-jeiben hallható!

A ROXY DJ 330 tehát kimondottan jóra és pörgősre sikeredett, s tökéletes kikapcsolódást nyújthat bárki számára a stílus kedvelői körében!

Tracklist:

01. Tocadisco - Da Fuckin' Noize (Steve Angello Remix)
02. Sebastian Ingrosso - Laktos (Original Mix)
03. Pryda - Melo (Original Mix)
04. Sgt. Slick - Right In The Night (Vandalism Remix)
05. Jose Nunez & Harry Choo Choo Romero - Lifting Me High (DJ DLG Movin’ Mix)
06. Filthy Rich vs. Prok & Fitch - Naga (Original Mix)
07. Sidney Samson - Riverside (Prok & Fitch Remix)
08. Pryda - Lift (Original Mix)
09. Daft Punk - One More Time (Sebastien Leger Bootleg)
10. Adam K & Soha - Question (Original Mix)
11. Francis Preve &Wolfgang Gartner - Yin (Original Club Mix)
12. Sour Grapes - Kharma (Original Mix)
13. Madonna - Frozen (Sequence 11 a.k.a. Sterbinszky Cold Rework)

A mix elérhetősége: Sterbinszky - ROXY DJ 330 (2009.04.23.)

Ezenkívül pedig figyelmetekbe ajánlanám Sterbinszky korábbi ROXY DJ mixeit is, melyek közül a neten is elérhető részeket a Nightinfo oldaláról tudjátok letölteni, valamint egy-két live set-be is belebotolhattok itt a DJ-től. ;-)

Utolsó módosítás: 2009.05.20. 15:35

Hozzászólások

powerhouse
1 | powerhouse 2009.05.20. 15:38
Na de most komolyan, first! :D
LordMatteo
2 | LordMatteo 2009.05.20. 15:38
Első (|:-{
LordMatteo
3 | LordMatteo 2009.05.20. 15:38
azt a kurva életbe ph
LordMatteo
4 | LordMatteo 2009.05.20. 15:38
hallod bekaphatod tövig :D
Barthezz
5 | Barthezz 2009.05.20. 15:41
Ne káromkodjatok. ;-) Ez nem verseny, hogy ki kommentel elsőnek. :-P Inkább a mixről tessék beszélgetni. ;-)
LordMatteo
6 | LordMatteo 2009.05.20. 20:46
Na végighallgattam, jó kis mix lett, Sterby elég rutinos már, 330 mix azé' nem kevés...De több szempont miatt is a mostani válogatásod jobban bejön :D
Barthezz
7 | Barthezz 2009.05.21. 00:19
Mivel a zenék egy jó része nálam is fent van, meg hát 80 percbe nem lehet annyi mindent belesűríteni, mint 3 órába. :-)

A 330 ROXY mixen kívül amúgy még ott van rengeteg egyéb mix, számtalan fellépés és az 1998-2005 közötti időszakban rengeteg szerzői és mixalbum. És mindegyik igen profi lett! ^^

Amúgy javaslom neked is és másoknak is, hogy legalább az Egy nyár a Flörtben és a Hits From Club E-Play albumokat utólag pótoljátok, mert azok tényleg annyira zseniálisak és hangulatosak, hogy nem sűrűn hall ilyet az ember. :-) 10 évesek már, de még mindig időtállóak, persze nekem még többet jelent, mint a ti korosztályotoknak, hiszen én ezeken a zenéken nőttem fel. :-)
LordMatteo
8 | LordMatteo 2009.05.21. 11:06
Egy nyár a Flörtben >> Lizard^^ Nekem nem kell ajánlanod :P
Barthezz
9 | Barthezz 2009.05.21. 13:43
Nekem a Saltwater volt az abszolút kedvenc az albumról, persze a Lizardot is imádtam róla. ^^
daemoonhunter
10 | daemoonhunter 2009.05.22. 17:11
Ez most nagyon jól jött, tegnap éjjel hallgattam, igazából jó pár ismerős szám csendült fel, de pár (számomra) újdonsággal(nem is akármilyenekkel) megtűzdelve tökéletes volt!

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.