Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Party Sterbinszkyvel, Smiths-szel és 5-vössel Budapest tetején! – Egy exkluzív interjú a 3 lemezlovassal!

Barthezz | 2009.05.31. 17:21 | kategória: programajánló / partybeszámoló | 19 hozzászólás

Elérkezett hát a nyár, lassan vége a sulinak, az emberek hamarosan kiveszik szabadságaikat, s mi más jellemezhetné jobban ezt az évszakot, mint a hatalmas, egész napos strandolások, valamint a legnagyobb, legrendhagyóbb, legexkluzívabb bulik? Ez utóbbihoz kínál tökéletes alternatívát a budapesti Tabu Lounge, mely a nyári időszakra az újonnan nyíló Citadella Hill Gardenbe költözik, s a nyílt ég alatt, Budapest legtetején várja a szórakozni vágyókat! Bár a Sterbinszky nevével fémjelzett The First Class Event partysorozat jelenleg szünetel, a nyárra sem kell nélkülöznünk a neves DJ-t a Tabu berkein belül, ugyanis két ROXY Rádiós társával – Smiths-szel és 5-vössel – karöltve két hetente rezidensek lesznek az imént említett új szórakozóhelyen, s egészen a nyár végégig várják a modern elektronikus tánczene, a progressive house, valamint a minimal műfajának kedvelőit! Nos, ezen ROXY DJ partyk előzetes beharangozójáról szólna tehát ezen bejegyzés. ^^

Mint látható, ezzel egy új sorozat is indul blogomban, melynek keretében egy-egy nagyobb zenei rendezvényhez, avagy partysorozathoz írnék kedvcsinálót – elsősorban Sterbinszky fellépéseihez kapcsolódóan. Ezen írások többsége egy másik, főként elektronikus zenével foglalkozó weboldalon fog majd napvilágot látni (mihelyt meglesz az elérhetőség, linkelem), ám a nagyobb kaliberű beharangozók természetesen itt, a Dome oldalán is olvashatóak lesznek. :-)

Nah de visszatérve a bejegyzés apropójához, az említett partysorozat nyitóbulija június 5-én, pénteken lesz, s onnantól kezdve 2 hetente - minden nyári hónap 1. és 3. péntekén -, találkozhatunk a Citadella Gardenben a 3 Roxy DJ-vel (hasonlóan tehát, mikoris évközben szintén 2 hetente hallhattuk Sterbinszykt a Tabuban zenélni). A június 5-ei buli egyben a most megnyíló Citadella Hill Garden szezonnyitó bulija is lesz, így hát garantált, hogy a hangulat teljesen a tetőfokára hágjon! ^^

Jó hír a bulizni vágyóknak, hogy a belépés egész nyáron teljesen ingyenes lesz, ezen felül pedig, aki nem szeret gyalog hegyet mászni, annak a BKV 27-es busza (a partyk idejére éjszakára is meghosszabbított üzemmódban), vagy pedig a kedvezményes tarifájú Zóna Taxi kínál alternatívát a Gellért-hegyre való feljutásban. Rossz idő esetén sem kell csüggedni, ugyanis a Hill Garden tánctere felül teljesen fedett, illetve a Citadella komplexum rendelkezik ez esetre zárt termekkel is, melyek közül pl. a Citadella Bár táncterméből a panorámaablakon keresztül gyönyörűszép kilátás tárul a kivilágított városra. A 18-as korhatár azonban a Tabuhoz hasonlóan itt is érvényes lesz mindegyik bulira, így ezt kéretik mindenkitől betartani, hogy ne a beléptetésnél legyen ebből probléma.

Sterbinszky, Smiths és 5-vös bulijait éjféltől 3-ig a ROXY Rádió egyenes élő adásban közvetíti, így aki esetleg valamiért lemaradna az aktuális eseményről, a partynak legalább a zenei részét pótolhatja!


Kedvcsináló gyanánt pedig álljon itt végül egy interjú, melyet a 3 említett ROXY DJ-vel , Sterbinszkyvel, Smiths-szel és 5-vössel készítettem el:


Gaaboor: Mióta tart szakmai kapcsolatod a másik 2 DJ-vel, s honnan jött az ötlet, hogy hárman közösen vigyétek ezt a partysorozatot? Zenéltetek-e már korábban is együtt?

Sterbinszky: 5-vös Lacit a Csőrsz utcai Moment Discoban ismertem meg. Ha jól emlékszem, itt volt az első közös fellépésünk. Akkoriban ő volt az egyik nagyágyú, akinek a bulijait rendszeresen látogattam. Az egyik általa is fémjelzett est a szerdai Fortuna volt. Állati komoly zenei felhozatallal és technikai felkészültséggel tolta már akkoriban is Laci. Sok esetben éppen az ő szettjében szóló darab címét kérdeztük meg tőle, hogy mi is beszerezhessük. Aztán ahogy teltek-múltak az évek, több alkalommal is együtt dolgoztam vele, s mindig is az általam is nagyra tartott hazai club-élet egyik úttörőjének tartottam.
Smiths Szabival az elmúlt pár év foylamán többször is végigturnéztuk az országot, hála a We Love partysorozatnak. Természetesen nem csak a turnék keretén belül pakolgattuk a masszív táncdalokat, hanem számos más buli alkalmával is csapattuk a hangulatot!

Smiths: Kareszt 2003 óta ismerem közelebbről. Ekkor kerültem a Roxy Rádióhoz, illetve ebben az évben és az ezt követő 2004-es esztendőben közösen dolgoztunk egy nívós club turné (Martini) keretén belül. 5-vös Lacit 2006-ig csak hírből ismertem, aztán összehozott minket a sors egy 2 éven át tartó közös projektnek köszönhetően. Ez volt a Bacardi B-Live sorozat, amin zenészekkel együtt játszottunk, ketten 4 lemezjátszóról. Ismerkedésünk tehát gyors volt és a mai napig jó cimborák vagyunk. Mindkét embert becsülöm és szakmailag őszintén elismerem.

5-vös: Sterbyvel a Moment klubban tett látogatásom során ismerkedtem meg személyesen a 80-as években. Azóta is tart szakmai kapcsolatunk. Smiths kollegával pedig együtt jártuk végig az ország legjobb klubjait a Bacardi B-Live partysorozat révén közel 2 éven keresztül. Hármunk együttes munkájának ötlete a Citadella és a Tabu Lounge ”vadházasságából” született.

Gaaboor: Mióta vagy jelen a ROXY Rádiónál, volt-e már ehhez hasonló partysorozat-kezdeményezés a népszerű rádióadó közreműködésével?

Sterbinszky: Ha jól számolok, 9 éve vagyok ROXY DJ. Ezzel a számmal a legrégebbi lemezlovasa vagyok a rádiónak. Amikor idekerültem az állomáshoz, sajnos pont akkor szűntek meg a 96.4-es nevezetű partyk. Azóta semmi említésre méltó rendszeresebb sorozatra nem emlékszem, hacsak az elmúlt két szilveszter nem számít annak. Voltaképpen most sem a rádióadó kezdeményezése volt ez a leendő folyamat, hanem a szervezők és az üzemeltetők (szerk.: a Tabu Lounge, valamint a három ROXY DJ) indíttatása és ötlete alapján látott napvilágot a rendszer.

Smiths: 2003-ban kerültem a Roxy Rádió csapatába. Több közös partyra is sor került az évek során, gondolok itt a nagybetűs ROXY partykra és a közös munka alatt az összes Roxy DJ-vel való együttműködésre! A legutóbbi partysorozat tavaly ősztől idén tavaszig tartott, amin jómagam, Whiteboy, Jován és Zizi is részt vettünk, s ugyanúgy, mint a június 5-én induló Citadellás party, élő rádiós közvetítéssel volt megfűszerezve.

5-vös: A Roxy Rádióban 2008 óta dolgozom mixműsorokban. Előtte 3 évig a Radio DeeJay-nél láttam el ugyanezt a feladatot. A Roxy Rádió legutóbbi party-ja a Play discóban volt, előtte pedig a Club Sensation adott otthont hasonló Roxy rendezvényeknek.

Gaaboor: Milyen zenei stílust vagy stílusokat fogsz képviselni a 2 hetente esedékes bulik folyamán? Hasonló szetteket terveztek-e mindhárman, vagy inkább az egyediség lesz előtérben a lejátszott zenéid folyamán?

Sterbinszky: Első szabályom a szórakoztatás és a szettjeim során a közönség teljes eufóriájának elérése, ami nagy fémjele a bulijaimnak. Elsősorban tehát mindhárman szórakoztatni és ”buliztatni” fogunk, ki-ki a maga módján. Természetesen igyekszünk majd ezt minőségi, és nem holmi gagyi moderntánczenei, egy kaptafára menő darabokkal elérni. Ami engem illet, fő gerincem az elektronikus tánczene, vagy más néven az ’electronic dance music’, azaz az EDM lesz. Egy picit feszes, de nagyon intenzív, néhol húzós, jó kis zorkó basszus menetekkel megáldott, szigorú groove-okkal vezetett, egyedi, mások által nem pörgetett, és akár egy-egy a nagy klasszikus darabokat is új köntösben felsorakoztató robaj lesz! Ahogy az elmúlt pár évben, itt is próbálom majd megtartani az egyediségemet úgy, hogy az tökéletesen passzoljon a kollegáim zenei világához is. Persze tarkításként semmiképpen sem hagyom ki a saját remixeket, főleg azokat, amelyeket még nem publikáltam és talán sohasem fognak megjelenni, mint pl. a Madonna Frozen című felvételéhez készített újradolgozásom. Hasonlóan kötelező helyük lesz természetesen a teljesen saját produktumaimnak is. Egyébként aki kapizsgálja, hogy mostanában mely producerek termékeinek vagyok nagy bolondja, az tudja, miről prédikálok itt. ;-)

Smiths: Hosszú évek óta - mondhatnám a kezdetektől - a house műfajt kedvelem és játszom, ezen belül teret engedve a dallamos vokális, illetve a finomabb progressive vonalnak. Szerintem mindhárman egyéniségek vagyunk, széles látókörrel rendelkezünk a zenei palettán. Véleményem szerint egymást erősítő, de ugyanakkor egymástól különválasztható egyedi szetteket fog hallani tőlünk a nagyérdemű.

5-vös: A mainstreem house vonalat képviselem, vokális zenékkel és egyedi ötletekkel fűszerezve. Igyekezni fogunk a Roxy Rádió zenei palettájához illeszkedő egységes zenei összkép létrehozásában.

Gaaboor: Milyen célközönséget vársz elsősorban a Citadellás rendezvényekre? Kiknek fog szólni leginkább ez a partysorozat?

Sterbinszky: Mondhatnám a közhelyeimet, mint például a ”legjobb arcoknak, a májereknek, az éjszaka császárainak”, de én inkább mindenki figyelmébe ajánlanám, aki a nyár minden első és harmadik péntek éjjelén hatalmas nagyot szeretne bulizni, olyan ”ereszd el a hajam” stílusban. :-) Aki bírja a három házigazda zenei világát és szeretne minőségi környezetben szórakozni, az úgyis jelen lesz. Másoknak viszont mondanám és mondom is, jöjjön fel hozzánk és próbálja ki, hogy milyen érzés egy éjszakát velünk átélni, hátha rendszeresen visszavágyik majd köreinkbe!

Smiths: Szerintem széles körben terjed és népszerű az én műfajom, tapasztalt clubberek és a bulizni vágyó laikusok egyaránt jól fogják magukat érezni. Nincsenek elvárásaim, tudom, hogy nem mi döntünk, hanem a közönség. Sokan szeretnek bennünket, ők biztosan ott lesznek! :)

5-vös: Természetesen a Roxy Rádió minden rajongóját várjuk a partysorozatra, de én koromnál fogva is inkább az idősebb - 25 és fölötte levő - korosztályt képviselem.

Gaaboor: A nyár végeztével a Citadellás partyk is befejeződnek. Terveztek-e később hasonló folytatást, amelynek keretében ismét hárman egymás után zenélnétek, vagy pedig mindenki visszatér az eddig megszokott kerékvágásba?

Sterbinszky: Sem mi, sem a szervező vezetőség, sem pedig a ROXY Rádió nem vagyunk semmi jónak az elrontói. Ami jó érzéssel tölti el az embert, azt szívesen rendszeresíti, de azt gondolom, ne rohanjunk ennyire előre az időben. Ez most még maradjon a jövő titka.

Smiths: Nyitottak vagyunk és véleményem szerint nyitottak is maradunk a közös munkára, hiszen mindhárman Roxy DJ-k és emellett haverok is vagyunk. Nehéz messzemenőleg jósolni ebben a szakmában, így én sem szeretnék belebonyolódni. Biztosan folytatjuk az egyénileg megkezdett kerékvágást is, de emellett jönni fognak új dolgok. Részemről bízom a pozitív kezdetben és az eredményes munkában!

5-vös: A jövő még sok új dolgot tartogat, de tervezzük az év további részében is az együttműködést.

Gaaboor: Köszönöm válaszaitokat, találkozunk akkor hát június 5-én a nyitóbulin, a Citadella Hill Gardenben!


”Egy hely, amely történelmet írt! Egy hely, amely maga a történelem! A legenda újjáéled!
Június 5-én nyitóbuli Budapest legújabb és egyben legpatinásabb szabadtéri szórakozóhelyén, a Citadella Garden-ben! A lemezjátszóknál Sterbinszky, Smiths és 5-vös, avagy a ROXY rádió 3 lemezlovasa! Éjféltől háromig a ROXY rádió is velünk tart: élő közvetítés a partyról!
És ami nem hátrány, a belépés egész éjszaka ingyenes!
Írjunk újra történelmet a Citadellában, a város felett!
További információk a hamarosan induló www.citadellagarden.hu weboldalon, illetve a Tabu hivatalos honlapján

Utolsó módosítás: 2009.06.26. 13:14

Hozzászólások

Star Wars
1 | Star Wars 2009.05.31. 17:27
Ááá!

Már olvasom is! :D
powerhouse
2 | powerhouse 2009.05.31. 17:39
Ennyi zenés bejegyzés egy napon... Jó lett! ;)
3 | kopé 2009.05.31. 17:39
Hát még interjút is kaptál, nem rossz, valaki feltörekvőben... ;)
Kíváncsi leszek a folytatásra, s a bulira is. :)
Barthezz
4 | Barthezz 2009.05.31. 17:48
Hát ma csak a 2., Lit-é tegnap volt. :-P

kopé: Akkor ez ugye azt jelenti, hogy számíthatunk rád is a nyitóbulin, ugye? :-) Zsíír. ^^
5 | kopé 2009.05.31. 17:54
Nem mondom még biztosra, mert haverom kitalálta, hogy ő akkor végez a vizsgákkal és hogy jajdekurváramenjünkbekúrni mint a szemét, ahhoz viszont nincs sok kedvem.
Barthezz
6 | Barthezz 2009.05.31. 17:55
Hát rángasd fel őt is a Citadellához. ;-) Legfeljebb talajrészegség helyett bulizik ő is egy jót. :-)
Star Wars
7 | Star Wars 2009.05.31. 18:03
Nagyon jó bejegyzés lett, örülök, hogy jobban megismerhettük a sokak által (és általam is ;)) kedvelt Sterbinszky-t, ill. a másik két DJ-t is, akiket eddig élőben nem hallottam, de pénteken kiváló alkalmuk lesz bizonyítani! ^^

Találkozunk június 5.-én, a Citadellánál! :)

És persze köszönet Barthezznek a bejegyzésért! ^^

U.I.: Egy elírás az utolsó előtti 6. sorban: "Smiths"
Barthezz
8 | Barthezz 2009.05.31. 19:37
Köszi, hogy szóltál, nem ott van elírva, hanem a többi helyen hagytam le ügyesen az s betűt... Pótolom mindjárt.
Sturmgewehr
9 | Sturmgewehr 2009.05.31. 19:51
"s mi más jellemezhetné jobban ezt az évszakot, mint a hatalmas..."

...pótvizsga :-)


Na erre én már nem megyek el, de jó szórakozást minden jelenlévőnek!:-D
Star Wars
10 | Star Wars 2009.05.31. 20:02
De fórumtalira azért jössz előtte, igaz? :-)
Sturmgewehr
11 | Sturmgewehr 2009.05.31. 20:06
Naná, már akartam is írni, hogy kéne egy pénteki találka.
12 | Pyrogate 2009.06.01. 01:05
Sterbinszkyt a 2004-es EU népszavazás utáni ünnepségen hallottam először élőben, az valami hatalmas volt, persze a számait azelőtt is imádtuk (Egyik haverom azóta is minden nap linkeli nekem a Discographyt, de nekem az Irish Coffee a kedvencem, meg a Gates of Mind).

Amúgy én mindenképp elnézek majd egy partyra (Talán épp most pénteken, majd kiderül) de gondolom lesznek ezekről mixek is. Viszont a helyről Barthezz ha tudsz még valamit akkor számolj be, mert a honlap szerintem nem fog elindulni addigra és érdekel, mert vhol azt írtál, hogy több különböző bulihely (pl. a Jam Pub) közös komplexusa lesz ez, tehát különböző "sarkokkal" (amolyan nyári Mammut). Remélem, hogy sokan jönnek, mert sajnos a Citadella mindig valahogy kiesett a partylátószögből, pedig a hajógyárinál ezerrel frekventáltabb helyen van (igaz nehezen megközelíthető).
13 | Pyrogate 2009.06.01. 01:07
És még annyit, hogy a régi fórumtalik közül kettőn is a Citadellán kötöttünk ki (igaz, akkor télen). Emlékszem, ahogy vally csúszott a domboldalról pár métert lefelé, de megfogtuk:D Tudniillik az Erzsébet-híd lábától indultunk fel és nem vacakoltunk a betonozott úttal: egyenesen felfelé nekivágtunk:D Meredek volt...
Barthezz
14 | Barthezz 2009.06.01. 09:04
De bazz, az Erzsébet híd felőli oldalon egy függőleges sziklafal van, nem? :-D Ott meg hogy? :-D

Megpróbálok amúgy még infokat beszerezni, de az a helyzet, hogy ezeket még Sterbinszky se igazán tudta megválaszolni, amikor kérdeztem tőle, számára is viszonylag új ez a hely, szal igazából el kell menni a nyitóbulira és körülnézni, hogy milyen helyszínek vannak. :-) Amíg a hivatalos honlap nem indul be, addig viszont a Tabu honlapjáról rengeteg info leszedhető.

A kevés embertől pedig én nem tartok, hiszen a Tabu a Mammutban ideiglenesen bezár és egész nyárra ide költözik, így gyakorlatilag a teljes Tabus törzsközönség alapból ott lesz a bulikon. ;-)
Barthezz
15 | Barthezz 2009.06.03. 09:45
Megérkezett e-mailben a Tabu hivatalos válasza 1-2 kérdésemre, így ezek alapján módosítottam, illetve pontosítottam 1-2 helyen a bevezető szöveget.

Pyro kérdésére is tudok így már válaszolni: A Citadella Garden Hill nem azonos a már meglévő Citadella komplexummal, ez egy egy termes felül fedett szabadtéri tánctérből és a hozzá tartozó teraszokból fog állni. A többi Citadellás hely és a korábbi Citadella Bár tehát ettől függetlenül működik, míg a Gardenben a Tabu rendezvényei lesznek egész nyáron. Minden hónap 1. és 2. péntekén ROXY Rádió party a 3 említett DJ-vel, minden 2. pénteken Sound Of Cream party (trance buli Antoos-szal és Tebronnal), 4. pénteken pedig debüt (ez nem tudom még mit takar). Szombatonként pedig R&B partyk lesznek, szal gyakorlatilag a Tabu évközi menetrendje lesz itt is érvényes.
Star Wars
16 | Star Wars 2009.06.04. 13:14
Beindult az új honlap! :D

Amúgy holnap. ^^
Barthezz
17 | Barthezz 2009.06.04. 13:42
Megcsekkoltam én is, zsííír lett. ^^
Barthezz
18 | Barthezz 2009.06.06. 07:31
Nah kint a ROXY rádió főoldalán a cikkem. Ráklikkelve pedig a teljes bejegyzésem és az interjú is olvasható. ^^

http://www.roxy.hu/website/
http://www.roxy.hu/website/index.php?mod=ns&hid=27
Star Wars
19 | Star Wars 2009.06.06. 13:07
Ez igen, grat! :-)

Nagyon nagy buli volt amúgy. Eleje kommerszebb volt kicsit, de aztán 3-4 fele beindult rendesen, jött az Adagio For Strings és a Grindhouse, úgyhogy Sterbinszky megint ugyanazt a színvonalat hozta, amit megszokhattunk tőle. Isten áldja meg jó szokását! ^^

Mellesleg óriási megtiszteltetés volt számomra, hogy kezet rázhattam Sterbinszkyvel! ^^

Úgyhogy köszönjük szépen Sterbinek és a Garden Hillnek, legközelebb találkozunk!

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.