Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Energiaital teszt – 2. tesztkör: B - D

Barthezz | 2009.09.09. 17:46 | kategória: energiaital teszt 2. tesztkör | 19 hozzászólás


Folytatnám hát az újonnan szerzett energiaitalok bemutatását, ezúttal a B, C és D betűsek vannak soron. ^^


Bad Dog

A Bad Dog-ot kb. egy-másfél hónapja pillantottam meg - az előző tesztkörben már többször is említett - Lehel téri Lux Csemegében, mindössze 155 Ft-os áron. Érdemes amúgy az energiaital gyűjtőknek időnként benézniük ide, ugyanis alkalmi jelleggel rengeteg újdonság meg szokott jelenni ebben a boltban (innen vannak például a következő bejegyzésekben sorra kerülő Xtrem, O2, Fireball és X-!R energiaitalaim is). Nah de visszatérve a Bad Dog-ra, első pillantásra nem igazán tűnik egy prémium-energiaitalnak, s másodikra sem. :-) A név ugyebár finoman szólva sem mondható túl ötletesnek (van már ugyebár Red Bullunk és Dark Dogunk is), ehhez pedig párosul egy meglehetősen csicsás doboz is. (Bár a kutyus azért arin mutat rajta. ;-) ) A 155 Ft-os ár – pláne egy amúgy drágább éjjel-nappali boltban – is csak megerősít minket ebben a feltételezésünkben, s ha belekortyolunk, az ízétől sem fogunk hátast dobni. Nem is jó, nem is ihatatlan, amolyan átlagos tutti-frutti tehát. Összetevőit tekintve sem fogunk különösebben meglepődni, gondolom már kívülről fújja mindenki a szokásos 400 mg taurint és 30-32 mg koffeint. ;-) Gyűjtőknek természetesen beszerzendő ez az energiaital is, másoknak azonban azt javaslom, ezen az áron kapnak sokkal jobbat is, pl. a már említett Xtrem-et (ami mellesleg aktuális kedvencemmé is vált, de erről majd a róla szóló bejegyzésben :-) ).

kép: a Bad Dog energiaital


Be! Focused

Egy igazi különlegességet mutatnék most be a Be! Focused személyében (mondunk ilyet tárgyra? nah mindegy), mely impozáns, szürke alapon narancssárga feliratos dobozával már messziről felhívja magára a figyelmet, ráadásul a név alatt kicsiben a premium energy drink feliratocska is szerepel. ;-) Az ital egyedisége, hogy a szokásos taurin-koffein mennyiség mellett szőlőcukrot tartalmaz, amit a doboz hátoldalán is erőteljesen kiemeltek az összetevők közül (frissíti az agyat és ezáltal a gondolkodást bla-bla-bla), s ez az ízében is kismértékben megnyilvánul, így nem a szokásos sablon tutti-fruttit kapjuk, hanem egy finomabb, kellemesebb ízt. Sajnos azonban meglehetősen nehéz hozzájutni ehhez az energiaitalhoz, a fővárosban legalábbis még csak a Királyhágó téren lévő CBA-ban találkoztam vele (Délitől kis sétára van), illetve az ettől nem messze levő Nagyenyed Marketben láttam egyetlenegyszer. Hogy perpill kapható-e ezeken a helyeken, azt nem tudom, viszont 4-5 hónapja, mikor a Királyhágó téri CBA-ban 1-et fizet 2-t kap akcióban lehetett vinni, az amúgy 280 Ft-os egységára valójában csak 140 lett, amiért bőven megéri ezt az energiaitalt. ^^

kép: a Be! Focused energiaital


Burn Intense Energy (dobozos és palackos)

Az újonnan megjelenő energiaitalok, valamint a Hell igen agresszív előretörése következtében meglehetősen kiéleződött a ”nagyok” versenye, ami egyrészt eddigi üzletpolitikájukban, valamint termékeikben is változást eszközölt. A Hell ugyebár visszavett 200 Ft-os átlagárából, s ismét 170-180 Ft körül hozzá lehet jutni, valamint piacra dobták ugyebár az energiaital 355 ml-es változatát. A Bomba! termékei szintén olcsóbbak lettek – hol a dobozos, hol az üvegcsés változat kapható olcsóbban, illetve a 330 ml-es Bomba! szinte ugyanannyiért elvihető, mint 250 ml-es változata -, ezen kívül némileg megújult dobozzal jelentkeztek a tavasz óta, amit erőteljes óriásplakát-kampány is kísért. A magasan piacvezető Red Bull volt az egyetlen, aki semmiféle változást nem eszközölt, mi több, jelentősen növelte a Red Bull dobozok árait is, különösen a 355 ml-es Big Can szökött elég durva, 500 Ft-os árszint köré. De hát ekkora piaci részesedéssel valóban megtehetik ezt is.

Nah de rátérve a bejegyzés tárgyára (sorry a kissé szárazabb hangvételű bevezetőért :-P ), a Burn lépte meg az említett „nagyok” versenyében a legradikálisabb változtatásokat, aminek immáron nemcsak a Bomba! jelenti a közvetlen vetélytársát, hanem a nemrégiben debütált Kalaschnikow is, mely a Burnéhez hasonló vegyesgyümölcs ízzel operál - sztem finomabb is nála -, s a megjelenésekor ügyesen a Burn alá árazták. Mit lépett erre a Burn-t birtokló Coca-Cola? Egyrészt a dobozos verzió a korábbi majdnem 300 Ft-os ár helyett egyre több helyen egységesen 200 Ft lett (pl. a Spar-okban, majd a Match-ban is), amennyiért már meglehetősen megéri megvásárolni ezt az energiaitalt (s így a Kalaschnikow árfölénye meg is szűnt, aminek viszont inkább csak felfelé ment az ára, s most már ez utóbbi kerül lassan 300 Ft-ba), míg a palackos Burn lett a prémium-változat, aminek ára maradt a megszokott némileg 300 Ft feletti szinten. Az eddig kapható Burn energiaitalokat pedig mind a palackos, mind a dobozos verzió esetén folyamatosan lecserélték egy új termékváltozatra, a Burn Intense Energy-re, ami nevéből adódóan némileg több energiát kínál, s a korábbi Burnhoz képest több taurint és koffeint tartalmaz. Ez azonban ne tévesszen meg senkit, a ”több” szó esetünkben ugyanis a taurin esetén 400 helyett 420 mg-ot, a koffein tekintetében pedig 32-ről 35 mg-ra való növekedést takar 100 ml-enként, ami mondhatni, baromi jelentős változás, s akármennyire is szeretnénk, nem fogunk jobban pörögni tőle. ;-) Ha teszem azt, a Cocaine-hoz hasonló mennyiségű koffein került volna bele, vagy csak szimplán megduplázták volna a koffein-adagot, akkor már valóban lehetne beszélni ”intense energy”-ről, így viszont nem nagyon. ;-) A legtöbb vásárló persze így is ugrik erre a szócskára, hiszen nem mindenkinek szokása a dobozon az összetevők átböngészése és összehasonlítgatása, vagy ha ugyan meg is nézik, ezek a számok nem nagyon mondanak nekik semmit. Nah de a jó hír az, hogy bár a megújult Burn nem váltja meg a világot, a 200 Ft-os ár a dobozos verzió esetén maradt az Intense Energy bevezetése után is, így továbbra is igen jó vételnek számít, ennek pedig örüljünk. ^^

kép: a palackos és a dobozos Burn Intense Energy (kissé ferde lett a kép, de most már mindegy :-P)
kép: a régi, illetve az új Burn-ök


Cocaine Mild

Előző tesztemben már találkozhattatok a Cocaine energiaital piros dobozos változatával, ami azóta a Spicy Hot elnevezést kapta. Ekkor említettem, hogy bár egy igen különleges energiaitalról van szó, sajnos csak nagyon kevés helyen lehet hozzájutni, ráadásul meglehetősen drágán. Nos, a helyzet azóta jelentősen változott, s a korábbihoz képest jóval erőteljesebb terjeszkedésbe kezdett a Cocaine. Az akkor még meglehetősen szűk körben ismert energiaitalról ma már azért jóval többeknek van fogalmuk, hogy létezik. Budapesten a Nyugati környékén, a Lehel Csarnokban, illetve a kisboltokban fordul elő leginkább, de egyes vidéki kisboltokban is megvásárolható már. Az ára is némileg lejjebb ment, de még így is borsos maradt (ha már egyszer az íze is az :-) szar poén volt, tudom :-P ), s 360 és 450 Ft között juthatunk hozzá.

A korábbi tesztben bemutatott piros Spicy Hot mellett pedig feltűnt szinte mindegyik árusítóhelyen egy új, kék dobozos termékváltozat is, mely a Cocaine Mild elnevezést kapta, s véleményem szerint egy igen jó lépés volt a forgalmazótól. A Mild elnevezés ugyanis ez esetben nem a cukormentességet takarja, hanem az energiaital ízére vonatkozik. Sokan ódzkodnak ugyanis a Spicy Hot erősen csípős ízétől, s nem is bírják emiatt meginni. Nos, a Mild nem mást takar, mint a Cocaine nem csípős változatát! Minden más tekintetben megegyezik testvérével, így hát ebben is a szokásos koffein adag több mint háromszorosával, 108 mg-gal találkozhatunk 100 ml-enként, ami által a Cocaine messze a legütősebb energiaital a palettán. (Korábbi tesztemben volt egy elírás is, a 750 mg taurin ugyanis a teljes dobozra vonatkozik, így 100 ml-re vetítve a taurin viszont kevesebb a szokásosnál, s 300 mg-ot tesz ki.) A Mild íze azonban a csípős változattal ellentétben nem sikerült valami túl jól, a csípősség elvételével ugyanis az alapízt érezhetjük, ami az emelt koffein-adag miatt egy meglehetősen kesernyés tutti-fruttit eredményezett. Ezt azonban nem rónám fel komoly negatívumként, hiszen még azért így is bőven iható kategória, s a Cocaine Mild-ot nem az ízéért fogjuk megvásárolni, hanem az extraerős hatásáért. Míg egy átlagos 250 ml-es kiszerelésű energiaital elfogyasztása önmagában - valljuk be - jóformán szart sem ér, a Cocaine-tól valóban pörögni fogunk!
Amúgy én még márciusban próbáltam ki ezt a kék változatot, úgy alakult ugyanis, hogy a Sensation-ös Chris Lake party utáni szombaton be kellett mennem egész napra dolgozni, s hát mit mondjak, 3 óra alvással a hátam mögött, totál másnaposan és enerváltan álltam az egész napos műszak elé. ;-) Be is készítettem tehát már jó előre a Cocaine Mild-ot, s a délelőtti munkakezdés után el is fogyasztottam. A hatás pedig hamar jelentkezett, s szinte felragadtak a szemeim. Egész nap képes voltam pörögni, s a fáradtság legkisebb jelét sem produkáltam. Egy kis kólát fogyasztottam még hozzá napközben, s tényleg, mintha nem is lettem volna előző nap buliban, teljesen frissen tudtam a munkára koncentrálni, míg egy hagyományos energiaitaltól nagy valószínűséggel ugyanúgy bepunnyadtam volna, mintha el sem fogyasztom.

Ha tehát tényleg valódi hatást szeretnénk egy energiaitaltól, s fizikailag vagy szellemileg hosszú ideig a topon kell lennünk, mindenképpen a Cocaine-t javaslom. A csípős és a nem csípős változat közül pedig immáron már mindenki megtalálja az ízlésvilágának megfelelőbbet. :-)
(Létezik amúgy egy harmadik-féle Cocaine is, melynek fehér a doboza, s a cukormentes változatot takarja. Ez azonban Magyarországon még nem került bevezetésre.)

Végezetül pedig egy kis poén, a Cocaine dobozát böngészve ugyanis a következő feliratra bukkantam. :-) Angolul kevésbé tudók számára íme a fordítás:
”FIGYELEM: Ez a felirat azok számára készült, akik túl hülyék ahhoz, hogy felismerjék a nyilvánvaló tényt. Ezen termék nem tartalmazza a kokain nevű drogot (úhh!). A termék természetesen nem kíván alternatívája lenni a tiltott kábítószernek és mindenki, aki másképp gondolja, az hülye.” :-)

kép: a Cocaine Mild energiaital
kép: a Cocaine Mild és a Cocaine Spicy Hot energiaitalok


Dark Dog és Dark Dog Light

A Dark Dog energiaitalt egy különkiadás bejegyzés keretében korábban már bemutattam blogomban , mikoris az újonnan bevezetendő energiaital előzetes tesztelésére kértek fel. Mivel a teszt a fentebbi linken újra elolvasható, így nem ismételném meg az ott leírtakat, inkább az azóta történt fejleményekről számolnék be. ^^

A Red Bull után világszinten a 2. legtöbbet értékesített energiaital a nyáron végül megérkezett hazánkba, bár a márciusban írtakhoz képest némileg csúszott és döcögősebben ment a bevezetés. Bevallom, eddig én még nem találkoztam vele egyetlen helyen sem, viszont kopé fórumozótársam nemrégiben felfedezte a Dark Dog-ot az egyik Match-ban (ha jól emlékszem, 220-250 Ft körüli áron). Kisboltokban érdemes még állítólag ezen kívül nézelődni, aztán néhány hónap elteltével remélhetőleg már több helyen is hozzáférhető lesz.
A márciusi tesztemben ugyebár az alap-, illetve a cukormentes, Light változatot mutattam be, melyek közül jelenleg az előbbi került forgalomba nálunk, a cukormentes pedig nagyjából 1 év múlva fog megjelenni a boltok polcain – amennyiben sikeres az energiaital itthoni fogadtatása. A 250 ml-es hagyományos dobozon kívül elvileg még egy 500 ml-es kiszerelés is kapható nálunk, de mivel korábban abból nem kaptam tesztpéldányt, illetve a boltokban sem találkoztam még az energiaitallal, így ennek tesztelését még nem tudtam elvégezni. :-)
Ha tehát ráakadnátok a Dark Dogra valamelyik boltban, érdemes egy próbát tenni vele, nekem bejött a Red Bullhoz és Bombá!-hoz hasonlító íze. (Persze ezen kívül semmi extrát ne várjunk tőle.) Hogy pedig érdemes lesz-e a jövőben is vásárolni, az azon múlik, sikerül-e egy a Bombá!-hoz hasonló árszintet fenntartani, illetve hogy mennyire alakul sikeresen a terjeszkedés.

kép: a Dark Dog és a Dark Dog Light energiaitalok


Detox

A Detox már jóideje kapható a Tescoban, mivel azonban nem energiaital, így az előző tesztkörbe nem vettem be. Most azonban úgy döntöttem, az energiaital-jellege (tutti-frutti íz, 250 ml-es kiszerelés) miatt mégiscsak teszek vele egy próbát. Bár ne tettem volna…
A Detox tehát egy tutti-frutti ízű, 250 ml-es műanyag-üvegcsében kapható úgynevezett regeneráló, kijózanító ital, ami állítólag másnapos állapotban jobb, mintha energiaitalt innánk. Bár hallottam olyan infót is róla, hogy nem másnaposan, hanem még full-részegen kell meginni és akkor egyrészt kijózanodunk, másrészt nem leszünk utána nap másnaposak. Nah persze… :-) Mindenestre én maradtam annál a verziónál, hogy egy erősen átbulizott éjszaka utáni nap próbáljam ki, s hát mit mondjak, az íze olyannyira borzalmas volt, hogy inkább fokozta, mintsem elmulasztotta volna a hányingert… :-) Ezen kívül kipihentebb sem lettem tőle, s ugyanúgy punnyadt maradtam az utána levő órákban is. Bár lehet, hogy csak nálam nem érte el a kívánt eredményt, s egy enyhébb másnaposság esetén pozitívabb hatással lett volna, ám a pocsék íze valószínűleg ekkor sem lenne jobb. 300 Ft-ért kapható a Tescoban, ennyi pénzt pedig végképp nem érdemes áldozni rá, vegyünk inkább energiaitalt. ;-)

Végezetül azért ezt a mára már klasszikussá vált képet nem hagyhatom ki. ;-) (Azóta, mint látható, lejjebb ment az ára is. :-) )

kép: a Detox renege regeneráló ital


--- folyt. köv. ---

Utolsó módosítás: 2010.04.17. 18:06

Hozzászólások

1 | goodboy007 2009.09.09. 19:01
Kalashnikov dobozod van?
És barnapalackos bombád?
Kétféle playboy?

Ezeket láttam most Intersparban, amik olyan ritkaságnak tűntek a nevük alapján, meg úgy emlékeztem, hogy ezeket nem láttam a képeiden.
Barthezz
2 | Barthezz 2009.09.09. 19:21
A 2 féle Kalaschnikow a következő tesztkörben jön, rajt is van a képen a bevezető bejegyzésnél. Playboyokat is már beszereztem, de mivel azok 1 hete vannak meg, a közös képen nincsenek rajt. De lesz róluk is majd bejegyzés természetesen. :-) Barna palackos Bomba viszont WTF? Nem a Bomba Colára gondolsz?
3 | goodboy007 2009.09.09. 20:21
Dede, arra, akkor ezekszerint nem mondtam újdonságot :).
Barthezz
4 | Barthezz 2009.09.09. 20:55
Első tesztkört is csekkold meg, a Bomba! Colát még ott értékeltem. :-)
cygary
5 | cygary 2009.09.09. 21:54
Cocaine doboz odavág :D

Amúgy a zárójelre ne pazarolj áthúzást, simán viccesebb!
Barthezz
6 | Barthezz 2009.09.09. 22:01
Amúgy a piroson érdekes módon nincs rajt, csak a kéken található ez meg, mindenesetre mikor először felfedeztem rajta, én is elhasaltam. :-D

Zárójel-áthúzás párossal meg lehet igazad lesz, legközelebb lecsekkolom zárójel nélkül. :-)
7 | eti8 2009.09.10. 19:01
Tudtommal cocaine-t már nem lehet kapni, ha igen akkor légyszi mond meg, hogy hol.
Barthezz
8 | Barthezz 2009.09.10. 20:08
Nyugatinál a Westend felé eső kisboltban nézted? Én ott 2-3 hete még láttam mindkét fajtát.
Nayrobi
9 | Nayrobi 2009.09.11. 09:14
Tök jók ezek az írások, grat! :)

Most jutott eszembe, hogy pár éve a ringen kaptam az egyik csapattól egy MBI Cuba nevezetű energiaitalt, szerintem egész finom volt, most is itt porosodik egy dobozzal a polcon, szerintem nem lehet kapni, pedig egész jó volt emlékeim szerint. Ittál már ilyet? Ha gondolod, csinálhatok róla egy képet, gugli nem dobott ki ezzel kapcsolatban semmit.
Barthezz
10 | Barthezz 2009.09.11. 10:45
Köszi. :-) Nem ismerem én sem ezt az energiaitalt, úgyhogy ha gondolod, bemutathatod számunkra. ;-) Ide a kommentek közé jöhet a kép róla, illetve ha tudsz, pár sort is írhatsz az alapjellemzőiről. :-)
Nayrobi
11 | Nayrobi 2009.09.11. 12:02
1. kép
2. kép

Igazából nem tudok róla mit írni, pontosan nem emlékszem az ízére, csak arra, hogy a nagy melegben jól jött ez a pár korty, ha egyszer az életben összefutnánk véletlenül, akkor odaadom és letesztelheted:)
Barthezz
12 | Barthezz 2009.09.11. 14:38
Jahogy van még egy bontatlan dobozod is belőle? :-o Amúgy tényleg frankón néz ki a doboz, olyan "hawaii-dizsi-napszemüveg" feeling, igaz, ez Kuba akar most lenni. :-D Ha Bp-n járnál vmikor, akkor megejthetjük a cserét. ;-)
LordMatteo
13 | LordMatteo 2009.09.11. 14:40
Srácok, ez nem romlik meg, vagy valami? :D
Barthezz
14 | Barthezz 2009.09.11. 14:43
Mindegyik energiaital dobozán rajta van a lejárat, ami 1-2 évvel a vásárlás után következik be általában. ;-) Bár már ittam lejártat is, nem volt semmi baja annak sem. :-)
Nayrobi
15 | Nayrobi 2009.09.11. 17:07
Holnap játszunk Budaörsön, utána pár napig Pesten maradok, szóval ha kell, akkor odaadom az üccsit, viszont most néztem meg, hogy kereken 2 éve lejárt a szavatossága:D 2005-ben kaptam, szóval nem csoda. És igen, bontatlan.
Barthezz
16 | Barthezz 2009.09.11. 18:45
PM-ben meg tudnád írni a tel.számodat? Megcsörögnélek holnap, s egyeztethetünk akkor egy időpontot, mert a napokban én is Pesten vagyok. Kíváncsi lennék erre az italra, bár így, hogy 2 éve lejárt, kissé necces, szal ha nem tudnám meginni, akkor max. kiöntöm... :-D
Nayrobi
17 | Nayrobi 2009.09.12. 00:00
Megy a PM!
manu
18 | manu 2009.09.14. 11:07
Nemrég olvastam, betiltottak nálunk egy energiaital félét (neve a red bull-hoz volt hasonló) bevizsgálása során kokain nyomokat találtak benne. Csak szólok előre mielőtt kipróbálnád, ha maradt valahol még elfekvőben. :)
Barthezz
19 | Barthezz 2009.09.14. 11:43
Hmm, erről még nem hallottam, mindenesetre biztosan nem a Cocaine volt az. ;-) Amit tudok, hogy a Cannabis nevű italban kender kivonat található, az azonban nem energiaital.

eti: Tegnap jártam a Keleti pályaudvaron, s lent, a jegypénztáraknál lévő egyik büfében 380 Ft-ért kapható piros és kék Cocaine is.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.