Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Energiaital teszt – 2. tesztkör: E - J

Barthezz | 2009.09.15. 13:16 | kategória: energiaital teszt 2. tesztkör | 31 hozzászólás


Íme a soron következő bemutató rész, melyben az Effect cukormentes változata, a Fireball, az új 355 ml-es Hell, a Jaguar és a Jump In! kerül terítékre!


Effect Zero Sugarfree

Az első tesztkörben már bemutattam az Effect nevű energiaitalt, a cukormentes változat viszont akkor még hiányzott gyűjteményemből. A most terítéken lévő Effect Zero Sugarfree doboza - hasonlóan az alap, cukrozott változatéhoz – a német eleganciát tükrözi, csupán a piros pontokat cserélték le színtelen karikákra. Az összetevők ez esetben is a szokásos 400 mg taurin és 32 mg koffein, s anno az Effectet ízre a Red Bulléhoz lőttem be, s most sincs ez másképp. Az Effect Zero tehát a prémiumkategóriás tutti-frutti energiaitalok cukormentes ízét hozza, ami tehát nem éppen a legfinomabb, de azért ihatóbb az alsókategóriás energiaitalok cukormentes változatainál. :-)
Az alap Effectet egyébként az első tesztkör óta több helyen is láttam véletlenszerűen, míg a Zero verzióval egyetlen helyen, a Moszkva téren található Mediterrán ABC-ben találkoztam még csak. Itt 270 Ft-ért kapható mindkét változat. Ha tehát a Red Bullhoz hasonló ízt szeretnénk némileg olcsóbban, betérhetünk ide, bár véleményem szerint felesleges ennyi pénzt kiadni egy energiaitalért, hiszen a 200 Ft-os sávban ott a Bomba!, vagy a Burn, ha prémiumot szeretnénk inni.

kép: az Effect Zero Sugarfree energiaital
kép: az Effect és az Effect Zero


Fireball

Következő mai versenyzőnk a Fireball, mely egy tűzlabda sebességével próbált berobbanni a piacra, s tűnt is el kb. ugyanilyen gyorsan. A Lehel téri Luxban tűnt fel kb. 2 hét erejéig ez az újdonság 160 Ft-ért, aztán azóta se híre, se hamva, mindenesetre a gyűjteményem gyarapítására jó volt. :-) A doboz nem is néz ki rosszul, a fekete háttéren jól mutat az izzó üstökös és a minimális felirat, bár túl sok kreativitást nem igényelt ezt összehozni, hiszen aligha lehetne letagadni, hogy a Burn erőteljes koppintásáról van itten szó. ;-) Nem meglepően tehát íznek itt is a vegyesgyümölcs van megjelölve a dobozon, ám ha megbontjuk, gyorsan megtapasztalható, hogy eddig tartott a Burn-höz való hasonlóság. Az energiaital ugyanis piros helyett világos színű - ami nem is lenne egyáltalán baj -, azonban íz esetén az előző tesztkörben már bemutatott Mol-os EVO Turbo, illetve a Tesco Kick csapdájába esett: Nem nagyon lehet ugyanis eldönteni, hogy most tutti-fruttiról, vagy vegyesgyümölcsről van-e inkább szó... Hatás tekintetében ráadásul el is marad a többi hagyományos energiaitalétól, a koffein mennyisége ugyanis csak 15 mg 100 ml-enként, míg a taurinnál fel sincs tüntetve a mennyiség sehol, így a doboz hosszú végigkémlelése után is csak annyit tudtam megállapítani, hogy van benne. :-) Szóval a Fireball-t sem igazán érdemes megvásárolnunk, bár mint írtam, nem is nagyon kapható sehol, így csak kis eséllyel botolhatunk bele véletlenül 1-2 helyen.

kép: a Fireball energiaital


Hell 355 ml

A mindenki által jól ismert Hell és cukormentes változata szintén szerepelt már az előző tesztsorozatomban, s már akkor leírtam, hogy meglepő számomra ezen energiaital töretlen népszerűsége és egyre nagyobb térnyerése, hiszen véleményem szerint nem mondható különösebben finomnak, s inkább az alsó kategóriás energiaitalok ízéhez hasonlít. Nah de hát úgy tűnik, sok embernek mégiscsak bejön az íze, s a 170-180 Ft körüli ár miatt előnyben részesítik a rendszerint a polcokon mellette sorakozó Bomba! - Red Bull - Burn hármassal szemben. Gondolom nem mondok újdonságot vele, hogy a Hell idén beszállt a Forma 1 szponzorálásába is, aminek köszönhetően a Forma 1-es reklám ma már ott virít a dobozokon, s ezzel együtt megcélozták értékesítés terén a magyarországi első helyet.
Az egy héttel ezelőtt bemutatott Burn Intense Energy-nél már megemlítettem, hogy az egyre erőteljesebbé váló versenyben a Burn és a Bomba! is csökkentette árait, s mindkét energiaitalnál kisebb doboz design-váltás is bekövetkezett (a Burn-nél pedig az összetevők is változtak). Ezzel egy időben pedig a Hell is lépett, s bevezette az energiaital 355 ml-es változatát. Így már a Red Bull és a Bomba! után a Hellből is vásárolható 250 ml-esnél nagyobb kiszerelésű doboz. :-) Egyelőre azonban még kevesebb helyen találkozhatunk az új termékváltozattal, s a 355 ml-es can-t még csak 1-2 benzinkúton láttam 300 Ft körüli áron, illetve a Déli és Keleti pályaudvarok egyes büféiben kb. 180-200 Ft-ért. Ízre, összetevőkre nyilván megegyezik az alap Hell-el, szóval továbbra sem győzött meg arról az energiaital, hogy az íze miatt érdemes lenne megvásárolni. Meglátjuk, mi lesz a nagy verseny vége, mindenestre az már tény, hogy a Hell igen jó marketing- és értékesítési politikájának köszönhetően erős tényezővé vált az energiaitalok piacán, s jelenleg a Red Bull-t már megelőzve a Magyarországon legtöbbet értékesített energiaitalnak számít.

kép: a 355 ml-es Hell Large
kép: a teljes Hell termékcsalád


Jaguar

A Jaguar egy pár hónapja megjelent új energiaital, mely a ritkábban előforduló 250 ml-es dobozban kapható energiaitalok sorát gazdagítja, s egyre több helyen lehet rábukkanni. Először a Nyugati pályaudvar egyik kisboltjában láttam meg 200 Ft-ért, most pedig már a Coop-okban is találkozhatunk vele, potom 85 Ft-os áron. Ez utóbbi tényből pedig már lehet is következtetni az energiaital minőségére is. (Magyarul tehát szar. :-) ) A dobozt szemügyre véve nem nagy meglepetésre 400 mg taurin, 32 mg koffein, s tutti-frutti íz van feltüntetve, s hozza is a hasonló műanyag kisüvegben kapható legtöbb energiaital szintjét, bár a korábban már ismertetett Maxx-hoz képest azért vmivel ihatóbb... Ha csak nem akarjuk begyűjteni a dobozát, ilyet se nagyon vásároljunk tehát.

kép: a Jaguar energiaital


Jump In!

A mai utolsó bemutatásra kerülő energiaital a Jump In! nevet viseli, mely a Jaguarral nagyjából egy időben tűnt fel, s szintén a Nyugati pályaudvaron pillantottam meg először. Ennek ára ott 250 Ft volt (ha tehát hagyományos boltokban is megjelenik, ott jóval 200 Ft alatt lesz kapható), s a Jaguarral ellentétben fémdoboza van, mely azonban finoman szólva is gagyira sikeredett, s valószínűleg egy bungee jumpingoló emberkét igyekszik ábrázolni elég furán összekötözött lábakkal. :-) A taurin és koffein jól megszokott mennyisége, vmint a tutti-frutti íz itt is borítékolható volt már előre, azonban a Jaguarnál lényegesen ihatóbb egy energiaital. A Hell ízéhez hasonlít talán leginkább, tehát még így sem mondható valami finomnak, bár a Hellnél némileg jobb az íze. Annyira tehát ezt sem érdemes megvásárolnunk, ha energiaitalt szeretnénk inni, de egy próbát azért megér, hiszen a Hell kedvelőinek bejöhet az íze, s egy átlagos középkategóriás energiaitalt kapunk általa.

kép: a Jump In! energiaital


--- folyt. köv. ---

Utolsó módosítás: 2010.04.17. 18:11

Hozzászólások

LordMatteo
1 | LordMatteo 2009.09.15. 13:24
Pff, nálunk suliban most az a menő, aki naponta megiszik legalább kettőt ebből a hellszarságból, nagyon kemény. Remélem egy nap kiüti valamennyijüket :love:
Barthezz
2 | Barthezz 2009.09.15. 13:28
Akkor látom neked sem ízlik különösebben. :-)

Napi 2 energiaital amúgy meglehetősen egészségtelen. A szervezet még ugyan elbírja, de hosszútávon nem tesz jót. Korábban heti 4-5 dobozzal ittam, de már erről is eléggé leszokóban vagyok, s hetente kb. megiszom egyet, általában vmelyik újdonságot letesztelve. :-)
Star Wars
3 | Star Wars 2009.09.15. 13:32
Én is így vagyok vele. Régebben majdnem minden reggel ittam egyet, de most már ritkán veszek csak. Úgyhogy reggelente általában kávét, vagy teát szoktam inni. :)
Barthezz
4 | Barthezz 2009.09.15. 13:39
Igen, én is inkább átpártoltam a kávéra, egészségesebb és a hatására is kevésbé vagyok immunis. Teát pedig általában minden nap főzök egy literes teafőzőben, persze így egy filter hatása is eloszlik az egész adagra tekintve. :-)
LordMatteo
5 | LordMatteo 2009.09.15. 13:44
Egyszer megkóstoltam (nem szoktam inni amúgy sem), hát, szar. Meg érted, divatból isszák, azt se tudják kb mi az. :D
6 | Babykiller 2009.09.15. 14:12
A normális kávé 300mg/100ml koffeinje kicsit durvább, mint 32mg/100ml:D
powerhouse
7 | powerhouse 2009.09.15. 14:35
De a kávéban nincs taurin. De az is igaz, hogy energiaitalra szerintem nehezebb rászokni, mint a kávéra.
Barthezz
8 | Barthezz 2009.09.15. 14:39
Hát igen, a taurinnal együtt lesz igazán ütős az energiaital, de tény, hogy azért egy erős kávéban meg önmagában annyi a koffein, hogy sztem egy hagyományos 32/400-as összetételű energiaitalnál hatásosabb tud lenni.

Amúgy tényleg nagyon sokan csak divatból isszák az energiaitalt, s igen téves módon üdítőként kezelik, amiből naponta jó sokat meg kell inni, ilyen sajnos a mai fiatalság egy része...
9 | Pyrogate 2009.09.15. 15:03
Kb. ugyanaz, mint ha kólát innák tonnaszámra csak van benne taurin is. Nekem inkább az a kedvencem, hogy középiskolákban már a kávéautómata előtt állnak sorban, mivel az olyan "felnőttes". Szerintük meg kell, mert húúú alig aludtam. Cigi és kávé, jeah. Suli után meg sör. Nagy dolog, tegyék amíg még a szervezetük képes regenerálódni:)
LordMatteo
10 | LordMatteo 2009.09.15. 15:43
Sulimban is először a kávé volt a menő, de aztán a büfés néni (a ribanc!) át merészelt állni cappucino-féle cuccra (nincs automata, csak büfés néni), azóta viszont lehet venni nála ezt a szart is, most ez a menő...
Toki
11 | Toki 2009.09.15. 19:32
Nálam is a hell a favorit, szerintem nagyon finom, és nem is túl drága a burnhöz képest ami szintén király. Amúgy hihetetlen mennyi e ital lett a piacon 1-2 éven belül, látszik hogy van benne pénz bőven. Pár éve még a red bullról se tudtam hogy eszik vagy isszák, most meg már függő vagyok.. :D
12 | Babykiller 2009.09.15. 19:58
Pedig a burn kb. 20-50Ft-tal drágább csak, viszont sokkal jobb íze van a guarana miatt.
Barthezz
13 | Barthezz 2009.09.15. 20:04
Igen, én is azt mondom, hogy a Burn és Hell között ég és föld a különbség ízre, de hát itt az élő példa a topicban is (Toki), hogy ízlések és pofonok, s van, akinek a Hell ízlik legjobban.
Toki
14 | Toki 2009.09.15. 20:30
Nem mondtam hogy ugyanaz ízre, csak annyit hogy mindkettőt nagyon szeretem. Ahogy észrevettem azért inkább 50 körül van az a különbség vagy picit több, ami tekintve hogy minden nap iszok egyet általában már nem elhanyagolható a pénztárcámat nézve.:D
Shadowguard
15 | Shadowguard 2009.09.15. 22:18
Nem tudom mi a baj a Hell-el, mondjuk nálam a Burn van az első helyen, de a dobogóra még felfért az ördögös ital is. Mondjuk jelenleg tiltva vagyok róla (meg a kávéról, teáról és egyéb koffeines cuccokról).
Egyébként nem kötözködni, de hol lehet olyan olcsón Burn-t/drágán Hell-t kapni? Csak mert én a Burn-t legutoljára 280-ért vettem, a Hell meg 130 :-O
Barthezz
16 | Barthezz 2009.09.15. 22:25
Általában Match-ban vagy Spar/Kaiser's-ben vásárolok, s onnan mondtam ezeket az árakat. 130-ért Hell-t már nagyon régen nem láttam, persze lehet, hogy már ennyire levitték az árát 1-2 helyen, hiszen egy ideje a Burn és a Bomba! újra beszerezhető 200-ért (persze nem mindenhol).

Hell ízét meg hasonlítsátok össze pl. a Bombáéval, vagy akármelyik prémium tutti-fruttival, s utána vessétek össze egy alsóbb kategóriás tutti-frutti energiaitallal is. Utóbbihoz fog inkább közelíteni az íze, jobban elmagyarázni már nem tudom. :-D

Amúgy talán az energiaitaloknál a leg-homlokegyenest-eltérőbbek az emberek véleményei az ízekről, mondjuk sörök esetén is nagy a szórás. :-D
Shadowguard
17 | Shadowguard 2009.09.15. 22:33
Na igen, aki vidéken él, az sajnos így járt :D
Egyébként tényleg ízlés dolga, mert nekem például a bombából az üveges bejön meg hat is, de a dobozos... A kólástól meg egyenesen hányingerem volt. Egy-két gyengébbet is volt szerencsém kipróbálni, de azoknál a Hell-t jobbnak érzem.
Sörös dolgot is aláírom, mert a társaságból én vagyok az egyetlen, aki a Stellára esküszik :D

Ja igen, ilyet nem találtál azóta sem? http://tinpan.fortunecity.com/clapton/843/graph/xtc_ed.jpg Anno boldog technikusi években ez volt a reggeli ébresztőm gyakorlat előtt, egyszer már említettem is...
Barthezz
18 | Barthezz 2009.09.16. 07:59
Ilyen XTC-t sehol nem láttam még, elképzelhető sztem, hogy már nem kapható, vagy csak igen ritkán fordul elő 1-2 vidéki településen.

Üveges Bomba! meg valóban finomabb a dobozosnál, de sztem a dobozossal sincs semmi baj. :-)
Shadowguard
19 | Shadowguard 2009.09.16. 09:14
Már én is régen ittam ilyet, Pesten vettem még ilyet anno egy Fornetti-s pékségben a Stadionoktól nem messze. Én szerettem :P
Barthezz
20 | Barthezz 2009.09.16. 11:11
Meg tudnád nézni esetleg, hogy kapható-e még? Aztán ha igen, meglesem én is ezt a boltot. :-)
21 | Kuolemanpäivää 2009.09.18. 16:29
Üdv.
Komolyan nem gondoltam volna, hogy van még olyan bolond rajtam kívül aki gyűjti az energiaitalos dobozokat:))) Elég sok fajtát próbáltam már én is. Kedvencem az Adrenalin/Hell/Bomba! -na meg a Red Bull csak az kicsit ritkábban az ára miatt. A legalja számomra a Tescos moslék és a Lidl/Penny M. által forgalmazott ihatatlan savanyú béna löttyök. Ami végképp kiüt az az 500ml-es Adrenalin. Nekem durva volt meginni egyszerre. Sajnos elég nagy energiaital fogyasztó vagyok, mivel fősulis vagyok és nagyon gyakori a reggeltől este fél 7-ig való ottlét, koncentráció meg kell:)
Barthezz
22 | Barthezz 2009.09.18. 22:56
Nekem is kissé nagy adag volt a fél liter Adrenalin, valamint a többi hasonló űrtartalmú energiaital is. Sztem túlságosan hozzá vagyunk szokva a 250 ml-hez. :-)

Amúgy valóban, a Mixxed Up, a Planet Energy és a Tesco Value képezik a legalját. :-)
_Sun_
23 | _Sun_ 2009.09.20. 12:01
Nekem a Burn a kedvencem. Vagy 18 éve ittam olyan Red Bull-t amiben még volt THC, na az volt az igazi.:)
24 | .:[Kain]:. 2009.09.23. 19:36
gyerekek, akik feljebb az energiaital egészségtelenségét vitatjátok és helyette teát meg kávét isztok:
hülyék vagytok kicsit. a kávé meg a tea (főleg a tea a cukor miatt [felteszem nem édesítővel csináljátok]) sokkal károsabbak, mint egy átlag e ital. napi kettő egyáltalán nem a világ vége, ha évekig tartja valaki, akkor sem. naponta töltitek magatokba a szennyet sütikből meg teából, megszakítás nélkül, cukrozott gagyipelyhek, vagy chips, kóla, tökmind1, mindenből nyomjátok napi szinten a cukrot, az egy kicsit károsabb, mint két energiaital. bár tudom, amiről 100%-ig tudjuk, hogy miből van és nincs benne semmi "mű" (Exxx pl.), az nem lehet káros, de olvassatok utána.

btw én is gyűjtöm az energiaitalos dobozokat, de sajna Bács-Kiskun nem bővelkedik sem Aldiban, sem Corában se olyan helyekben, ahol ilyen százezer féle energiaital van, szal elég gyér a kollekcióm, csak Barthezz első tesztsorában sztem 15-öt tudnék mutatni, amit errefelé soha nem láttam sehol (vagy olyat, amit csak külföldön, pl. Monster ugye, de azt legalább már ittam és tudom, hogy fos :D)
Az én kedvenceim: Go Fast (a méz miatt nagyon kellemes ízű és nem is drága), Playboy (annak ellenére, hogy dizájner termék, és csak az új parfüm/dezodor kollekció mellé hozták ki, kellemes meglepetés volt, nagyon finom!), XL Cranberry (áfonyás, egyedi ötlet, és nagyonnn jóóó!)
jah és a Tescos-al nincs semmi baj, olcsó, ízre olyan, mint a többi 650 féle-fajta, a szokásos tutti-frutti, whiskey meg hasonlók mellé nincs is jobb :D
még valami! Energiaitalt csak hidegen igyatok! úgy mindig finomabb!
25 | .:[Kain]:. 2009.09.23. 19:38
jah a Burn sokat vitatott ízére egy vélemény: bármelyik energiaitalt öntsetek fel valamilyen cukros sziruppal, azt kész, így lett a Burn.
undorító.
Barthezz
26 | Barthezz 2009.09.23. 20:36
Mi bajod a Monsterrel? :-) Mondjuk ahogy látom, másfajta energiaitalok jönnek inkább be neked, én pl. a Go Fast-tól nem dobtam hátast. A Burn esetén viszont mondasz vmit. ;-)

XL cranberry-t meg már nagyon szereznék én is, de komolyan mondom, mintha a föld nyelte volna el, én még sehol nem találkoztam vele. :-S
27 | .:[Kain]:. 2009.09.23. 21:04
a Monstert idén nyáron próbáltam ki, asszem két ízben, (asszem ahány fajta, annyi íz), de igazából nem foglalkoztam vele, ha az ember Ausztriában meg Angliában iszogat valamit, akkor magyarként biztosan nem ez köti le a figyelmét :) a lényeg, hogy nem hatottak meg, olyanok voltak, mintha a sima bolti almalét keverném szódával, vagy már nem is tudom. nem szívesen ittam, na. nem is vettem több olyat, inkább kipróbáltam más fajtákat (Red Z, meg Lucozade Alert, semmi extra, de nem is zavart), én amúgy is a 250 ml-es dobozosokat gyűjtöm csak.
Xl-t meg Auchanban vettem asszem, de a hétvégén voltam és nem volt, sztem elkapkodták azt a keveset. eddig a legfinomabb energiaital volt, amit ittam asszem :)
Barthezz
28 | Barthezz 2009.09.23. 21:29
Hmm, Auchant jó hogy említetted, ott tényleg elég sokféle kapható, szal vmikor meglesem én is ott az újfajta XL-t. Mondjuk annyi a gáz, hogy nekem az összes budapesti Auchan baromira kiesik helyileg.

Monsterről meg akkor nem egyezik a véleményünk. :-) Holnap jön a teszt új része, s ott éppen a Monsterek lesznek a középpontban. ;-)
29 | Kuolemanpäivää 2009.09.24. 22:48
Hát...Bács megye igenis bővelkedik bennük,.... Én Kecskeméten tanulok, de 50-szer több fajta van mint szolnokon.... Kecskeméten ajánlom a Szil Coop-ot! :)) Olcsó is és rengeteg van -Flash/Adrenalin/GetUP/Burn/Hell/Bomba/Red Bull/Buldózer/Kobra/Cocaine/X spirit STB. Hirtelen ennyi jutott eszembe . Ja amúgy aki szereti a Bomba colát kecsón ilyen 120ft környékén lehet kapni!
Üdv!
30 | Kuolemanpäivää 2009.09.24. 22:50
Ja egyébként egy pár nekem új amit láttam : BiTurbo, Vipera, Jaguar ..érdekes kópiák érdekes névvel :)
Barthezz
31 | Barthezz 2009.09.25. 13:13
Jaguarról írtam már én is, a Viperát pedig éppen a héten sikerült beszereznem, szal az majd a 3. tesztkörben következik. :-)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.