Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Energiaital teszt – 2. tesztkör: K – M (benne a Monster-teszttel!)

Barthezz | 2009.09.24. 10:47 | kategória: energiaital teszt 2. tesztkör | 18 hozzászólás


Kisebb késéssel ugyan az általam tervezetthez képest, újabb 4 márkával bővíteném az energiaitalok ismertetését. Jön a Kalaschnikow, a Kerozin cukormentes változata, a narancsos Let’s Go és végül a sokak által várt Monster-teszt! Csapjunk hát bele! ^^


Kalaschnikow és Kalaschnikow Sugarfree

A Kalaschnikow-ról ejtettem már pár szót a korábbi bejegyzések folyamán, s leginkább azt emeltem ki, hogy ezen új energiaital-márka a Burn komoly vetélytársaként robbant be a piacra - mármint ami a nem szórakozóhelyeken történő értékesítést illeti. Merész doboza szinte azonnal szemet szúr messziről is mindenkinek, hiszen az ezüstös háttéren 5 vörös csillag sorakozik egymás alatt, a háttérben pedig a Kreml sziluettje látható. Vérbeli kommunista hangulatot áraszt tehát a doboz! :-) A slusszpoén pediglen az – tessék kapaszkodni, aki még nem tudná –, hogy osztrák energiaitalról van szó. ;-) Ennek tükrében persze már érthető a márkanév fura helyesírása is, melyet tapasztalatom szerint 10 emberből 8 még mindig nem tud leírni hiba nélkül az egyes internetes fórumokon. :-)
Rátérve a doboz tartalmára, a szokásos mennyiségű taurint és koffeint tartalmazó Kalaschnikownak leginkább a Burnhöz hasonló málnás vegyesgyümölcsös íze van, azonban szinte rögtön feltűnik, hogy jóval kevésbé cukrosabb a Burn-nél. Egymás után megkóstolva a kettőt a Burn egyenesen túlcukrozottnak is tűnik hozzá képest, szóval véleményem szerint egy finomabb ízváltozatát kaptuk a Coca Cola sajátmárkájának, melynek színe nem meglepően szintén rikító pirosban tündököl.
A Kalaschnikow először február környékén tűnt fel az InterSpar polcain, 275 Ft-os induló áron (ekkor még a Burn 300 Ft körül mozgott). Aztán jött a Burn 200 Ft-os akciója, s ezzel együtt a Kalaschnikow ára is lement 225 Ft köré, s az InterSpar mellett már a CBA-ban, legújabban pedig a Tescoban is hozzáférhető lett. Jelenleg elég változó áron lehet megkapni, van, ahol a 220-230 Ft-hoz, s van, ahol a 280-300 Ft-hoz áll közelebb. Előbbin mindenképpen jó vételnek számít, s nálam már kezdi is kiváltani a Burnt a kevésbé cukros íze miatt.

Van cukormentes változat is, mely a Kalaschnikow Sugarfree nevet viseli, ez azonban a többi cukormentes energiaitalhoz hasonlóan már kevésbé bír jó ízzel. A doboz majdnem ugyanaz, csupán a vörös csillagok fakultak ki, emellett pedig egy piros csík is megjelent a doboz alján a sugarfree felirattal.

Végezetül érdemes 1 percet szánnotok a Kalaschnikow reklámjának megtekintésére, szerintem baromi nagy lett. :-) A végén a vörös csillagban úszó Szabadság-szobornál majdnem hátast is dobtam. :-D)

kép: a Kalaschnikow és a Kalaschnikow Sugarfree energiaital


Kerozin Light Sugarfree

Előző tesztemben már bemutattam a Kerozin energiaitalt, s ígéretet is tettem rá, hogy a 2. tesztkörre beszerzem a cukormentes változatot is. Hát íme, itt van. :-)
Túl sok mindent nem fűznék hozzá a Kerozinnál már leírtakhoz, az alap változat ugyebár egy olcsó és jó alternatívája a Burn-nek (a Burn azért valamivel ízletesebb), viszont az Auchanon és egy-két kisbolton kívül nem túl sok helyen szerezhető be. Nos, a Kerozin Light Sugarfree még ennél is ritkábban fordul elő, bár azért az Auchanba ebből is szoktak szállítani. Íze – mivel cukormentes – abszolút nem jó, ráadásul míg az alap Kerozin doboza meglehetősen pofásan mutat, a piros betűk kékre cserélésével és a fehér háttér mögétoldásával a cukormentesé már nem. :-) Előbbit tehát – amennyiben nem pofátlanul 200 Ft-ért látjuk egy utcai árusnál – érdemes megvenni, utóbbit pedig hanyagolhatjuk.

kép: a Kerozin Light Sugarfree energiaital
kép: a Kerozin és a Kerozin Light Sugarfree


Let’s Go Narancs

Úhh, hát itt a tesztsorozat leggagyibb darabja, a Let’s Go Narancsnak ugyanis nem sok köze van az energiaital fogalmához. 50 és 80 Ft közötti áron volt kapható egy ideig az egyik Reálban, s ha azt nézzük, hogy egy dobozon a termékdíj éppen 50 Ft körül van, akkor gyakorlatilag ingyen vágják oda a vásárlóhoz. :-) Kívülről megszemlélve a dobozt nekem a 80-as évek végén kapható üdítők design-ja ugrott be, ráadásul én nem tudom, milyen fémből készült a borítás, de hogy üresen megemelve a dobozt kb. 2-szer akkora súlyúnak tűnik a többi energiaitaléhoz képest, az hót ziher – és ez nem a szokatlan, 280 ml-es kiszerelés miatt van. A dobozra egyébként a „wellness energiaital” kifejezés került feltüntetésre, ami igazából annyit tesz, hogy a koffein adag a többi energiaitalénak a fele, míg a katalizátor taurin helyett guarana van benne. Az íze teljesen szénsavmentes, s az igencsak ihatatlan 12%-os műanyag-narancslékére emlékeztet, gyakorlatilag teljesen olyan, mintha azt innánk. Hatását megint abszolút nem érezni, szóval kicsit a LOL kategória ez az ital. :-)
Van még egyébként a narancson kívül többféle ízesítés is, én azonban csak ezzel a változattal találkoztam.

kép: a Let’s Go Narancs wellness energia(?)ital


A Monster-teszt: Monster, Monster M-80, Monster Khaos és a Monster Assault

Nos, elérkeztünk energiaital tesztem egyik általam is leginkább várt részéhez, melyben a hazánkban igazi különlegességnek számító Monster termékcsaládot mutatnám be. A Monster az Egyesült Államokban a Red Bull és a Rockstar mellett a 3. legerősebb energiaitalnak számít egyébként (ha jól emlékszem, a Másnaposokban látható is volt belőle egy dobozzal), s gyűjteményemben is ezeket tartom legnagyobb ereklyémnek! ^^

Ez az energiaital hivatalosan nem kapható nálunk, s tudtommal a közeljövőben nem is tervezi a Monster a kelet-európai terjeszkedést, hasonlóan a Rockstarhoz. A Déli pályaudvaron azonban van egy kisbolt, ahol mégis kapható Monster, a tulajdonosok ugyanis időnként kijárkálnak az USA-ba, illetve jelenleg már inkább Angliába, s hoznak ilyenkor néhány kartonnal. ^^ Az ára viszont meglehetősen borsos, s 830 Ft-ért vihető el belőle egy doboz. Ha azt nézzük viszont, hogy cserébe 473/500 ml-es kiszerelést kapunk, ami voltaképp 2 energiaitalnak felel meg, s hozzávesszük a Monster egyediségét, akkor már nem is olyan drága.

A Monsternek Amerikában jelenleg 6 féle változata van, az alap zöld feliratos, a világoskék cukormentes, illetve az ízesített változatok, a piros Assault, a narancssárga Khaos, a citromsárga M-80 és a lila Mixxd. Ezek közül 4-et sikerült megvásárolnom az említett helyen, a cukormentesről mondták, hogy nem foglalkoznak vele, mert a kutya se venné meg, míg a lila esetén pechem volt, s épp lecsúsztam róla, azóta pedig nem hoztak belőle. :-( Nah de így is azért 4 dobozhoz hozzájutottam, úgyhogy vegyük is sorra őket, melyik hogy vizsgázott!

Monster (zöld)
Minden Monster atyja ez a fekete alapon zölden lefelé folyó, kísérteties M betűt ábrázoló doboz, mely valljuk be, k*rva jól néz ki! Az űrtartalma az amerikai mértékegység-rendszernek megfelelően 16 fl oz, ami 473 ml-nek felel meg. (Ilyet láthattunk előző tesztemben a Rockstar ismertetésénél is.) Ha pedig átszámítjuk 100 ml-re a tartalmát, akkor az itteni eljáráshoz hasonlóan 32 mg koffeint és 416 mg taurint kapunk. Emellett azonban a Monster ginzenget és guaranát is tartalmaz, s ha hozzávesszük a doboz dupla űrtartalmát, egész hatásos kis energiaitalt kapunk. :-) Az íze nekem egy az egyben a Red Bulléra emlékeztetett, szóval nem rossz, de persze hátast sem dob tőle senki. A többi Monster azonban már tartogat ilyen téren is kellemes meglepetéseket, lássuk hát őket! ^^

Monster M-80 (sárga)
A legfinomabb Monster, s véleményem szerint az eddig általam kipróbált energiaitalok közül is a lehető legízletesebb darabról van szó! A dobozon a trópusi gyümölcs van megjelölve, s a névben szereplő 80-as szám sem véletlenül került oda, a Monster M-80 ugyanis 80%-os gyümölcstartalommal bír, amire példát még nem láthattunk az energiaitalok körében! Eszméletlen finom, kb. citrusos-narancsos íze van, s csupán az enyhe szénsavasságnak köszönhetően venni észre, hogy nem 100%-os gyümölcs-dzsúzt iszunk. Az energia-bevitelért felelős összetevők pedig teljesen megegyeznek az alap Monsterével, így a kellemes gyümölcsízért cserébe nem kell lemondanunk a megfelelő hatásról sem. :-) Sajnos viszont a soron következő 2 változattal egyetemben már nem kapható az említett Délinél lévő kisboltban, s perpill csak az alap zöldből van készleten. Szívesen ittam volna pedig még ilyet a borsos ára ellenére is.

Monster Khaos (narancssárga)
A Khaos változat az M-80-hoz hasonlóan szintén a Monster „energy + juice” sorozatának tagja, s itt is vegyes trópusi gyümölccsel találkozhatunk íz terén. Itt azonban a gyümölcskoncentrátum „csak” 50%-os, s bár így is finom, azért az M-80-hoz képest elmarad az igazán exkluzív ízhatás. Nagyjából egy enyhén szénsavas, magasabb gyümölcstartalmú narancsos üdítőnek felel meg, szal mondjuk a Fantánál egy kicsit finomabb. (Mondjuk lehet nem éppen egy KFC-s csípős csirke után kellett volna elfogyasztanom. :-D) Időrendben egyébként ez jelent meg előbb az amerikai piacon, s ennek továbbfejlesztésével készült el az M-80-as. Erről egyébként poénos szövegek kíséretében a dobozok hátulján is olvashatunk, érdemes tényleg végigrágni magunkat az egyes változatok „történetén”. :-)

Monster Assault (piros)
Kívülről a leghivalkodóbban kinéző Monster, ugyanis a piros színben pompázó M betű mellett az elnevezéshez méltóan az egész doboz egyfajta terepszínű, kommandós beütést kapott. Azonban a bemutató szöveget elolvasva őszintén szólva nem derül ki, hogy milyen ízzel is kíván ez a változat operálni. Így fórumhozzászólások révén tudtam meg az elfogyasztása előtt, hogy ez a kólás változat. Ne a Bomba! Colára asszociáljunk azonban, ez ugyanis egy a többi Monsterével megfelelő taurin-koffein-ginzeng-guarana tartalommal rendelkező energiaital. Az íze nekem kissé csalódás volt, ugyanis az alap tutti-frutti ízt érezni erősebben, s a kólás mellékíz csak kismértékben tűnik fel. Nekem annyira tehát nem jött be, a doboza alapján többet vártam tőle, persze rossznak sem mondható semmiképp. :-)

Nos, a cukormentes világoskék Monster, illetve az „energy + juice” család elvileg ananászos ízesítésű Mixxd tagjának kivételével tehát sikerült letesztelnem az Amerikában kapható Monstereket. ^^ Mint említettem, jelenleg a Déli pályaudvarnál ezek közül csak a zöld kapható, aminek oka, hogy mostanában nem USA-ból, hanem Angliából hozzák be a Monstert, ahova csak egy szűkebb, megváltoztatott termékskálával vonult be a cég. Így most a Déliben kapható dobozok az európai szabványnak megfelelően már 500 ml-esek, illetve nagy mákomra tegnapelőtt véletlenül elcsíptem az egyetlen darab Rippert, mely – elnézve az összetevőit – a 3 amerikai „energy + juice” változat európai összegyúrásának felel meg. :-) Ezt azonban majd a harmadik tesztkör folyamán fogom letesztelni, utólag ugyanis már nem szeretném megbolygatni a 2. tesztkör résztvevőit a nyitó bejegyzésben felvonultatott kavalkádhoz képest. :-)

kép: a Monster, Monster M-80, Monster Khaos és a Monster Assault egymás mellett


--- folyt. köv. ---

Utolsó módosítás: 2010.04.17. 23:23

Hozzászólások

Star Wars
1 | Star Wars 2009.09.24. 14:05
Annyit hozzáfűznék, hogy a Kalaschnikov valójában Kalashnikov, mivel az AK-47-es gépkarabély feltalálóját, Mikhail Kalashnikovot is így hivják (http://en.wikipedia.org/wiki/Mikhail_Kalashnikov). :)

A Let's Go nekem sem ízlett, valami rossz, gyümölcsös-pezsgőtablettás italra emlékeztetett.

A narancssárga Monsterre pedig emlékszem, pont a Westendben voltunk (ekkőr győzködtük Sturmot, hogy jöjjön velünk buliba :D), én is megkóstoltam, nekem kifejezetten ízlett. :) A Burn sehol sincs ehhez képest, nagyon kellemes, gyümölcsös ízű italról van tehát szó.
LordMatteo
2 | LordMatteo 2009.09.24. 15:53
Kalaschnikov valójában Kalashnikov >> Kalaschnikow háhá :D Amúgy sztem ezt a párhuzamot mindenki érti-megérti, és inkább figyelemfelkeltő hatása van a névnek, elvégre egy energiaitalt szerintem először a neve ad el...;-)
Barthezz
3 | Barthezz 2009.09.24. 18:45
Nah igen, éppen ezért emeltem ki én is, hogy bár a fegyver neve hiába Kalashnikov hivatalosan, az osztrákok megcsinálták poénból az igencsak nem ruszki beütésű elnevezést. :-D
powerhouse
4 | powerhouse 2009.09.24. 19:46
Igazából magyarul Kalasnyikov, angolul Kalashnikov, németül Kalaschnikov, oroszul meg Кала́шников, tehát az oroszhoz egyiknek sincs sok köze.
5 | .:[Kain]:. 2009.09.24. 20:34
de legigazábbiból meg kurvára mindegy, hogy írják, mert mindenki felismeri, aki valaha is hallott a fegyverről és feltalálójáról!

egyébként szerintem nem is írhatják rá pontosan, vagy nem?
M-16-os energy drinkről sem tudok, pedig nem lenne nagy cucc kitalálni, pl. 2x16 mg koffein/100 ml yeaaaah vagy ilyesmi.
6 | .:[Kain]:. 2009.09.24. 20:35
"Кала́шников" névvel meg aztán biztos sokan megvennék... sztem mindenki úgy lenne vele, hogy valami import fos hidegföldről és nem kérem köszönöm. sokkal eladhatóbb ha ki tudjuk olvasni a nevét.
LordMatteo
7 | LordMatteo 2009.09.24. 20:55
Szerintem ha akarják, rányomhatnák eredeti névvel is, de ott lehet a dolog nyitja, hogy olvasható névvel kell eladni a cuccot.
8 | rosscowka 2009.09.26. 17:49
Én csak annyit szeretnék hozzá fűzni, hogy a Dark Dog energia ital kapható volt idehaza, kb 2000-2002 közt.
LordMatteo
9 | LordMatteo 2009.09.26. 19:49
Biztos hogy ugyanarról az energia-italról van szó, mint amiről Barthezz ír(t)?
Barthezz
10 | Barthezz 2009.09.27. 17:23
Igen, 2000 körül valóban volt Dark Dog, de akkor még nem hivatalosan jöttek be az országba, hanem 1-2 bolt beimportált magának a Déliben kapható Monsterhez hasonlóan.
11 | minnaar 2009.10.04. 17:14
hello
Délinél pontosan hol van ez a monsteres bolt?:$ (m80,khaos,assault nem tudni mikor lesz újra?:$
Barthezz
12 | Barthezz 2009.10.04. 18:44
Szia!

Ha feljössz a metróból, jobbra kell fordulni, s ahogy elérsz a pályaudvarhoz felvezető lépcsősorokhoz, amögött van ez a kisbolt. Előtte a plafonról egy hatalmas Monster plakát lóg le, így már messziről is könnyen ki lehet szúrni. :-)

Az M-80, Assault és Khaos változatok sajnos mostanában nem lesznek, mivel ezek Amerikában kaphatók (pedig a Mixxd még nekem is nagyon kellene ezek közül...), most pedig átálltak az angliai behozatalra. Az alap kapható most tehát 500 ml-esben, illetve a Ripper, bár múltkor abból is már csak 1 db volt.
13 | minnaar 2009.10.07. 19:12
hello!!
Köszi a segítséget!! beszereztem a rippert (ződ már van a gyűjteményben:D) ripper is meg kék is van a zöld mellett és midnegyikből volt több...
köszi még 1x
üdv
Barthezz
14 | Barthezz 2009.10.09. 19:49
Nincs mit. :-) A kéket úgy érted, hogy a Délinél vetted? Mert akkor én is meglesem újra, legutóbb még kék nem volt. ;-)
15 | VakondMaster 2010.08.09. 13:58
Hali azt szeretném kérdezni pontosan hol van az a kisbolt a keletinél ahol kapni assaultot meg ezeket?
16 | Gumbo Jack 2011.01.10. 14:48
Sárga energyaitalt én úgy ismerem hogy "RIPPER" és trópusi ananászos íze van 50% gyümölcstartalom ez a kedvencem és amugy már 300 forintban kerülnek nagy üzletben 270 nekem a kék nem ízlik mert fogkrém utóíze van :d
17 | Gumbo Jack 2011.01.10. 16:08
Még egy energiaitalt leírok ami nagyon meglepett Canabis a neve és van benne kender igaz hogy minimális de akkoris :)
gyümölcsös íze van és nekem nagyon ízlett.
18 | dudubabycica 2011.03.11. 18:40
én javasolnám egy új energia ital kipróbálását! lesz*rom.com-on árulják a lesz*rom energia italt!Már bocsánat tényleg létezik az oldal is és az ital is és kiváncsi lennék rá hogy milyen!Bár elég borsos ára van de akkor is kivi vagyok!

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.