Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Energiaital teszt – 2. tesztkör: U - X

Barthezz | 2009.10.11. 13:57 | kategória: energiaital teszt 2. tesztkör | 7 hozzászólás


Elérkeztünk a 2. tesztkörös energiaitalok bemutatásának utolsó részéhez, így ma az abc-sorrendet záró U-Force, az üveges Watt, a Wild Dragon, az X-!R és az Xtrem italok kerülnek terítékre! Aztán pedig jövő héten is tessék ám figyelni a blogot, jön ugyanis az összegző rész, melyben az első kör folyamán már megismert energiaitalos táblázat új italokkal kibővített változata is helyet fog kapni! ^^


U-Force

A U-Force energiaital pár hónapja jelent meg a Tescoban, s 130-140 Ft közötti áron lehet általában hozzájutni a piros-ezüst színben csillogó - amúgy átlagos kinézetű - dobozhoz. Ismerve a Tesco-ban kapható hasonlóan olcsó energiaitalok színvonalát (Tesco Value, Kick, V-Power), túl sok jót ettől az italtól sem reméltem, s talán éppen ezért csalódtam egy kissé pozitívabban benne. Íznek a Kick-hez hasonlóan a vegyesgyümölcs van a dobozán feltüntetve, s mivel az ára is igen hasonló a Tesco saját márkás italához, így vélhetően leginkább egymással fognak versenyezni, kinek melyik a jobban „vegyesgyümölcsösebb”, illetve melyik kapható éppen némileg olcsóbban. :-) Nos, nekem ez az U-force jobban ízlett a Kicknél, bár utóbbit már meglehetősen régen próbáltam ki. A vegyesgyümölcs itt is eléggé inkább csak tutti-frutti mellékízként van jelen, ám a Kicknél mégis talán jobban érezni benne, s bár nem is mondható túl jó energiaitalnak, azért még bőven az iható kategória, s ennyi pénzért végülis meg lehet venni. Összetevői a szokásos taurin-koffein párosítást hozzák, ám valamilyen oknál fogva a szokásos 400 helyett csupán 300 mg taurin került bele. A koffein viszont ugyanúgy 30 mg, mint a Kick esetén.

kép: a U-Force energiaital


Watt (üveges változat)

A többi energiaitallal ellentétben most nem egy újdonságról lesz szó, hanem az előző tesztkörben bemutatott 4 féle változattal rendelkező Watt legelső megjelenéséről, amikor még se Natura, se Isotonic nem voltak, csupán a most fekete dobozban kapható, 18-as feliratú alapváltozat létezett, s az is üveges kiszerelésben. ^^ Egy mini-Coopban jutottam egyébként még az év elején hozzá ehhez a ritkasághoz (175 Ft-ot kóstált), de vélhetően ma már ott sem lehetne megtalálni. Az ital íze tehát teljes egészében a most kapható alap-Watt tutti-frutti ízének felel meg, s összetevői is ugyanazok: 400 mg taurin és 30 mg koffein. Az üvegcse érdekessége, hogy a szokásos „Bomba!-forma” helyett hosszúkásabb villanykörte alakú, a Bombával ellentétben azonban a dobozos változatok megjelenésével ez az eredeti üveges kiszerelés nem maradt meg a piacon, s kivonták a forgalomból.

kép: az üveges Watt
kép: a régi üveges Watt, illetve a jelenleg kapható 4 féle dobozos változat


Wild Dragon

A Wild Dragon energiaital elegáns, piros-fekete doboza a pajzson ágaskodó sárkányos emblémájával első ránézésre a Ferrarit és a Forma 1-et jutatta eszembe, persze semmi köze hozzájuk valójában. :-) Ez az energiaital is kapható hazánkban, bár meglehetősen kevés helyen lehet hozzájutni. Még az előző tesztkör kommentjeinél kaptam egy tippet, hogy egy 7. kerületi, Garay utcai török kisboltban, név szerint az Isztambul Marketben kapható ez az ital. S valóban, itt bárki megvásárolhatja jó időben. Igen, jó időben, jól olvastátok. :-P Kapaszkodjatok ugyanis meg, de amikor kora tavasszal 2 ízben is betértem a boltba, s nem találtam a Wild Dragont, mindkétszer azt mondta nekem a török eladó, hogy majd ha jó idő lesz, akkor nézzek vissza, ugyanis meggyőződésük, hogy hidegben az emberek kevesebb energiaitalt fogyasztanak, így olyankor nem érdemes készletre rendelniük. Hát, ilyet se hallottam még... :-D Így tehát végül a harmadik, nyári utam járt sikerrel, mikor valóban ott sorakozott már a kisbolt polcain a Wild Dragon, s 300 Ft-ért tudtam megvásárolni, így én is kipróbálhattam ezt az energiaitalt.
Nos, a már említett impozáns doboz tartalma már nem tartogat túl sok újdonságot, a szokásos 32 mg koffein és a majdnem szokásos 380 mg taurin található meg benne (100 ml-enként természetesen), íze pedig egy az átlagosnál némileg finomabb tutti-frutti italnak felel meg, bár a Bomba! és a Red Bull íze szerintem jobb nála. A 300 Ft tehát véleményem szerint kissé sok érte, s inkább 170-200 Ft közötti áron lenne érdemes megvenni. Persze aki a szép dobozra esküszik, annak egy Wild Dragonnak mindenképpen ott a helye a gyűjteményében. ;-)

kép: a Wild Dragon energiaital


X-!R Love Drink és X-!R Form

Egy érdekes, a szokásos energiaitaloktól elütő próbálkozás az X-!R 2 féle változata. A felkiáltójelet amúgy sokáig I betűnek olvastam a nevében, de gondolom a kiejtése ettől még „iksz-ir”. ;-) A Lehel téri Luxban vásároltam őket még a tavasz folyamán 250 Ft-ért, illetve időnként újra és újra felbukkannak a termékpalettán, s azt hiszem, a zöldteás Form szinte folyamatosan kapható is. Nézzük meg a 2 féle italt külön, ugyanis meglehetősen különböznek egymástól!

Az X-!R Love Drink a hagyományosabb változat, mely – mint nevéből is látszik – az erotic drinkek sorát gazdagítja az energiaitalok között, s igyekszik némileg természetesebb alapanyagokból építkezni. Ennek megfelelően taurin egyáltalán nincs benne, s koffeinből is „csak” 15 mg kapott helyet 100 ml-enként. Emellett pedig tartalmaz guaranát és ginzenget is. Schizandrát mondjuk nem, talán ezért is a finomított love drink megnevezés a dobozon az erotic helyett. ;-) Hatása így alacsonyabb egy sima energiaitalénál, ezt igyekszik kárpótolni viszont a szokásos sablonoktól eltérő egyedi íze. A dobozon vegyes déligyümölcs megnevezés található, s leginkább én ilyen mangós-narancsosnak éreztem. Persze azért nem olyan finom, mint a Rockstar és a Monster gyümölcsös változatai, de nem is rossz, s talán a már bemutatott 69 Sex Up ízéhez hasonlít leginkább. Több dobozzal mondjuk 250 Ft-ért nem vennék belőle, egy próbának viszont jó volt. :-)

Az X-!R Love Form a zöldteás verzió, mely már csak félig-meddig mondható energiaitalnak. A 15 mg koffein ebben is benne van mondjuk, illetve maga a zöldtea rendelkezik még ezen kívül „ébrentartó” hatással. Persze ez így egy hagyományos energiaitalhoz képest szintén kevés. Az ital amúgy a természetes összetevők mellett cukormentes is, így legalább annyi előnye van, hogy viszonylag egészségesebbnek mondható a fogyasztása. Íznek hivatalosan citromos zöldtea van feltüntetve, ami így szénsavasan meglehetősen fura ízt eredményez. Jobban mondva ”svésavasan”, hála jó öreg fordító honfitársainknak, akik még az ital elnevezését is tökéletesen benézték. ;-) (ugyebár nem „From”, hanem „Form” ;-) ) Azért szerencsére a felkiáltójelnél megnyomták a shiftet, s nem „X-4R From” lett belőle, ez is valami. :-P Nah de summa summarum, 250 Ft-ot ez a változat már végképp nem ér meg, így csak a gyűjtőknek ajánlom a megvásárlását.

A dobozok érdekessége még amúgy, hogy a többi energiaitallal ellentétben nem festve vannak, hanem egy papírt ragasztottak körbe az üres fémdobozra. Ezenkívül egy fekete és zöld „sapkát” is kaptak, ami mondjuk praktikus abban az esetben, ha nem egyhuzamban szeretnénk meginni az italokat.

kép: az X-!R Love Drink és X-!R Form energiaitalok
kép: az első „svésavas” energiaital! :-P


Xtrem

Az Xtrem-et már említettem az O2 energiaital tesztjénél (az O2 ugyanis a néveltérés ellenére az Xtrem cukormentes párja), s már akkor írtam, hogy az O2-vel ellentétben az Xtrem esetén egy kimondottan finom, egyedi ízű energiaitalról van szó. A fővárosban 155 Ft-ért kapható jelenleg a Lehel téri Luxban, de a forgalmazó tervezi a nagyobb arányú budapesti terjeszkedést is. Összetevőit tekintve a szokásos taurin-koffein párosítást kapjuk, így ugyanolyan hatásos, mint bármely hagyományos energiaital, ízét tekintve viszont - mint már említettem - az egyik legfinomabb energiaital a piacon! Gyakorlatilag nem hasonlítható semmihez sem az íze, s egy különleges gyümölcsös aromát lehet végig érezni. Nos, nálam az eddig favorizált üveges Bombát és a Burn-t is simán üti, ha pedig megnézzük az igencsak kedvező, 155 Ft-os árát, akkor véleményem szerint a legjobb ár/érték arányú energiaitalról van szó a magyar piacon! Amennyiben valóban sikerül jobban elterjednie a fővárosban és az országban, komolyabb sikerekre is számíthat, s ha megtartja 150 Ft körüli árát, valószínűleg én is ezt fogom leginkább fogyasztani. Szóval ha találkoztok vele, mindenképp érdemes kipróbálnotok az Xtrem-et! ^^

kép: az Xtrem energiaital
kép: az Xtrem és cukormentes párja, az O2


A 2. tesztkör energiaitalainak bemutatása pedig ezennel lezárult, s jövő héten érkezik az összegző rész! Figyeljétek tehát majd akkor is a blogot! ^^

Utolsó módosítás: 2010.04.18. 11:28

Hozzászólások

1 | kopé 2009.10.11. 20:56
Nem is tudtam, hogy volt üveges watt. :O


:P
Sturmgewehr
2 | Sturmgewehr 2009.10.11. 20:59
Hát engem is meglepett. Első ránézésre azt hittem, hogy valami gagyi ötlettelen koppintás, aztán olvasom, hogy ez az első alakja az italnak.
Barthezz
3 | Barthezz 2009.10.11. 21:02
Nah csakhogy megtört a jég a kommentekben, bár lehet nem a legforgalmasabb időpontban sikerült kidobnom a bejegyzést. :-)

Én még anno a kehes blogon láttam a Watt üveges változatát, de engem is meglepett, mikor év elején az egyik boltban belefutottam ebbe a régiségbe. Ráadásul a szavatossága sem járt még akkor le. :-D
4 | Pyrogate 2009.10.12. 14:46
ŐSzinte leszek: én ezek közül még egyiket sem láttam boltokban :) Igaz ritka fogyasztó vagyok és a boltokat is messze kerülöm :)
Barthezz
5 | Barthezz 2009.10.12. 15:04
Hát ezek közül 3 ital is a Lehel téri Luxban kapható / volt kapható egyedül, míg ugyebár a Wild Dragon is egyetlen török kisboltban férhető hozzá. Szóval ha csak nem tévedsz be ezen boltokba, akkor valóban egyedül az U-Force-ra van esélyed, hogy találkozz vele. Az viszont bármely Tescoban kapható. :-)
6 | goodboy007 2009.10.12. 16:48
Ilyennel találkoztál már?
http://img82.imageshack.us/img82/5904/dsc00330b.jpg
http://img123.imageshack.us/img123/4433/dsc00331m.jpg

1,5 literes kobra energiaital, 200 forint asszem.
Szobatársam vette. Azért gondoltam, hogy megosztom, mivel nem rémlett, hogy láttam volna.
Barthezz
7 | Barthezz 2009.10.12. 18:03
Köszi az észrevételt, persze hogy találkoztam már vele, viszont ahogy az első bejegyzésben leírtam, csak a fémdobozoskat gyűjtöm. Palackosból és üvegesekből pedig csak a 250 ml-eseket, szal ilyen bazinagy Kobrákat, Big Energy-ket és Tiger-eket nem. ;-) A dobozos Kobra és a dobozos Tiger-ek viszont benne vannak az első tesztkörben. ^^

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.