Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Energiaital teszt – 2. tesztkör: Összegzés

Barthezz | 2009.10.18. 16:57 | kategória: energiaital teszt 2. tesztkör | 26 hozzászólás

Befejeződött hát a második tesztkör is, melyben az első kör 67 doboza után újabb 43 energiaitalt ismertettem (ezúttal 35 márkanév alatt), s szokás szerint tartanék egy rövid kis összegző részt!

Jöjjön hát először is a várva várt kibővített táblázat, melyet már az első körből jól ismerhettek :-) :

>>> Az energiaital teszt összesítő táblázata 1.* <<<

>>> Az energiaital teszt összesítő táblázata 2.* <<<
(Itt a második tesztkör italait piros színnel jelöltem.)

>>> Az 1. tesztkör energiaitalai - 67 doboz <<<

>>> A 2. tesztkör energiaitalai - 43 doboz <<<


*A táblázat első oszlopában található az energiaitalok megnevezése; a második oszlopban az adott kiszerelés űrtartalmának mérőszáma olvasható; míg a 3. oszlopban látható, hogy cukrozott, avagy cukormentes energiaitalról van-e szó. A 4. oszlop az adott energiaital 100 ml-nyi egységében megtalálható hatóanyagokat sorolja fel; az 5. oszlopban a dobozon feltüntetett hivatalos íz; míg a 6. oszlopban a valójában érzékelhető íz található. A 7. oszlop mutatja az adott energiaital átlagos magyarországi kiskereskedelmi árát, végül a táblázat 8. oszlopában felsoroltam azokat a boltokat, üzleteket, ahol a szóban forgó energiaital nagy valószínűséggel megtalálható.
A táblázat tehát bárki számára hasznosan jöhet, ha gyorsan utána akar nézni egy adott energiaital legfontosabb jellemzőinek, vagy szeretné megtudni, hogy hol és mennyi pénzért lenne lehetősége beszerezni.


A táblázatok után következnének a rangsorok, mivel azonban meglehetősen szubjektívek ezek a sorbarendezések, jobbnak gondoltam ezúttal mindenféle sorrend nélkül inkább csak felsorolni az egyes kategóriák legjobbjait. S mivel az első tesztkör végén már készítettem összegzést, most csak a 2. tesztkörben szereplő energiaitalokról ejtenék így szót. (Hogy melyek is ezek, emlékeztetőül megtalálod a nyitóbejegyzésben.)


A 2. tesztkör legfinomabb energiaitalai:

Az élen a Monster energiaital 2 gyümölcsös változata, a 80%-os gyümölcstartalmú, iszonyatosan finom Monster M-80 és az 50%-os gyümölcstartalmú kistestvére, a Monster Khaos végzett. A Monster vs. Rockstar versenyből is ezen italok kerültek ki győztesen, hiszen a kipróbált almás ízesítésű Rockstar nálam kevésbé volt bejövős, míg a narancsos-mangós Rockstar Juiced - Mango szintén finom és kiemelendő ital, viszont ez csak 10%-os gyümölcstartalommal bír.

Az előbb említett italok beszerzése azonban Magyarországon még meglehetősen nehézkes,
nézzük tehát a hazai palettát, ahonnan a különleges, egyedi gyümölcsös ízű Xtrem lett a befutó, a tőle nem sokkal elmaradó természetes alapanyagú lime-szőlő ízesítésű Pussy-val egyetemben. Kellemes meglepetés volt a nemrégiben debütáló Kalashcnikow Burn-höz hasonló, de kevésbé cukros, s ezáltal finomabb íze is.

Bár a tutti-frutti íz már némileg unalmasnak számít, ezen kategórián belül is akadt azért egy-két különlegesség, így itt említeném meg a meglehetősen finomra sikeredett Rodeo-t és a szőlőcukorral kevert Be! Focused energiaitalt is.


A 2. tesztkör legpocsékabb ízű energiaitalai:

Nos, az üvegcsés italok, vagyis az Atombomba, a Jaguar és a Tesco Detox kijózanító itala viszik ezen kategórián belül a prímet borzalmas tutti-frutti ízükkel, s hasonlóan (le)szerepelt a román 1 nevű energiaital is.

A kategória további „nyertese” a műanyag bolti narancslé ízű, igen gagyi dobozú Let’s Go Narancs is, s szintén ide kívánkozik a teljességgel köptetőre emlékeztető Pure Cofain 699, melynél a borzalmasan szar ízt az ital extraerős hatása némileg kárpótolja azért. ;-)

Végül majd kifelejtettem az American Dream-et, amely ízre a Burn koppintása lett volna, azonban elképesztő mértékben túlcukrozták.


A 2. tesztkör leghatásosabb energiaitalai:

Eme kategóriában egyértelműen a Cocaine energiaital Spicy Hot és Mild verziói viszik a prímet, hiszen 108 mg / 100 ml koffeintartalmuk egyedülálló az energiaitalok körében. Ha tényleges hatást, hosszú időre felragadó szemeket, s fél napon át való pörgést szeretne az ember elérni, akkor egyértelműen a Cocaine javasolt a számára. :-) Persze éppen ezért vigyázni is kell ezen itallal, hogy túlzásba se vigyük a fogyasztását.

A már említett Pure Cofain 699 a kategória 2. helyezettje (70 mg koffein / 100 ml), azonban botrányos íze és aránytalanul magas, 5-600 Ft-os ára miatt nem érdemes a Cocaine helyett ezt vennünk (mondjuk amúgyis jóval ritkábban fordul elő).

Végezetül pedig itt kell megemlíteni a Rockstar és Monster energiaitalok valamennyi változatát is, hiszen egyrészt dupla méretű dobozuk révén elfogyasztásuk 2 sima energiaitaléval ér fel, másrészt a szokásos taurin-koffein kombón kívüli guarana és ginzeng tartalmuk miatt eleve hatásosabbak egy átlagos energiaitalnál. Az áruk sajnos jelenleg baromi drága és elég nehéz is beszerezni őket, de ez érthető is, hiszen hivatalosan egyik cég sem jött még be országunkba, így csak egyénileg tudja beszállítani őket 1-1 boltos.


A 2. tesztkör legjobb vétele:

Nos, ezen kategórián belül azon energiaitalokat vizsgáltam, amelyek meglehetősen olcsó árért cserébe nyújtanak kiemelkedő minőséget. A győztes a már említett, mindössze 155 Ft-ért megvásárolható, nagyon finom ízű Xtrem lett. Második helyre került a 330 ml-es, szintén ízletes, ráadásul igencsak elegáns dobozú Rodeo potom 180 Ft-os árával, de sajnos a jelen állás szerint ez az ital Magyarországon nem igazán szerezhető be már.

Természetesen nem hagyható ki ezen felsorolásból a megújult Burn Intense Energy sem, hiszen a dobozos változat ára jóideje lement 300-ról 200 Ft-ra, amiért teljesen megéri már megvenni. (Az első tesztkörben bemutatott Bomba! is egyébként követi a Burn példáját: Nemrégiben pl. 170 Ft volt a Tescoban, de ha ezt az akciót nem számítjuk, akkor is már 200 Ft-ért elvihető bárhonnan. S szintén lement a Bomba! Cola ára is!)Zárszó

Itt szeretném megköszönni mindenkinek a figyelmét, s azt a számos PM-ben vagy kommentek által történő megkeresést, amit az energiaital tesztjeimnek köszönhetően kaptam Tőletek! Ezenkívül köszönöm a sok segítséget a PC Dome fórumozóinak, illetve jópár „külsős” kommentelőnek, akik segítettek bizonyos energiaitalok beszerzésében! (Külön köszönet e téren ahti nevű kommentelőmnek, aki rengeteg energiaital beszerzési helyével segített ki az első tesztkör után!)

A 2. tesztkör most befejeződött, de energiaitalos bejegyzés-sorozatom messze nem ért még véget! A 2. tesztkör kezdete óta több mint 10 új energiaitallal gyarapodott gyűjteményem, így a jövő év folyamán minden bizonnyal számíthattok egy harmadik körre is, melyben újabb 25-30 energiaitalt mutatnék majd be (vagyis remélhetőleg az említett 10 dobozból addigra már ennyi lesz ;-) ).

Végezetül pedig egy rövid közérdekű megjegyzés :-) : Sokan hiányoltátok a tesztből a Playboy energiaitalt, ezért most eloszlatnám a tévhiteket. Természetesen megvan már gyűjteményemben ez az energiaital is, ráadásul egy kimondottan finom, gyümölcsös ízt üdvözölhetünk általa, egy igencsak szép és elegáns dobozban. A tesztkörből való kimaradásának csupán technikai oka volt: Mikor ugyanis a közös fotót és a nyitó bejegyzést készítettem (augusztus végén), még nem volt kapható ez az energiaital, utólag pedig már nem akartam megvariálni a 2. tesztkör italait. Így a Playboy a 3. tesztkörben kap majd helyet, ami tehát nagyjából jövő év tavasz környékén várható. Addig is vészeljétek át a telet, s további minden jót olvasóimnak! ^^

Utolsó módosítás: 2010.04.18. 11:41

Hozzászólások

MattMatthew
1 | MattMatthew 2009.10.18. 17:09
Köszönjük a munkádat és hogy közzétetted az infókat:-).
LordMatteo
2 | LordMatteo 2009.10.18. 17:14
Komi
powerhouse
3 | powerhouse 2009.10.18. 17:30
LM: én is valami ilyesmit akartam :D

Na de on: Barthezz, nem semmi ennyi szart végigkóstolni energiaitalt beszerezni, és még értékelni is! riszpekt! :)
MattMatthew
4 | MattMatthew 2009.10.18. 18:42
Egyébként nem tervezed, hogy a fogyasztóvédelem valamely ágában helyezkedsz el, hogy fizessenek is az ilyen tesztekért? Meg kéne próbálni:-D!
Barthezz
5 | Barthezz 2009.10.18. 19:35
Matt: Hááát, nem tudom, azért a fogyasztóvédelem más jellegű dolgokat vizsgál. ;-) Meg most egyik energiaital-cégnél kibontakozóban van egy munkalehetőség a számomra, remélem összejön. ;-)
6 | Pyrogate 2009.10.19. 15:45
na ez igen emberes lett, szép munka \o/
Star Wars
7 | Star Wars 2009.10.19. 16:52
Ahogy az előző tesztkör végén tettem, most is köszönöm a munkádat. Sok hasznos információhoz jutottam így. Thanks! :)
Barthezz
8 | Barthezz 2009.10.19. 19:55
Köszi, ezekért a kommentekért (is) már megérte a fáradtság a teszttel. :-)
9 | ahti 2009.11.02. 17:27
Nagyon jó lett a második rész is!
Kösz, hogy beleírod a begyűjtési helyeket, hogy hol lehet hozzájutni. Már annyit írtál erről a Lehel téri Luxról, hogy megkérdezem hogy hol van pontosan a Lehel téren. Mert akkor oda benézek.
Nem tudom, hogy mi az a 10 plusz energiaital, ami most nincs benne, de szolgálok én is infokkal (pontosabban 3 új energiaitallal):
-az első: egyik haverom megkérdezte, ismerve a mániámat, hogy gyűjtöm a dobozokat, hogy van-e nekem olyan energiaital, hogy Queen Light. Mondom nincs. Erre ő: tudok, hozni, ha kell. Hozott is. Nagy meglepetásemre nem rossz külsejű doboz, még nem volt nekem, nem is láttam még ilyet, mivel Light, tehát cukormentes, gondolom lehet normál változata is. Asszonta kb 80-90 Ft, és a Kossuth tér mellett egy kisboltból hozza. Mondtam neki, hogy ha lát nem Lightot, akkor azt is hozzon. JA! És még nem mondtam: magyar energiaital, és a Buszesz gyártja...
-a második: Vipera nevű energiaital. A Nagymező utca végén kb az Andrássy sarkán volt egy 0-24, ugyanaz a bolt, mint ahol a 69 Sex Up-ot vetted a Dohány utcában, na ott vettem. Egy hete jártam ott és a bolt sehol...szóval most nem tudom hol lehet beszerezni..de azért infonak jó, hogy tudd ez is megjelent. nincs ráírva ki gyártja, de a vonalkódja alapján ez is magyar. Kára boltért, az is olyanféle volt, mint a Lux, ahányszor ott jártam, mindig volt valami új energialötty (pl.: Vipera, Hype, F1 Racing stb.)
-a harmadik: Adrenalin Kid. Ez egy gyerekenek készült energiaital, szóval semmi taurin&koffein, de teljesen zgynaaz az íze, mint az eredeti Adrenalinnak. Ezt egyébként az Astoria aluljáró egyik kis boltjában-újságosában láttam meg. De érdekes, ezt se láttam sehol máshol. Ez egyébként 200 ft volt, a Vipera meg 120.
Barthezz
10 | Barthezz 2009.11.03. 14:00
Hello ahti! Örülök, hogy tetszett a teszt és még egyszer köszönet, hogy az első tesztkör után jópár energiaital beszerezésében segítettél. :-) Ezeket mind láthattad is visszaköszönni a 2. tesztkör folyamán. :-)

Lehel téri Lux: Nem pontosan a Lehel téren van, inkább a Westendhez található közelebb. Ahol a 76-os troli megáll (Keleti felé menő vonal), éppen ott található a bolt. Így már sztem meglesz neked is.

Amiket írtál italokat:

Vipera: Azóta már nekem is meglett (250 és 500 ml-es változat is), a Lehel Csarnokban van egy Aro bolt, s ott kapható még most is.

F1 Racing: Szintén egy kisbolt révén meglett pár hete, s 3. tesztkörös lesz majd, ahogy pl. a Playboy is.

Queen: SW (egyik fórumozó) említette épp egy hete, hogy apja hozott neki ilyet, s azt ígérte, hogy hozat majd nekem is, ha tud. Amúgy ez a Kossuth téri bolt hol van pontosan?

Adrenalin Kid: Találkoztam már vele több helyen is, de mivel nem energiaital, hanem gyerekital, így nem gyűjtöm. Ugyanezen okból nem vett meg a Kerozin High School Musical-t sem. :-)


Köszi még egyszer a tippeket!
11 | ahti 2009.11.03. 19:12
A Viperából van 500 ml is? Hú az jó, utánajárok.

Nem tudom, hogy hol a bolt, mert nem én járok arra és mivel nekem már megvan a Light, nem nagyon izgatott a bolt, meg ha lesz normál változat, a haver úgyis elmegy és hoz. De akkor majd megkérdem a kedvedért holnap.

Továbbá a 69 Sex Up-ra azt írtad, hogy árából ítélve szar lesz (mivel csak 80 Ft volt). Na most mikor régebben bejött nálunk a 69 Sex Up, 500 Ft körül mozgott az ára...azért van különbség.

Nem akarom itt az egomat növelni, meg téged itt szekálni, de pl a Wild Dragonnál vagy a Be Focused!-nél (vagy mindkettőnél :):)) megemlíthettél volna, mint tippadó, mert ha én nem mondom, szerintem sose találsz rá.
Barthezz
12 | Barthezz 2009.11.03. 21:56
Sorry, meg akartalak említeni, csak aztán eltűntél az első teszt óta a fórumról, így egy kollektív köszönömöt írtam csak ezen bejegyzés végére. :-( De akkor most beleszerkesztelek az utolsó szövegegységbe. ;-)

69 Sex Up-ot én ugye 100 Ft alatt vettem, szal meglep ez az 500 körüli induló ár. Ekkora árleszállítás még bukás esetén is ritkán fordul elő.

Vipera 500 ml-es mint írtam, a Lehel Csarnokos Aro boltban nagy valószínűséggel van.

Queen pontos beszerzési helyéről pedig akkor értesíts. ^^
13 | ahti 2009.11.04. 16:22
Nem tudta pontosan megmondani, de valami olyasmi, hogy az Batthyány-örökmécsestől kell indulni, Aulich Lajos utca közelében, egy non-stop kisbolt. De megmondtam neki, hogy nézze meg a pontos helyet.
14 | ahti 2009.11.04. 16:23
Ja és kösz, hogy beírtál, majd még tájékoztatok, ha van valami új...de még előtte van egy kis dolgom a Lehel téren...(Lux, Aro bolt...)
Barthezz
15 | Barthezz 2009.11.04. 20:40
Okés. ;-) Várom akkor az infót, s ha megvan a bolt pontos helye, én is elnézek oda. ;-)
16 | ahti 2009.11.06. 23:29
Sajnos ma nem találkoztam vele, úgyhogy marad a hétfő. Mielőtt megkérdeznéd, nem tudom a számát.
Barthezz
17 | Barthezz 2009.11.07. 14:43
Annyira nem sürgős, szal ráér. ;-)
18 | ahti 2009.11.08. 20:43
Queen Light -> Wesselényi utca-Kertész utca sarok Élelemiszer Bolt (7.ker) (tök véletlenül akadtam rá)
+még 1: Dracula Energy Drink: Wesselényi utca-Nagy Diófa utca sarok (szintén 7.ker) (erre is)

nekem is van kérdésem: O2 és Xtreme-t hol vettél?
Barthezz
19 | Barthezz 2009.11.09. 09:42
Köszi az infokat, meglesem majd őket. ^^

Xtrem és O2 a Lehel téri Lux csemegéből vannak. Utóbbit csak egyetlen egyszer láttam, s azóta nem hoztak belőle, az Xtrem viszont több héten keresztül is kapható volt, s nem kizárt, hogy vmikor még rendelnek belőle új szállítmányt.
20 | ahti 2009.11.10. 15:46
Most nem volt a Luxban o2 és Xtrem, na mindegy, várunk, helyette vettem 0,5l Viperát.
Egyébként meg vedd be a tesztbe a 2 literes üveges Kobrát, mert szerintem a legfinomabb energiaital. Más az íze, mint a dobozosnak, meg 0,5 literesnek. Nagggyon finom.
Barthezz
21 | Barthezz 2009.11.10. 16:16
O2 nem is lesz már sztem, az tényleg csak egyszer volt és akkor is csak pár darab, az Xtrem miatt viszont érdemes néha benézni oda.

A nagy üveges kiszerelésű italokat nem gyűjtöm, szal így a 2 literes Kobra sem tartozik az érdeklődési körömbe. :-D
22 | ahti 2009.11.13. 17:47
Elvoltam megint a Luxba és vettem 2 Dark Dogot (0,25 & 0,5) és egy új energiaitalt: Bio Energy. Szerintem finom íze van, kb 350 ft.
Barthezz
23 | Barthezz 2009.11.14. 09:29
Nah akkor én is meglesem újra a Luxot, mert ezt a Bio Energy-t még nem láttam. :-) Thx!

A Queen Light-ot és a Draculát pedig beszereztem a helyekről, amiket említettél, szóval szintén thx! Sima Queen-t viszont én sem láttam.
24 | ahti 2009.11.14. 12:00
A Let's Go! doboza két dolog miatt is a '80-as éveket idézi:
-a minta
-és azért nehéz a doboza, mert acélból van-> ez ugyebár menő volt a '70-es '80-as években. Egy rakás ilyen acél sörösdoboz van a gyűjteményemben.
És a Let's Go!-nak lehet még feketeribizlis változatát kapni nálunk, de szintén ugyanolyan fos, mint a narancsos.

Megittam ma a Dark Dogot...hát szerintem van egy szar mellék/utóíze, ezért nekem nem jött be. Olyan az utóíz, mint az olvasztott gumi szaga.
25 | ahti 2009.11.26. 20:24
A Corvin Mozinál vagy CBA, ahol lehet Pimpjuice-t kapni, valamit valalmi üveges Tiger löttyöket kb 2 vagy 3 ízben.
Barthezz
26 | Barthezz 2009.11.27. 21:27
Thx az infót, bár a Pimpjuice-t már ugyebár beszereztem. :-) Az üveges Tiger-löttyökkel már találkoztam amúgy én is, de az ilyen nagy üveges kiszereléseket nem gyűjtöm.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.