Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

A világ első globális disco programja: eWorld DJ Show (november 28. Szekszárd)

Barthezz | 2009.11.14. 09:07 | kategória: programajánló / partybeszámoló | 7 hozzászólás

Nem, a címben nincsen semmiféle elírás, november 28-án ugyanis egy teljesen egyedülálló, a Föld minden kontinensére kiterjedő óriási buli veszi kezdetét, amilyenre példa még soha nem volt eddig! Az eWorld DJ Show keretében egyszerre perdül táncra Los Angeles, Sydney, Tokyo, Rio de Janeiro, Párizs és megannyi világváros bulizni szerető fiatalsága, míg az egyes helyszínek élő internetes kapcsolással lesznek összekötve egymással! A magyarországi állomást Szekszárd városa képviseli, ahol november 28-án a Városi Sportcsarnokban egy új disco-történelem veszi kezdetét!

A világméretű disco-program ötlete ráadásul teljesen magyar kezdeményezésre született, s amerikai, ausztrál és kínai regionális producerek segítségével állt végül össze a teljes program. A rendezvény fő apropóját a világ legismertebb pop-ikonjáról, Michael Jackson-ról történő méltó megemlékezés adta, aki idén júniusban hunyt el. Az eladások és toplista-vezetések terén 8 Guiness-rekordot is felállító előadóművész legsikeresebb, s egyben minden idők legnagyobb példányszámában eladott albuma, a Thriller 26 évvel ezelőtt, december 1-én jelent meg, mivel azonban idén ez a nap nem hétvégére esik, így került a világszintű megemlékező-party dátuma november 28. szombatra.

A magyar helyszínnek tehát a szekszárdi Városi Sportcsarnok (Szekszárd, Keselyűsi utca 1-3.) ad otthont, s a már jól ismert Hungarian DJ Festival csapatának segítségével kerül megrendezésre. A party keretén belül a látogatók 4 különböző teremben több mint 50 DJ tolmácsolásában élvezhetik a legfrissebb modern tánczenei csemegéket, ahol a rendezvény globális voltának megfelelően a hazai legismertebb DJ-k mellett külföldi lemezlovasok is fellépnek a világ minden tájáról!

A rendezvény igazi exkluzivitását azonban a bevezetőben már említett élő internetes összekapcsolás adja, melynek köszönhetően a News Room elnevezésű terembe betérve a szekszárdi látogatók rákapcsolódhatnak a világ többi pontján zajló eWorld bulikra, így bárki részese lehet annak, hogyan partyznak az emberek Rioban, New Yorkban, Varsóban, vagy éppen Pekingben! (Amely városokban az esetleges időeltolódás miatt már lefutott volna a program, onnan felvételről láthatják az érdeklődők az eseményeket.) Ez persze fordítva is igaz, így a party ideje alatt a Föld bármely pontjáról betekinthetnek az emberek a magyar helyszín eseményeibe is, így előfordulhat, hogy egy másik kontinensről éppen Téged figyelnek majd az érdeklődők! Az eWorld DJ show természetesen interneten is folyamatosan nyomon követhető lesz, a rendezvény hivatalos honlapján bármelyik helyszínre odakapcsolhatnak a látogatók.

Érdemes egyébként már délután ellátogatni a Városi Sportcsarnokba, ekkor lesz ugyanis az 1 millió Ft-os fődíjú Michael Jackson emléktáncverseny, melyen a jelentkezők csakis az ő zenéire készített koreográfiákat adhatnak elő, s egyben ez az esemény fogja jelenteni a pop királyáról történő megemlékezést is, hiszen a party ideje alatt a fellépő DJ-k már saját repertoárjuk szerint fogják pörgetni a zenéket.

Nos, mint említettem, a party 4 teremben fog zajlani egyszerre, így minden ellátogatónak lehetősége lesz a zenei ízlésének leginkább megfelelő táncteret megtalálnia!
Az eWorld Room képezi a fő helyszínt az eseményen, s itt találkozhatunk többek között Sterbinszkyvel, aki nemrégiben két szintén hatalmas rendezvényen, Paul van Dyk és Tiesto után is fellépett, az évek óta szintén töretlen népszerűségnek örvendő Newl-lal, illetve a playmate-ből DJ-vé avanzsált Voksán Virággal, azaz DJ Flower-rel. Az eWorld teremben a partnerkluboknak köszönhetően a magyar hírességeken kívül tengerentúli DJ-kkel is találkozhatunk, akik közül a legnevesebbek a hollywoodi DJ Mahli, illetve a rioi Eddy Luna lesznek!
A rendezvény másik fő termét a Hungarian DJ Festival Room jelenti, ahol a progresszív zenék szerelmesei fogják leginkább jól érezni magukat, hiszen többek között Kühl, Yvel & Tristan, James Cole, Pat Duff és Pöli fogják szolgáltatni a talpalávalót!
A 3. helyszín a Local Heroes Room nevet viseli, ahol – az elnevezésének megfelelően – olyan DJ-kkel találkozhatnak a látogatók a lemezjátszók mögött, akiket a környéken, Szekszárdon, Baján, Kalocsán ismernek leginkább. A rendezvény szervezői fontosnak tartották, hogy őket is bekapcsolják a programba és részesei lehessenek egy ilyen különleges eseménynek.
Végül a Hip Hop / Breakbeat / Funk Room-ban azon látogatók is megtalálhatják a kedvükre való zenét, akiket kevésbé hoznak lázba a monotonabb house-ütemek.

Nos, ezek után nincs más hátra, minthogy jó partyzást kívánjak mindenkinek, november 28-án tehát irány Szekszárd és a Városi Sportcsarnok! Jegyek elővételben az IBUSZ utazási irodákban kaphatók, további információt pedig a rendezvény hivatalos honlapján, a www.eworlddjshow.com-on találsz!

Utolsó módosítás: 2009.11.14. 09:11

Hozzászólások

Steveyboy
1 | Steveyboy 2009.11.14. 10:17
Érdekesnek tűnik, tényleg jó gondolat. Kimenni biztosan nem fogok, majd talán a következőre :-)
powerhouse
2 | powerhouse 2009.11.14. 17:14
végre valami érdekes szekszárdon! :D
Barthezz
3 | Barthezz 2009.11.14. 22:13
Amúgy ez számomra is érdekes, hogy miért pont Szekszárdon lesz és nem Budapesten, hiszen a többi helyszín Párizs, Varsó, Peking, Tokyo, LA, NY, Rio, stb. lesznek, amik azért mind fővárosok/világvárosok, szal meglepő, hogy a magyar helyszín nem Budapest lett. Persze ez nem von le semmit a party értékéből, csak érdekes. :-)
powerhouse
4 | powerhouse 2009.11.15. 09:39
és ha még azt is tudnád, hogy az a sportcsarnok se egy kifejezetten menő hely... Rioban majd biztos néznek, hogy mi megy itt a Balkánon. -.-'
Barthezz
5 | Barthezz 2009.11.15. 11:17
Mondjuk a fény- és hangtechnikával, látványelemekkel sztem nem lesz semmi probléma, a közvetítésen pedig úgyis ez fog látszani, nem pedig a sportcsarnok állaga. ;-)
6 | Pyrogate 2009.11.15. 23:00
Külföldön nem nagyon lepődnek meg szerintem. Budapest, Szekszárd, nekik tök8:D

Amúgy jó kezdeményezés de hol jön itt képbe Jacko? OKé, a dátum meg minden de szerintem erőltetetten rakták hozzá őt, csak hogy így is népszerűbb legyen a dolog.
Barthezz
7 | Barthezz 2009.11.16. 00:10
A rendezvény előtt lesz egy Michael Jackson emléktáncverseny, illetve minden helyszínen lesz vmi megemlékezés róla. Meg hát kellett vmi, aminek a révén világszinten össze lehet fogni egy ilyet, erre pedig Jacko neve tökéletes. Szóval kicsit tényleg sántít a dolog, de azért nem hülyeség így sem a kezdeményezés.

Azért remélhetőleg a DJ-k többsége odafigyel erre, s 1-2 Jacko-feldolgozás is szerepelni fog a repertoárjukban.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.