Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Classic NYE 2010 – Egy szett, amire 10 éve vártam!

Barthezz | 2010.01.03. 12:27 | kategória: programajánló / partybeszámoló | 4 hozzászólás

Boldog új évet kívánnék először is minden olvasómnak! Bár idén ritkábban tervezem bejegyzéseket feltenni, de ettől még természetesen nem áll meg az élet a blogomban sem. :) Az év első írásaként pedig a Hungexpo szilveszteri partyjának összefoglalóját szántam, fókuszálva azon belül is Sterbinszky classic szettjére!

Nem mindennapi újévi partyt hirdettek meg ugyanis a Hungexpora, az F pavilonból ideiglenesen "The Brand Classic Arénává" avanzsált tánctéren ugyanis csupa olyan DJ-k szolgáltatták a talpalávalót, akik 10 évvel ezelőtt komoly meghatározói voltak hazánk elektronikus zenei életének, s a Classic NYE 2010 keretében egy-egy 90-es évek végi trance és house nosztalgia szettel készültek! Itt volt tehát Sterbinszky, Schulz, az egykori Speed disco 3 rezidense, Kühl, Clark és Levi, a szintén már csak legendának számító Home Club képviseletében Blackman, illetve a mára már szintén bezárt Pacha egyik volt rezidense, Matthew. És hogy külföldi sztárok nélkül se teljen el az éjszaka, a classic szettek keretében meghívásra került a 90-es évek végén nemzetközileg is komoly meghatározó névnek számító holland JayDee, illetőleg hogy az est legnagyobb sztárvendégét se hagyjam ki, sikerült a party alkalmából megnyerni egyenesen az Egyesült Királyságból Nick Warren-t is, aki kivételesen nem nosztalgiazenével készült, hanem a legfrissebb progresszív muzsikákkal!

Szóval igen nagy várakozásokkal tekintettem erre az eseményre, amin leginkább Sterbinszky classic set-jét vártam! A bejegyzésemet is erre a szettre hegyezném ki, hiszen bár az addigi zenék sem voltak piskóták - volt itt Café Del Mar, Greece 2000, Seven Days And One Week, Hey Boy Hey Girl a Chemical Brothers-től, de még a Scooter legelső slágere, a Hyper Hyper is; nah meg persze Nick Warren progresszív szettje, olyan kedvenceimmel megspékelve, mint a Dosem: Beach Kisses Joris Voorn remixe, vagy a szintén Joris Voorn által jegyzett Chase The Mouse című felvétel -, Sterbinszky szettje azonban a party legvégén minden addigira rátett még vagy 10 lapáttal, s teljesen az eufória állapotába röpített el minket!

Tudni kell, hogy mindössze 13-14 éves kis pöcs voltam, mikor a 90-es évek legvégén Sterbinszky első albumai – a Hits From Club E-Play, az Egy nyár a Flörtben és a The Trance/House Sound Of Dance Tuning Disco – berobbantak a boltok polcaira, s egy teljesen új időszámítást teremtett meg velük Karesz a magyar elektronikus zenei életben. Mondjuk akkoriban nekem a trance részük volt bejövős, s a house-t később szerettem csak meg, de így is elmondható, hogy sokadmagammal együtt ezeken az albumokon nőttem fel. Így hihetetlen régóta vártam már arra a pillanatra, hogy ezekre a zenékre bulizhassak, tombolhassak, ráadásul élőben hallgatva őket Sterbinszkytől, mintha újra 1999 lenne! Hiszen akkoriban még túl fiatal voltam a buliba járáshoz, ezen zenék nagyrészét így csupán itthoni hallgatással élvezhettem, esetleg az ismertebbeket az iskolai farsangokon vagy gólyabálokon rendezett suli-discokon, nah de hol vannak ezek egy élő Sterby-szetthez képest. :-) Hát most teljesült ez a 10 éves álom, s pontosan azt kaptam ettől a classic szettől, amit vártam! Sterbinszky régebbi albumainak egyfajta bestof-ja, olyan mára már klasszikussá vált zenékkel, mint Mauro Picotto Lizzard-ja, a Chicane Saltwater-e, vagy Sterbinszky első saját felvétele, a Discography, ezeken kívül pedig természetesen az albumok 1-2 zúzósabb house darabjai is felcsendültek, szóval valami hihetetlen hangulat uralkodott. A közönség teljes eufóriában tombolt – velem egyetemben – , s a szett végén, a zárótracknek tökéletesen stílszerű Chicane Saltwater-e után perceken át tartó vastapssal köszönte meg ezt az abszolút nem mindennapi, felejthetetlen élményt! Olyan volt, mint egy időutazás, mintha teljes egészében újra 1999-ben, 2000-ben lennék, tizenéves kiskamaszként, aki éppen akkor szokik rá ezen zenék révén az elektronikus zenei irányzatokra! Aki ezekben az években volt gyerek és szintén ezeket a zenéket hallgatta éjjel-nappal, annak ezen a partyn kötelezően ott volt a helye! ^^

Egyedüli probléma a hangosítással volt, sajnos a magas hangokat túlságosan elnyomták a mélyek, s egyes helyeken rendesen betorzítottak. A szervezőknek azért egy ilyen kaliberű eseményen illett volna erre odafigyelni, nah de mindegy, megszoktam már, hogy az ekkora rendezvényeken általában a megfelelő hangosítás szokott lenni a gyengepont... Exkluzív fényekben, lézerekben viszont nem volt hiány, szóval a fénytechnika legalább 5-ösre vizsgázott.

Összeállítottam a Sterbinszky classic-set tracklistjét is, zárójelben pedig minden egyes felvétel után odaírtam azt is, hogy Sterbinszky melyik albumáról volt való! :-) (Amennyiben jó minőségben felkerülne ez a majdnem másfél órás live-set a netre, természetesen azonnal frissítem a bejegyzést és linkelem az elérhetőségét. Addig pedig tehát íme a setlist: )

Sterbinszky - Classic NYE 2010 @ Hungexpo, 2010.01.01.

01 - ID
02 - Capricorn - 20Hz (Nalin & Kane Mix) (Egy nyár a Flörtben)
03 - Mauro Picotto - Lizzard (Megavoices On Air Mix) (Egy nyár a Flörtben)
04 - System F - Out Of The Blue (Original 12'' Version) (Egy nyár a Flörtben)
05 - ID
06 - Grooveyard - Mary Go Wild! (Hits From Club E-Play)
07 - Binary Finary - 1999 (Gouryella Remix) (The Trance Sound Of Dance Tuning Disco)
08 - ID
09 - DJ Sandy vs. House Traps - Disco Highway (Egy nyár a Flörtben)
10 - DJ Disco - That Sound (Hits From Club E-Play)
11 - Victor Calderone - Give It Up (Hits From Club E-Play)
12 - Sara Parker - My Love Is Deep (Armand Dub Of Doom) (Hits From Club E-Play)
13 - Sterbinszky - Discography II. (hypeROXYd - House)
14 - Fatboy Slim - Star 69 (What The Fuck) (hypeROXYd - House)
15 - Sterbinszky - Discography (Discography)
16 - Sterbinszky - Gates Of Mind (remix)
17 - Chicane - Saltwater (Temski vs. Disco Citizens Remix) (Egy nyár a Flörtben)

Végezetül pedig – stílszerűen – jöjjön Sterbinszky Video Mix elnevezésű videoklipje 1999-ből, mellyel az akkor megjelenő Egy nyár a Flörtben című – talán mindezidáig legjobban sikerült albumát – harangozta be!
A video tracklistje: 01 - Mauro Picotto - Lizzard, 02 - DJ Survival Kit - Superfly Slick, 03 - System F - Out Of The Blue, 04 - Chicane – Saltwater

Hozzászólások

1 | Pyrogate 2010.01.03. 15:16
Saltwater, Discography, Lizzard, Mary Go Wild, Gates of Mind mekkora zenék voltak! A többi is, de ezeket nagyon imádtam:) Fasza lehetett
Barthezz
2 | Barthezz 2010.01.03. 19:18
Az is volt. :-D Amúgy mondtam, hogy tartsál velünk. ;-)
Rohamoszti
3 | Rohamoszti 2010.01.04. 20:52
Dijubisu, dijubisu, tütütrütütürütürür- tctctctc! :D
Barthezz
4 | Barthezz 2010.01.04. 21:13
Köszönjük ezt a konstruktív, rendkívül értelmes, építő jellegű hozzászólást! :-)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.