Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Energiaital teszt – 3. tesztkör: 9 – B

Barthezz | 2010.04.03. 15:34 | kategória: energiaital teszt 3. tesztkör | 32 hozzászólás


Soha nem értettem, honnan jött az a szokás, miszerint húsvétkor azt mondják a gyerekeknek, hogy a nyúl emlős létére tojásokat rak. Ezt persze gond nélkül meg is eszi minden gyerek, amíg fel nem nő annyira, hogy elkezdjen kicsit a felvetés abszurditásán gondolkodni és belássa, hogy húsvéti nyúl bizony nem létezik (vagy ha mégis, akkor egy baromfi kísérgeti folyamatosan). Mindenesetre a 3. tesztkör első részével megérkezett az én húsvéti nyuszim is, aki tojás helyett ezúttal 4 féle energiaitalt tojt a számotokra. (Meg is viselte szegényt, ezért a teszt következő részeiben pihenni fog és nem kell több ilyen ritka fárasztó bevezetőszöveget olvasnotok.) És ha már itt tartunk, kellemes húsvéti ünnepeket minden Olvasómnak!


9MM

Mielőtt a teszt első energiaitalának ismertetésébe belekezdenék, feltennék egy egyszerű kérdést:

Szóval kinek mi jut a 9MM–t megpillantva először eszébe?
A) műbroki B) spray C) egy hatalmas töltényhüvely D) energiaital

Ha elvégeznénk a felmérést, alighanem az A és B jelű válaszok kerülnének túlsúlyba, s bevallom őszintén, ha nem a Dome fórum energiaital topicjában találkoztam volna a 9MM-mel először, az életben rá nem jöttem volna, hogy ez egy energiaital akar lenni. Pedig de, így a helyes válasz a D. Persze aki C-t tippelt, az sem járt messze a valóságtól, hiszen a dizájn pontosan egy hatalmas töltényre kíván emlékeztetni (más kérdés, hogy mégis inkább a műkuki és a spray asszociációk a nyerők, de talán napjaink pajzán fantáziájú társadalmában nem is véletlenül alkották meg ilyenre a kiötlői – előbbi esetben persze a 9CM találóbb elnevezés volna ;-) ).

Nah de visszatérve a teszthez, mit is érdemes tudnunk a 9MM-ről a szokatlanul merész és hivalkodó külcsínen kívül? Nos, egy meglehetősen új, de erőteljesen terjeszkedő energiaital-márkáról van szó, amely legelőször 1-2 kisbolt polcain, valamint a benzinkutakon tűnt fel, majd hétről hétre egyre több helyen köszönt vissza ránk a boltok polcairól (Budapesten pl. a Nyugati környéki kisboltokban, illetőleg az előző tesztkörökben már sokat emlegetett Luxban folyamatosan kapható). Összetevőit tekintve a jól megszokott 32 mg koffein és 400 mg taurin található meg benne 100 ml-enként, íznek pedig a manapság oly hangzatos „vegyesgyümölcs” van feltűntetve a dobozán. Én mondjuk inkább az átlagosnál némileg finomabb tutti-fruttinak éreztem (talán az Adrenalinhoz hasonlított legjobban, de erre nem vennék mérget, mert már régen ittam, 100 feletti energiaital kipróbálása esetén pedig már pláne összefolynak az íz-emlékek :-) ). Szóval a 9MM egyértelműen a kinézetével próbál meg hódítani, s valljuk be: A mai túlzsúfolt energiaital-piacon talán pont így lehet a leginkább kitűnni, hiszen ki ne emelné le a polcról, hogy mi is akar ez lenni tulajdonképpen? Mellesleg a kupak praktikus is, hiszen a doboz így megbontás után is visszazárható, ha valakinek esetleg gondot okozna egyszerre meginni a 250 ml-t. :-)
Az ár egyébként kb. 220 és 360 Ft közé lőhető be. Utóbbi a benzinkutakon, míg előbbi ár környéke a kisboltokban jellemző, s ennyiért egy próbát simán megér bárki számára. Ha az íze és a hatása nem is váltja meg a világot, a doboznak a lakás polcain a helye. :-)

kép: a 9MM energiaital


Bónusz kérdés: Ha már itt tartunk, mi látható az alábbi képen?
A) vibrátor
B) rakéta
C) egy új energiaital
D) rúzs
E) töltényhüvely
F) absztrakt szobor

A helyes válasz:

A kép a "Nagyszerű innovációk nőknek" című kiállításon készült, s egy óriási rúzst kíván ábrázolni, mint a modern nő eszköztárának egyik nélkülözhetetlen kellékét. A kiállítás Budapesten, a Deák téri Gödör előtt tekinthető meg teljesen ingyenesen, 2010. március 8-tól április 8-ig, s tudom ajánlani bárkinek, aki éppen arrafelé jár!

A helyes válasz tehát a D jelű. Meg fogtok lepődni, a Metropolban olvasott interjú szerint volt olyan nő, aki elsőre vibrátornak nézte. :-) Végülis a modern nő eszköztárának ez is egy… nah jó, hagyjuk. :-)Bio Power

Szintén új termék a palettán a zölden rikító dobozáról messziről is jól kiszűrhető Bio Power. Mint azt a neve is mutatja, a természetes összetevőkből építkező energiaitalok sorát igyekszik gyarapítani (mint pl. a korábban már bemutatott Watt Natura vagy Pussy energiaitalok), ennek köszönhetően nem tartalmaz taurint (helyette a guarana található meg benne, jóllehet, meglehetősen alacsony koncentrátumban), s a szokásos 32 mg / 100 ml koffein is természetes anyagokból került kinyerésre. További érdekesség, hogy bár tartalmaz cukrot, erre is a bio cukor kifejezés van feltüntetve a dobozon.
Az ital íze meglepetés volt számomra, ugyanis – okulva pár hasonló korábbi próbálkozásból, mint pl. a Bodystyle Trojka – nem számítottam túl sok jóra, ezzel szemben egy igen kellemes, Red Bull-szerű tutti-frutti íz fogadott. Egyedül az árával van bajom, a 300 Ft körüli átlagár kevésbé teszi versenyképessé a mai energiaitalok között, a természetes összetevői és finom íze miatt viszont érdemesebb lenne inkább ilyet fogyasztani... Eddig a Tescoban, a CBA-ban és a már sokat emlegetett Lux csemegében találkoztam vele, értelemszerűen előbbi helyen lehet hozzájutni a legolcsóbban. ;-)

kép: a Bio Power energiaital


Bomba! 600 ml és Bomba! Classic Strong Cola 250 ml

A szinte mindenki által jól ismert Bomba! termékcsaládot már a legelső tesztkörben bemutattam. Mint akkor leírtam, a Bomba! egyik kedvenc energiaitalomnak számít, s a többi fogyasztó körében is meglehetősen népszerű. Ráadásul ízig-vérig magyar termékről van szó, mely a Red Bull után talán másodikként tűnt fel az akkor még ismeretlen fogalomnak számító energiaital-kategóriában.
Nos, az elmúlt egy évben némi ráncfelvarráson esett át a már jól megszokott doboz (kék alapon felülre került a Bomba! felirat), amit egy erőteljes plakátkampány is kísért. Aminek azonban leginkább örülhetünk, az nem más, minthogy a pár évvel ezelőtti 200-250 Ft-os árszintről most már tartósan 160 és 200 Ft közé csökkent a Bomba! ára (véleményem szerint erősen közrejátszott ebben a Hell ugrásszerű előretörése is), míg a 330 ml-es cola változatot szinte fele annyiért hozzá dobják az emberhez, mint amennyiért másfél évvel ezelőtt kapható volt (a Tescoban pl. mindössze 130 Ft).

Nah de amiért most újra előhoztam energiaital tesztemben a Bombát, az a két újonnan megjelent termékváltozatának köszönhető. A kisebb szenzáció az, hogy a Bomba! Cola 250 ml-es kiszerelésben is előfordul már, igaz, eddig egyedül az Oktogonon lévő Rotschild Marketben (remélem jól írtam le a nevét...) találkoztam csupán vele. Ott viszont pofátlanul drágán, 250 Ft-ért árulják, ami annak tükrében, hogy a 330 ml-es változatért most már a legskótabb eladók sem kérnek 200 Ft-nál többet, meglepően érdekes... :-) A már jól bejáratott 330 ml-es mellett nem is tartom valószínűnek, hogy ez a kisebb kiszerelés jobban elterjedjen, így aki szeretné gyarapítani a gyűjteményét ennek dobozával is, az kénytelen lesz hozzám hasonlóan megvenni 250-ért. ;-)

Az igazi újdonság azonban a Bombák földjén körében a 600 ml-es palackos változat megjelenése. Ugyan a nagyobb kiszerelésű műanyagpalackos energiaitalokat nem gyűjtöm, mivel Bombáról lévén szó, ez esetben mégiscsak kivételt tettem, s jómagam is kipróbáltam. ;-) A 600 ml-es Bomba! külsőleg mondjuk kissé ortopédul fest. Túl hosszúkás a palack, s jobb lett volna szerintem az eredeti Bomba-formát megőrizni. Az íze viszont egy az egyben a 250 ml-es, üveges Bombáénak felel meg, ami jó pont, hiszen ez valamennyi Bomba! közül a legfinomabb. Nem meglepő tehát, hogy összetevőit tekintve is az original üveges Bomba! receptnek felel meg, így a taurin szokásos 400 mg-os mennyisége mellett a koffein csak „féladagban”, 15 mg-onként van jelen, de érdekes módon sem az üveges Bombánál, sem ennél nem érezni, hogy kevésbé lenne hatásosabb. Ellentétben a finomabb, igazi tutti-frutti ízzel!
A 600 ml-es Bomba először a kisebb boltokban, pályaudvarokon, benzinkutakon tűnt fel, de most már a CBA-ban és a Tescoban is összefutottam vele. Az ára 350 és 400 Ft között mozog, aminek köszönhetően nem igazán éri meg megvenni, hiszen alig több, mint 300 Ft-ból két kisüveg Bomba is kijön, ami űrtartalomra már majdnem ugyanennyi. Előnye persze, hogy az üveg visszazárásának lehetőségével nem feltétlen kell az egészet egyhuzamban meginnunk, ám ez esetben – hasonlóan a többi szénsavas italhoz – a szénsav hamar kimegy belőle. Szal így is az jön ki, hogy 2 kisüveges Bombával jobban járunk.

UPDATE (2010.04.28.): Kis frissítés. 1-2 helyen, pl. a Nyugati ABC-ben 320 Ft-ért láttam a 600 ml-es Bombát, szóval ennyiért már érdemes lehet megvenni 2 sima 250 ml-es Bombával szemben.

kép: a 250 ml-es Bomba! Classic Strong Cola
kép: a 600 ml-es Bomba!
kép: a teljes, immáron héttagú Bomba! termékcsalád


Brutal

A Brutal energiaitallal még ugyan nem találkoztam sehol, RAI*DEN fórumozótársamnak köszönhetően azonban gazdagabb lettem egy darabbal, aki egy ismerősétől jutott hozzá Győr környékén. Előre szólt, hogy a kissé fapados műanyag üveges csomagolás ellenére egy meglehetősen finom és egyben ütős energiaitalról van szó, s valóban érvényesült is a Chokito-effektus, amikor kipróbáltam. A death metalos jelképekre emlékeztető matricával ellátott üvegcse egy rendkívül finom, az üveges Bombáéra nagyban hasonlító ízű energiaitalt rejtett, s a 18-as karika* sem került rá véletlenül: a taurin 450 mg, míg a koffein 40 mg 100 ml-enként, ami némileg magasabb az átlag-energiaitalok esetén megszokottnál. A nevét tehát jogosan érdemelte ki, persze a már korábbi tesztekben bemutatott Cocaine ezt is simán kenterbe veri. :-) Az italt tehát én még nem láttam egy boltban sem, de mivel magyar termék, 1-2 hazai kisboltban biztosan rá lehet akadni. :-)

* Ma már persze minden energiaital 18-asnak számít Magyarországon a nemrég életbe lépett új kormányrendelet óta – persze a betartatása még olyannyira sem működik, mint az alkoholoknál... ;-)

kép: a Brutal energiaital


Még egyszer kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek, a csajoknak sok-sok locsolót, a fiúknak meg jó sok pénzt cserébe amin tudtok sok-sok energiaitalt venni, én pedig jövő hétvégén jelentkezem az újabb résszel. Csáó!

--- folyt. köv. ---

Utolsó módosítás: 2010.04.28. 18:11

Hozzászólások

LordMatteo
1 | LordMatteo 2010.04.03. 15:49
A linkek a 9mm-nél nem jók, ahogy azt hiszem a többi extra.hu-s linked sem működik.
Barthezz
2 | Barthezz 2010.04.03. 15:54
Tudom, ha elolvasod az extra szövegét, ápr. 1-től fizetőssé tették az eddig ingyenes tárhelyet. :-S Most vettem észre én is, szal az összes korábbi tesztekben feltöltött képeim sem jók már, feldughatnak tehát jó erősen maguknak egy 9MM-et...

Ideiglenesen ezen bejegyzés képeit az imádott képfeltöltés.hu-ra tettem át, de megpróbálok kigondolni a továbbiakban vmi normális megoldást, s az előző tesztkörök képeit is újra elérhetővé tenni vhogy. Ötletek jöhetnek tőletek is. (Nem ilyen kepfeltoltes.hu meg imageshack.us stb. érdekel, mert ezeken 1-2 hónap után törlik a képeket. Vmi végleges és megbízható ingyenes tárhelyre lenne szükségem.)
LordMatteo
3 | LordMatteo 2010.04.03. 15:58
Kezdj el Bf-ni és lesz tárhelyed. :D Amúgy nincs ötletem =(

Btw, tényleg úszik az összes eddigi bejegyzésed is...az biza' nem kevés.
4 | drifter001 2010.04.03. 16:00
Esetleg úgy mint petcsi képei? (Picasaweb)
Barthezz
5 | Barthezz 2010.04.03. 16:04
Igazából a megoldás az lenne, ha Dino végre megoldaná a több kép feltöltésének lehetőségét a blogba, akkor viszonylag gyorsan át tudnám javítani a korábbi bejegyzéseimet is... Persze erre sztem várhatunk még vagy jó 5 évet. :-)

Addig pedig tényleg passz. Egy biztos, több száz linket kéne átírnom a korábbi bejegyzésekben, amit tuti nem fogok megcsinálni addig, amíg egy végleges megoldást nem találok a képek helyének. Nem fogom ezt a költöztetést párhavonta az aktuális tárhelyszolgáltató megszűnésekor újra és újra végigcsinálni. Szal tényleg jöhetnek a tippek és a segítségek, különben be fog fulladni a teszt... :-S
KisCsirkee
6 | KisCsirkee 2010.04.03. 16:04
Ez a 9mm valami eszméletlen epic! :D Melyik benzinkúton lehet találkozni vele? :D
Barthezz
7 | Barthezz 2010.04.03. 16:06
drifter: Hmm, lehet vmi ilyesmi valóban megoldaná, de életemben nem kezeltem még ilyen online fotóalbumot, s nem tudom, ezek mennyire véglegesek, vagy esetleg itt is az van, hogy ha nem tejelsz nekik, akkor 1-2 hónap után törlik a feltöltött tartalmat, mint most extrán is...
Barthezz
8 | Barthezz 2010.04.03. 16:08
Csirkee: MOL kutakon láttam (Marchéban, bár onnan már eltűnt). A kisboltokban viszont mint írtam, nagyon erőteljesen szaporodik ez az ital. Pár hónapja még drifter küldött nekem postán belőle, mert Budapesten sehol nem láttam, aztán feltűnt a MOL-kúton, ma meg már minden 2. utcasarkon meg lehet venni Budapest bizonyos részein. :-)
9 | drifter001 2010.04.03. 16:08
Én is fel fogom tölteni a képeimet majd, és elvileg tök ingyenes, de nekem mindegy, csak 1 ötlet volt.
Barthezz
10 | Barthezz 2010.04.03. 16:12
drifter #9: Okés, lehet megpróbálom ezt, bár mostanában annak is örülök, ha a bejegyzések megírására jut időm, szal nem tudom, mikor tudnám az összes képet újra feltölteni és - ami a nagyobb meló - az eddigi kb. 160-170 linket egyesével átjavítani...
11 | Pyrogate 2010.04.03. 16:25
Barthezz: A Picasa tényleg jó, ráadásul van hozzá egy ACDSee szerű program, ergo nagyon könnyen kezelhető is. Csak egy gmail fiók kell hozzá.

http://www.pcdome.hu/blog/pyrogate/2225/london_mas_vilag_sajat_kepekkel

Itt láthatod én is így raktam fel. És nem törlik:)

A posthoz is hozzászólok, csak előbb olvastam a kommenteket:)
Barthezz
12 | Barthezz 2010.04.03. 16:30
Pyro: Thx, nekem is a Te bejegyzésed ugrott be az előbb! :-) Gmail-es e-mail címem van, szal ez nem is gond. Ha lesz időm, letöltöm az említett programot és megpróbálom feltölteni vele a képeket. Remélem tényleg nem lesz bonyolult a használata.
13 | RAI*DEN 2010.04.03. 16:47
Nagyszerű lett ez a bejegyzésed is, de bele kell kontárkodnom egy picit a Brutal részhez :D. Szóval, a Brutal az országban készül külföldi piacra, hogy pontosan melyikre azt jó magam sem tudom. Az italhoz egyik fazontól jutottam hozzá ingyen és bérmentve, aki hozott innen Magyarországról egy karton Brutal-t :). Ettől függetlenül lehet kapni Ausztriában, de jó magam nem tudom :)
Barthezz
14 | Barthezz 2010.04.03. 16:51
Köszi a pontosítást és még egyszer thx az italért. ;-)

Közben pedig letöltöttem ezt a Picasa file-kezelőt, de nem nagyon igazodom ki rajta, s egyelőre még egy mappát sem sikerül képekkel feltöltenem benne. :-D Nem tudna nekem vki egy szájbarágós leírást mellékelni, pontosan mit kell csinálnom, hogy eljussak odáig, hogy a weben legyen 3 fotóalbumom a 3 tesztkörnek külön-külön, benne az összes képpel? :-) Jöhet PM-ben is a segítség.
15 | RAI*DEN 2010.04.03. 16:54
szerk: Lehet, hogy lehet kapni Ausztriában, de ezt nem tudom :)
Barthezz
16 | Barthezz 2010.04.03. 17:02
Pedig fullra úgy emlékeztem, hogy azt mondtad, Ausztriában jutottál hozzá a sítábor ideje alatt. :-) Nah de mindegy, javítottam a bejegyzést az észrevételednek megfelelően. ^^
17 | RAI*DEN 2010.04.03. 18:02
Emlékezni jól emlékszel Barthezz, a sítáborba hozták a Brutal-t :). Magyarhonban készül, de külföldi piacra, és akkor ingyen adták nekünk Strosziék(akik felügyelőként voltak jelen) a sítáborban :)
Barthezz
18 | Barthezz 2010.04.03. 18:26
Így már értem. :-)

Nah közben kezdem kitapasztalni ezt a Picasát, bár arra még nem jöttem rá, hogyan lehet pl. képet törölni egy már feltöltött galériából. Jövő héten megpróbálom összehozni a végleges galériákat, s ha meglesz, kiírom a linkeket.

Másrészt kéne vmi megoldást találnom a tesztkörök végén lévő pdf-ek közzétételére is, ami szintén nem ilyen átmeneti sendspace vagy zippyshare megoldás...
19 | Katcsi 2010.04.03. 21:01
Szerkesztés / Szerkesztés és újrarendezés -kijelölöd a képet- törlés.
Ennyi, nem egy nagy dolog :-)
Barthezz
20 | Barthezz 2010.04.03. 21:11
Köszönöm, vhogy sehogyan sem sikerült ezt a lehetőséget megtalálnom. :-D

Nah mindegy, azóta töröltem a teljes mappát, amúgy is bekavart, hogy közben átneveztem a felhasználónevem és így az url-t is, de legközelebb már tudni fogom ezt. :-)
21 | Zirowe 2010.04.04. 17:08
A 6decis bomba 300ft az auchanban,szerintem annyiért megéri,nem?
Barthezz
22 | Barthezz 2010.04.04. 22:04
Hmm, annyiért végülis igen. :-) Auchanban sajnos nagyon régen jártam utoljára, helyileg nekem mindegyik kiesik. Auchanon kívül viszont 350 Ft alatt nem nagyon lehet hozzájutni, szal az állításom így is még fennáll. ;-)
23 | Cocaine 2010.04.05. 22:39
barthezz nem tom találkoztál e már vele de itt az utcám sarkán lehet kapni egy tatanka nevezetü normál dobozos energiaitalt
Barthezz
24 | Barthezz 2010.04.05. 23:00
És pontosan hol is van ez az utca? :-)
25 | Cocaine 2010.04.06. 11:10
üröm,ürömi ut nemtom hány de nem hosszu ut ez egy kis delikát
Barthezz
26 | Barthezz 2010.04.06. 20:28
Hát Ürömön (vagy Ürmön?) nem igazán szoktam járni, szal ez így most kihagyós lesz számomra... :-) Thx persze az infóért!
27 | ahti 2010.04.21. 20:57
Na helló, örülök, hogy jön végre a harmadik rész. Az utóbbi időben nem nagyon találtam új energiaitalokat, úgyhogy nem nagyon írtam ide. De most van egy új: EVERLAST.
A Moszkva térnél lehet kapni a 49-es busz Fillér utcai megállójában a kisboltban. (Nem tudom, beszerezted-e már, mert a képeket nem néztem meg)
A teszt harmadik részére pedig annyit kérhetek, hogy tüntesd fel minden italnál, hogy hol vetted. (Na meg a nevem, amiket ajánlottam még régebben, bár ezt egyszer már kértem, ha jól emlékszem)...
28 | ahti 2010.04.21. 21:02
Ja, és megtaláltad valahol a Queen Energy normál változatát? Mert láttam képet róla, a különbség, hogy ami a cukormentesen kék, az a normálon fekete.
Barthezz
29 | Barthezz 2010.04.21. 22:31
Üdv újra! Thx a tippet, meglesem vmikor az italt, bár 49-es számú busz nincs, csak villamos, az meg nem a Moszkva tér felé jár, szal pontosítsd még plíz. :-)

A teszt végén a köszönet résznél természetesen benne leszel te is, de azt ne várd, hogy minden energiaitalnál feltüntessem, hogy épp kinek a tippje alapján akadtam rá. Ennyi energiaitalnál ezt nem tudom számon tartani, pláne, hogy szinte egyikről sem egy embertől hallok. (Más eset persze, ha vkitől ajándékba kapok egy ritkaságot, ezt nyilván feltüntetem a tesztben is.)
30 | ahti 2010.04.22. 16:26
Bocs a buszért, ma már 149-es busz jár ott, csak régen sokat jártam vele még a ,,nagy járatszámváltoztatás" előtt és akkor még 49-es busz volt. Csak nekem a 49-es maradt meg és reflexből azt mondom/írom. Még sok busz- és villamosvonallal vagyok így, amikkel régebben utaztam sokat és már nincsenek meg (pl.: 56-os villamos, 56-os busz, 78-as busz stb.)
Barthezz
31 | Barthezz 2010.04.22. 19:51
Nah ma pont a Moszkván volt dolgom, s időközben rájöttem, hogy a 149-esre gondoltál, szal meg is találtam a boltot. Volt ott amúgy Monster, Burn Shot és Adrenalin Shot is, így be is vásároltam rendesen. ^^ Szal nagyon köszi a tippet! ^^
Barthezz
32 | Barthezz 2010.04.28. 18:17
Az imént update-eltem a bejegyzés 600 ml-es Bombára vonatkozó részét, mivel jogos volt a felvetés, hogy sok helyen bőven 350 Ft alatt kapható és így már jó vételnek számít. :-)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.