Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Energiaital teszt – 3. tesztkör: F – G

Barthezz | 2010.05.01. 17:51 | kategória: energiaital teszt 3. tesztkör | 5 hozzászólás


Üdv. újra mindenkinek ezen a szép május elsejei napon! A munka ünnepén felbuzdulva ma rögtön 2 bejegyzést is írtam. =) (A LOST-kiállítás összefoglalóm alantabb olvasható.) Az előző energiaitalos rész végén kb. 2 hét várakozási időt ígértem, de mivel egyik energiaitalról sem regéltem oldalakat, így ezúttal felülbecsültem az elkészítési időt, s alig egy hét elteltével mégis itt az új rész. ^^ Ma 5 új energiaitalt mutatok be, lássuk hát őket!


F1 Racing

Az F1 Racing-ről első gondolatra könnyen azt gondolná az ember, hogy egy újabb gagyi sablon tutti-frutti energiaitalt köszönthetünk benne, amire jobb ötlet híján rányomták a Forma 1 címkéjét, mert ilyen energiaital még úgysem volt... :-) Nos, ez esetben alaposat tévedünk, a már önmagában is impozáns doboz ugyanis egy különösen finom energiaitalt rejt! Az F1 Racing-re egy Váci úti kisboltban akadtam rá egy kínai eladónál, illetve egy zalaegerszegi pubban is rendszeresen kapható az ital. Nem túl könnyű tehát ráakadni, s ha ez sikerült, az ára is viszonylag magas, 300 Ft körüli. Az egyedi íze miatt viszont mindenképpen érdemes kipróbálnunk. Az előző tesztkörben bemutattam az Xtrem energiaitalt, s leginkább hozzá tudnám hasonlítani az F1 Racing aromáját: kellemes, egyedi, finom gyümölcsös íz, amit tényleg ritkán tapasztalni az energiaitalok között. Érdekes módon összetevőik terén is megegyeznik az Xtremmel, a szokásos 32 mg koffein helyett „csak” 30 mg van bennük (100 ml-re értve), míg a taurin mennyisége a teljesen megszokott 400 mg. Az Xtrem energiaital mondjuk feleennyiért kapható, így jobb vételnek számít, de mivel mindkettőre elég nehéz rábukkanni, így ha bármelyikükkel is összefutunk, 1-2 dobozt érdemes belőlük betárazni. :-)

kép: az F1 Racing energiaital


Fireball 500 ml

A Fireball energiaitalról már volt szó az előző tesztkörben, akkor a 250 ml-es változatot mutattam be. Nem is tudtam, hogy van belőle fél literes doboz, egyik blogolvasóm – drifter001 – révén azonban hozzájutottam egy ilyenhez. Túl sok újdonságot nem tudok elmondani róla, hiszen ugyanaz, mint a korábban ismertetett 250-es doboz, csak 2-szer akkora mennyiségben. :-) A koffein mindössze 15 mg / 100 ml, a taurin mennyisége ezen doboz felirataiból sem derül ki, íznek pedig a vegyesgyümölcs van megjelölve, ami az elfogyasztás közben inkább a tutti-frutti hatását kelti. Az alap Fireball a hajdani Lux Csemegében volt kapható 160 Ft-ért egy-két héten keresztül, aztán eltűnt a kínálatból és azóta sem láttam sehol. Az 500 ml-essel sem találkoztam még, de vélhetően olyan 250-300 Ft-ért lehetne hozzájutni, ha árusítják valahol. Mivel a Monster és még jópár energiaital hasonló, vagy picivel magasabb árért cserébe minden tekintetben oda-vissza kenterbe veri, így nem sokról maradunk le, ha nem sikerül ráakadnunk ezen italra. ;-)

kép: a fél literes Fireball
kép: a 250 és az 500 ml-es Fireball


Flying Power Juicy

Az Aldi saját energiaitalát, a Flying Power-t már az első tesztkör során bemutattam, hiszen egy régóta kapható energiaitalról van szó. Akkor a piros dobozú alap, illetve a szürke dobozban található cukormentes verzió létezett belőle. Nemrégiben azonban az Aldi is beújított, s piacra dobta a Flying Power Juicy-t, ami nevének megfelelően nem meglepő módon a manapság jellemző, rémunalmas tutti-fruttit leváltó gyümölcsös ízesítésű energiaitalok sorába állt be. Doboza teljesen a korábbi Flying Power-ök mintájára készült, narancssárga színben és 250 ml-es űrtartalommal. Az ára viszont magasabb az alap és cukormentes változaténál: 100 Ft helyett 150 Ft-ba kerül, ám ez esetben tényleg minőséget kapunk a plusz pénzért. A sima Flying Power is egy egész iható, jó energiaitalnak számít az alsókategóriás energiaitalok között, s a Juicy változattal sincs ez másként (Tesco Kicket meg hasonló gyümölcsös próbálkozásokat simán veri tehát). Ami miatt tényleg érdemes kipróbálnunk, az az 50%-os gyümölcstartalom, amivel nagyon ritkán találkozni a mai energiaital-piacon (talán csak a Rockstarnak és a Monsternek vannak ilyen magas gyümölcstartalmú változatai egyedül). Az 50%-os gyümölcskoncentrátum alma, körte és trópusi gyümölcs keverékét takarja, ami szintén az előbb említett 2 amerikai energiaital-óriás jellemzője. Persze az íze azért elmarad tőlük, de így is egy kellemes gyümölcsös aromát érezni, amelyben az alma dominál leginkább (nem pedig a narancs, ahogy azt a doboz színe alapján hinnénk ;-) ). A taurin és a koffein mennyisége teljesen a szokásos (400 mg és 32 mg /100 ml), bár ezt az információt már csak akkor lenne érdemes leírnom egy energiaital bemutatásánál, ha nem ennyi lenne benne. :-) 150 Ft-ért tehát mindenképpen jó vétel a Juicy változat és persze 100 Ft-ért az alap Flying Power is. Ha Aldiban járunk, érdemes ezekből is pár darabot betárazni.

kép: az új Flying Power Juicy
kép: a 3 féle Flying Power energiaital


G-Force

Tavaly nyáron mutatták be a mozikban a G-Force című, meglehetősen harmatosra sikeredett 3D-s animációs filmet, mely nálunk a Rágcsávók néven futott. Készült belőle egy PC-s platformjáték is, mely a filmmel ellentétben rendkívül szórakoztató lett, s jónéhány kellemes percet töltöttem el a végjátszásával. Nos, a hasonló nevet viselő G-Force energiaitalnak az égadta világon semmi köze nincsen sem a filmhez, sem a PC-s játékhoz, de mivel talán mindenkinek ezek ugranak be elsőre a név hallatán, gondoltam megemlítem én is. :-)
A G-Force néhány vidéki kisboltban kapható tudomásom szerint, s szintén a ma már említett drifter001 gyűjtőtársamnak köszönhetően jutottam hozzá, aki Baján akadt rá egy kisboltban 100 Ft-os áron, s küldte el nekem pár másik, számomra új energiaitallal egyetemben, ebben a Nokiás dobozban. :-) (Be is szólt a postai alkalmazott, hogy 15 millió Ft-ot ennél kicsit nagyobb óvintézkedések közepette kellene küldözgetni – persze nem bántam volna, ha tényleg annyi pénzt rejtett volna a doboz. :-) )
Nah de visszatérve az italra, túl sok mindent nem lehet elmondani róla, hiszen mindenben a megszokott sablont követi: 250 ml-es egyszerű sárga műanyag üvegcse (rajta egy repülő képével, hogy azért mégse legyen olyan üres ;-) ), 32 mg koffein, 400 mg taurin, se nem túl finom, se nem borzalmasan ihatatlan egyen-tutti frutti íz, s végezetül potom 100 Ft-os ár, még az amúgy drágábbnak számító kisboltokban is. A fővárosban még nem találkoztam vele, de értelemszerűen nem is maradunk le semmiről, ha kihagyjuk... :-)

kép: a G-Force energiaital


Guarana

Ez a bejegyzés úgy látszik, drifter001-é, ugyanis a Guarana energiaitalt is ő küldte nekem. Ha jól emlékszem, egy szerbiai benzinkúton, vagy kisboltban jutott hozzá drifter, így Magyarországon nem érdemes a boltokban keresnünk, s ismét egy kis külföldi kitekintésre kerül sor a blogomban. :-) Szerencsére a dobozon a szláv feliratok mellett az angol is helyet kapott, így kényelmesen le tudtam olvasni az összetevőket (nah nem mintha a „kofeina” és hasonló szavakkal nem birkóztam volna meg... ;-) ). A roppant ötletes, ám annál többet mondó elnevezésből rögtön rájöhetünk, hogy ebben az italban bizony guarana lesz. Nem is kis mennyiségben kapott helyet ráadásul, a 100 ml-enkénti guarana-tartalom ugyanis 100 mg. Emellett a taurin szokásos 400 mg-ja is megtalálható benne, a koffein-tartalom pedig 25 mg 100 ml-enként, így egy átlagos energiaitalnál ütősebb keveréket kapunk. Doboza szép zölden virít, némi dzsungeles-afrikai beütést kölcsönözve az energiaitalnak. Az íze a tutti-frutti és a vegyesgyümölcs közötti átmenet, hasonlóan mondjuk a nálunk is kapható középkategóriás Kick-hez, az EVO-hoz, vagy a U-Force-hoz. A gyümölcsösség talán itt némileg jobban dominál, mellékízként viszont jelentkezik egy kissé kellemetlenebb, kesernyésebb tutti-frutti. Drifter elmondása szerint forintra átszámolva kb. 150-be kerülhetett, ami így megfelel a hasonló hazai, kevésbé finom középkategóriás energiaitalok árszintjének.

kép: a Guarana energiaital


Ennyit mára, a következő részben jön a Hell két új, alkoholos változatának teljes kivesézése, valamint megtudhatjuk, hogy valóban helyettesíti-e a dohányzást a Liquid Smoking elfogyasztása!

--- folyt. köv. ---

Utolsó módosítás: 2010.05.01. 17:57

Hozzászólások

Attila88
1 | Attila88 2010.05.01. 18:01
Kivancsi voltam, hogy a guarana mennyire fog izleni. En nagyon szeretem, mondjuk nyilvan mas az, hogy ennyi fele-fajta energiaitalt probalsz ki rovid idon belul, mintha hetente 1-2 dobozzal meginnal egy adott italbol. Tobb magyarorszagi ismerosom hetente kerte, hogy hozzak nekik szerbiabol :)
2 | drifter001 2010.05.01. 18:46
Háháá, lett egy drifter001-bejegyzés :-) És mindenre jól emlékszél, az árakra és a beszerzési helyekre is. Ma vettem Kecskeméten egy újabb Pure Bio Energy energiaitalt, a doboza ezüst, a háttérben pedig gyümölcsök vannak, a doboz jól néz ki, de ami bent van az szenzációs :-D Főképp a narancs dominál, de van benne egy kis citrom és ananász is, nekem nagyon bejött, így vettem 4-et, ha kell küldök ;-). Jó bejegyzés, grat!
Barthezz
3 | Barthezz 2010.05.01. 19:32
Attila: Hát igen, így, hogy a legtöbb italéból csak egyszer iszom, nem adható pontos kép az ízükről, hiszen rengeteg tényezőtől függ, hogy adott pillanatban ugyanaz az energiaital mennyire tűnik ízletesnek. Így tehát egyetlen próba alkalmával olyan átlagos középkategóriásnak éreztem a Guarana ízét. Az alapíze finom gyümölcsös, de a tutti-fruttis kesernyésebb mellékíz zavart. Lehet az 5. doboz után máshogy látnám. :-)

drifter: Ez akkor ugye nem a Bio Power Energy, ami nekem is megvan? Ha tényleg ilyen ízletes darab, akkor küldhetsz majd ebből is. :-) Igaz, most ráérsz, mert kb. másfél hónapig eltart még a 3. tesztkör, s csak utána tervezek 1-2 különkiadás, vagy 3/B sorszámú bejegyzést az időközben beszerzett italokról (egy shot összehasonlító bejegyzés pl. tutira lesz, mert megvan már a Burn és az Adrenalin shot-ja is a tesztkörben is már szereplő Red Bull mellett, vagy pl. az Everlast és a Winny italokat is nemrég szereztem be).

Ami infokat pedig mondtál a küldött italokról, feljegyzeteltem akkor, ezért emlékszem ilyen jól. :-)
4 | ahti 2010.05.05. 21:43
Végre megjött a következő kör. Van még egy ajánlatom: Erzsébet körút, Wesselényi villamosmegállóval szembe. Kínai eladós mindenféle/drogéria bolt. Van ott 3 üveges energiaital. Elég hülye nevük van nem jegyeztem meg, de a dobozosok mellett állnak, nem lesz nehéz megtalálni. És nézz be a Corvin mozinál levő CBA-ba is...
Barthezz
5 | Barthezz 2010.05.07. 00:35
Thx, ha lesz időm, majd ellesek arrafelé, bár az üvegesekért nem vagyok annyira oda, dobozosokat jobb szeretem gyűjteni. :-)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.