Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Energiaital teszt – 3. tesztkör: M - P

Barthezz | 2010.05.23. 22:39 | kategória: energiaital teszt 3. tesztkör | 21 hozzászólás

Nyakunkon a LOST-finálé (mikor ez a bejegyzés felkerül, valószínűleg éppen ebben a pillanatban megy Amerikában), aminek én is a lázában égek napok óta, s olvasgatom netszerte a lehetséges befejezést illető teóriákat, mint minden más LOST-rajongó. :-) Emellett egy családi esemény, s még jópár program közbejött a hétvégére, de mindezek mellett megpróbáltam időt szakítani a soron következő energiaitalos bejegyzés megírására, amivel már 2 hete lógok nektek. Nos, itt is van. ^^


Monster Lo-Carb és Monster Ripper

Mielőtt belefogok a mai Monster-tesztbe, érdemes újra elolvasni az előző tesztkörös Monster-ismertetőmet, amit még tavaly ősszel írtam az Amerikában kapható Monster-változatokról, s amikor még híre-hamva nem volt a cég magyarországi beterjeszkedésének. Azóta nagyot fordult a világ, pár hónappal ezelőtt a Monster betört határainkon belülre, s a jelenleg talán legnépszerűbb, legfelkapottabb energiaitallá nőtte ki magát hazánkban!

A Monster először a Tescoban jelent meg, majd feltűnt a CBA-ban és ezzel egyidejűleg gyakorlatilag az összes kis- és vegyesboltban elterjedt röpke 2 hónap alatt. A Tesco kivételével tehát a nagy áruházláncakat egyelőre mind kihagyta az amerikai energiaital-óriás, s az alulról betörés taktikáját választotta a kisboltok révén. Ez az ötlet eléggé be is jött, mivel a kisboltokban sem adják drágábban a Tesconál, s a mindössze átlagosan 350 Ft-os árán dupla-kiszerelésű, minőségi, egyedi ízű, dizájnos dobozú energiaitalhoz jutunk (a Red Bullból a sima 250 ml-es doboz kerül kb. ugyanennyibe), így Budapest utcáin jelenleg szinte folyamatosan Monstert a kezükben tartó fiatalokat láthatunk.

A Monster Amerikában 6-féle változatban kapható (alap, cukormentes, illetve 3 féle gyümölcsös és egy kólás), ezek közül az európai termékpalettába az előbbi kettőt emelték át (Monster és Monster Lo-Carb), illetve létrehozták új változatként a Ripper-t, melyben a 3 amerikai gyümölcsös változatot gyúrták kb. egybe. :-) Így nálunk is ez a 3 féle Monster kapható - az amerikai 473 ml-es szabvány helyett természetesen fél literes dobozokban. Nézzük hát meg jobban őket!

Az alap zöld Monster-t bemutattam már az említett előző tesztkörös bejegyzésben, amihez képest annyi ugyebár a változás, hogy 473 ml helyett 500 ml-es a doboz, illetve az összetevők aránya apró mértékben más az amerikaiéhoz képest: Ebben konkrétan 423 mg taurin, 32 mg koffein és 82 mg panax ginzeng van100 ml-enként, illetve ezen kívül guaranát és L-karinitint is tartalmaz, mindezt ugyebár dupla kiszerelésben, szóval ütős kis cucc, az biztos! Az ízét korábban - az amerikai verzió kipróbálásakor - a Red Bulléhoz hasonlítottam, de most újra megkóstolva egészen másnak találtam. Egyedi, semmihez sem hasonlítható vegyesgyümölcs/tutti-frutti keveréket éreztem.

A kék Monster Lo-Carb a cukormentes változat, pontosabban – ahogy a neve is utal rá – csökkentett cukortartalmú (a teljesen cukormentesre a zero carb elnevezést használják). Az íz itt is tutti-frutti, de a kevesebb cukor miatt kevésbé ízletes az alap-Monsterhez képest, ahogy ez majdnem minden energiaital cukormentes változatánál így van. Így sem rossz persze az íze, de értelemszerűen az alapot érdemes venni helyette. (A hatóanyagok terén annyi a változás, hogy 32 mg koffein helyett „csak” 29 mg található benne 100 ml-enként.)

A sárga színű Monster Ripper számít azonban az igazi kuriózumnak a 3 féle nálunk kapható változat között. Egyedi gyümölcsös ízével és 50%-os gyümölcstartalmával véleményem szerint minden idők egyik legfinomabb energiaitala, talán csak az Amerikában kapható 80%-os Monster M-80 nyomja le (amit az előző tesztkörben be is mutattam, tessék csak csekkolni ;-) ). A Ripper vegyesen tartalmaz alma, ananász és guava keveréket, a legdurvább pedig az, hogy mindhárom gyümölcs íze ki is vehető belőle. Kb. lehidalás effektus, mikor az ember először belekortyol. :-) Mindezt ugyanazért a 300 és 400 Ft közötti árért cserébe, mint a sima Monster, ugyanazzal az ütős hatóanyag-kombóval (a ginzeng-tartalom még némileg magasabb is benne), szóval abszolút az egyik legjobb vételnek számít jelenleg! Egyetlen negatívuma, amit talán meg lehet említeni, hogy a sokadik korty után kicsit cukrosabbnak érezhető az íze a kelleténél (ez egyébként az alap Monsterre is igaz), így akiknek pl. a Burn sem bejövős hasonló okokból, azoknak a különleges gyümölcsíz ellenére ez sem fog valószínűleg ízleni.

A Ripperrel és a Lo-Carbbal kiegészülve így majdnem teljessé is vált a Monster-gyűjteményem, hiszen már csak egyedül az amerikai Mixxd verzió hiányzik (ejj de örülnék, ha valaki meg tudna dobni vele =) ). A korábbi bejegyzésben említett Déli pályaudvar melletti boltban perpill nem tudom, mi a helyzet, korábban ugyebár itt volt import-Monster 830 Ft-ért (amikor átálltak az amerikairól az angol importra, a Rippert és a Lo-Carbot is innen szereztem be először, kb. fél évvel a magyar bevezetés előtt), de jelenleg nyilván nem tudnák már eladni ennyiért, hiszen jelenleg szinte minden hazai kisboltban megtalálható a Monster a már említett 300 és 400 Ft közötti igencsak barátságos áron.

Jó hír, hogy a Monster után valószínűleg érkezni fog a másik nagy amerikai energiaital-óriás, a Rockstar is hazánkba, így azt sem 900 Ft-ért kell majd beszereznünk bizonyos benzinkutakról. Persze, ez még nem 100%-os infó. ;-)

kép: a Monster Lo-Carb és a Monster Ripper
kép: a Mixxd kivételével a teljes Monster termékcsalád - ezek közül az első három (a zöld Monster, a sárga Monster Ripper és a kék Monster Lo-Carb) a Magyarországon is kapható verziók


Outox

Nos, a soron következő Outox nem energiaital, hanem az előző tesztkörben már bemutatott Detox-hoz hasonló regeneráló készítmény. Míg azonban a Detox a Tescoban kapható 300 Ft-ért és borzalmasan szar íze van, addig az Outox a benzinkutakon szerezhető be és lényegesen finomabb, elegánsabb hatással bír. Igaz, ennek ára is van, a mindössze 250 ml-es doboz ugyanis potom 1000 forintba fáj (!), így eddig ez a legdrágább ital a gyűjteményemben. Egy MOL-Marché üzletben akadtam egyébként rá, s nem is szándékoztam volna ennyi pénzt kiadni érte, ha nem gyűlt volna össze éppen 10 WC-s kuponom (ilyen automata van a WC előtt, be kell dobni egy 100-ast és kiad egy jegyet, ami később levásárolható). Szóval ha már egyszer ennyit megfordultam az említett Marché mellékhelyiségében, gondoltam, a sok pisit egy Outoxra megéri beváltani. :-)
A narancssárga színű, vízcseppekkel mintázott doboz egyébként igencsak mutatósan néz ki, s a benne lévő ital is hasonlóan narancssárgás színezetű. Íze lényegesen finomabb volt a hasonló kategóriában evező Detoxénál, amolyan kellemes mandarinosnak éreztem, bár kissé sok volt benne a cukor. A Detox-szal ellentétben ennek némi hatását is lehetett érezni (nah persze 1000 Ft-ért ez azt hiszem el is várható :-) ), baromi másnaposan ittam meg, s utána tényleg jobban lettem, elmúlt a fejfájás, az émelygés is. Hogy az Outoxnak köszönhetem-e ezt, vagy anélkül is elmúlt volna, az viszont jó kérdés. ;-) Egyébként elvileg nem is másnaposan kellene inni, hanem még lefekvés / kijózanodás előtt, szal ha még egyszer a kezem ügyébe kerülne egy ilyen hatású ital, azt mindenképp így fogom már letesztelni. :-)
Az Outox tehát összefoglalva szép külső, érezhető regeneráló hatás, az átlagosnál egy picivel jobb, de kissé túlcukrozott gyümölcsös íz, de hogy mi kerül ebben 1000 Ft-ba, az jó kérdés marad azt hiszem bárki számára. :-) Egy próbát persze mindenkinek megérhet egy baromi másnapos alkalomra és persze annak, aki nem sajnálja érte a pénzt. ;-)

kép: az Outox regeneráló ital


Playboy és Playboy Sugar Free

Sokan hiányoltátok az előző energiaital tesztkörből a Playboy energiaitalt, amiről akkor is elmondtam, hogy azért maradt ki, mivel pont akkor jelent meg, mikor már az említett tesztkör írásában javában benne voltam. Most azonban, eleget téve az akkori hiányosságnak, íme itt a Playboy. ^^
A Playboy berobbanását a Burn-éhez tudnám egyébként hasonlítani, hiszen egy igen erőteljes marketing-kampánnyal érkezett hazánkba, rengeteg nyereményjátékkal, party-promócióval karöltve, s a megjelenését is szándékosan a tavaly szeptemberi budapesti Madonna koncerthez időzítették. Legelőször a Spar-okban tűnt fel, majd jött a CBA, Tesco, Match, Auchan, stb. és persze a kisboltok is. Ma már szinte bárhol belebotlani ebbe az energiaitalba is.
A doboza egyébként rohadt jól néz ki: Fekete alapon sárga festékszórós effekttel virít a hivatalos Playboy-nyuszi logó, míg a cukormentes változat ugyanez, csak kékben (még talán ez utóbbi doboza jobban is mutat így) és az ízre sem panaszkodhatunk. Az alap változat kellemes, egyedi gyümölcsös ízzel bír, a cukormentes mondjuk már kevésbé sikerült ilyen finomra, s ott inkább a vegyesgyümölcs és a tutti-frutti keverékét érezni. Összetevőit tekintve a szokásos mennyiségű taurinon és koffeinen túl guaranát, ginzenget és schizandrát is tartalmaz, ami így ütősebbé teszi egy átlagos 250 ml-es energiaitalnál.
Egyedül az árával van bajom, 300 Ft alatt ugyanis nem igazán lehet hozzájutni sehol, ennyi pénzért meg már ugye fél literes Monstert kapni, vagy 200 Ft körül ott a Burn, Bomba! stb. italok. Emiatt nem is preferáltam eddig a fogyasztását. Amennyiben egy kicsivel olcsóbb lenne (mondjuk 250 Ft alatt), akkor mindenképpen jó vételnek számítana, hiszen egy finom és egyben dizájnos italról van szó.

kép: az alap és a cukormentes Playboy


Power Horse

A Power Horse esetében alighanem a Flying Power kistestvérét üdvözölhetjük, a két energiaitalt egymás mellé helyezve szembeötlő a szándékos, vagy nem szándékos hasonlóság. :-) Összetevőit (32 mg koffein, 400 mg taurin) és ízét (kellemesebb tutti-frutti) tekintve is egyébként teljesen megegyezik a Flying Power-rel, szóval az eltérő - de mindkét esetben osztrák - gyártó ellenére szinte biztosra vehető a 2 márka közötti kapcsolat (vagy egy nagyon durva lopásnak lehetünk tanúi :-) ). A doboz formája viszont rendkívül egyedi, hiszen a szokásos hosszúkás sablon helyett itt a 250 ml-nyi folyadék egy alacsonyabb, zömökebb, elsőre kissé szokatlannak tűnő dobozban kapott helyet. Míg a Flying Power az Aldiban kapható 100 Ft-os áron, addig a Power Horse-hoz már közel sem ilyen egyszerű hozzájutni. Én az Árpád-hídi metrómegálló egyik büféjében akadtam rá, itt 210 Ft volt, ami megfelel az ilyen helyeken szokásos átlagos energiaital-árnak. Egy próbát ez is megér, ráadásul a doboza is tényleg jó mutat bármelyik gyűjteményben.

kép: a Power Horse energiaital
kép: a Power Horse és a Flying Power


Mára ennyit, a következő részben bemutatok két újabb Rockstar-t, de ismertetésre fog kerülni többek között a Red Bull nemrég piacra dobott shot-ja is. Tessék hát monitor-közelben maradni. :-)

--- folyt. köv. ---

Utolsó módosítás: 2010.05.28. 19:02

Hozzászólások

LordMatteo
1 | LordMatteo 2010.05.24. 02:46
6-féle változatban kapható (alap [1], cukormentes [2], illetve 3 féle [4,5,6] gyümölcsös és egy kólás [7])

vagy félreértettem? :)

Amúgy meg csinálj már egy képet a harmadik kör végén a komplett, teljes készletről. Távolról, nagy felbontású digitális fényképezővel. :D
2 | drifter001 2010.05.24. 08:10
Amerika: Alap, Lo-Carb, Khaos, M-80, Assault, Mixxd :-). És itt meg Ripper, Alap , Lo-Carb, és a 2 után 3 jön nem 4 ;-).
Barthezz
3 | Barthezz 2010.05.24. 09:27
LM úrfi valóban nem tetszik tudni számolni, drifternél a pont. :-P 1 alap + 1 cukormentes + 3 gyümölcsös + 1 kólás = 6, akárhogy is adjuk össze. :-D

Összesen viszont valóban 7 féle Monster van, hiszen a 6 amerikai és 3 európai közül 2 azonos, ahogy drifter is már leírta. :-)
Barthezz
4 | Barthezz 2010.05.24. 09:29
Jah igen, a csoportkép. Egyszerűen nem tudom megoldani, hogy úgy rendezzem el őket, hogy egy képre ennyi elférjen. Eleve speciális polcok kellenének, ahol nagyon sok rekeszbe lehetne pakolni, de még úgy is necces lenne több mint 160 energiaitalt egy képre összesűríteni... :-)
powerhouse
5 | powerhouse 2010.05.24. 13:06
Monstert imádom, a Ripper meg már annyira kegyetlen jó, hogy arra nincsenek szavak. Itatja magát a cucc rendesen!
Barthezz
6 | Barthezz 2010.05.24. 13:15
Akarod mondani, "nincs rá szó, sem több szóból álló kifejezés". :-P

Ripperrel tényleg nagyon jól jártatok, mikor még nem jött be a Monster az országba és csak a Délinél lehetett Ripper-t kapni, korábban meg ugye ott volt az M-80 is, akkor azon kevés kiváltságosok között érezhettem magam, akiknek ez az íz megadatik. Most meg mindenki issza. :-S :-D

Nah de M-80-at még nem sokan ittak rajtam kívül és az ugye 80%-os gyümölcstartalommal bír, szal veri még a Rippert is. ^^


Amúgy ph, te mióta lettél ekkora energiaital-fogyasztó? Még korábban mintha azt írtad volna, hogy nem élsz ilyen löttyökkel. :-P
powerhouse
7 | powerhouse 2010.05.24. 13:21
az igazság az, hogy szerenád alatt minden nap betoltam haverokkal egy-egy Monstert, de előtte-utána semmi. :D
Barthezz
8 | Barthezz 2010.05.24. 13:22
Áhá, szóval rászoktál és függő lettél. :-P nem helyes helyes! :-D
powerhouse
9 | powerhouse 2010.05.24. 13:24
ez egy hónapja volt, azóta nem ittam egyszer se! :P
Barthezz
10 | Barthezz 2010.05.24. 13:26
Nah majd ha te is elkezdesz dolgozni, vagy jönnek egyetemen a vizsgák, befigyel jópár nagyobb party, nálad is alapkellék lesz. :-P Amúgy tényleg nem szabad túlzásba vinni a fogyasztásukat, heti 3-4 doboz energiaitalnál én sem iszom átlagban többet.
11 | drifter001 2010.05.24. 13:27
http://cgi.ebay.com/Monster-Energy-Drink-Gift-Pack-17-pcs-/220608714002?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item335d4dd512#ht_4807wt_1087


Szerintetek egy ilyenbe megéri befektetni? :-D
Barthezz
12 | Barthezz 2010.05.24. 13:31
Kemény. :-D Bár az alsó sor az kávés, azokat nem gyűjtöm, felső sorból pedig a Mixxd és a shotok kivételével mindegyik megvan. Szal részemről nem adnék ki érte ~8500 HUF-ot, de ha gondolod és van rá keret, rendeld meg. :-) (Mondjuk ilyen e-bay-es dolgokat érdemes fenntartással kezelni és csak utólag fizetni.)
13 | drifter001 2010.05.24. 13:42
Íjj most nézem , hogy együtt kb . 100 dollárba fájna az egész, szóval asszem hagyom :-). Amúgy a Java nem a teás verziókat takarja? Vagy lehet , hogy vmit félreértettem :-P.
Barthezz
14 | Barthezz 2010.05.24. 19:42
Nem tudom, elképzelhető, hogy van köztük teás és kávés is, nem néztem még utána. :-)
Shadowguard
15 | Shadowguard 2010.05.25. 08:52
A Monster-es véleményre kíváncsi voltam, de akkor ezek szerint csak én érzek kiwi ízt a sima alapnál... Pedig direkt ittam mégegyszer az első próba után, de én akkor is a kiwi-t érzem benne. Mondjuk attól függetlenül finom, bár otvábbra is Cocaine-párti vagyok (mellékesen monster itt felénk most akciós, CBA-ban 280-ért vágják az emberhez)
A Ripperben meg felőlem lehet akármennyi gyümölcs, de túl erős az ananász íze, azt meg nem szeressem. Szóval marad az alap zöld, ha már nagy flakonos kell...
Toki
16 | Toki 2010.05.25. 12:02
Amikor először kóstoltam a Monstert akkor nagyon nem ízlett (elsőre Rippert vettem, mert a zöld elfogyott mindenhonnan) Aztán kipróbáltam a zöldet, az sem jött be nagyon, de ahogy egyre többet fogyasztom kezdem megszeretni. Most meg már lassan mindig azt akarom inni. :D Amúgy nálam például a Monster tipikusan az az ital, amit kizárólag jéghidegen lehet meginni, szobahőmérsékleten még a többi e italnál is szarabb. :D
LordMatteo
17 | LordMatteo 2010.05.25. 14:55
Bazzeg :D Késő volt na.

Csoportkép: Low :P
18 | ahti 2010.05.25. 21:13
Nem tudom, hogy vagytok vele, de szerintem cukormenteseknek jobb az ízük. A Monsterből is a Lo-Carb jön be a legjobban (eddig még). Kihasználtam én is a CBA akciót, és benyomtam egyet 279-ért...lehet, elmegyek és még betárazok, így, hogy, akciós.
Attila88
19 | Attila88 2010.05.25. 22:12
vettem egy ilyen gyümölcsös monstert. hát... ízre egy rakás szar. :(
Barthezz
20 | Barthezz 2010.05.25. 23:45
Köszi a hozzászólásokat, az utolsó néhány kommentből tökéletesen látszik, mennyire ízlések és pofonok az egyes energiaitalok ízének megítélése. :-) Sokszor amúgy én is komoly gondban vagyok a tesztelésnél, mert baromi nehéz 1-2 fogyasztásból jól megítélni az egyes tesztelt energiaitalok ízét és ez alapján megpróbálni hiteles képet festeni róluk. Volt már olyan energiaital, ami elsőre baromira ízlett, másodszorra alig bírtam meginni és fordítva is, volt amit 2-3 fogyasztás után szerettem csak meg.
Barthezz
21 | Barthezz 2010.05.28. 19:06
Kicsit módosítottam az alap Monster-t bemutató bekezdés szövegén. Az amerikai verzió kipróbálása után Red Bull szerűnek éreztem az ízét, s ezt írtam eredetileg a bejegyzésbe is. A héten azonban ittam újra egyet az alap Monsterből (ezúttal már a nálunk hivatalosan kaphatóból) és abszolút másnak éreztem az ízét a Red Bullnál és a többi tutti-fruttis italénál. Hogy én éreztem-e elsőre másként, vagy az európai változat íze esetleg eltérő, azt nem tudom, mindenesetre a bejegyzés erre vonatkozó részét ennek megfelelően átírtam. :-)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.