Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Energiaital teszt – 3. tesztkör: S - X

Barthezz | 2010.06.15. 20:01 | kategória: energiaital teszt 3. tesztkör | 6 hozzászólás


Elkezdődött a foci VB, ezzel egyidejűleg kijött végre a nyári kánikula is, szóval a gép előtt töltött időm alaposan megfogyatkozott, s így van vele gondolom a legtöbb olvasóm is. Blog téren így lassan beköszönt a nyári uborkaszezon, de addig is íme a 3. tesztkör energiaitalait bemutató bejegyzések utolsó felvonása... Ám a tesztkörnek ezzel még közel sincs vége. ;-)


Shark és Shark Lite

A Shark-ra már régóta fájt a fogam igencsak mutatós és ötletes doboza miatt, de sosem sikerült ráakadnom (állítólag egy-két budapesti kisboltban volt alkalomadtán kapható). Már-már le is tettem róla, hogy lesz ilyenem, amikor drifter jelezte, hogy náluk Baján kapható az alap és a cukormentes változat is egy kisboltban. Küldött is mindkettőből egy-egy dobozzal. ^^
Nos, a Shark ízét leginkább a már korábban bemutatott Effect-éhez tudom leginkább hasonlítani, ami a Red Bull-szerű tutti-fruttihoz áll a legközelebb (ezekkel úgy vagyok, hogy hol kívánom, hol nem ezt a fajta ízt, de összességében kellemes tutti-fruttinak mondható). Összetevők terén a szokásos 32 mg koffein és 400 mg taurin mellett a Shark guaranát is tartalmaz, s a doboza alapján a koffein is természetes anyagokból került kivonásra. A fehér doboz, rajta a cápát formázó Shark felirattal pedig egyszerre tükröz eleganciát és a sportosságot is.
A cukormentes Shark Lite nyáriasabb hangulatú zöldes-sárgás dobozt kapott, s érdekes módon nekem talán jobban bejött az íze az alapénál. (Történelmi pillanatnak lehettetek tehát tanúi. :-) )
Mindkét változat 240-280 Ft közötti áron kapható, ami az említett hasonló ízt képviselő Effect-é alatt van picivel, s mivel kisboltokról van szó, ott pl. a Bomba! sem sokkal olcsóbb ennél. Egy próbát tehát mindenkinek érdemes tennie vele, ha összefut a Sharkkal és korrekt áron kapható, bár sajnos eléggé ritkaságszámba megy Magyarországon ez az ital.

kép: a Shark és a Shark Lite energiaitalok


Tesco Value Light

A mindenki által jól ismert Tesco Value (korábbi Tesco Gazdaságos) energiaitalról már az első tesztkör folyamán beszámoltam, hőn szeretett italunknak pedig tavaly év végén kijött a cukormentes változata. Hajj de örülünk! (L)
Szóval egy alapból szar energiaital még annál is szarabb, cukormentes változatához van szerencsénk. Azaz a Value márkanév óta már annyira nem ihatatlan az alap Tesco, mint korábban, ez a cukormentes verzió azonban tesz róla, hogy újra előjöjjenek a Tesco Gazdaságos által okozott „ízélmények”. :-) Hasonló, csak kissé világosabb színű dobozban, 100-120 Ft körüli áron kapható, értelemszerűen a Tesco hipermarketekben. Hogy mi szükség volt ebből az italból cukormentesre, az jó kérdés. Az alap verzió a „mindegy mit, csak a legolcsóbb legyen” típusú, Tesco-italt kommersz vodkával összeöntő fogyasztók körében azért szépen elfogy, de nem hinném, hogy a cukormentes is ennyire kapós lenne már. Nah de mindegy, ezt is megértük hát. ;-)

kép: a Tesco Value Light
kép: az alap és a cukormentes Tesco energiaitalok


Vipera 250 ml és Vipera 500 ml

Nah ha van energiaital, ami a Tesco Gazdaságos Value cuccát alulmúlja, akkor az a Vipera. A doboza egyébként egész ötletes, szépen megrajzolták, a névválasztás persze már a hasonlóan „ízletesnek” számító Cobra után szabadon született. ;-) Mint látható, a Vipera 250 és 500 ml-es dobozban is kapható, s gondolom nem lepek meg senkit sem azzal, hogy 32 mg koffein és 400 mg taurin található meg bennük 100 ml-enként. :-) Viperát először a Lehel Csarnokban láttam egy Aro boltban, de 1-2 kisboltban, illetve a CBA-ban is fellelhető. A kicsi 100-120 Ft-ért, a nagy 180-200 Ft közötti áron, ami már előre sejteti a minőséget (mondjuk ez sem mindig van így, az Adrenalin alap és fél literes verziója is hasonló áron fut, mégis egy viszonylag jó energiaitalról van szó). Nah de ne szapuljuk ennyire szegény Viperát, igazából a 250 ml-s változattal még nem volt különösebb gondom, egyfajta keserű utóízű, finomnak nem mondható, de még iható tutti-frutti fogadott általa. Ám a fél literes verziónál, úgy a doboz háromnegyedéhez érve valami borzalmasan szarba fordult át az ital íze, kb. olyan volt az állaga, mint amikor benn hagyunk egy keveset a dobozos sörben és kitesszük a napra úgy jó fél órára. Szóval tipikus kesernyés dobozíz. (Mielőtt megvádolnátok, nem tettem hasonlót a Viperával, nem ezért éreztem a végén ilyennek. :-) )A 250 ml-es tehát még tehettek azért egy próbát, de a nagy Viperát kerüljétek, mert a torkotokba mar. :-)

kép: a 250 ml-es és a fél literes Vipera (kép 1)
kép: a 250 ml-es és a fél literes Vipera (kép 2)


XL Cranberry

Legvégére maradt a már jól ismert XL újdonsága, mely az első tesztkör folyamán bemutatott alap és a cukormentes változatok után egy áfonyás ízesítéssel is előrukkolt. Hasonlóan járt el szinte egyidejűleg a Flying Power is, ahol almás ízzel jöttek elő (bővebben egy korábbi bejegyzésemben), vagy akár a Blue Bear-t és a Mixxed Up-ot is megemlíthetnénk, amelyek szintén olcsóbb árkategóriás, saját márkás italok, s szintén létezik egy harmadik, áfonyás változatuk (ezekről azért nem írtam korábban, mert nem kaphatóak nálunk ;-) ).
Nos, az XL Cranberry piros doboza impozánsan mutat, talán a legszebb a 3 XL doboz közül. Íz tekintetében viszont már felemásabb a mérleg, igaz, a másik 2 XL véleményem szerint elég gyenge ízét könnyedén lekörözi. Egyfajta tutti-frutti és gyümölcs keverékét éreztem, az áfonyát nem igazán tudtam kivenni belőle. A taurin-koffein kombó maradt a másik 2 XL-hez képest, árban azonban drágább kb.30-40 Ft-tal, szal olyan 180 Ft körül áron tehetünk szert egy ilyenre. A Match nem hozta be az alap és a cukormentes XL mellé, s sajnos eddig máshol sem nagyon terjedt el ez a változat, így inkább 1-2 kisboltban futhatunk vele össze (valamint elvileg az Auchanban is).
Ha már XL-t veszünk, mindenképp ezt az áfonyás verziót érdemes, hiszen bár nem váltja meg ízével a világot, de egy középkategóriás italnak simán megteszi.

kép: az áfonyás XL
kép: a 3 féle kapható XL


Nos, ezzel elvileg a 3. tesztkör végére értünk, ám rendhagyó módon mégsem az összegző bejegyzés fog következni. Hogy milyen duplacsavart tartogatok nektek a végére, az hétvégén, a következő részből kiderül. (Azért sem árulom el most, kell egy kis cliffhanger ide is! :-P )

--- folyt. köv. ---

Utolsó módosítás: 2010.06.15. 20:13

Hozzászólások

1 | Serrin 2010.06.15. 20:23
Szerintem az XL Cranberry az egyik legfinomabb ital, amivel találkoztam, de nekem az alap is nagyon ízlik.

Olyan összefoglalú táblázatot most is csinálsz, amilyen a korábbi teszteknél volt?
Barthezz
2 | Barthezz 2010.06.15. 20:31
Persze, már majdnem készen is van. :-) De majd csak a legvégén teszem ki, mint máskor is. ;-)
3 | drifter001 2010.06.15. 21:22
Na erre kíváncsi vagyok :-D. Szereztél amerikai Rockstart? :-P
4 | Pyrogate 2010.06.17. 12:24
tesco energiaital + 350 ft-os pezsgő: legjobb :D

Hogy is van a mondás? Aki a kicsit nem becsüli, az nem jár Tescoba.
Barthezz
5 | Barthezz 2010.06.17. 12:35
LOL. :-D

drifter: Rockstar-jaim sajna nem bővültek, de lesz helyettük más. ;-)
6 | drifter001 2010.06.17. 12:53
Okés, kíváncsian várom :-D.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.