Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Energiaital teszt – 3. tesztkör extra: M - W

Barthezz | 2010.08.12. 21:13 | kategória: energiaital teszt 3. tesztkör+ | 4 hozzászólás


Üdv. újra mindenkinek! Íme itt az energiaitalokat bemutató bejegyzések utolsó része, nagyjából egy hét múlva pedig jövök a nagy összegzéssel. :-)


Monster Export

A Monster energiaitalokat már részletesen kiveséztem a 3. tesztkör folyamán, a Magyarországra behozott alap Monster, a cukormentes Lo-Carb és a gyümölcsös Ripper pedig az egyik legnépszerűbb energiaitalokká váltak nálunk is. (Az amerikai változatok bemutatását lásd egy még korábbi bejegyzésemben.) Nincs már szinte bolt, ahol ne lennének kaphatóak, s hasonlóan ismertté váltak, mint a Red Bull - Bomba! - Burn - Hell négyes.
A Morrison’s-ban járva ráakadtam még egy nálunk kapható változatra, mely a Monster Export nevet viseli, s voltaképpen az 500 ml-es alap Monster 250 ml-es dobozú változatát takarja. Ízben és összetevőkben sem tér el tőle, így akinek bejön az alap Monster ízvilága, de túl soknak találja meginni a fél litert, annak jó választás ez egy buliban. Persze az árát nem éri meg, a Monster Export 850-ért kapható a Moriban, míg ugyanott a többi fél literes Monster 1000 Ft-ot kóstál, szóval ha már mindenáron a Moriban akarunk Monstert inni, inkább vegyük meg a fél litereset, abból is pedig akkor már a jóval ízletesebb Rippert. :-) Egyébként az Export dobozán is magyar felirat olvasható, szóval előfordulhat, hogy nemsokára a boltokban is kapható lesz a 250-es kiszerelés, és nyilván nem 850 Ft-ért. ;-)

kép: a Monster Export energiaital
kép: a 250 és 500 ml-es alap Monster-ek
kép: a teljes eddigi Monster gyűjteményem ^^


Queen

A Queen energiaital cukormentes változatát már bemutattam korábban, most végre az egyik Reálban sikerült fellelnem az alap verziót is. Nem meglepő módra mindenben veri a cukormentes Queen-t: Jóval szebb, fekete dobozban kapott helyet, s az íze sem mondható rossznak, hozza középkategóriás energiaitalok átlagos tutti-frutti aromáját (a Queen Light ezzel szemben nem volt túl jó ízű, ami a cukormentességnek tudható be ezek szerint ). Hatóanyagait tekintve szintén a szokásos 32 mg koffein és 400 mg taurin / 100 ml, az ára pedig mindössze 110 Ft volt, szóval ha nem akarunk sokat költeni energiaitalra és valahol összefutunk vele, a Queen jó vétel lehet!

kép: a Queen energiaital
kép: a Queen és a Queen Light


Reload

Egy újonnan megjelent energiaital a Reload is, mely jelenleg a metró-aluljárókban kapható, ott viszont szinte minden nagyobb metróállomáson ránk köszön. A forgalmazó plakátot is mellékelt az új italhoz a boltoknak, így már messziről kiszúrható bárki számára. Doboza meglehetősen egyszerű, ezüstös szürke alapon olvasható a Reload felirat, összetevőiben és ízében pedig teljesen a sablont követi (32 mg koffein, 400 mg taurin, tutti-frutti íz...). Az íze nem is volt rossz, hozta az átlagos tutti-fruttit, némi gyümölcsös utánérzettel. A 185 Ft-os árát mindenesetre nem túlzottan éri meg, hiszen hasonló sablon-energiaitalokat olcsóbban is beszerezhetünk, míg ilyen áron már Bomba! és Hell is kapható szinte bárhol. (Mondjuk a Hell nekem nem túlzottan ízlik, mint már írtam párszor, így ha csak ez a 2 ital lenne valahol, akkor azonos áron a kettő közül a Reload-ot választanám.)

kép: a Reload energiaital


Spirit

A Spirit nem más, mint a a CBA-ban már régóta kapható, nem túl ízletesnek mondható Spirite energiaital felújított változata, mely elődjét már le is váltotta valamennyi CBA-ban. A név mögül eltűnt az ’e’ betű (gondolom amiatt, hogy látszódjon, hogy belsőleg is új italról van szó), a korábbi ocsmány doboz helyett pedig egy jóval szebb, dizájnosabb külcsínt kapott, melyen vörös égbolt alapon egy villámlás látható. A változtatás az íznek is jót tett, s egy jóval finomabb tutti-fruttit kaptunk, melyben némi gyümölcsös íz is felfedezhető. Egyedül a hatóanyagok nem változtak: Maradt a 32 mg koffein és a 400 mg taurin. Ára mindössze 100 Ft, így ha CBA-ban járunk, jó és olcsó vétel lehet.

kép: a Spirit energiaital
kép: a Spirit és elődje, a Spirite


V-Power Black

A Shell benzinkutakon már régóta kapható a V-Power Racing elnevezésű, saját márkás energiaital (az ital tesztje egy korábbi bejegyzésemben), mely egy ideje elhagyta a Racing utótagot, s simán V-Power-ként fut tovább. Nemrégiben pedig bejött mellé a V-Power Black változat is, mely nevéhez hűen a piros szín helyett fekete dobozban kapható, s a sima V-Power-höz képest megemelt koffein-tartalommal bír (32 mg helyett 40 mg van benne 100 ml-enként, ami így ütősebbé teszi a hatását), míg a taurin tartalom nem változott (400 mg / 100 ml). Az italnak kellemes, Red Bull szerű íze van (ez igaz a piros dobozos alap változatra is), ráadásul mindkét verzió 275 Ft-ért kapható, ami benzinkúthoz képest nem egy magas ár (korábban 420 Ft volt egy V-Power, szóval alaposan csökkent az ára). Ha tehát Shell-kúton járunk és nem bírjuk ki energiaital nélkül, akkor az alacsony ár, a megemelt koffeintartalom és a kellemes íz miatt a V-Power Black a legjobb vétel.

kép: a V-Power Black Energy Drink
kép: a 2 féle Shell V-Power


Watt Sunrise

A 4 féle változatban kapható Watt energiaitalt szintén az első tesztkör folyamán ismertettem már, mely lista nemrégiben – a szinte mindenhol kiplakátolt Watt Sunrise Festival-ra való kedvcsinálóként – egy 5. termékvariáció bővült. A „summer edition” a Watt Sunrise nevet viseli, s egy mutatós, tipikusan nyári hangulatot idéző dobozban kapott helyet, az alap Wattról jól ismert 18-as karikával együtt. Összetevői lényegében nem változtak (400 mg taurin és 32 mg koffein, bár a sima Wattban „csak” 30 mg koffein van 100 ml-enként), s íznek is a tutti-frutti van feltüntetve. Azonban ha belekortyolunk, rájövünk, hogy ez egészen más, s messze lekörözi a többi Watt ízét (pedig az alap Watt is finom, s a Natura sem mondható rossznak). Leginkább az Xtrem és az F1 Racing egyedi gyümölcsös ízéhez hasonlít. A Sunrise változat legelőször az InterSparban tűnt fel, majd a többi boltban is, ahol Watt kapható (Match, Coop, stb.), felkerült a polcokra. Az ára is ráadásul egészen baráti: 150 Ft körül már hozzájuthatunk, de könnyen beleszaladhatunk 120 Ft körül is egy-egy akcióba. Én vettem belőle jópár dobozzal, tényleg megéri!

kép: a Watt Sunrise energiaital
kép: az 5 féle jelenleg kapható Watt
kép: az 5 féle jelenleg kapható Watt + a régi üvegcsés Watt


Winny

A Cora és a Match olcsó árkategóriájú saját márkája - a Winny - energiaital formájában is megjelent, mely nem meglepő módon a Winny nevet viseli. :-) Ennek megfelelően a 100 Ft-os árért cserébe túl sokat nem várhatunk: Egyszerű, Tesco-gazdaságos szintű doboz, sablon tutti-frutti íz és az unalomig ismert összetevő-kombó (leírjam újra a 32 mg koffeint és 400 mg taurint? Nah, csak leírtam...). Az íze azonban nem is olyan rossz, mint a 100 Ft-os áron fellelhető energiaitalok többsége, így ha a doboz nem riaszt el bennünket, akár vehetünk is belőle a Matchba, a Corába, vagy a CBA-ba betérve.

kép: a Winny energiaital


--- Ezzel pedig a végére értem az energiaitalok újabb adagjának 3 részre osztott bemutatásával is. Köszönöm az eddigi figyelmet és ne felejtsétek el, hogy az összegzés még hátra van! Várlak akkor is Benneteket ^^, csövi! ---

Hozzászólások

Barthezz
1 | Barthezz 2010.08.13. 15:52
Hát ha senki nem kommentel, írok én:

Elég jól haladok az összegző bejegyzés megírásával, így ha minden jól megy, egy hetet sem kell rá várnotok, hanem holnap-holnapután fel is kerülhet.
LordMatteo
2 | LordMatteo 2010.08.13. 15:55
Uhhh ez kurva jó!

Egyszerűen frenetikus!

De azért ismerjük be, semmivel sem jobb mint ennter kollégáé...:|

Amúgy jól érzékelem hogy ebben a tesztkörben (főleg előző+ez) bejegyzésben már több volt a különlegesség, mint a "sima" eital? Lassan a végére érsz az itthoni készletnek? :D
Barthezz
3 | Barthezz 2010.08.13. 16:04
Annyira tudtam, hogy te fogsz erre azonnal ugrani! :-D

A kérdésedre a választ részletesebben a holnapi összegzésben fejtem ki. :-)

Röviden: Valóban egyre több a különlegesség, a 3. körre pedig unalmasak is lettek volna már enélkül a bejegyzések. A készletnek viszont lehetetlen a végére érni, hiszen folyamatosan jelennek meg újak a piacon, meg még rengeteg olyan ital van, ami kapható nálunk, de még nem futottam bele. Ezen írások csak egy szeletét képezik tehát a magyar e-ital piacnak, bár tény, hogy meglehetősen kövér szeletét. =)
4 | Gumbo Jack 2011.01.10. 14:38
Hello! Kostóld meg ezt az energia italt"9MM" szép doboz gyümölcsös íz nekem ízlett és különösen jó belőle inni a doboza miatt :)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.