Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Energiaital teszt - No Fear, Tatanka, zöld XL, Jack!, KX

Barthezz | 2010.09.25. 16:47 | kategória: energiaital teszt egyéb | 6 hozzászólás


Zenei bejegyzéssel ígértem blogom szeptemberi visszatérését, de talán nem bánja senki sem, ha előtte feldobok még egy energiaital tesztet. :-) Több tesztkörbe már nem vágok bele ugyan, de ha kellő mennyiségű (4-5-6 doboz új energiaital összegyűlik), számíthattok a bemutatásukra. Ahogy azt teszem most is a No Fear, a Tatanka, az új citromos-lime-os XL, a Jack! és a KX személyében!


No Fear 250 ml és 485 ml

A No Fear energiaitalt blogom révén a magyarországi forgalmazótól kaptam meg tesztelésre, elvileg éppen e hónapban kezdik/kezdték meg a hivatalos árusítást. A No Fear egyébként külföldön – elsősorban Amerikában – óriási ismeretségnek örvend, s érdemes tudni róla, hogy nem csupán egy energiaitalt, hanem egy komplett márkanevet takar: Ha szétnézünk a hivatalos honlapon, látható, hogy elsősorban az autó- és motorsportban, valamint a ruházati cikkek területén tevékenykednek az energiaital mellett.

Térjünk vissza magára az italra, mely egyébként Amerikában az egyik legnagyobb mennyiségben értékesített energiaital a Red Bull, a Monster és a Rockstar mellett. Jómagam az alap változatot kaptam meg előzetesen, azt viszont 2 féle kiszerelésben is: Egy hagyományos 250 ml-es, valamint egy dupla térfogatú, ám fél liter helyett esetünkben 485 ml-es űrtartalommal. Kezdetben ezek a változatok lesznek Magyarországon is hozzáférhetőek, de pár hónap elteltével várható a cukormentes, valamint a gyümölcsös Motherload verzió is (ezeket a honlapon szintén megtekinthetjük).

Első ránézésre természetesen a doboz a legfeltűnőbb, ami be kell ismerni, baromi jól mutat! Fekete alap, halálfej és a szükségesen kívül semmi felesleges, túlcifrázott szövegelés nincs. Ami pedig másodszorra feltűnik, az a 485 ml-es változat tetején lévő műanyag nyitó, melyet elcsavarva kibonthatjuk az italt, visszafelé forgatva pedig újra lezárhatjuk, ha nem szeretnénk egyszerre meginni.

Nos, megkóstolva a jól ismert tutti-frutti és némi gyümölcsösség kombinációja fogadott. El nem ájultam tőle ugyan, de hozza a felső kategóriás italok íz-szintjét. Nyilván ez esetben is a gyümölcsös változat lesz az igazán finom, ahogy a Monster-ek és a Rockstar-ok esetén is azok a különlegesebbek. A Monster alap-változatánál mindenképpen finomabb, az alap Rockstar viszont emlékeim szerint jobban bejött nála.

Összetevők terén a megszokott taurin és koffein kombóval találkozunk a szokásos mennyiségben, ebben tehát alulmarad a 2 nagy vetélytárssal (Rockstar, Monster) szemben, amelyek guaranát, ginzenget és L-karnitint is tartalmaznak.

A No Fear tervezett forgalmazási helyei a kisboltok, valamint valószínűleg a Spar, CBA, Match üzletláncok lesznek. A nagy hipermarketeket, mint a Tesco vagy az Auchan, nem célozták meg. A nagy kiszerelés tervezett ára a Monsteréhez hasonló (300-350 Ft), míg a kicsi olyan 180 és 250 Ft között, a Bomba! által behatárolt árszinten lesz várhatóan kapható.

Várjuk hát a boltok polcain, valamint az utána érkező újabb ízváltozatokat is! (Aki szemfüles, az az elnevezésben észrevehet egy kikacsintást a Monster felé, persze ez inkább csak a véletlen műve. ;-) )

kép: a 250 ml-es és a 485 ml-es kiszerelésű No Fear
kép: a No Fear visszazárható teteje


Tatanka

A Tatankát meglátva elsőre Tantrát sikerült olvasnom, s azt hittem, egy új változata jelent meg a finom erotikus beütésű italnak. Aztán közelebb érve már láttam, hogy egy új energiaitalról van szó, s mint később kiderült, nem is teljesen jártam messze az első feltételezéstől!
A Tatanka ugyanis a Tantrához hasonlóan teljes mértékben nélkülözi a taurint, s a koffein mellett guarana, ginzeng és a szexuális potenciál növeléséért felelős schizandra kombójával igyekszik fokozni a hatást. Doboza is rendkívül elegánsnak mondható, tükrözi, hogy felső-kategóriás italról van szó. A Tantrától eltérően azonban íz terén szakít a hagyományokkal, a dobozon ugyanis alma-bisongrass van feltüntetve (ne kérdezzétek, hogy utóbbi micsoda :D ), s belekortyolva a szénsavmentes almalék íze fogad. Persze azért ez annyira nem újdonság, hiszen a Pimpjuice már korábban bejött ezzel az ízzel, vagy pl. ott a Rockstar-nak, vagy a Flying Power-nek is az almás változata. Mindenesetre aki szereti az almalét, annak ez is be fog jönni, aki pedig nem, annak a felsorolt italokhoz hasonlóan ez sem lesz a szíve csücske. Nekem bejött, ráadásul a hatását is éreztem, a legtöbb 250 ml-es kiszerelésű energiaitallal ellentétben teljesen éber maradtam tőle.
Egyedül az ára volt kissé durva. Mivel egy Agip-kúton vettem, így 520 Ft-ba fájt. Ezen kívül sajnos nem láttam máshol, pedig egy átlagos kiskereskedelmi áron már jó vétel lehetne.

kép: a Tatanka energiaital (1. kép)
kép: a Tatanka energiaital (2. kép)


XL Lime & Lemon

Az XL már jó egy éve beújított, a régóta kapható alap és cukormentes változat mellett piacra dobtak egy jóval ízletesebb áfonyás kiszerelést, mely azonban nem terjedt el kellőképpen, s jelenleg is csak elvétve lehet vele összefutni. Idén nyárra pedig kijött egy újabb gyümölcsös változat, mely ezúttal zöld dobozban foglal helyet és citromos-lime-os ízesítést kapott. A doboz maga elég jól fest, s meglehetősen szépen mutat egymás mellett az immáron 4 féle kapható XL .
Az XL Lime & Lemon hatóanyagai terén nem történt változás a többi XL-hez képest, a jól megszokott 32 mg koffein és 400 mg taurin köszön vissza. Az ízétől viszont egy picivel többet vártam. Nem lett rossz, de a sima limonádé ízen kívül semmi extrát nem nyújt, s nem is sikerült meggyőznie róla, hogy a 180-200 Ft közötti ára mellett a későbbiekben ezt preferáljam más energiaitalokhoz képest. A nyerő nálam tehát továbbra is az áfonyás XL maradt. Egy próbát persze tegyetek ezzel is, mert a nem túl finom alap változatnál ez is jobb, akinek meg bejön a citromos ízesítés, annál ez valamelyest hiánypótló kategória lehet az energiaitaloknál. Egyelőre nem sok helyen kapható, jómagam egy kisboltban akadtam rá a Margit-hídtól nem messze a 13. kerületben. Állítólag a Pennyben is kapható volt, de ott csak egy 6-os XL-pack részeként, melyben 2 alap, 2 cukormentes, és egy áfonyás kapott helyet az új lime-os mellett.

kép: az új XL Lime & Lemon
kép: a 4 féle jelenleg kapható XL: alap, cukormentes, áfonyás és lime-os/citromos


Jack!

No, a felkiáltás nem Jack visszatérését jelenti a LOST-ból, hanem egy számomra új energiaital fut ezen a néven. A fővárosban nem találkoztam még vele, egy zalaegerszegi éjjel-nappaliban láttam meg. Első pillantásra rögtön a nem szokványos doboz szúrt szemet, ránézésre előbb mondanánk szúnyogrisaztó spray-nek, mintsem energiaitalnak. :-) Maga az erősen kontrasztos sárga-fekete színvilág és a kupak is ezt jelzi, de azért lássuk be, ötletes. Bontás után vettem észre, hogy nem is fémdobozról, hanem egy átlátszó műanyag-üvegcséről van szó, melyre ráhúzták a már említett sárga-fekete fóliát. Szemügyre véve az összetevőket ebbe is a sablon 32 mg koffein és 400 mg taurin került, s összegezve a megkóstolás előtti külső tapasztalatokat a 250 Ft-os ár ellenére sem vártam tőle túl sok jót. Nem is kellett csalódnom, az íze kimondottan szar volt, így óva intenék mindenkit tőle (ha az árát nézzük, akkor meg pláne). ;-)

kép: a Jack! Energiaital (1. kép)
kép: a Jack! Energiaital (2. kép)


KX

A KX a Tescoban bukkant fel nemrégiben, s erősen az a gyanúm, hogy a nem túl sikeres, szintén saját márkás Kick-et igyekszik felváltani. Már maga a doboz is kísértetiesen hasonlít (bár a Kické a patkójával azért rondább volt), az összetevők egy az egyben ugyanazok (30 mg koffein, 400 mg taurin), az árszint szintén megegyezik (160 Ft), ráadásul ennek a dobozán is a vegyesgyümölcs íz van megjelölve. Ha belekortyolunk, akkor is teljesen a Kick ízét kapjuk, ami a tutti-frutti és a vegyesgyümölcs között képez egy nem is olyan finom, de azért iható átmenetet. Gyakorlatilag a Kick fut tehát új néven, s mivel ez annyira, de annyira egyértelmű (és nem is igyekeznek ezt leplezni), így a KX-nek sem jósolok túl sok sikert. ;-)

kép: a KX energiaital


Összegzés, táblázat

Ennyi volt az újabb rész, nincs is más hátra, minthogy rendelkezésetekre bocsássam a ma bemutatott energiaitalokkal frissített összehasonlító táblázatomat, melyben így már 177 energiaital került összevetésre (pirossal jelöltem az újakat). Böngésszétek egészséggel. :-)

>>> Az energiaital tesztek összesítő táblázata <<<


A következő bejegyzésem várhatóan októberben jön, félredobva az energiaitalokat ezúttal már tényleg a beígért zenei témában. Akik eddig is követték írásaimat és a zenei összeállításokat, azoknak azt is megsúgom, hogy a Some Kind Of Music sorozat következő része közeleg. :-)

Hjah, és ez volt a 100. bejegyzésem, most már tényleg! ^^

Hozzászólások

LordMatteo
1 | LordMatteo 2010.09.25. 17:05
bison-grass
bölény-fű

Vagy csak nekem túl egyértelmű? :D
2 | goodboy007 2010.09.25. 19:38
"A No Fear energiaitalt blogom révén a magyarországi forgalmazótól kaptam meg tesztelésre"

:O
Ez azért nem semmi, gratula!
Csak így tovább, a világhódító tervek szerint!

A No Fearnek amúgy tényleg dögös a doboza.
Barthezz
3 | Barthezz 2010.09.26. 00:05
Köszi, de amúgy nem ez az első. ;-) Ha visszanézed a blogom, a Dark Dog-ot és a Pussy-t is tesztelhettem a hivatalos bevezetés előtt. :-) Ez nekem is jó, mert ugye egy még kuriózumnak számító italt tesztelhetek elsőkézből, tök ingyen, és a forgalmazónak is jó, hiszen a blogom révén ingyen reklámra tesz szert. :-)

LM: Eddig azért én is eljutottam... :-D Amúgy kutakodtam neten és vmi vodka alapanyaga a fű, szal... :-D
Dark Archon
4 | Dark Archon 2010.10.01. 12:18
http://www.energiaital.nkara.hu/
Ez meg volt már?
Barthezz
5 | Barthezz 2010.10.01. 17:40
LOL, nem, de durva, hogy ilyen is van. :-D
6 | drifter001 2010.10.18. 18:44
Ez a No Fear nagyon érdekelne :). A Tatsnkát én kilocsoltam, nekem nagyon nem jött be.. az XL Lime & Lemon viszont annál inkább : D Nem tudom, láttad-e már, de a coop újított, teljesen máshogy néz ki a Get Up, sokkal szebb :)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.