Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Energiaital teszt - Záró gondolatok + Néhány új energiaital: 24h, Action, gyümölcsös Burn, Power Up, üveges Red Bull, cukormentes S Budget, Sexergy

Barthezz | 2010.12.21. 11:21 | kategória: energiaital teszt egyéb | 8 hozzászólás


(Mielőtt valaki megjegyezné, tudom, vetekszem a leghosszabb című blogbejegyzés címéért. :-P )


Most, hogy számos energiaitalt bemutattam már a blogomban, lezártam az utolsó tesztkört, valamint gyűjtési kedvem is alaposan alábbhagyott (idő hiányában, nah meg valahogy elmúlt a nagy lendület, amivel belevetettem magam), gondoltam összedobok egy gyors összegzést arról, mennyire befolyásolta, avagy nem befolyásolta energiaital-fogyasztási szokásaimat a sok kipróbált ital. A bejegyzés második felében pedig a korábbi sémát követve bemutatnék egy-két újdonságot.

Mert hát energiaitalt a nagy gyűjtés és tesztelések után is fogyasztok, elsősorban munka közben (válatkozva a kávéval, hol ezt, hol azt iszom), illetve bulik előtt alapozásként, vagy már bent a buliban felpörgetésként. Az érdekes az, hogy gyakorlatilag visszatértem azokhoz a márkákhoz, amiket a nagy gyűjtőakció kezdete előtt is előszeretettel fogyasztottam. Ennek legfőbb oka, hogy mégiscsak ezek az ismertebb energiaitalok kaphatóak a legtöbb helyen, emellett pedig árban is elég jónak mondhatók (pl. a Burn és a Bomba! egy százassal olcsóbb jelenleg, mint pár évvel ezelőtt) . A másik ok abban rejlik, hogy az általam újonnan megismert, vagy újonnan megjelent márkák közül a Monster kivételével egyik sem tudott tartósan megmaradni a legtöbb árusító-helyen, vadászgatni meg nyilván nem fog senki egy-egy kedvező árú kuriózumra, ha a jól bevált márkáinkat bárhol megkaphatjuk olcsón.

Nah de miket is fogyasztok jelenleg? Először is itt a Bomba! (főként az üveges változat), vagy a Burn, amelyek továbbra is stabilan tartják magukat a piacon. Ráadásul előbbit 160 és 180 Ft között, utóbbit 200 Ft-ért be lehet szerezni, ha jó helyen keressük (Spar, Match). A Bomba! És a Burn mellett a Spar Blue Bear-je továbbra is nyerő számomra (150 Ft körül kapható), akárcsak a még ennél is olcsóbb S Budget. A felsoroltakon kívül az Adrenalin, a Watt, vagy a Reálos Buldózer szokott még bekerülni időnként a kosaramba, melyek szintén megbízható, finom és egyben kedvező áron kapható márkákká nőtték ki magukat. A nagyok közül a Hell-t sokan fogyasztják, én azonban továbbra sem pereferálom az íze miatt, míg a Red Bull egyszerűen nem éri meg a 300 Ft feletti árával, hiszen az előbb említett italok mind 200 Ft alatt beszerezhetőek. Persze ha egy buliban energiaitalt iszom, akkor ott egyértelműen a Red Bull hódít, s olyankor nyilván nem sajnálja érte az ember a 800 Ft-ot sem. Ha kapható esetleg az új Fütyülős Limonádé egy szórakozóhelyen, akkor az is befigyel néha. Végül pedig a Monster-t kell megemlítenem, amit még fogyasztani szoktam időnként, pl. ha egy buli előtt fel akarom tuningolni magam. Ezen belül is a sárga Ripper változat a nyerő, hiszen messze a legfinomabb a 3 féle nálunk kapható Monster közül.
A többi ital, amit a tesztek folyamán kipróbáltam, az én repertoáromból is eltűnt. (Néhányuk a jobbak közül még tartotta magát egy ideig, mint pl. az Xtrem, de egy ideje már nem találkoztam vele sehol, a Tesco-s italokra pedig nyilván nem álltam át :-). Hasonlóan a shotok sem futottak nálam több kört a kipróbálás után a borzalmas íz és az aránytalanul magas ár miatt. ).

A tanulság a fentiekből leszűrhető szerintem: A kevésbé ismert, ritkább márkák inkább csak a gyűjtők számára érdekesek, az átlag energiaital-fogyasztó bőven tud válogatni az a 15-20 féle ital közül, amelyek a legismertebbek és a legtöbb helyen hozzáférhetők. Ezek mellé csak időnként tud betörni egy-egy új energiaital, ahogy tette azt a nagy amerikai óriás, a Monster, vagy az ötletes és újító hazai fejlesztés, a Fütyülős Limonádé.


Hát ennyit a tesztek zárszójaként. Most pedig, bár írtam, hogy leálltam a gyűjtéssel, azért 1-2 újdonságba belefutottam az elmúlt hónapokban is, amelyeket röviden, 1-2 mondatban gyorsan bemutatnék:

(Külön képeket most nem csináltam a dobozokról. A közös csoportkép az új szerzeményekről a bejegyzés alján található és kinagyítható. Bocsi, lusta voltam pepecselni. :-) )

24h: Az Oktogonon, egy Burger mellett található italboltban akadtam rá egy buli előtt, amikor alapozáshoz kerestem valamit. Az ital maga a szokásos alsó kategóriás, műanyag üveges sablon (lásd: Maxx, Atombomba, Jaguar, KO, stb.), 120 Ft-os árral és ennek megfelelően borzasztóan szar ízzel.

Action: A Müller energiaitala. Dobozában és ízében is leginkább a metróaluljárókban nemrégóta feltűnt Reload-ra emlékeztet. 145 Ft-ba került, az íze nem rossz (átlagos tutti-frutti tehát), így ha épp a Müllerben jár az ember, a hasonló áron kapható Adrenalin, Watt, stb. alternatívája lehet.

Burn Juiced Energy: Egy újfajta, a megszokott fekete-piros helyett fekete-sárga design-nal kapható Burn. Egyelőre még csak fél literes palackos változatot láttam (konkrétan az InterSparban futottam bele), ami a szintén nemrégóta kapható fél literes palackos Burn kiszereléshez hasonlít leginkább. 280 Ft volt, ami így jobban megéri, mint két darab 250 ml-es Burn. A dobozán 21%-os gyümölcstartalmat hirdetnek, ami már energiaital téren szép számnak mondható. Még nem ittam meg, de mivel az alap Burn is eléggé bejövős számomra, így feltételezem, hogy ez az új változat a viszonylag magas gyümölcstartalom miatt még jobban fog ízleni. ;-)

Power Up: A fentebb említett Oktogonon található italboltban akadtam rá erre is. 200 Ft-os ár, 250 ml-es doboz és átlagos tutti-frutti íz, tehát a jól bevált sablon. Érdekesség azonban, hogy a dobozán az Extra Strong felirat van feltüntetve, ehhez képest viszont még annyi koffein sincs benne, mint a többi energiaitalban. Számszerint 15 mg 100 ml-ként, vicces...

Red Bull (üveges változat): Nah ez a fajta Red Bull kiszerelés viszont ritkaság, már régóta fájt egy ilyenre a fogam. A szokásos 250 ml-es űrtartalom, azonban fémdoboz helyett rendes üvegben található, hasonlóan, mint a Bomba! üveges változata, csak itt az üveg formája más, hosszúkásabb. Szintén a fent említett italboltban találtam meg az Oktogonnál. Az ára 400 Ft volt (tehát amúgy nem érné meg ilyet venni), de ez mindenképp kuriózumnak számít a gyűjteményemben. :-)

S Budget Sugarfree: Ahogy az várható volt, a nemrég a hazai Sparokban debütált, sikeresnek mondható saját márkás S Budget italnak is kijött a cukormentes változata... Még nem ittam meg, de várhatóan nem leszek elájulva az ízétől a többi cukormentes italhoz hasonlóan...

Sexergy: Szintén a Müllerben kapható, az Action-nel ellentétben azonban ez már a prémiumkategóriába tartozik. Ez meglátszik az árán (435 Ft), elegáns dobozán és egyedi ízén is. Meggy és bodza íz-kombót kapott ugyanis, s valóban finom, egyedi, ízletes egy ital lett. A szexuális témához mondjuk nem tudom mi köze, mert schizandra és efféle bujaságok nincsenek benne (a taurinon és koffeinen kívül guaranát tartalmaz még).


Nos, ez volt az év utolsó Barthezz-blogbejegyzése. Legközelebb jövőre találkozhattok velem, de már jóval kevesebb mennyiségben, mint amennyit az elmúlt években termeltem a blogomban. Feltehetően a mostanihoz hasonló energiaital-gyorstesztekkel találkozhattok majd időnként, valamint néha egy-egy zenei témájú bejegyzés is fel fog bukkanni.


Kellemes ünnepeket és energiaitalokban gazdag boldog új évet kívánok minden olvasómnak! Szilveszterkor pedig tessék szépen mindenkinek kicsapni a hámból és egy óriásit mulatni. :-)

Utolsó módosítás: 2010.12.21. 11:24

Hozzászólások

Pras
1 | Pras 2010.12.21. 13:01
Hehehe, erről a Power Up-ról jutott eszembe egy mókás üzleti koncepció. Némi szódát töltök kiürült májkrémeskonzervek dobozaiba, és elnevezem "Placebo energy drink"-nek. Az exkluzív, korrózióálló fehérbádog kiszerelés és a mindent arconpusztító szénsavas lórúgás ára: ötszáz.
Na, valaki beszáll? :D
2 | Pyrogate 2010.12.21. 14:01
hát igen, nem véletlenül azok futottak be, amik.
mondjuk a Bombán csodálkozom, mert már elég régóta nem nyomatják azt a marketinget, de pl. a Burn se hozta be szerintem - egyelőre - amit elvártak tőle ilyen mennyiségű pénz belepumpálása után
Barthezz
3 | Barthezz 2010.12.21. 15:58
Pár évvel ezelőtt a Bombának és a Burnnek is igen jól ment. Mostanra már telített lett a piac, rengeteg konkurencia jelent meg kedvezőbb áron, így kénytelenek voltak ők is árat csökkenteni és a prémium kategóriából átkerültek a középbe. Szórakozóhelyek zöméről is eltűntek, a Red Bull mára visszaszorította magának a helyet (nyilván már nem éri meg a Red Bull fölé kínálniuk). Persze ez sem teljesen így van, pl. ott a Bonus Festival, amit a Burn szponzorált, szóval azért jelen vannak. A sok beleinvesztált pénzt a pár évvel ezelőtti fénykorukban szerintem már bőven visszaszedték. Most már nyilván akkora profitot nem termelnek, de a középkategóriában stabilan megállják a helyüket. Szóval nem kell félteni őket, a nevet és az ismertséget már kivívták maguknak, az energiaital-piacon pedig ez a legfontosabb tényező.
Kanduhrka
4 | Kanduhrka 2010.12.21. 20:10
Nekem máig a Bomba a kedvencem, így örültem amikor a boltokban 200-250ft-ért kezdték el árulni.
Barthezz
5 | Barthezz 2010.12.22. 11:36
De már ennyit sem kell fizetni értük. Sparban, Tescoban 160 és 200 Ft között van rendszerint a Bomba!, de még a Matchban is rendszeresen bele lehet futni olyan akciókba, hogy pl. a dobozos 240 Ft, de az üveges csak 180, vagy fordítva.
6 | ahti 2010.12.24. 19:40
Újra benéztem nyár óta először és végre valami új.
Kérdés: hol van ez a ,,Müller"? Mert ígéretes dobozokat lehet ott kapni, úgy látom.
Nekem még van 3 ajánlatom: BigDose és Raw a CBA-akban fordul elő, továbbá nem tudom, van-e Shark Lite-od, a régi Nagyenyed ABC-ben lehet kapni a megújult külsejű Get-Uppal együtt.
7 | RAI*DEN 2010.12.24. 21:25
Rég volt már, hogy erre jártam, vissza kellene szoknom az oldal rendszeres olvasgatására. Meglepve veszem észre McClane blogját, de az örömmel tölt el, hogy az energiagyűjtési kedved eddig kitartott kedves 1713-as :D. Nah, ha időm engedi, visszaolvasom a blogokat, bár kicsit nehézkes lesz visszaböngészni :)
Barthezz
8 | Barthezz 2010.12.25. 14:32
ahti: A Müller a DM-hez és a Rossmann-hoz hasonló drogéria-hálózat, szerintem minden nagyobb városban akad 1-2, főként a város környéki Park Centerek környékén.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.