Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Uszoda-blog #2: Pesterzsébeti Uszoda

Barthezz | 2011.04.10. 14:09 | kategória: uszoda-blog | 2 hozzászólás


Folytatom a budapesti uszodákat bemutató sorozatomat. Másodikként a 20. kerületi Pesterzsébeti Uszodát próbáltam ki. Ez az uszoda ugyan helyileg nekem eléggé kiesik, azonban meglehetősen hivalkodó volt a honlapon az az információ, miszerint este 6 után kedvezményesen csak 800 Ft a belépő. Ez pesti viszonylatban elképesztően alacsony árnak számít, így gondoltam, megéri kimennem idáig.

Az uszoda helyileg a Helsinki útról közelíthető meg (a Soroksári út folytatása). Ha a Boráros felől jövünk, akkor a 23-as buszt érdemes igénybe vennünk, vagy 2-es villamossal ki a Vágóhídig és onnan a Ráckevei HÉV (mely azonban ritkán jár, így a 23-as busz kifizetődőbb). Mindkettővel Pesterzsébet-felsőnél kell leszállni, onnan pedig sajnos még egy jó 10-15 perc gyaloglás. Ha kiszúrtuk a Jégcsarnokot, akkor közvetlenül mellette fogjuk megtalálni az uszodát is (előtte egy aluljárón át kell kelnünk). A Határ úti metróállomástól a 66-os busszal érhető el az uszoda, ekkor a Pesterzsébet-felső vasútállomásnál kell leszállnunk és kevesebbet kell gyalogolnunk.

Ez egy teljesen új építésű uszoda, ennek megfelelően meglehetősen tisztán, rendezetten néz ki és technikailag is jól felszerelt. A szekrények a kapott karszalagon lévő vonalkóddal nyithatók, nem kell tehát kulccsal vacakolni. Az uszodatérbe is a vonalkóddal nyitható beléptető kapukon keresztül jutunk be (némileg cseles, mert visszafele nem a vonalkóddal nyílik a kapu, hanem egy falon lévő gombbal, amit én elsőre nem találtam, de a személyzet segített :-) ). Az öltöző részleg koedukált, nem kell persze megijedni, mert oldalt vannak a zárható, kényelmes öltöző kabinok, ebben tehát egy strandra hasonlít inkább. Az öltözőszekrények a Tetris-szabványt követik, így sajnos elég szűk bennük a hely, ez az egyetlen negatívum van az öltöző részleggel kapcsolatban.
Hajszárítás céljára az előtérben vannak lefedhető konnektorok felszerelve, így hozhatunk saját hajszárítót. Ha ezt nem tesszük meg, automaták is rendelkezésre állnak, melyek a Nyékivel ellentétben pénzbedobás nélkül szabadon használhatók, persze a hatásfoka ezeknek sem túl jó és száríthatjuk vele egy órán át a hajunkat. :-)

Az uszodatérben egy 33 méteres medence található, mely 8 sávra oszlik. Ebből amikor voltam (hétköznap esti órák), 5 volt szabad. A sávok szűkebbek, mint a Nyéki uszodában, így nincs lehetőség „középen előzésre”. Bár itt azért kevesebben voltak némileg, persze sávonként 4-5 ember azért itt is megvolt.

A belépő mint írtam, hétköznap este 18 óra után csak 800 Ft, így a nagyobb vendégszám ellenére is ilyenkor érdemes menni. Itt azonban a belépőben nincs benne a szauna-használat, azért külön kell fizetni. Bankkártyát és egészségpénztári kártyát sajnos itt sem fogadnak el.

Egy nagyon jó, modern, korszerű uszoda tehát a Pesterzsébeti, és amennyiben nem akarunk szaunázni, pesti viszonylatban az egyik legolcsóbb úszási lehetőség itt található. Hátránya, hogy helyileg meglehetősen kiesik a városból, s a HÉV-től és a buszmegállótól is még jókora gyaloglással érhető el. Aki viszont errefelé, vagy a környező kerületekben lakik, annak tökéletes választás ez az uszoda.


Összegzés

Cím: 1203 Zodony utca 1.
Legkedvezőbb felnőtt jegyár: 18 óra után 800 Ft
Egészségkártya: nem
Bankkártya: nem
Szekrénykulcs: vonalkódos (karszalag)
Öltöző: koedukált, külön férfi-női kabinokkal
Hajszárító: ottani automata (ingyenes) és hozott is használható
Medence: 33 méteres
Szauna: a belépő nem tartalmazza
Vendégek száma (1-5-ös skálán): 4 (hétköznap esti időszak)
Személyzet: udvarias, segítőkész
Állapot: új építésű, modern

>>> az uszoda honlapja <<<
(pontos jegyárak és nyitva tartás elolvashatók itt)

Hozzászólások

1 | Pyrogate 2011.04.11. 12:16
ha jól tudom vonattal is megközelíthető (itt játszik a fradi jégkorong csapata) viszonylag gyorsan és BKV bérlettel. Igaz, csak a KöKiről megy vonat, de oda meg lehet metrózni:)
Barthezz
2 | Barthezz 2011.04.11. 19:09
KöKinél ott a Kispesti Uszoda (következő bejegyzésem tárgya), igaz, drágábban, szal ha belefér az ember idejébe és spórolni szeretne, megéri átmenni. Nekem sajnos KöKi sincs túl közel, meg arrafelé a Pesterzsébeti még nagyobb kerülő lenne nekem.

Amúgy a vonatos megközelítést én is néztem, nekem az lett volna jó, ha a Nyugatiból, vagy Keletiből tudok menni, bár vonat esetén eléggé lutri, hogy megy-e éppen akkor, amikor szeretnél, vagy pont akkor kell fél órát várni a következőre.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.