Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Uszoda-blog #3: Kispesti Uszoda

Barthezz | 2011.04.17. 12:53 | kategória: uszoda-blog | 3 hozzászólás


Itt is van uszoda-blog sorozatom következő része, ezúttal a Kispesti Uszodát mutatom be.

A Kispesti Uszoda a 19. kerületben, Kispesten (mily meglepő :-) ) található. A 3-as metró végállomásától mindössze 3-4 perc sétával elérhető, így elég könnyedén meg lehet közelíteni. Ugyan a gyalogos közlekedés a KöKi teljes feltúrása miatt nem éppen a legegyszerűbb most, de ez szerencsére csak ideiglenes állapot.

A felnőtt belépőjegy 1400 Ft, ami hétköznap 19 óra után, hétvégén 17 óra után 1100 Ft-ra mérséklődik. Szóval aki olcsón szeretne úszni, annak estére célszerű beidőzítenie. Összehasonlításul a Pesterzsébeti Uszodában (előző bejegyzésem) hétköznap már este 6 után is kedvezményes jegy kapható, ráadásul ott ez csak 800 Ft-ba kerül. Míg azonban a Pesterzsébeti belépője nem tartalmazza a szauna-használatot, addig a Kispestié igen, illetve utóbbi helyileg is könnyebben megközelíthető a város felől. Egyébként ez volt az eddig általam teszteltek közül az első uszoda, ahol elfogadták fizetésnél az egészségpénztári kártyát. Igaz, magával a kártyával nem lehet fizetni, helyette számlát állítanak ki az egészségpénztár nevére, amit aztán a pénztártól vissza lehet igényelni. A bankkártyás fizetés viszont nem megoldott itt sem.

Maga az uszoda régebbi építésű, de nincs rossz állapotban. Az öltözőkre és a vizesblokkra azért egy kisebb csinosítás még ráférne, de amúgy teljesen rendben van. A belépő mellé műanyag-karórát adnak, ennek a chipjével nyithatók az öltözőszekrények, e tekintetben tehát modernnek mondható. Az öltözőrész a Nyékihez hasonlóan itt is teljesen nyitott (egyetlen kabint láttam, de az úgyis mindig foglalt), ráadásul az öltöző itt jóval kisebb helyre van besűrítve. Cserébe persze itt nincs akkora forgalom, így elférni azért el lehet, csak egy kicsit kényelmetlenebb.

A medence itt is 33 méteres, ami 6 sávra oszlik. Ebből 1-2 le van foglalva, a többiben pedig este, amikor voltam, a szokásos 4-5 ember úszkált. A Pesterzsébetinél egy kicsit magasabb volt a vendégszám, a Nyékinél alacsonyabb, de azért viszonylag kényelmesen el lehet még úszkálni.

A belépő - mint írtam - tartalmazza a szauna-használatot is, így itt ki is próbáltam, hogy milyen. Két átlagos méretű finn szauna található a medence-térben, érdemes mindkettőbe benézni, melyikben vannak kevesebben.

A hajszárítási lehetőségről nem írtam már csak. Nos, lehet ottani automatát is használni (pénzbedobós, és szokásosan gyenge hatásfokú), de az előtérben vannak konnektorok, így saját hajszárító is hozható.

Nekem a Kispesti Uszoda is elég kellemes összbenyomást adott. Leszámítva a kissé kényelmetlen öltözési lehetőséget minden teljesen rendben van. Ha a kedvezményes belépő hétköznaponként este 6-tól elérhető lenne és nem csak 7 órától, akkor teljes mértékben megérné a szauna-használattal együtt. Ha viszont csak úszni szeretnénk, akkor árszintben kissé drága, persze így sem a legdrágább uszoda Pesten.


Összegzés

Cím: 1191 Simonyi Zs. u. 31
Legkedvezőbb felnőtt jegyár: 1400 Ft, hétköznap 19 és hétvégén 17 óra után 1100 Ft
Egészségkártya: számlát állítanak ki az egészségpénztár nevére
Bankkártya: nem
Szekrénykulcs: chipkártyás (karóra)
Öltöző: nyitott, kabinok nincsenek
Hajszárító: ottani automata (pénzbedobós) és hozott is használható
Medence: 33 méteres
Szauna: a belépő tartalmazza
Vendégek száma (1-5-ös skálán): 4 (hétköznap esti időszak)
Személyzet: udvarias, segítőkész
Állapot: régi építésű, félig felújított

>>> az uszoda honlapja <<<
(pontos jegyárak és nyitva tartás elolvashatók itt)

Hozzászólások

Gump
1 | Gump 2011.04.18. 20:21
Nem hiszem, hogy sokat kommentelnék ezekre a bejegyzésekre de elolvasom mindet, mert - szerintem - nagyon hasznos, és jó ötlet. Úgyhogy csak így tovább és köszi.
2 | Pyrogate 2011.04.18. 23:23
végül amúgy melyiket látogatod rendszeresen?
Barthezz
3 | Barthezz 2011.04.19. 19:49
Gump: Nincs mit. :-) Én is így gondolom, hogy ezekre a bejegyzésekre nem igazán lehet mit érdemben kommentelni, ugyanakkor hasznos olvasmányok lehetnek. Szal nem vártam a kezdetekkor sem kommentesőt, elegendő ezúttal a látogatottság-számláló. :-)

Pyro: Eddig a Kispesti a nyerő nálam. Tegnap voltam még egyszer a Nyékiben, kipróbáltam a szaunát is, ami azért nem a legjobb állapotban van. A Kispesti több téren is modernebb (chipkártáys szekrények, tisztább és rendezettebb szauna és medencetér), illetve ott adnak egészségpénztári számlát, ami alapján a belépőjegy árát vissza lehet igényelni a pénztártól, ott meg most elég sok pénzem felhalmozódott. A metrós megközelítés miatt a Kispesti amúgyis sokkal kevésbé esik ki számomra helyileg, mint a Nyéki vagy a Pesterzsébeti, szal a legtöbb érv nálam mellette szól és sztem a hátralévő uszodák se nagyon fognak már ezen változtatni.

Kicsit felül is bírálom a bejegyzések végi értékeléseket az uszodák állapotára vonatkozóan, mert így egyre többet kipróbálva a korábbiakról is változik a meglátásom. Ha pedig elkészültem valamennyi teszttel, az összegzéseket feldobom majd egy összehasonlító táblázatban is. :-)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.