Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Uszoda-blog #6: Aquaworld

Barthezz | 2011.05.11. 11:12 | kategória: uszoda-blog | 3 hozzászólás


Bizony, jól olvastátok a címet, az Aquaworld is bekerült az uszodákat értékelő sorozatomba! A csúszdapark és élményfürdő mellett ugyanis remek úszási és szaunázási lehetőség kínálkozik itt, elsősorban a környéken lakók részére.

Az Aquaworld nevét valószínűleg mindenki ismeri már. A vízibirodalom nemrég, 2008-ban nyitotta meg kapuit, hatalmas felhajtás közepette. A kiemelt figyelmet azzal vívta ki magának, hogy ez az első és jelenleg az egyetlen olyan aquapark Magyarországon, ahol a csúszdarész fedett, így egész évben birtokba vehető a vendégek számára. Most azonban természetesen csak az úszás szempontjából veszem értékelés alá a fürdő-komplexumot.

Az épületegyüttesben helyet kapott egy 25 méteres, 5 sávos úszómedence, mely ugyan első ránézésre nem tűnik túl nagynak, azonban az úszómedence sávokra osztása egyedülálló a hasonló vízi élményparkok között. Úszásra minden nap reggel 6 és fél 10 között van lehetőség, ezután már csak rendes belépő váltható, 10-től nyitnak ugyanis a csúszdák és az élményelemek (pontosabban úszni egész nap lehet az említett medencében, de aki csak ezért érkezik, annak kissé költséges lenne a reggeli úszási időn kívül a többi elemet is magába foglaló teljes belépőt megváltania). Ez az említett úszójegy 1600 Ft-ba kerül (diákoknak 1200 Ft), amely ugyan kissé drágának tűnhet, ám összehasonlítva a körülményeket pl. a szintén hasonló árú, lerobbant állapotban lévő Hajóssal, ég és föld a különbség. Bankkártyával és egészségpénztári kártyával is lehet egyébként fizetni, de egy ilyen forgalmú élményparknál ez szerintem természetes is.

Mivel az Aquaworld nemrég épült, az épület teljesen modern és tiszta, minden az új szabványok szerint készült el, a természetes megvilágításnak köszönhetően pedig (üvegkupolával fedett az épület) igencsak hangulatos reggel a felkelő nap fényében úszni. Az öltözőszekrények chipkártyás karóra segítségével nyithatók, a szekrények tágasak, öltözni pedig a kabinokban lehet. Saját hajszárító ugyan nem használható, de meglehetősen sok automata áll rendelkezésre, melyek természetesen itt már nem pénzbedobósak, mint sok más uszoda esetén. :-)

A medence nem túl nagy, de a reggeli forgalom még mérsékeltnek mondható. Amikor voltam (8 órára érkeztem), sávonként 2-3 ember tartózkodott, ami 25 méteres medence esetén még éppen elfogadható vendégszám. Be lehet egyébként menni a többi medencébe, a kinti termálvízbe is, illetve az egész terület szabadon bejárható, csak az élményelemek és a csúszdák még nem üzemelnek ilyenkor.

Ami viszont legnagyobb erénye ennek a reggeli úszójegynek, hogy a szaunavilág – korlátozottan ugyan, de – rendelkezésre áll. A sokféle szaunatípus közül az egyik finn szauna és a gőz van reggelente nyitva, melyek meglehetősen tágasak és korszerűek, kényelmesen el lehet tehát férni. Ráadásul az eddig próbált uszodák közül itt adtak először szaunalepedőt, ami így sokkal higiénikusabbá teszi, s nem másnak az izzadságába kell beleülnünk, ha elfelejtettünk külön törölközőt hozni.

A megközelítést hagytam ezúttal a végére. Az Aquaworld a 4. kerületben, Újpest külső részén található (Pyro tehát nem fogja kedvelni :P ), közvetlenül a városhatárnál, az M0-s körgyűrű alatt, a Megyeri-hídtól nem messze. Éppen ezért ha nem autóval érkezünk, sajnos elég nehéz megközelíteni. Egyrészt a 30-as busz megy ki idáig (vigyázat, a 30A jelzésű nem), amire a metró Újpest Központ végállomásánál, a Hősök terén, vagy a Keletinél tudunk felszállni. Egy jó fél óra - 40 perc buszozást sajnos kalkulálnunk kell, emellett a busz is elég ritkán jár. A járat végállomása előtt egy megállóval, a Homoktövis iskolánál célszerű leszállni, innen pedig egy 6-8 perc gyaloglás kb. az Aquaworld. Érdemes térképen megnézni előtte, merre is kell menni, különben könnyen eltévedhetünk. Másik alternatíva a 14-es villamos, ám ekkor többet kell gyalogolnunk. A Hősök terétől egyébként közlekednek ingyenes és közvetlen (nem BKV) buszjáratok is, mivel azonban az első ilyen járat 10 órakor indul, így a reggeli úszáshoz nem vehetők sajnos igénybe. Irigylem az Aquaworld környékén lakókat. :-)

Zárszóként, aki reggelente szeret járni úszni és nem lakik messze az Aquaworldtől, annak ez egy kiváló lehetőség az úszásra. Ennél modernebb körülményekkel nem igazán találkozni úszás szempontjából Budapesten (illetve az eddig értékelt uszodák közül a Pesterzsébeti volt még hasonlóan szimpatikus, de az szintén kint a város szélén). Hozzá kell tenni persze, hogy az 1600 Ft-os úszójegy csak akkor éri meg, ha a szaunát is igénybe vesszük – úgy viszont már korrekt ár érte. Az egyetlen negatívumot a csak reggel váltható úszójegy és a bonyolult, hosszú megközelítés együttesen adja: aki nem az Aquaworld környékén lakik, annak igen korán fel kell kelnie ahhoz, ha itt szeretne úszni, pláne, ha 8-ra dolgozni vagy iskolába megy (ez esetben gyakorlatilag kivitelezhetetlen is).


Összegzés

Cím: 1044 Íves út 16.
Legkedvezőbb felnőtt jegyár: reggeli úszójegy 1600 Ft (6:00 és 9:30 között)
Egészségkártya: igen
Bankkártya: igen
Szekrénykulcs: chipkártyás (karóra)
Öltöző: koedukált, kabinokkal
Hajszárító: csak ottani automata használható (ingyenes)
Medence: 25 méteres
Szauna: a belépő ára tartalmazza
Vendégek száma (1-5-ös skálán): 3 (hétköznap reggel)
Személyzet: udvarias, segítőkész
Állapot: új építésű, modern

>>> az Aquaworld honlapja <<<
(jegyárak és nyitva tartás elolvashatók itt)

Hozzászólások

1 | Pyrogate 2011.05.18. 21:48
egyszer voltam itt (az ellenség területén, mélyen:D) valami hétköznap délelőtt télen. Nem volt rossz a csúszdás rész sem, de sajnos nagyon kicsi (zsúfolt). Egy rendesebb hétvégén nem tudom mi lehet ott, ill. nyáron bent szerintem keményen fülledt meleg lehet.
Barthezz
2 | Barthezz 2011.05.18. 22:11
A csúszdázást a közeljövőben ki szeretném próbálni, bár őszintén szólva én is nagyobb belső térre és több csúszdára számítottam. Valószínű tényleg tömeg lehet ilyenkor, szal célszerű nem hétvégén menni és kihasználni a délutáni olcsóbb csúszdajegyet.
Reggeli úszásra és szaunázásra viszont - mint írtam - kiváló lehetőség a hely, mégha meg is kell fizetni az árát. A kis területű medence miatt persze nem gyorsúszóknak ajánlott. :-)
Barthezz
3 | Barthezz 2011.05.18. 22:18
Jah és igen: éjszakai fürdőzés és buli. Pont e hét pénteken lesz a következő ilyen. Ekkor csak 2500 a belépő, üzemel az összes csúszda, sztem tömeg sincs ilyenkor, legalábbis a csúszdáknál, oda-vissza pedig partybusz közlekedik a Nyugatitól.

Ha nem is most, de egy ilyen alkalomra lehet el fogok menni. Csak sikerüljön megfűzni 1-2 embert.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.