Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Uszoda-blog #7: BVSC Uszoda

Barthezz | 2011.06.03. 17:01 | kategória: uszoda-blog | 2 hozzászólás


Bár az utóbbi hetekben nem igazán jutott időm blogolni (most se sok van), az uszodák látogatásával ez idő alatt sem álltam le. ^^ Sorozatom aktuális részében a BVSC Uszodát mutatom be, legközelebb pedig a Szentmihályi Uszoda kerül terítékre.

A BVSC Uszodát bizonyára sokan ismerik, vagy hallottak már róla. A Hajós és a Császár Komjádi mellett ez Budapest harmadik legjelentősebb sportuszodája. Helyileg a 14. kerület Angyalfölddel határos részén található, közvetlenül a BVSC stadion mellett. Megközelítésére számos lehetőség adódik, attól függően, hogy merről érkezünk. Legegyszerűbb a földalatti Mexikói úti végállomásáig kimennünk, s onnan egy 2-3 perc sétára, az M3-as felvezető szakaszánál meg is találjuk az uszodát. 1-es villamossal a Kacsóh Pongrác úti megállóig kell elmennünk, de akár a 3-as villamossal, a 32-es busszal, vagy a 74-es trolival is eljuthatunk ide.

Az uszodában egy 50 méteres és egy 25 méteres fedett medence található, mivel azonban sportuszodáról van szó, az 50 méteres szinte folyamatosan foglalt az edzések és versenyek miatt. Érdemes inkább hétvégén mennünk, akkor nagyobb eséllyel vehetjük igénybe a nagymedencét, bár amikor én voltam, éppen ifjúsági vízilabda OB volt. A 25 méteres medence azonban mindig a látogatók rendelkezésére áll. Érdemes az – amúgy nem túl igényesen kinéző – uszoda honlapján előzetesen tájékozódnunk, a pályafoglaltság folyamatosan naprakészen olvasható itt. Az úszómedencéken kívül nyáron igénybe vehető a kinti strandrész is, bár az itteni medencék inkább csak pancsolásra alkalmasak.

A felnőtt belépő 1700 Ft-ba kerül, azonban szombat-vasárnap a diákjegy árával megegyezően csak 1050 Ft-ot kell fizetni érte – már csak ezért is megéri inkább hétvégén meglátogatni. A belépő ára magába foglalja a szauna-használatot, ha pedig rendelkezünk egészségpénztári tagsággal, a pénztár nevére kérésünkre számlát állítanak ki. Bankkártyával viszont nincs mód a fizetésre.

A nagy múltú uszoda sajnos a Hajóshoz hasonlóan elég siralmas állapotban van, s komolyabb felújításra szorulna, mármint ami az öltözőket és a vizesblokkot illeti. Az öltözőszekrények meglehetősen undorítóan néznek ki, koszosak és rozsdásak, az ember nem szívesen teszi beléjük a ruháját. Hasonló a helyzet a zuhanyzóval is, a kosz, a rozsda és a penész sajátos elegye figyelhető meg itt. Ha csak letusolni szeretnénk, akkor érdemes a szauna melletti közös zuhanyozót használnunk, mert az már jobb állapotban van. Ez azonban koedukált, szal az úszás befejezte utáni végső tisztálkodás nem itt ajánlott. :-)

Az öltözőszekrényekhez a Hajóshoz hasonlóan itt is lakatot adnak, s mi választhatjuk ki a számunkra szimpatikus szekrényt – már amennyire találunk ilyet. Ez egyébként a legrosszabb megoldás a szekrénykulcsra, ha ugyanis nem nézzük meg, vagy elfelejtjük a választott szekrény számát, elég rendesen megszívjuk. :-) Pozitívum viszont, hogy a lakatok kulcsa egy gumis pánton van, amit feltehetünk a csuklónkra. Így nem kell állandóan figyelgetnünk, ott van-e még, ahova tettük, és nem kell a fürdőnadrág zsinórjára sem rákötnünk, aki esetleg így szokta. Persze a legideálisabb megoldás a modernebb uszodákban jól megszokott chipkártyás karpánt lenne, de hát ne várjunk el ilyesmit egy olyan helyen, ahol az alapvető felújítási szükségletekre sem jut pénz. Az öltözőrész itt is nyitott, kabinokat nem találunk (ez mondjuk az uszodák jelentős többségében így van, nem csak a BVSC hiányossága). Hajszárítás terén megint csak a Hajóshoz kell hasonlítanom az uszodát: Hajszárító automaták itt sincsenek, de az otthonról hozott hajszárítókkal sem ússzuk meg ingyen, 50 Ft bedobása után van csak áram a konnektorokban...

Hogy jót is mondjak, maga a medencerész már sokkal jobb állapotban van. Sajnos csak a 25 métereset tudtam kipróbálni, de vélhetően az 50 méterest a folyamatos versenyek és edzések miatt még jobb állapotban tartják. A szauna-rész is viszonylag tiszta, a tágas helyiségbe elég sokan beférnek egyszerre. Bár hozzá kell tennem, ebben a szaunában mezítláb nekem égette a padló a talpamat, más szaunákban még nem tapasztaltam ilyet.. Mivel hétvégén voltam, a vendégszám nem volt túl nagy, sokan inkább a strandrészre mentek. Hétköznap vélhetően jóval nagyobb a forgalom, meg persze az edzések és az iskolai oktatások is ilyenkor zajlanak.

Nekem a BVSC uszoda helyileg nagyon közel esik, s mivel hétvégén a felnőtt belépő is csak 1050 Ft-ba kerül, amivel ráadásul a szauna is látogatható (ennyire olcsón úszó + szaunajegyet egyben nem nagyon lehet kapni más fővárosi uszodában), így ha szombat-vasárnap támadna kedvem úszni, lehetséges, hogy a körülmények ellenére is ide fogok menni. A borzalmas állapotú öltöző és zuhanyzó-rész eléggé elriaszt, de az uszoda közelsége miatt legfeljebb majd azt teszem, hogy itthon fürdök le utána. A környéken lakóknak tehát hétvégére a kedvező jegyár és az alacsonyabb vendégszám miatt ajánlani tudom az uszodát, alapesetben azonban válasszunk inkább olyat, ahol lényegesen tisztább és komfortosabb körülmények uralkodnak.


Összegzés

Cím: 1142 Szőnyi út 2.
Legkedvezőbb felnőtt jegyár: hétvégén 1050 Ft (hétköznap 1700 Ft)
Egészségkártya: számlát állítanak ki az egészségpénztár nevére
Bankkártya: nem
Szekrénykulcs: hagyományos kulcs (lakat)
Öltöző: nyitott, kabinok nincsenek
Hajszárító: csak otthonról hozott használható (50 Ft-ért van áram a konnektorban), automaták nincsenek
Medence: 50 méteres (szinte mindig foglalt) + 25 méteres
Szauna: a belépő ára tartalmazza
Vendégek száma (1-5-ös skálán): 2 (hétvégén)
Személyzet: segítőkész, de egy kicsit kevésbé udvarias, mint a többi uszoda esetén
Állapot: régi építésű, felújításra szorul

>>> az BVSC Uszoda honlapja <<<
(jegyárak, pályafoglaltság és nyitva tartás elolvashatók itt)

Utolsó módosítás: 2011.06.03. 17:10

Hozzászólások

1 | Pyrogate 2011.06.05. 15:56
én hallottam innen csótányokról is az öltözőben...Kint meg van ugye stadion, ami már majdnem teljesen összeroskadt. Hihetetlenül elhagyták az egész komplexumot
Barthezz
2 | Barthezz 2011.06.05. 19:41
Olvastam én is korábban a csótányos sztorit, de szándékosan nem akartam beleírni, csak amiről én magam is meggyőződtem. Sajnos ahogy kinéznek azok a szekrények, könnyen el tudom képzelni... :-|

Vicces egyébként, hogy a 3 nagy sportuszodánk közül kettőben is ilyen körülmények uralkodnak (Hajós és BVSC), de könnyen lehet, hogy mindháromban, a Császár Komjádiban ugyanis még nem voltam, azt a következő 2 hét során tervezem meglátogatni.
A vízisportokban szerezzük rendre a legtöbb érmet olimpiákon, VB-ken és EB-ken is, jóval több pénzt megérdemelne ez a sportág...

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.