Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Uszoda-blog #8: Szentmihályi Uszoda

Barthezz | 2011.07.02. 13:42 | kategória: uszoda-blog | 0 hozzászólás


Egy hónapos szünet után ismételten jelentkezem uszoda-blog sorozatommal. A mai bejegyzést már jó ideje tervezem feltenni, lévén a Szentmihályi uszodát már május végén felkerestem, azonban csak most jutott időm összefoglalni a tapasztalataimat. Ezen kívül még egy fővárosi uszoda bemutatása (Császár Komjádi) szerepel terveim között, végül pedig egy összegző bejegyzéssel szeretném zárni a nagy budapesti uszoda-mustrát. Remélhetőleg még e hónapban sort tudok keríteni mindkét irományra és a mostanihoz hasonló egy hónapos kihagyást már nem kell elszenvednetek. De ne szaladjunk ennyire előre, térjünk vissza mai bejegyzésünk tárgyára, a Szentmihályi Uszodára!

A 16. kerületben két uszoda is működik, azonos üzemeltetővel és kialakítással, ennek megfelelően teljesen megegyező árakkal és nyitvatartással. Egyik az Erzsébetligeti, másik pedig a Szentmihályi Uszoda. A kettő közül nekem utóbbi esik némileg közelebb, így a Szentmihályit választottam kipróbálásom céljául. A két uszoda meglehetősen fiatalnak mondható, 2008-ban kerültek átadásra, fél év különbséggel az Erzsébetligeti javára. A közös honlapon először kiválaszthatjuk a két uszoda valamelyikét, majd elolvashatjuk legfőbb paramétereiket, egyéb szolgáltatásaikat, tájékozódhatunk a pályafoglaltságról, a jegyárakról és a nyitvatartásról, túlzott különbséget nem fogunk fellelni közöttük.

A Szentmihályi uszoda a Segesvár u. 26. cím alatt található, melyet BKV-val legegyszerűbben a Stadionoktól vagy az Örs vezér teréről érhetünk el. Előbbin a 130-as buszra, utóbbin a 31-es buszra szálljunk fel, s mindkét esetben a János utcai megállóig utazzunk, ahol kis gyaloglás után, a Segesvár utcába balra befordulva, egy viszonylag lakatlan környéket magunk mögött hagyva rövidesen elérjük az uszodát (célszerű térképen megnéznünk előtte a helyszínt). Visszafelé egyébként az említett két buszon kívül a 144-esre is fel tudunk már szállni, amennyiben az Örs felé tartunk.

Egy meglehetősen kicsi, családiasabb hangulatú uszodáról van egyébként szó. Mivel az uszodát kieső elhelyezkedésének köszönhetően inkább csak a környékbeliek látogatják, az alacsonyabb vendégszámot a 25 méteres, 6 sávos medence is megfelelően képes kielégíteni. A belépőárakat pont emiatt viszont sokallom, a teljes árú felnőtt belépő 1480 Ft, amiben a szaunahasználat ráadásul nincs benne – azért további felárat kell fizetnünk. Ha hétköznap 9 és 16 óra között érkezünk, akkor ugyan némi kedvezménnyel 1300 Ft-ért is bemehetünk, illetve reggel 9 előtt és este fél 8 után csupán 910 Ft a belépő, azonban utóbbiak meglehetősen kieső idősávot jelentenek a legtöbb embernek. Ha szaunázni is szeretnénk, akkor a legdrágább belépőt itt kell fizetnünk az eddig általam tesztelt budapesti uszodák közül, ami a mindössze 25 méteres medencét figyelembe véve meglehetősen drágának tűnik. Cserébe persze – az új építésnek köszönhetően – teljesen tiszta, rendezett öltöző-, vizesblokk- és medencerészleget kapunk, chipkártyás szekrényekkel és ingyenesen használható hajszárító-automatákkal (saját hajszárító használatára nincs lehetőség). Az öltözőtér elég kicsi, így öltözőkabinok nem kaptak helyet, de mint írtam, itt a vendégforgalom sem túl nagy. Jó időben ehhez az uszodához is tartozik kinti strandrész, bár kinti medence nincs, csak napozni lehet. A belépőt fizethetjük bankkártyával is, ha pedig egészségpénztári tagok vagyunk, a pénztár nevére számlát állítanak ki (a pénztári kártyával a legtöbb uszodához hasonlóan közvetlenül nem fizethetünk).

Egy kellemes, modern, családiasabb hangulatú uszoda tehát a Szentmihályi, a belvárosi résztől való kiesése és a drága belépőárak azonban mégsem teszik túl vonzóvá. Párjában, az Erzsébetligeti Uszodában ugyan nem voltam, de a honlap alapján ugyanezen tényezők mondhatók el róla is. A blog-sorozatom második részében bemutatott Pesterzsébeti uszodával érdemes leginkább összehasonlítani őket (egyaránt modern, új építésűek és a belvárostól eléggé kiesnek). A Pesterzsébeti olcsóbb jegyárával, nagyobb medencéjével és kabinos öltözőivel egyértelműen a fenti verseny győztese, így a Szentmihályi és Erzsébetligeti Uszodákat inkább csak azok részére ajánlhatom, akik a közelben (14-15-16. kerület) laknak és nem szeretnének sokat utazni.


Összegzés

Cím: 1162 Segesvár u. 26.
Legkedvezőbb felnőtt jegyár: 910 Ft (reggel 9:00-ig és este 19:30 után), egyébként 1480 Ft
Egészségkártya: számlát állítanak ki az egészségpénztár nevére
Bankkártya: igen
Szekrénykulcs: chipkártyás (karóra)
Öltöző: nyitott, kabinok nincsenek
Hajszárító: csak ottani automata használható (ingyenes)
Medence: 25 méteres
Szauna: a belépő ára nem tartalmazza
Vendégek száma (1-5-ös skálán): 2 (hétköznap esti időszak)
Személyzet: udvarias, segítőkész
Állapot: új építésű, modern

>>> a Szentmihályi és az Erzsébetligeti Uszoda honlapja <<<
(jegyárak, pályafoglaltság és nyitva tartás elolvashatók itt)

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.