Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Uszoda-blog #10: Sportmax Hegyvidék

Barthezz | 2011.10.10. 19:40 | kategória: uszoda-blog | 3 hozzászólás


Milyen jó, hogy eredeti terveimmel ellentétben nem elégedtem meg 9 fővárosi uszoda bemutatásával, hanem folytattam a tesztet. A Sportmax esetében ennek köszönhetően egy olyan uszodára leltem, ahova rendszeresen el fogok járni ezentúl, mivel – a zsúfoltságot leszámítva – minden tekintetben megfelel igényeimnek.

A Sportmax komplexum – a tesztek során már bemutatott 16. kerületi uszodákhoz hasonlóan – két épületközpontot foglal magában, melyek az úszási lehetőség mellett egyéb sportolási és rekreációs tevékenységet is nyújtanak. A Sportmax 1 néven is emlegetett Sportmax Újbuda a város külső határán, a gazdagréti lakóteleppel szemben, szinte már Budaörsön található. Ez nekem helyileg teljesen kiesik, így egyértelmű volt, hogy a Sportmax Hegyvidéket (a.k.a. Sportmax 2) választom tesztelésem céljául, mely jó elhelyezkedésének köszönhetően sokkal könnyebben megközelíthető Budapest belvárosi részei felől. A teszt további részében ez utóbbi uszodáról lesz szó, de aki mégis előbbire lenne kíváncsi, annak is jó támpontot adhat ez a bejegyzés, lévén a két Sportmax uszoda legfőbb paramétereikben megegyezik egymással. A közös honlapon pedig kiválaszthatjuk a megfelelő uszodát és tájékozódhatunk minden lényeges információról.

A Sportmax Hegyvidék a 12. kerületben található, közvetlenül a MOM Parkkal szemben. A Déli pályaudvartól, vagy a Moszkva Széll Kálmán térről kb. 10 perc alatt elérhető a 61-es villamossal, vagy a 139-es busszal.

A sportkomplexum teljesen új építésű, így a legmodernebb körülmények fogadják a vendégeket az uszodában. Tiszta, rendezett öltöző- és medencerészleg, tágas öltözőszekrények jellemzik (eddig ebben az uszodában találkoztam a legnagyobb szekrényekkel, amibe még akár egy kabát is kényelmesen elfér a többi holmink mellett). A belépő mellé chipkártyás órát kapunk, amivel a szekrények is nyithatók. (Amit egyedül hiányoltam, az egy központi automata, ami kiírja a szekrény számát, ha esetleg elfelejtenénk. Mindenképp jól jegyezzük meg tehát azt a szekrényt, amit kiválasztottunk magunknak.) Az öltözőben ugyan külön kabinok nincsenek, vannak viszont hajszárító-automaták, illetve konnektorok a saját hajszárítók számára, amik szerencsére pénzbedobás nélkül üzemelnek.

A benti részben egy 25 méteres medence található, kint pedig egy 33 méteres helyezkedik el (ez utóbbit a téli időszakban sátorral fedik le, hogy egész évben használható legyen). A belépő ára egyben a szauna-használatot is magában foglalja, sőt, még egy belső élménymedence is bárki rendelkezésére áll. A belépő egyébként – budapesti viszonylatban – teljesen baráti árúnak számít, mivel lehetőség van kedvezményes 2 órás jegy vételére, ami 1200 Ft-ba kerül. Annyi korlátozás él ezzel kapcsolatban, hogy a kedvezményes belépő a nyári időszakban (a külső medence sátorral való lefedéséig) hétvégén csak a kora reggeli és a késő esti órákban váltható, hétköznap viszont a nap bármely szakában megvehetjük ezt a jegytípust. (A teljes árú jegy 2200 Ft-ba kerül, ezt tehát nem igazán éri meg). Fizetésnél egészségpénztári kártyát és bankkártyát is elfogadnak, így ezzel sem lesz semmi problémánk.

Egyetlen hátránya az uszodának a hétköznap esti órák erőteljes zsúfoltsága. Én 17 óra körül érkeztem, s mindössze 2 sáv volt szabad a vendégek számára a 25 méteres medencében. A többi sávban, illetve a kinti 33 méteresben folyamatos edzések, oktatások zajlottak, illetve van 1-2 bérelt pálya is. Így a szabadon használható sávokban elég sokan tartózkodtak, főleg a tötyörgő, lassan úszók a legzavaróbbak ilyenkor. Szerencsére 18 óra felé véget értek az oktatások, így azonnal felszabadult több sáv is, s ekkor már kényelmesen lehetett úszni. Javaslom tehát a délutáni csúcsidő kikerülését, valamivel később célszerű érkezni.

A fent említett zsúfoltság ellenére nekem eddig ez az egyik legszimpatikusabb uszoda a fővárosban. A modern épületegyüttes, a tiszta és higiénikus körülmények, az olcsónak számító, szauna-használatot és élményfürdőt is magában foglaló belépő, valamint a belvárosból való könnyű megközelíthetőség mind az uszoda mellett szólnak. Ha a hétköznapi csúcsidőt elkerülve látogatjuk meg, ideális választás lehet bárki számára, tényleg csak ajánlani tudom.


Összegzés

Cím: 1123 Csörsz u. 14-16.
Legkedvezőbb felnőtt jegyár: 2 órás belépő hétköznap 1200 Ft (hétvégén a nyári időszakban csak 6-9 és 19-22 óra között váltható)
Egészségkártya: igen
Bankkártya: igen
Szekrénykulcs: chipkártyás (karóra)
Öltöző: nyitott, kabinok nincsenek
Hajszárító: ottani automata (ingyenes) és hozott is használható
Medence: 25 méteres fedett + 33 méteres szabadtéri
Szauna: a belépő ára tartalmazza
Vendégek száma hétköznap: zsúfolt
Állapot: új építésű, modern

>>> a Sportmax Újbuda és a Sportmax Hegyvidék uszodák honlapja <<<
(jegyárak, pályafoglaltság és nyitva tartás elolvashatók itt)

Utolsó módosítás: 2011.10.22. 19:50

Hozzászólások

1 | Pyrogate 2011.10.13. 00:06
Én itt csak bent voltam a csarnokban, elég jó hely minden szempontból. A sportmax újbuda sem rossz amúgy :))
Barthezz
2 | Barthezz 2011.10.13. 09:09
Újbudát is szívesen megnézném, de az már elég durva másfél órás út lenne nekem. :-D Szal maradok a Hegyvidéknél. :-)

Hétvégén feldobom az utolsó tesztet, aztán összegzek. :-)
Barthezz
3 | Barthezz 2011.10.22. 19:49
Egy kis update: Jó hír, hogy a 2 órás kedvezményes belépő az őszi-téli időszakban hétvégén is egész nap megváltható, a hétvégi 6-9 és 19-22 óra közötti korlátozás erre a belépőtípusra csak a nyári időszakban (a külső medence sátorbontásáig) él. Ezt korrigáltam a bejegyzésben is.

Illetőleg múlt hét és e hét pénteken kb. 14:30-tól 16:00-ig tartózkodtam az uszodában és ekkor nyoma sem volt az első alkalommal tapasztalt esti zsúfoltságnak. Érdemes tehát a 16:00-18:00 közötti időszakot kikerülni, mert ekkor vannak a gyerekek edzései, s ilyenkor rengeteg sáv foglalt.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.