Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Uszoda-blog #11: Újhegyi Uszoda

Barthezz | 2011.10.20. 18:20 | kategória: uszoda-blog | 2 hozzászólás


Elérkeztünk hát budapesti uszodateszt-sorozatom utolsó állomásához. A sorozat záró részében a 10. kerületi Újhegyi Uszodát mutatom be, melyet kőbányai uszodaként is gyakran emlegetnek.

Nos, aki nem az uszoda környezetében lakik, annak kissé nehézkes lehet a megközelítés, lévén az Újhegyi meglehetősen távol esik a városközponttól. Legegyszerűbben a 85-ös, vagy a 85E jelzésű autóbusszal juthatunk el ide (a Mélytó utcai megállónál kell leszállnunk), melyek az Örs vezér téri, illetve a kőbánya-kispesti metró végállomások között közlekednek. Az Örsről egy jó 20-25 percbe is beletelhet a buszozás, a KöKi-hez némileg közelebb esik célállomásunk. Természetesen – amennyiben közlekedik az adott időben – érdemes a 2 busz közül a 85E-t választanunk, hiszen gyorsjárat lévén előbb megérkezünk a kívánt megállóba. A buszról leszállva az út mellett elterülő tavat és parkot megkerülve juthatunk el az uszodához.

Az Újhegyi Uszoda fő előnye, hogy Budapesten gyakorlatilag itt juthatunk az egyik legolcsóbb úszási lehetőséghez. A felnőtt 2 órás belépő mindössze 600 Ft-ba kerül, ami tényleg egyedülállóan olcsónak számít pesti viszonylatban. Ez a belépőtípus a szauna-használatot nem foglalja magában, de ha 4 órás belépőt váltunk (ami a 900 Ft-os árával szintén rendkívül kedvező), azzal már a szaunát is igénybe vehetjük. Az uszoda hátránya viszont, hogy iskolai időszakban hétköznapokon 15 és 18 óra között az úszómedence a külső vendégek számára zárva tart (csak a szauna használható), és az ezen kívül eső időtartományban is meglehetősen erős zsúfoltság jellemző. Fizetésnél sajnos bankkártyát és egészségpénztári kártyát nem fogadnak el, kérhetünk viszont számlát az egészségpénztár nevére.

Az uszoda régebbi építésű, ám ennek ellenére teljesen felújított állapotban van. Az öltözőszekrények a belépő mellé kapott chipkártyás karórával nyithatók, azonban az előző tesztben bemutatott Sportmax uszodához hasonlóan itt is jól jegyezzük meg a kiválasztott szekrény számát, nincs ugyanis központi automata, ami utólag a számot kiírná. ;-) Az öltöző ebben az uszodában is nyitott, tehát nem állnak rendelkezésre zárható fülkék, de ez majdnem az összes fővárosi uszodában így van (az Aquaworldben és a Pesterzsébetiben találhatók egyedül öltözőkabinok). Hajszárítót hozzunk magunkkal, mivel külön automaták nincsenek. Emellett készüljünk, hogy ebben az uszodában is pénzt kell bedobnunk (konkrétan egy 50-est), hogy áram is legyen a konnektorban. Elég pofátlan dolognak tartom ezt az eljárást (szerencsére azért nem az összes uszodára jellemző), itt azonban a rendkívül olcsó úszójegy miatt némileg elfogadhatóbb ez a dolog.

Az uszodában egy fedett 25 méteres medence található, amely mint írtam, hétköznapokon meglehetősen zsúfolt. Ezen kívül az uszodához tartozik egy kinti, szintén 25 méteres medence is, mely értelemszerűen a nyári időszakban vehető igénybe (ekkor az uszoda strandfürdőként is üzemel).

Bár nem szoktam különösebben szót ejteni az értékelésekben a személyzetről, itt ezt a tényezőt sajnos külön ki kell emelnem. A bejáratnál szobrozó pénztárosnő valami hihetetlen lekezelő és arrogáns módon viselkedett. Kezdődött azzal, hogy a 2 órás belépőmért 1100 Ft-ot kért, amit nem nagyon értettem, hiszen előzetesen megnéztem, hogy ez a jegy 600 Ft-ba kerül, ráadásul a pénztárgép is ennyit írt ki. Gondoltam félrehallottam, így nyújtottam át 600 Ft-ot, mire ő megint megjegyezte, hogy nem-nem, ez bizony 1100 Ft lesz. Kisebb értetlenkedésem után végül csak kibökte, hogy valóban 600 Ft a jegy, de 500 Ft a kaució a chipkártyás órára (ami értelemszerűen távozáskor visszajár), hát nem tudtam? Hát nem. Egy ember stílusából persze még nem lehetne túlzott következtetéseket levonni az uszoda teljes személyzetére (bár lehet ő se bunkó alapból, csak rossz napja volt :) ), azonban a fent említett eseten kívül is elég barátságtalannak találtam úgy ánblokk a személyzet egészét.

Zárszóként tehát, az Újhegyi uszoda rendkívül kedvező áron kínál úszási lehetőséget, azonban a hosszadalmas megközelítés, a hétköznap délutáni korlátozott nyitva tartás, az erőteljes zsúfoltság, valamint a nem túl barátságos személyzet miatt számomra mégsem lett túl szimpatikus. Inkább csak a környékbeliek részére ajánlanám, illetve azok számára, akiknél az ár az egyedüli döntő tényező az uszoda-választás során. A zsúfoltság elkerülése érdekében természetesen így is érdemes kitapasztalni, mely időszakokban lehet zavartalanabbul úszni.

Nos, ezen bejegyzéssel az uszodák bemutatása véget ért blogomban, szerencsére azonban nem kell még végleg elköszönnötök tőlem, hamarosan jövök ugyanis a tapasztalataimat összegző bejegyzéssel. ^^


Összegzés

Cím: 1108 Újhegyi út 13.
Legkedvezőbb felnőtt belépő: 2 órás belépő 600 Ft
Egészségkártya: számlát állítanak ki az egészségpénztár nevére
Bankkártya: nem
Szekrénykulcs: chipkártyás (karóra)
Öltöző: nyitott, kabinok nincsenek
Hajszárító: csak otthonról hozott használható (50 Ft-ért van áram a konnektorban), automaták nincsenek
Medence: 25 méteres fedett + 25 méteres szabadtéri
Szauna: a 2 órás belépő ára nem tartalmazza, a 4 órásé igen
Vendégek száma hétköznap: zsúfolt, korlátozott medencehasználat külső vendégeknek
Állapot: régi építésű, felújított

>>> az Újhegyi Uszoda honlapja <<<
(jegyárak, pályafoglaltság és nyitva tartás elolvashatók itt)

Utolsó módosítás: 2011.10.21. 09:01

Hozzászólások

Lovi Tommy
1 | Lovi Tommy 2011.10.20. 22:06
Akkor nem sokat változott azóta, hogy utoljára 10 éve ott voltunk a sulival :-) egyedül a chipkártya az újdonság. Illetve anno nekünk még hajszárító volt beépített, olyan ami hasonló a nyilvános wc-kben lévő kézszárítóhoz.
Barthezz
2 | Barthezz 2011.10.21. 09:00
Öööö igen, olyan automaták lehetséges hogy voltak, bár én ezeket nem sorolnám a hajszárító kategóriába, lévén elég kínszenvedés egy ilyen alatt mozgatva a fejet rendesen beszárítani, ha vmivel hosszabb az ember haja. :-) Mindenestre thx a pontosítást.

Kicsit átírtam amúgy a bejegyzést, tegnap kissé figyelmetlenül néztem át, s sikerült 1-2 komplett mondatot kitörölnöm a feltevés előtt. Egy-két helyen pedig átfogalmaztam a szöveget, mert nem voltam megelégedve magammal. :-P

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.