Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Beny12 blogja

Út a pokolba

Beny12 | 2009.06.13. 17:20 | kategória: Elbeszélések | 7 hozzászólás

Miután kiléptünk a mocsárból, megláttuk a kaput. Már meg sem lepődtünk azon, ami a szemünk elé tárult. Az lett volna a furcsa, ha van itt valami normális.
A két őrző ment elől, őket a potyautas követte, végül a sort a lány és én zártuk. Óvatosan közelítettük meg a kis vályogból épült házat. Micsoda irónia. Az ördögnek csak ennyire futja?!
Otthonosan nyitottam ki az ajtót. Földbe gyökerezett a lábam. Úgy látszik ez a bizarr kalandokkal teli három hónap még nem készített fel tökéletesen a meglepetésekre. A bejárat egy középkori katakombának látszó, fáklyákkal megvilágított folyosóra nyílott, ami tele volt régi páncélokkal és fegyverekkel.
Most már nem hátrálhatunk meg. Túl sok ember hagyta ott a fogát a mocsárban ahhoz, hogy visszaforduljunk. Bátortalan lépésekkel indultam el a félhomályban. Rossz érzés kerülgetett. De nem csak most. Már néhány napja látomásszerű álmaim vannak, viszont sose emlékszem rájuk. Tudom, hogy valami történni fog, és igen frusztráló tud lenni, ha semmi konkrétumot nem tudsz. Fáklyám lángja vörösre festette a folyosót. A körülöttem lévő árnyak megremegtek.
Hirtelen deja vu érzésem támadt. Mintha már megtörtént volna. A vörös sárgára váltott. Lassan, óvatosan hátra sandítottam. Amit láttam megdöbbentett. A lány, akivel már a jövőt terveztük, akit annyira szerettem, a potyautas karjai közt volt, és látszólag nem zavartatták magukat.
Az idő lelassult. Hallottam szívem dobogását. Egyre gyorsabban vert. Légzésem felgyorsult. Agyamba vér tódult, megannyi mozdulat pergett le a szemem előtt. Májam adrenalint lövellt ki duzzadt ereimbe, minden izmom megfeszült és várta a parancsot. A parancsot, mely egy élet végét jelenti… Elrugaszkodtam a földtől. Rohantam, mint aki az életéért fut. Felvettem egy lándzsát és feléjük dobtam. Elhibáztam… A fiúnak csak a vállát sebesítettem meg. Ekkor elővett egy kést, és szúrt. A hideg fém áthatolt a tenyeremen, vér csorgott le az arcomon. Itt a vége… Már nem menekülhet. Ujjaim szorosan a kést markoló kezére fonódtak. Néhány mozdulattal térdre kényszerítettem, majd a háta mögé kerültem. Bal lábamat lapockái közé tettem, karjait pedig magam felé húztam. Pokoli ordításba tört ki. De én csak nevettem. A gyűlölet elöntötte testemet. Minden mozdulatomat a sátán irányította. Éreztem a hatalmat a karjaimban. Erőseben feszítettem. Két roppanást követően az elernyedt testet a márványra rúgtam. Többé már nem szólt.
Egy szempillantás alatt rosszullét fogott el. Az adrenalin kiürült a szervezetemből. Térdre rogytam. Fájdalmat éreztem a jobb kezemben, mire odanéztem volna egy erős villanás öntötte el a teret. Egy teremben találtuk magunkat.
Már csak négyen maradtunk. Mindegyikünk egy ócska padnál ült, leláncolva. Végre… Hát mégis itt vagyunk. Lucifer belépett a terembe. Ugyanabban a pillanatban papírlapok jelentek meg előttünk, melyeken ez állt:
Név:
Születési év:
TETT:

Üdv a pokolban

(Egy álom alapján)

Utolsó módosítás: 2009.06.13. 23:07

Hozzászólások

Aryx
1 | Aryx 2009.06.13. 22:50
Jöhet a folytatás. :)
Gobiakos
2 | Gobiakos 2009.06.13. 23:02
Nekem bejött! Folytatni kéne, ha érzel magadban annyi spirituszt... Én drukkolok! ;-)
Beny12
3 | Beny12 2009.06.13. 23:17
Hűha gyerkőcök:) Nem reméltem pozitív visszajelzést. Egyrészt nem tudtam kinek mennyire jön majd be a kissé naturalista irományom. Másrészt első írásom, és annyira azért nem dobtam hátast tőle.:)
Viszont ez csak un. "egyperces" elbeszélés. Folytatást nem terveztem vele, csak 3-4 hónapja ez a rész maradt meg az álmomból és gondoltam leírom kicsit átalakítva. De ha folytatást kíván maga után, akkor megpróbálkozok összedobni néhány előzményt. Persze előbb várom a visszajelzéseket. Bár már ketten vagytok is. Ha másnak nem, hát nektek összedobom ;)
Star Wars
4 | Star Wars 2009.06.13. 23:57
Kicsit zavaros a folyosós elbeszélés, de amúgy jó! A Painkiller hangulatvilágára emlékeztet kicsit.
Kemloth
5 | Kemloth 2009.06.14. 20:42
Jó!! Folytasd, ha tudod!
Amúgy nekem is volt egy álmom még tavaly nyáron, amiben a barátnőm valami ismeretlennel kavart... szar érzés.
Beny12
6 | Beny12 2009.06.14. 21:22
Kemloth: látom neked sikerült párhuzamba vonni a valósággal is. :) A szomorú az, hogy (persze a gyilkosságot leszámítva) előre megálmodtam. Vasárnapra virradóan volt ez. Majd hétfőn meg is történt, mint utóbb kiderült.

SW: azon belül micsoda? Próbálom visszaadni egy álom hatását, bár, hogy mi zavaros én sajnos nem látom át, mert a saját agymenésem volt:D

A folytatást hasonló rövid részekre tagolom majd, nem akarok hosszabbakat írni, hiszen mégiscsak rövid elbeszélésekről van szó. Nem szeretnék floodolni, így lehet hogy kétnaponta teszek fel egyet, vagy pedig egybe rakok fel pár részt. De az majd elválik.
Kemloth
7 | Kemloth 2009.06.15. 18:38
Ja. Sajna az enyém is megvalósult, csak három és fél hónappal később.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.