Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Beny12 blogja

Út a pokolba - A kezdet

Beny12 | 2009.06.15. 13:54 | kategória: Elbeszélések | 9 hozzászólás

Elkészültünk… Összepakoltunk minden alapvető holmit, ami egy expedícióhoz szükséges. Sietnünk kell, hamarosan indul a gép, ami elvisz minket a Kráterhez.
Hajnalodott… A kelő nap sugarai megcsillantak a harmatos füvön. Gyönyörű látvány volt, mintha ezernyi apró gyémántot szórtak volna szét az udvaron. Ránéztem a lányra, egymásra mosolyogtunk, mintha mi sem lenne természetesebb egy ilyen nyári reggelen. Pedig tudtuk, talán utoljára látjuk ezt a földi Paradicsomot.
A nap már magasan járt a horizonton, mikor a kisgép a céljához közeledett. Próbáltam magam felkészíteni a látványra. A hírek is erről szóltak már három hete. Képeket is publikáltak. A Csendes- óceán közepén egy sziget együttes nőtt ki. Ez még magában nem keltené fel az érdeklődésem, de van valami természetfeletti ezeken a szigeteken. A föld megfeketedett, körülötte az óceán vize gőzölgött, mintha forrna. Ugyanakkor a sötét homok hideg, mint a jég. A sziget belseje felé haladva megszaporodtak a hátborzongató jelenségek. A Kráter… Misztikus légkör veszi körül, mintha saját akarata lenne. Körülötte még feketébb a föld, tíz méter sugarú körben pedig az emberi érhálózathoz hasonló pulzáló, magma-szerű folyamok futnak.
A tudósok meggyőződése, hogy a végtelen sötétség alján egy másik világ, egy új dimenzió lapul. Ezt a feltételezésüket mindössze néhány újonnan megjelent rovarfajra alapozzák. Kicsit merész, de végtére is azért vagyunk itt, hogy ennek a végére járjunk.
Nem sokat teketóriáztam. Cuccomat a kráterbe hajítottam, majd utána vetettem magam. Még láttam, hogy a lány kis habozás után követett. Akkor még nem is sejtettük, hogy valaki más is velünk jön…
Nem tudom mennyi idő telt el, de még mindig csak sötétséget láttam. Nem volt légellenállás, mintha csak lebegnék. Próbáltam kiáltani, de nem jött hang a torkomból. Csengett a fülem, egyre nehezebben kaptam levegőt. Fejembe éles fájdalom hasított, végtagjaim előbb elzsibbadtak, később már a testemet sem éreztem. Nem is olyan jó ötlet beleugrani az ismeretlenbe… Hamarosan felélénkült a fájdalom a fejemben, még elviselhetetlenebb volt. Hirtelen fehér világosság támadt, és elvesztettem az eszméletem. Önkívületi állapotomban még enyhe bizsergést éreztem, végül az is elmúlt. Meghaltam volna…?

Erős meleget éreztem, visszatért belém az élet. Kinyitottam a szemem, a nap az arcomba vágott. Kétségtelenül nem a Földön vagyok. De akkor hol? Nem sok időm volt gondolkozni, ugyanis figyelmemet inkább a nyakamnak szegeződő lándzsák kötötték le…

Utolsó módosítás: 2009.06.15. 15:22

Hozzászólások

Star Wars
1 | Star Wars 2009.06.15. 15:00
Elírás: "a z udvaron"

Ez az előzmény, igaz?

Jó amúgy, csak rövid! :)
Beny12
2 | Beny12 2009.06.15. 15:26
köszi az észrevételt.

Igen, az előzmény lenne. Mivel az "Út a pokolba" c. írásomnak nem terveztem folytatást, viszont a többeknek is tetszett, és folytatást várnak így az előzményekre fektetem a hangsúlyt. Hogy mi lesz belőle azt még nem tudom.:)
Aryx
3 | Aryx 2009.06.15. 16:00
Nice job. :) Szerintem ha tartani tudod a szintet, az összkép nagyon rossz nem lesz. :)
Beny12
4 | Beny12 2009.06.15. 17:08
köszi :)

SW "kérésének" eleget téve, egy kicsit hosszabb lett a következő rész. De arra még várnotok kell:) Szerdán felteszem.
5 | Szekuj 2009.06.15. 17:27
Most olvastam el én is ezt, meg a másikat is és tetszik nekem is. Szóval hajrá. :P
Kemloth
6 | Kemloth 2009.06.15. 18:42
Egyre jobban tetszik!! Csak így tovább! ;)
Beny12
7 | Beny12 2009.06.15. 20:58
köszönöm a bizalmat srácok!

próbálom még színesebbé tenni, hisz van rajta mit csiszolni. Na majd kiderül mennyire jött össze...
Gobiakos
8 | Gobiakos 2009.06.16. 15:43
Jó kis írás lett, kíváncsi leszek, hogy mit hozol ki belőle... De remélem nem akarod a Szökés mintájára 5643 évadban a végtelenségig bonyolítani és húzni...
Beny12
9 | Beny12 2009.06.16. 16:29
Ne izgulj, már csak 3 vagy 4, ennél valamivel hosszabb rész van hátra.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.