Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Beny12 blogja

Út a pokolba - Holtak mocsara

Beny12 | 2010.07.04. 22:29 | kategória: Elbeszélések | 3 hozzászólás

Alig telt el néhány perc, máris különös érzés fogott el. Néhány lépés után nagyot rándult a gyomrom, és ismét egy új, ismeretlen tájon voltunk. Persze ha lehet ezt a bűzlő szürkeséget tájnak nevezni. Sose tudom megszokni ezeket a rohadt átjárókat. Csak úgy semmi átmenet nélkül belecsöppensz egy új világba. Az előbb még a zöldellő természetben gyönyörködhettem, friss levegővel telhetett meg a tüdőm, most pedig egy pillanat alatt felfordul a gyomrom… De nem csak az átlépés, hanem a poshadt hely miatt is. Miért kellett ebbe az egészbe belemenni? Nem lett volna jobb otthon tölteni a maradék szabadságot? Ott a Lány, őt is bajba sodortam. Voltak konfliktusok köztünk, de van olyan kapcsolat, ahol nincsenek?

Rossz előérzetem van. Még csak most tettük be ide a lábunkat, de máris elfogott a szorongás. A természetest felváltotta a természetellenes. A jó helyét a gonosz foglalta el. A fényt sötétség követte, mely úgy látszik sosem fog megszűnni. Felhők örvénylettek a sötét égen, a messzeségben egy hangtalan villám cikázott. A fák megritkultak a kénes föld miatt. Fekete törzsük százfelé ágazott, mintha börtön lenne a kárhozottak számára. A fojtó köd egyre sűrűsödött, mintha érezné jelenlétünket. Tüdőnk ellen támad hangtalanul, hogy megszállva azt, elemésszen belülről.

Felszült némaság uralta a mocsarat. Most mégis megtörte valami ezt a csendet. Nem volt sok, egy apró nesz csupán, de ebben a pillanatban olyan volt, mintha édes álmából ébresztenék ordítva az embert. Hátra kaptam a fejem, és a mögöttem lévő harcost már nem láttam. Lassan körülnéztünk, de egy árnyat sem láttunk a lidérces fákon kívül. Tanácstalan voltam… Tarkómat vakargatva a cipőm orrára néztem… A rohadt… A vér azonnal meghűlt bennem. Nem lehet igaz, eddig miért nem vettük észre? Miért megyünk egyenesen a halál karjai közé, megkönnyítve a dolgát?!

Víztükör csillant a lábunk alatt, lámpáink mindeddig képtelenek voltak áthatolni a felszín fölött gomolygó, kénes ködön. A bennszülött is meglett egyhamar. Bárcsak ne találtam volna meg… Üveges tekintete segélykérően villant meg a lámpafénynél, teste megfagyott a víz alatt.

A köd eloszlott… Ennél jobban aligha bántam meg, hogy vállaltam ezt az expedíciót. A mocsár már nem volt sehol, a fák eltűntek, sötétség lett úrrá az egész „tájon”. Csak én voltam, és a víztükör… én és a víz, mely tele volt holtakkal. A talán jobb sorsra érdemes lelkek mind ugyanúgy vízbe fagyva, üveges tekintettel ostromoztak, mint a bajtársam. Elvesztem tekintetükben, lassan sötétedett… Az árnyak nőttek, nem szabadulhatok. Engedtem a nyomásnak… Alszom? Vagy csak…

- Érzem, hogy valami nem stimmel. Miért nem mondod el?
- Nincs mit elmondani, minden a legnagyobb rendben!
- Ugyan már, hűségesen szeretlek téged, odaadással próbálok gondoskodni rólad, még ha nem is úgy értelmezed néha. Hát nem érdemlem meg az őszinteséged?
- Szeretlek…


A fagyos sötétség engedett, erős fény világított a szemembe. A fejem… Megfogták a karomat és felsegítettek. Úgy látszik elveszthettem az eszméletemet. Újra száraz talajon érezhettem magam, sehol egy tócsa, vagy víz. A köd ugyan még megvan, ugyanolyan alattomos, mint eddig. Furcsa… Hová lettek a bennszülöttek? Mintha többen lettünk volna. Társaim tekintete mindent elárult. Láttam bennük a félelmet és a gyötrelmet, amit én is átéltem néhány perccel ezelőtt. Némán, szó nélkül indultunk tovább, és a hátborzongató környéket lestük, hogy vajon mikor ér bennünket egy újabb meglepetés. Közel fény derengett, talán ott van a kiút ebből a rémálomból.

Miután kiléptünk a mocsárból…

Hozzászólások

Aryx
1 | Aryx 2010.07.05. 21:51
Öööö, jónak jó... de aztán mi történt? :) Érdekes, de nem sok minden derül ki ebből.
2 | Shanee 2010.07.06. 00:32
Kicsit zavaros, de a többivel összhangban van :D
Beny12
3 | Beny12 2010.07.06. 01:00
Aryx: az egész elbeszélés az alsóval kezdődik, onnan talán tisztább lesz az egész:)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.