Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Beny12 blogja

Hullócsillag

Beny12 | 2010.08.13. 16:33 | kategória: Szösszenet | 5 hozzászólás

22:14. Egy megmagyarázhatatlan erő arra késztetett, hogy kimenjek az udvarra, és az eget kémleljem. Csend honolt a házon. Lassan nyitottam ki a hátsó ajtót, hogy ne csapjak lármát. A különös érzés még mindig ott kavargott bennem. Becsuktam magam mögött az ajtót, majd kiléptem a teraszra.

Ezek az esték már hűvösebbek, mint nyár elején. A jóleső levegő megtöltötte a tüdőm. Éreztem, hogy erővel tölti meg a testem. Megváltozott az időjárás. A nappalok mindinkább rövidebbek, az éjszakák pedig hosszabbá váltak. A légkörben ott lapul az ősz, csak arra vár, hogy a nyár figyelme kicsit lankadjon, és máris le tud csapni. De nincs még itt az ideje. A meleg az utolsó erejével küzd a pusztulás ellen…

Hangtalanul lépkedtem végig a terasz csempéjén. Pár pillanattal később már a talpam alatt zizegett a fű. Megálltam az udvar közepén és hallgatóztam. A kisváros már legszebb álmait aludta. Néha egy-egy motorzaj törte meg a csendet, majd ismét szinte fájó némaságba hanyatlott az éj. A bizonyságot csak a kitartó tücskök muzsikája tartotta fenn afelől, hogy a kisváros nem utolsó éjszakáját alussza.

A szél is álomba merült, nincs kedve játszani a fákkal. Még a zsenge fűszálak sem hozzák lázba. Magamhoz vettem egy széket, majd kényelmesen elhelyezkedve rajta újra hallgatózásba merültem. Szemem nem szokta még meg a sötétséget. Az utcán pislákoló lámpa néha megzavarta az éjszakát. Az égboltra emeltem tekintetem.

Néhány szempár kacsintott rám, mosolyt csalt az arcomra. A hűvös levegő simogatta karomat, jóleső érzés uralkodott el rajtam. Pár perccel később az égbolt is kitisztult előttem. Egyre több csillag nyitotta ki a szemét, társalogtak egymással. Mintha csillámló porral szórták volna tele az eget, egyre több és több égitest bukkant fel az égbolton.

A csillagképek maguktól rajzolódtak ki, nem kellett kérni őket, hogy mutassák meg mivoltukat. Az égi köd hirtelen megváltozott. Egy apró csóva ívelt át a fejem fölött. Régi emlékek porát hintve rám. Megrohamozták elmémet a képek, mikor legutóbb hullócsillagokat láttam. Rövid időn belül több kisebb fényjelenség fokozta az emlékezést, vele együtt szorítva szívemet.

Milyen sok csillagos estét éltünk meg együtt. Mikor hullócsillagot láttunk, mindig egymásra gondoltunk. Rám támadtak az emlékek, nem hagyták nyugodni vergődő lelkemet. A Holt-Duna partja… Mikor az udvaron egymást átölelve kémleltük az eget. Akkor is egy-egy fénycsóva szelte át fölöttünk az eget, mi pedig csak néztük, és tudtuk mire gondol a másik.

Elszorult a torkom, a szívem is összetört… Aztán valami különleges történt. Fénye százszor nagyobbra gyúlt, mint az eddigi meteoroknak. Az égboltot betöltötte szikrázása. Hosszú ívet írt le, majd eltűnt a horizonton. Fénye még néhány pillanatig ott maradt a csillagokkal teli mennybolton. Az ámulattól megfeledkeztem minden gondolatomról, csupán egy maradt meg: ”A mában élj!”

A boldognak látszó múlt olyan hirtelen tűnt el a süllyesztőben, mint ahogy ezek az apró kövek égnek el a légtérben. Ott tündökölt az élet boltozatán, majd egy másik közegbe kerülve hamuvá lett…

Enyhe szellő cirógatta a karomat. A csillagok folytatták megkezdett társalgásukat. Néhány szempár még engem figyelt, felém kacsintottak. Elhomályosult előttem a világ. A frissen vágott fű ropogott a talpam alatt. Óvatosan csuktam be magam mögött az ajtót, nehogy zajt csapjak…

Hozzászólások

LordMatteo
1 | LordMatteo 2010.08.13. 16:56
Tegnap én is kimentem, pedig nem szoktam hullócsillagot figyelni, csak aztán a kutyám azt hitte én vele akarok játszani, na meg 5000 békától kerítve nem fun kint lenni. :D De kettőt így is láttam...megérte.
Beny12
2 | Beny12 2010.08.13. 17:15
Nekem mákom volt, kb 6-ot láttam. A kutya hozzám is odajött, levágta magát a földre, és elvárta hogy simogassam :D

Egyébként nem ma este kellene több hullócsillagnak lennie? Vagy tegnap volt?
LordMatteo
3 | LordMatteo 2010.08.13. 17:25
Tegnap. Illetve ma, de érted. Szóval már elmúlt. :D
4 | ShuleyvA 2010.08.13. 18:02
Én nem is tudtam, hogy van... volt. :D
GustyX
5 | GustyX 2010.08.14. 00:45
Na bazz, tudtam mit felejtettem el tegnap!

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.