Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

BigHairMan blogja

1001 h*lye tanács fogyókúrázóknak

BigHairMan | 2010.03.01. 08:41 | kategória: A tudás mérföldköve | 10 hozzászólás

Ha nem is 1001, és nem is fogyókúrázóknak szól, illetve csak átvitt értelemben, a többi egyébként igaz. Szükségem volt, valami könnyed olvasmányra és nagyon fején találtam a szöget.

Sinkó Péter - 1001 hülye tanácsa fogyókúrázóknak az előző rendszer görbe tükre. De mennyire görbe! Ha az előző rendszeren akarunk jót mulatni, akkor a Tanú című filmet szokás emlegetni, bár ha jobban belegondolok, a Tanú láttán akár sírhatnánk is, hogy ez tényleg így működött. Amennyiben még ennél is komolyabb dologra vágyna az ember, vesse rá magát Orwell 1984-ére és miután leteszi a könyvet Orwell-t jósnak fogja tartani, pedig ő maga életében nem látott kommunizmust és szocializmust sem testközelből...

Illenék ebből a néhány tanácsból számosat megfogadnunk, mert majd' mindegyik anekdota elférne ma is egy hasonszőrű tanácscsokorban.
Csuda egy nép vagyunk, mert ennyire pesszimista ország kevés van, mégis sírva vigadunk és az asztalt csapkodva röhögünk saját bajainkon, kínjainkon.

Nem kell ide sok, épp csak annyi, hogy a minket védő angyalnak ne kelljen ventilátorékszíjnak állnia a MALÉV-nál és máris jobb lenne...

Hozzászólások

Aryx
1 | Aryx 2010.03.01. 20:26
Szerintem szedd le, mert ezért Téged szét fognak szedni...
neumark
2 | neumark 2010.03.01. 22:58
Másodszorra olvasom, de esküszöm nem értem mit akartál ezzel a 15 sor összevisszasággal mondani, de lehet hogy bennem van a hiba.
3 | BigHairMan 2010.03.02. 10:10
Aryx: Melyik részéért?

neumark: Tkp. a vastaggal szedett könyvről írtam le, amit gondolok, miután elolvastam, illetve azt, ami még közben ötlött eszembe róla, vele kapcsolatban...
Való igaz, nem olyan tiszta, mint a korábbiak...
AstorAnt
4 | AstorAnt 2010.03.02. 11:05
Én személy szerint értem, nem is értem, hogy mit nem lehet benne nem érteni:)

Szeretem az ilyen témájú műveket, ha lesz időm be is vállalom.Bár lehet akkor már inkább Orwell művét választom.
5 | BigHairMan 2010.03.02. 11:33
AstorAnt: Ha a fogyókúrás könyvre gondoltál, akkor előre szólok, anekdota gyűjtemény, olyan, mint egy vicc kötet.
6 | BigHairMan 2010.03.02. 11:35
AstorAnt: Illetve, ha viccesebb könyvekre vágysz, akkor ajánlom még Vlagyimir Vojnovics könyveit. Érdekes módon ő is csak a Szovjetunió összeomlása után jelenhetett meg orosz-földön...
Aryx
7 | Aryx 2010.03.02. 16:59
BHM: a világért sem akarlak megbántani, sem vitatkozni Veled, szal remélem, jól viseled a kritikát/lecseszést... ami azt illeti, neumark-al értek maximálisan egyet, vagyis ez most mi akart lenni? Komolyan, szerinted ez a bejegyzés igényes? Elgondolkodtató? Szórakoztató? Csak az egyiket húzd alá, és menten kinyírom magam! Az, hogy olvasol, jó dolog, és az, hogy megosztod az olvasási élményeidet másokkal, szintén dicséretes. De ez sokkal inkább elfért volna a "Milyen könyvet olvastok mostanában?" topicban, mint itt, a blogok között, ahol azért némi színvonalat kell produkálni. Mert ebből semmit nem tudunk meg a könyvről. Se a cselekményről, se a karakterekről, se az íróról nem tudunk meg semmit, az egészből csak annyi derül ki, hogy elolvastad a könyvet, és meghülyültél tőle, minden más le van szarva... már ne is haragudj, de ez így NEM blog. Se füle, se farka. Ez volt a saját véleményem, köff a figyelmet.
8 | BigHairMan 2010.03.02. 20:30
Hadd védjem hát meg magam. Jól viselem a kritikát, amennyiben az színvonalas.

Az igényességet tekintve, annak tartom, mivel van eleje, van vége, stilisztikailag és helyesírásilag is majdnem hibátlan.
Elgondolkodtató-e? Ha valaki tudja mi a Tanú és az 1984, akkor bizonyára valami eszébe juthatott. Szórakoztató-e? A bejegyzés maga nem egy humor bonbon, ez vitán felül áll, az iróniához élchez, szarkazmushoz és cinizmushoz meg érteni kell.

A könyves bejegyzéseim ötletének felbukkanásakor elgondolkoztam, hogy az említett topikba írom őket, de úgy gondoltam, így külön nekem jobban fog tetszeni.

Való igaz, hogy egy szó se esik szereplőkről, történetről, mert a könyv nem egy regény, így összefüggő története és állandó szereplői sincsenek. Ha a korábbi könyvekhez kapcsolódó bejegyzéseimet elolvasod, ezekre a felvetésekre minden esetben írtam egyet s mást.

Minden ilyen bejegyzésnek a célja nem egy ismertető írása a könyvről, mert én olyat nem tudok és nem is szeretnék írni, hanem a könyv kapcsán engem ért dolgok monitorra vetése. Ez bizonyára mindenkinél más és más, ezért található mindez nem szórakoztatónak, vagy igénytelennek más szemében.

Az megint egy másik dolog, hogy ezeket a bejegyzéseket szeretem befejezni valami olyasmivel, ami az adott könyvben nagyon tetszett, így válhatott a minket védő angyal a MALÉV áldozatává...

Én pedig köszönöm a véleményt.
Aryx
9 | Aryx 2010.03.02. 22:19
Pont rátapintottál a lényegre. Szóval... a helyzet az, hogy lehet 5*-os a stilisztika, ha nincs mögötte tartalom, a kutyát nem fogja érdekelni, vagy ilyen kötekedő leveleket kapsz majd, mint ez is. Sztem nyugodtan írhattál volna erről a könyvről bővebben, és akkor rögtön nem a kommentekből derül ki, miről is van szó. De hagyjuk, ez csak egy blog, én nem szólok bele, mindenki elmondta a véleményét, pezsgőbontás, táncoslányok, hurrá, hurrá, én meg megyek felakasztani magam. Happy End.
10 | BigHairMan 2010.03.03. 09:52
Eszedbe ne jusson felakasztani magad! Már csak dacból se!

Való igaz írhattam volna többet, de akkor csak annyi jutott eszembe, nekem se tetszett, hogy ilyen nyúlfarknyi, de magamat nem erőszakolom meg, hogy hosszabb legyen és erőltetett.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.