Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

BigHairMan blogja

Elveszett sors

BigHairMan | 2010.03.10. 10:18 | kategória: A tudás mérföldköve | 0 hozzászólás

Óriási baj van. Szórakozásból vettem elő a Kerenszkij Vére trilógiát és most, hogy elolvastam nem ereszt, beszippantott. Hát ennyi időm nincsen olvasni! Bár, ha megnyerném a lottót, akkor talán. Ezen alapprobléma pedig számos másikat is okozott. Ugye, újabb végtelenül hosszú könyvfolyamba szerettem bele, akárcsak a Dűne, de ami igazán húsba vágó és szívfacsaró, hogy kedvenc könyvesboltom polcán ott sorakozik az összes eddig magyarul megjelent Battletech regény és csorog a nyálam, leemelni viszont nincs miből egyelőre. Sürgős válaszlépésekre lesz szükség.

Egyébként végig, a három kötet alatt olyan érzésem volt, mint amikor annak idején először láttam a Lost-ot. Na, mi lesz már a következő részben, mi derül ki az újabb fejezetben? Az a milliónyi korábbi eseményekre való utalás meg csak még jobban felcsigázott, hogy olvassam el a többi könyvet is...

Szóval a Kerenszkij Vére trilógia befejező kötete az Elveszett sors címet viseli. Hogy itt éppen kinek, vagy minek az elveszett sorsára gondolt a szerző, még nem világos előttem, de hogy fején találta szöget nem kérdés.

Kicsit a történésekről. A 300 éve eltűnt klánok, hirtelen felbukkannak a Belső Szférában és kifordítják sarkaikból a világot. Mint azt az előző bejegyzésben írtam intrika, fordulatok, kényszerszövetségek, szerelmek váltják egymást gyorsan, csak bírd követni, hogy éppen ki kit utál miért, kinek a kutyája pisilte le a kertedet évekkel ezelőtt, mert valaki megkérte rá stb., stb. A végén happy is, meg end is, csak nem happy end. Boldogok vagyunk, mert a Klánok megtorpantak, egy kosár ember megmenekült, a Komsztár új prímást kapott, Phelan Kell kán lett és Victor meg Omi mégis válthattak levelet. Ugyanakkor vége a nyugalomnak, hiszen a kapellánok csak nem férnek a bőrükbe, a klánokkal kötött béke pedig mindössze 15 évig tart.

Ha netalántán rengeteg szabadidőtök van és nem tudtok mit kezdeni vele, akkor nyugodtan kezdjetek neki a Battletech regényeknek.

Utolsó módosítás: 2010.03.10. 10:26

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.