Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Brezsnyev blogja

III. A menekültek és a hosszú alvás

Brezsnyev | 2007.08.20. 15:14 | kategória: starcraft | 0 hozzászólás

Az ATLAS-t az első számú szuperhordozóba, a Nagglfarba táplálták, a töbi háromnak pedig azt a parancsot adták, hogy kövessék a Nagglfart.
Az út során, amit később csak "Hosszú alvásként" emlegetnek, az ATLAS folytatta a rabok vizsgálatát. Figyelembe véve a korábbi genetikai módosulatokat, a rendszer felfedezett egy furcs szabályozó gént a DNS-ükben.Csupán a rabok egy százalékában volt jelen és képes volt jelentősen növelni az emberi agy pszionikus képességeit.Az ATLAS azt is kiszámolta, hogy amennyiben túlélik az utazást, a nem sokkal későbbi generációk már képesek lesznek iránítani is ezeket a képességeket.(Ezen jeneltéseket mind dokumentálta a számítógép, és visszaküldte őket a Földre, pont Doran Routhe kezébe).
Nem sokkal később, az utazók helyzete rosszra fordult. Az ATLAS rendszer meghibásodott, amitől mind a Gantris IV, mind a Föld koordinátái végleg törlődtek a navigációs kompjúterből.
A hajók az alig egy éves út helyett majdnem 30 évig siklottak bele a semmibe.
A szuperszállítók feketelyuk hajtóművei ekkor érték el a kritikus állapotot.28 évvel indulásuk után a 4 hajó egy lakható rendszer határán ért ki a hipertérből. 60000 fényévnyire a Földtől és majdnem teljesen kimerült tartalékokkal mindegyikük vészprotokollba kezdett, megcélozva a legközelebb eső lakható bolygót.
A Reagan és a Sarengo Umojába csapódott. A Sarengo súlyos károkat szenvedett az atmoszférába lépéskor, mind a 8000 lakója életét veszette a becsapódáskor. A Reagan szerencsésebb volt, biztonságban érte el a bolygófelszínt. Amint megérkezett, a "hideg alvás" gépek nekikezdtek, hogy kiolvasszák utasaikat...akik legnagyobb sajnálatukra arra a következtetésre jutottak, hogy az ATLAS minden információt kitörölt a helyzetükről a Reagan agyából.
Az Argo Moria vörös bolygóján landolt. Lakói ugyanazzal a problémával szembesültek, mint umojai társaik.
Egyedül a Nagglfarról sikerült behatolni az ATLAS rendszerébe. A belőle kapott információ csak megerősítette lakói gyanúját, hogy sosem fogják viszont látni a Földet.
A Nagglfar Tarsnis-on landolt.

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.