Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Brezsnyev blogja

IV. A Konföderáció és az Új világ

Brezsnyev | 2007.08.20. 15:30 | kategória: starcraft | 0 hozzászólás

Midengyik bolygó lakosai a túlélésükért küzdöttek az "Új Világban".Mindannyian úgy gondolták, ők az egyetlen túlélői a szerencsétlen expedíciónak, hiszen elveszett az interplanetáris kommunikáció eszköze, mikor szuperhordozóikat nyersanyagként felhasználták.
A három elszigetelt csoport virágzó, önellátó kis kolóniákat hozott létre a maga bolygóján.
60 évvel később a második generációis feketelyuk-hajtóműveknek hála sikerült csak újra felvenniük a kapcsolatot egymással.
Terrán űrhajók kezdték pásztázni a környező rendszereket lakható világok után kutatva. Tarsonis, a legerősebb a három eredeti kolónia közül gyorsan kiterjesztette a hatalmát 7 újabb világra, majd megalapította belőlük a Terrán Konföderációt.
Mória érdekeit sértette az erős Konföderációs nyomás, így megalapította a Kel-Moria Kartelt, mely a móriai nagy ásványellátó cégeket volt hivatott katonai úton megvédeni a tarsonisi előretöréstől.
A feszültség a Céhek háborújához vezetett. A háború 7 évig tartott, aminek a végén Moria ugyan megtarthatta függetlenségét, de szinte minden jelentősebb ásványkarteljének vezetését elvesztette a Konföderáció rovására.
Immár semmi sem gátolta meg Tarsonist, hogy a szektor (melyet Koprulu szektronak neveztek el a terránok) első számú terrán hatalmává nőjje ki magát.Egyetlen megmaradt riválisa, a frissen alapított Umojai Protektorátus is csupán Umoja függetlenségét tűzte ki célul.

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.