Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Brezsnyev blogja

V.Korhal lázadása

Brezsnyev | 2007.08.20. 15:58 | kategória: starcraft | 0 hozzászólás

Ahogy a Konföderáció egyre vadabbul tört a teljes hegemónia felé, egyre nőtt a vele szmben álló felek száma is. A legjelentősebb ezek közül Korhal lázadása volt.
A bolygó eredeti tarsonisi kolónia volt, mely jelentősen részesült Konföderáció katonai és technológia fejlesztéseiből...és ugyan így részesült a korrupt és igazságtalan vezetőség minden egyes őrületéből.Sűrűn történtek polgári zavargások, melyek célul tűzték ki Korhal függetlenségét.Tarsonis válaszként statátiumot hirdetett a bolygón...ami természetesen csak olaj volt a tűzre.
Konföderáiós vezetők komoly fenyegetésként élték meg ezt. Féltek, ha egyik legjelentősebb, leggazdagabb klóniájuk elszakad tőlük, a többit sem fogja semmi sem visszatartani, hogy hasonlóan cselekedjen.Úgy döntöttek, Korhallal példát statuálnak...
A bolygón egy energikus szenátor, Angus Mengsk állt a felkelők élére és hadat üzent az elnyomóknak.Pár nap leforgása alatt az összes konföderációs helyőrség elesett.
Hogy visszatartsák a felkelést, a tarsonisiak visszavonták seregeiket a bolygóról, és visszarendelték flottájukat a kikötőkbe.Abban reménykedtek, hogy egy olyan jelentős vezető elvesztése, mint Angus Mengsk, szétzilálná a felkelést.
A három leghalálosabb bérgyilkosukat küldték a szenátor és családja ellen...a Szellemeket.Megsk lefejezett testét a lánya és a felesége tetemével együtt másnap reggel lelték meg a főhadiszállása erkélyén. A feje sosem került elő.
Arcturus Mengsk, aki ekkor már sikeres üzletember és politikai személyiség volt, nem viselte túl jól családja pusztulását.Tudta, apja mit kockáztat a felkelés vezetésével, mégis meglepte, a Konföderáció milyen távolságokba képes menni csupán erőfitoktatás érdekében. Tudata elborult, bíztató jövőjét pedig eldobta magától, hogy a bosszú magányos útjára lépjen.
Megnsk gyorsan megtalálta a közös hangot az apját követő seregekkel és létrehozott egy jelentős, bár kissé szedett-vetett hadsereget belőlük. A sereg különböző Konföderációs bázisokat támadott meg jelentős károkat okozva mind az emberállományban, mind az anyagiakban.
Amint híre ment egy esetleges titkos szövetségnek Mengsk és Umoja között, Tarsonis úgy döntött, ideje végleg véget vetni a problémának.
Ezer apokalipszis osztályú nukleáris töltetet lőttek a bolygóra kiírtva a rajta élők jelenős részét.A gazdag kolóniából alig pár perc leforgása alatt nem maradt semmi, csak kopár sivatag.
Mikor Mengsk meghallotta egy titkos umojai bázison szülőbolygója pusztulását, esküt tett, hogy végleg leszámol a Konföderációval akármibe is kerül. Követőit Korhal fiainak nevezte el.

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.